Ako riešiť problémy so starými rodičmi a deťmi?
Ja už neviem ci som divna , ale dneska sa to už vo mne nakopilo a vybuchla som 😒 mam pocit ze som zlyhala ako matka 😞
Iba tak v skratke. Mam dve deti , syn ma 6rokov a chodi rad ku starkej (moja mamima) , samozrejme lebo mu tam dovolí všetko. Hlavne teda aby mala pokoj tam trištvrtinu času sedí na mobile a vyjedá sladkosti.
Doma mame nejake pravidlá, dovolim mu dat si maskrtu , ale prvorade musi byt najedení. Dovolim mu kuknut si napríklad rozprávku raz za deň, ale stanovím mu čas o kolkej to má vypnúť a urobí to. Snažim sa snim vypravat kazdy vecer o jeho pocitoch, dni, osprsvedlnim sa mu ked nieco prehnam atd…
No ale stou starkou ma ti dneska uz tak vyburcovalo ze neviem uz co dalej … jeden den sa stretne snou a potom si nevie dat pokoj a mrnčí mi kazdy ddn ze chce ist k starkej, dneska ho napr. vzala o 15zo skoly, o 16 mal mat trening (uz mi plakal do telefonu ze on nechce ist dneska, lebo chcel ostat u starkej ) tak som mu to vysvstlila a sme ss dohodli ze pred 16tou ho vyzdvihnem a pojdeme. Prišla som a samozrejme hned vo dverách že on chce po tréningu íst zas k starkej 🙄 pýtam sa a co si jedol? (Naposledy mal obed v skole o 12 , do 16nič nejedol a mal mať trening kde vydava zas energiu) že nič. Moja mamina “pytala som ss ho ci chce kolac(nejaky kupovany), ale nechcel 🤷🏼♀️” a v ustach uz cukriky samozrejme , tak to mu dovoli ale nie zeby mu povedala ze najskor ss najedz a potom si mozes dat 🙄
Mna to uz vytocila, plac , do toho este , do toho som sa snazila ho motivovat na ten trening … mamima sa odula 🙄 a ja som v aute uz vybuchla na syna a nesla som snim ani ns ten trening … vyplakala som sa , aj on , teraz som ss snim povypravala , ospravedlnila a snazila sa mu to vysvetlit… ale pointa ako to mate vy so svojimi rodicmi? Ako to beriete aj v takychto veciach? Pre mna je strava a zdravie na prvom mieste…
Strava,zdravie na prvom mieste.A šťastie je na ktorom mieste?
Takáto hystéria kvôli čomu? Jedlu? Však ten stres narobí viac škody ako hlúpy kupovaný koláč
Dieťa v 6tich rokoch nemôže byt emocionálny partner tebe ako matke
Máš jednoduché riešenie…..školská družina.
Och dalsia taka. Babku vyuzijem podla potreby ale musi skakat ako ja piskam.
Moje deti vedia,ze u nas su pravidla a u babky ine. Neriesim co tam jedia a robia. A su tam casto,hlavne u svokry,lebo ta uz nepracuje. A oeby mohli vraj by sa tam nastahovali 🤣
Ja len tolko-nikdy mi deti nestrazila ani mama, ani svokra a teda taketo starosti som nikdy nemala. Si nejaka labilna, popracuj na sebe. Ak Ti nevyhovuje mamina pomoc, tak sa dietatu venuj len Ty.
No a ? Teraz sa svet zrúti?
No niesi divna podla mna, tiez by ma hnevalo keby ma ako rodica nerespektovali.. treba sa s mamou porozpravat a ked tak synovi nabal jedlo ked ide k babke
Neriešim čo je dieťa i babky ani koľko je na telefóne...ale dcéra veľmi dobre vie aké pravidlá platia doma
Mame to rovnako, u babky sa všetko môže a nemusí sa nič. Sladkosti kľudne aj na obed. Keď príde od babky, je ako vymenený, dva dni ho dávam dokopy, za všetko mrnči, on chce ísť babke, tam je najlepšie... Keď vypenim ako ty, tak proste poviem, že babke sa istý čas chodiť nebude a proste tam bezo mňa nechodí aj 2 mesiace. Mame normálne poviem, že keď príde od nej tak je aký je, tiež sa zduje ale už si zvykla.
Budem sa opakovať.
Muž rodičov nemá,zomreli dávnejšie.
Mne otec zomrel v marci a mamka nemá záujem ani o vnúčatá ani o mna.Staci?bez dedkov a babiek zijeme
Je také náročné ak nie si spokojne, poradiť si v živote sama?
Babky su na rozmaznavanie rodicia na vychovu.
Len by ma zaujimalo ako si ty travila cas u svojich starych rodicov?
Daj syna do druziny, nemusis vyuzivat sluzby babky ked nie si s nimi spokojna.
Pride mi, ze straaaasne prehanas. Aby som kvoli tomuto buchla a plakala pred synom..to vazne? Trosku hysterka. A s babkou si to vysvetli, povedz jej svoje ocakavania, ze sladke moze ale nech mu nieco ine predtm ponukne. Vsetko sa da, treba sa rozpravat
No mne tiez pride tvoja reakcia prehnana a pre 6rocne dieta omnoho nezdravsia a s horsimi nasledkami ako akykolvek kolac na svete.
Mne sa zase nezdá reakcia prehnaná... prečo by malo byť okej že babka pcha dieťa sladkosťami? Pred tréningom? Lebo starí rodičia rozmaznávajú? A to sa nedá inak ako sladkosťami?... neviem prečo by vždy mala matka rešpektovať to čo robí babka ale babka už nemusí rešpektovať to čo chce matka...
Tak sa tvárite, keby ste nikdy v živote nezjedli sladkosti......
Cele detstvo sme sa u jednej babky prejedali domacimi buchtami a kolacmi, a u druhej babky len sladkosti palacinky zmrzliny. Este aj kockovy cukor sme vzdy vyjedali 😁 a prezili sme. Akoby sme my kedysi boli ini. 🙃
Starki su na rozmaznavanie, rodicia na vychovavanie. Ani by mi nenapadlo robit taketo sceny kvoli cukrikom. Pre mna za mna nech u babky cely den nic neje len cukriky, ved ten jeden den raz za cas vydrzim, a doma fungujeme zas normalne.
Ale ak Ti to tak velmi prekaza, tak ho babkam nedavaj a zariad sa. Ale uprimne... Nasi starki byvaju velmi daleko, co by sme za to dali mat ochotnych starkych poruke a nebyt na vsetko len dvaja. Treba si to vyskusat, 24/7 skoro 365dni v roku nemas kde tie deti dat a nijto Ti nepostrazi - hned by taketo "paproblemiky" ludia vyfiltrovali. Bud rada za babku, ktoru Tvoj syn zboznuje a rad tam chodi.
ešteže moja mama mala rozum…
Áno, aj moja mama a svokra deťom dovolia to, co ja nie a ano, hnevá ma, ze tam nejedia nič normálne a zdravé, ale ani by mi nenapadlo plakať kvôli tomu pred deťmi 🤦🏼♀️
Ani vôbec, ze plakať. Ved nemáš 5 rokov. Trochu sa cez to prenes, o pár rokov to bude cele celkom inde.
@pribinak nepochopila som prosim ta to ze dieta nemoze byt moj dmocionalny partner? 🙏🏻
A maly chodi do družiny…
Nie len kôli jedlu ( aj ked ssmozrejme že ma to trápi ked je to niekolko krat do týždna) , ale hlavne koli tomu stálemu vyplakavaniu že chcd íst k starkej..
@really8 ja teda nevyuzivam nikoho. Nehodnoť pokial nepoznáš celu situaciu 🙌🏻
Som doma na materskej , syna tam neposielam dobrovolne. Rada snim trávim čas a ked potrebujem niečo vybavit , riesime si to samy s partnerom. Ani jeden stary rodic sa nam o deti nestara
Emocionálny partner …..vyrobis hystericku scénu pred 6 ročným dieťaťom, reves ty, reve dieťa, ty si v strese, doeta je v strese
Ty máš toto vyriešiť úplne mimo dieťaťa a nie ho zatiahnuť do konfliktu a babkou
Naučiť dieťa, že u mňa sú moje pravidlá. Keď počítam s pomocou starých rodičov, ich pravidlá, kým tam nie som. Keď to nie je každý deň, neriešim.
@nika23t ty si bez emocii ? Tvoke deti ta nikdy nevideli plakat? Nikdy si sa necitila vycerpane ? Co je zle na tom plakat pred detmi ? A potom im vysvetlit situaciu , opisat svoje pocity ?
Nieje na tom nič zlé. Aspon pochopia že aj dospelý ludia maju nejake emocie.. že nieje nic zle na tom poplakat si …
Zial , nemala som najlahsie detstvo a niektore situacie su pre mna tazsie , no stale sa snazim dať svojim detom to najlepsie ..
Jasne, ze videli ma plakať. Od smútku, aj od radosti. Ale pýtala si sa na nazor. Emócie sú úplne v poriadku. Ale je potrebné vedieť ich aj ovládať. A keď sa rozplačes a rozhadas so 6rocnym synom pre taky dôvod, aký si uviedla, tak ako prepáč, ale toto mi príde smiešne. A detinské. Chápem, ze Ta mama hnevá, aj mňa moja, ale riešim to len s nou. A doma detom dookola opakujem, co je a čo nie je zdravé. Viac urobiť nemôžeš, ak nechceš úplne seknut stretávanie mamy a vnúčat, to aj sama vieš.
@viestta a kde je napisane ze syn nechodi do družiny? Alebo ze vyuzivam starych rodicov? Žial ani takych starkych co by sme mohli vyuzit nemame. Jedine kde chodi syn je moja mamina, nechodi tam preto ze ja potrebujem klud (ja snim travim rada cas a je mi kolko krat lepsie ked su spolu s mladsou dcerou doma ako ked ostsne sama) ale samozrejme ked vidim ako sa tesi zo starkej a chodi tam rad a prosi ma aby tam isiel tak mu to neodopieram. No na druhej strane ked starku vola zahrat sa nejaku hru tak ho odbije ze sa jej nechce a tym padom ta presedi pri mobile .. co niekomu tu mozno neprekaza (potom tie dnesne deti tak aj vyzeraju ked si cumia na ten internet, videa a nevedis co zosebou) ale mne to vadí , no mamina si neda povedat. Da mu ho a estw mu povie “nehovor to mame” 🙄

Vždy po pobyte mojich detí u starkých sa cítim ,akoby som ich doma týrala ,plaču a chcú tam byť stále
Úplne ťa chápem.
Ale moje deti sú tam sporadicky.
Ale vždy ma to zamrzí,až priam naserie.
Tiež preto,že máme doma pravidlá.