icon

Ako riešiť problémy so zásahmi bývalej manželky?

10. júl 2025

Máte skúsenosti s exmanželkami ktoré nevedia spracúvať rozvod ani po takmer 15 rokoch a stále potrebujú narúšať váš bežný život? Máte nejaké tipy ako ich navždy a trvalo uzemniť? (Ich dieťa je už dospelé)
Teším sa na príspevky zatrpknutých odstrčených žien ale zaujímajú ma rady a skúsenosti.
Kto nezažil nepochopí, ale je to rafinovaná mrcha ktorá sa nedokáže zmieriť s tým že jej bývalý si založil novú rodinu, je šťastný a nerobí to čo robil jej.
Ona opustila ex, našla si milenca ktorý ju pred 5 rokmi kopol do riti (našiel si mladšiu) a od vtedy nám to pravidelne spestruje

domkakvet
10. júl 2025

@anonym_autor tak ze on nerobi to co robil jej a ona si nasla milenca, cize za koniec ich vztahu moze on a nakoniec ona. Ale to je jedno, vzdy je riziko ist do takeho vztahu, kde je chlap rozvedeny, alebo ma deti a neviem preco by si to mala riesit ty a nie som zatrpknuta odstrcena zena.

kate211
10. júl 2025

Nereagovat, ignorovat, dodrziavat rozsudky, komunikovat len pisomne, nezdvihat telefony (poprosit len o pisomnu komunikaciu - ta sa da na sude dokazat, zalozit do spisu)

Od mojho manzela odisla jeho byvala pred 15 rokmi koli milencovi. Za pol roka ju kopol milenec do prcic, chcela sa vratit, ale manzel (vtedy este priatel) uz bol so mnou.

Co ta pocas tych 15tich rokov navyvadzala.. nahravala, robila skryte fotky cez smart hodinky ich dcery ked bola u nas, dcere tlkla do hlavy, ze manzel ju (jeho byvalu) mlatil a vyhodil z bytu (a to len vymenil zamky vo svojom vlastnom byte, aby mu tam s milencom nelozila), pri realizacii ich ustnej dohody (ked jej nahodou manzel zdvihol telefon) - ked sa trepal 200 km pre dceru mu ex oznamila, ze tak sa telefonicky nedohodli... Manzela udala na policiu, ze vraj mna tyra psychicky rovnako ako ju (v zivote mna osobne nevidela, ale vraj mala dokaz - skryty odposluch cez hodinky ich dcery ked bola u otca) - vtedy taky vysmech dostala jednak od policie, od sudu, od kurately - to ju urobila este vacsou zrudou...

Pomozes si len ignoraciu a uplnym odstrihnutim od takej osoby, nic od nej nikdy nechciet, vsetko pre deti zabezpecit sam, vsetko riesit len cez sud.

Najhorsie je na tom, ze teraz je na voziku so sklerozou multiplex, jej zloba a zhadzovanie svojej viny na ostatnych jej sposobili silne ataky. Od dcery ( ktora ma teraz 18 a zije s nami) pozaduje vyzivne na invalidneho rodica, pretoze vdaka tomu, ze cely zivot nepracovala a venovala sa len svojim intrigam ma invalidny dochod 300 eur a nema z coho zit.

isis234
10. júl 2025
@kate211

Nereagovat, ignorovat, dodrziavat rozsudky, komunikovat len pisomne, nezdvihat telefony (poprosit len o pisomnu komunikaciu - ta sa da na sude dokazat, zalozit do spisu)

Od mojho manzela odisla jeho byvala pred 15 rokmi koli milencovi. Za pol roka ju kopol milenec do prcic, chcela sa vratit, ale manzel (vtedy este priatel) uz bol so mnou.

Co ta pocas tych 15tich rokov navyvadzala.. nahravala, robila skryte fotky cez smart hodinky ich dcery ked bola u nas, dcere tlkla do hlavy, ze manzel ju (jeho byvalu) mlatil a vyhodil z bytu (a to len vymenil zamky vo svojom vlastnom byte, aby mu tam s milencom nelozila), pri realizacii ich ustnej dohody (ked jej nahodou manzel zdvihol telefon) - ked sa trepal 200 km pre dceru mu ex oznamila, ze tak sa telefonicky nedohodli... Manzela udala na policiu, ze vraj mna tyra psychicky rovnako ako ju (v zivote mna osobne nevidela, ale vraj mala dokaz - skryty odposluch cez hodinky ich dcery ked bola u otca) - vtedy taky vysmech dostala jednak od policie, od sudu, od kurately - to ju urobila este vacsou zrudou...

Pomozes si len ignoraciu a uplnym odstrihnutim od takej osoby, nic od nej nikdy nechciet, vsetko pre deti zabezpecit sam, vsetko riesit len cez sud.

Najhorsie je na tom, ze teraz je na voziku so sklerozou multiplex, jej zloba a zhadzovanie svojej viny na ostatnych jej sposobili silne ataky. Od dcery ( ktora ma teraz 18 a zije s nami) pozaduje vyzivne na invalidneho rodica, pretoze vdaka tomu, ze cely zivot nepracovala a venovala sa len svojim intrigam ma invalidny dochod 300 eur a nema z coho zit.

@kate211 karma ju dobehla... stres ničí-zabíja mozgové bunky...(u nej to je zloba)
To je jej problém, že má len 300€. Dcéra študuje? Nech sa odvolá. Neplatí. Potrebuje na šúdium a zabezpečiť seba... bývanie,,auto, náklady na domácnosť, oblečenie....

biba_18
10. júl 2025

celkom netuším, ako môže strpčovať život niekomu kto má už dospelé deti…

anonym_26d3a5
10. júl 2025

Tiež nejako nechápem, čo vám môže strpčovať život, keď ich dieťa je už dávno dospelé, on nemá už žiadnu povinnosť s ňou udržovať kontakt a vy ju môžte mať hlboko niekde... Jedine ak to nevie rázne stopnúť tvoj chlap a riadne ju uzemniť, zablokovať, ignorovať, nekontaktovať.

ukgirls
11. júl 2025

vyriesi to len jej ex- prerusi kontakt uplne a s dietatom sa spoki sam ak chce-ved je uz dospele a nic ich nespaja ..

motylik2559
11. júl 2025

Ty budes jeho sucasna partnerka, vsak? 5 rokov teroru je dost (teda aspon tak to chapem odkedy ju opustil jej posledny byvaly), doteraz ste to ako riesili? A co vam vlastne robi? Ved dieta je dospele, tak si nejako neviem realne predstavit, co take moze vam dvom robit? Pise vyhrazky za stierace auta, prepichuje gumy, sleduje vas, rozbija okna na dome, alebo? Lebo za tych 5 rokov uz by ste mali nazbieranych tolko dokazov, ze by bola policia zahltena, cim vsetkym by sa mohli zaoberat🤷‍♀️ Alebo pise listy, sms, volania? List je tiez dokaz, sms a volania sa daju zablokovat,aby dalej neprichadzali🤷‍♀️ No na takuto temu si napisala ozaj velmi malo...takze ak tu cakas skusenosti a rady, tak tu z takeho nepostacujuceho obsahu dostanes skor dohady. Takze skus dopisat ked tak, co konkretne jeho ex robi tych 5rokov a co ste proti tomu za ten dlhy cas robili🙂

vilma7
11. júl 2025

Tiež si to neviem predstaviť, ako čím vám strpčuje život? Keďže už majú dospelé deti?

anonym_ea26aa
11. júl 2025

Minimálny kontakt, komunikovať písomne. Mám skúsenosti so šibnutou exkou. Teraz sa jej to hnusné správanie vracia a ani jej vlastné deti s ňou nechcú byť.

minenkaa
11. júl 2025

Ako vás môže kontaktovať a prečo

milanemila
11. júl 2025

Upratat by si ju mal jej exmanzel. Nepises nic konkretne, akym sposobom bam zasahuje do zivota. Kedze ich spolocne doeta je uz dospele, tak naozaj netusim naco vas kontaktuje alebo co riesi s vami 🤷🏼‍♀️

ha_ha
11. júl 2025

Čo konkrétne robí? Zablokujte si ju.

matapo
Autor odpoveď zmazal
anonym_58d6c0
12. júl 2025

@anonym_autor .napíšem ti moju skúsenosť z opačnej strany. Som rozvedená, muž si našiel inú, bol to vzťah ku koncu o samých neverachba klamstvách ☹ Ja som mu nič zle nespravila, ľúbila som ho, podporovala, starala sa o neho, o deti a nie, nebola som žienka domáca. Muž začal bývať s inou, spoločne deti nemajú. Ja sa mu snažím vychádzať vo všetkom v ústrety, aj s deťmi, aj celkovo keď sa stretneme, dvere môjho domu nie sú pre neho zamknuté. Príde, pokecáme, keď môže pomôže keď potrebujem ak mu s niečím viem pomôcť ja tiež pomôžem. Normálne spolu komunikujeme, ako muža naspäť ho vôbec nechcem, ale bol súčasťou môjho života 25 rokov, tak teraz je ako kamarát. Ale pre jeho nový vzťah som čisté zlo a stále nebude dobre a stále zábran ničím ich vzťah. Ale čím? Vadí že muž dáva veľa peňazí na deti, že deti huckam proti novej partnerke, že sa stretávam s jeho rodinou a už nemam... . A pritom deti nehuckam proti, deti môžu ísť kedy chcú vôbec nie len vtedy kedy majú určené, peniaze z nadštandardné ho príjmu je aj nadštandardné výživné no žiaľ, ale vôbec to nie je toľko žeby som nevedela čo s toľkými peniazmi robiť, je to tak primerane na slušný život so všetkým čo k tomu patrí, nič extra. Bývalého nekontaktujem, keď niečo potrebujem napíšem, foto deti pošlem, keď príde, nevyhodil ho, normálne sa rozprávame. S jeho rodinou sa stretávam aj s deťmi, mali a máme spolu dobré vzťahy, nebudem to ničiť len preto že sa to niekomu nepáči. Takže toľko k tomu ako bývalé negatívne zasahujú do vzťahu a ako to vyriešiť.

biba_18
12. júl 2025

a autorka nereaguje 🤷‍♀️

luccija
12. júl 2025

Treba jej nájsť chlapa presmeruje energiu inam🤣keď je dieťa dospelé neviem čím ubližuje rozpráva dieťaťu zlé veci, intriguje?ohovára po druhých ľuďoch?taký človek sa nemení tu svoju zlosť a nešťastie takto ventiluje.Blokovat, neodpovedat, nevšímať si, nevysvetlovat druhým ľuďom
Najhoršie to má to dieťa, keď ho zatahuje do problemov