Ako riešiť rozdelenie financií a práce vo vzťahu?
Žienky zaujíma ma váš názor. Ako riešite rozdelenie financie a práce vo vzťahu. Ide o to, že mám priateľa. Všetko super. Len chlap absolútne nevie variť, nikdy nevaril. Aj, keď sa pokúšal dopadlo to katastrofálne. Lenže, žienky. To extrémne množstvo, čo ok dokáže skonzumovať je hrôza. Zatiaľ spolu nežijeme. On si jedlo len objednáva. Pár dní bol u mňa, ja si zvyknem navariť na 2-3dni. Keďže robím z domu. Až stíham. Mám aj dcérku. On vždy, keď príde k nám na návštevu sa si aj tri porcie a má málo. Do toho pol melóna. Neaky ten dezert a chlebíky a všetko zvalí. Stále ma malo. Pritom je štíhly. Je to bývalý športovec. Pre úraz skončil. Ja som však zúfalá. Ak by sme mali spolu bývať, čo do budúcnosti plánujeme. Ja by som len pri hrncoch bola. A už len,keď príde na návštevu som vyčerpaná z neho. A to isté si neviem predstaviť ako rozdeliť financie. Nepríde mi fér všetko na píly, keď on potrebuje jedávať 3x viac než my.
Poraďte. Inak ja už uvažujem aj nad rozchodom..
Poslala by som ho na kurz varenia. A nverimze nedokáže urobiť cestoviny, krémové polievky, obaliť rezeň rybu či karfiol, dať grilovať kura
Lebo toto zvladaju aj školáci
Jemu sa nechce
Povedz, uvarim, ale prines nákup a nech ti pri varení asistuje. Nakrajam, pomiešaná, obal, posol daj piecť ….odkuka a naučí sa
A to akože on príde, zje čo vidí a ani neurobí nákup?
A on si to ako prestavuje? Že všetko na polovicu?
Tak ale potom toto rýchlo rieš, nech je v obraze že takto to byt nemôže. Aby vedel, že nie si na hlavu padnuta
@anonym_autor poslala by som mu nákupný zoznam pred jeho návštevou 😃😃 keď sme spolu ešte nebývali, išli sme spolu na nákup a z toho varili (ja som neplatila) a dala by som mu aspoň niečo nakrájať, ošúpať, umyť riady…. Ale teda ja zjem hádam asi viac ako môj chlap 🤔😂 no určite by som povedala na rovinu, sorry my takto nefungujeme a nemám financie na tvoj apetít.. poprosím ťa buď prispievaj na jedlo…alebo prídi napapaný
A v budúcnosti. Variť rovnako na viac dní, ale teda väčšie množstvo, posielať ho do obchodu, aby nestratil prehľad o cenách a môže aj objednávať… nech sa aspoň finančne stará, veď za to dostane novú rodinu 😃
@anonym_autor my sme s mojim v začiatkoch delili náklady na stravu 1:2. Sam to navrhol s tým, že zje viac. Stravu som kupovala len ja, na konci mesiaca zrátané a dve tretiny mi vrátil.
Ak ku tebe chodí, mal by nakúpiť. Ak by ste spolu bývali, ty vieš cca koľko na stravu minies za vás 2, takže on by mal zvýšené náklady za seba kompenzovať... ak zje cele kurča na večeru, alebo pol kilo lososa, musí ho cvaknut. Nie je to dôvod na rozchod, len dôvod na rozhovor. A variť sa dá aj vo veľkom. Namiesto 300 g mäsa na sote das kilo a hotovo.
Povedz mu to otvorene. Ze jedava vela, co je ok, ale ze potrebujes bud aby ti urobil nakup, prispel na stravu - alebo, aby si objednaval jedlo, ked ta nevie vystriedat v kuchyni. ani keby to bol tvoj manzel, tak sa o neho nemusis starat ako o dieta a uz vobec nie za svoje peniaze. To nie je len tak, chce to vacsie hrnce, miesto v chladnicke, dlhsie varenie a mozno aj na viackrat - to nemoze od teba ocakavat bez toho, aby ste to spolu nejak rozumne nevyriesili.
Radsej chod s kratsej cesty,ked si uz teraz z neho vycerpana,co bude potom ked budete spolu byvat a mat ho stale doma???
Radsej chod s kratsej cesty,ked si uz teraz z neho vycerpana,co bude potom ked budete spolu byvat a mat ho stale doma???
@vladuska20 rozchod kvôli jedlu? Žena pise, ze vsetko super, len toto je problém... problémy sú, aby sa riešili. A tento sa vyriešiť dá. Rozdelením nákladov, chlap sa naučí aspoň základné veci navariť, prilohu, alebo ranajky pripravit, resp pomôcť. Pôjde nakúpiť,.... véd to stačí odkomunikovat.
@vladuska20 rozchod kvôli jedlu? Žena pise, ze vsetko super, len toto je problém... problémy sú, aby sa riešili. A tento sa vyriešiť dá. Rozdelením nákladov, chlap sa naučí aspoň základné veci navariť, prilohu, alebo ranajky pripravit, resp pomôcť. Pôjde nakúpiť,.... véd to stačí odkomunikovat.
@ukulela no problém sa vyriešit dá, len je otázka či to chce aj on...a mám pocit že takto mu to vyhovuje, ja by som už dávno ho riešila
@anonym_autor trošičku pravdepodobne nerozumiem. Ak ste vo vzťahu (keďže ho v príspevku označuješ za priateľa), a už teraz ti vadí, že sa ľúbi napapať. Tak to choďte od seba. Potom prídu situácie, že zabudol nakúpiť. Lajkovanie cudzích žien na sociálnych sieťach. A prečo ty vlastne považuješ za problém, to že si objedná jedlo z donáškou? Keď mu to chuti a má to z čoho zaplatil. Nevidim absolútne žiaden problém.🤷
autorka ako slobodna mamka s deckom je rada, ze ma kolika tak necuvne len radu chce
Najbližšie keď príde nech si jedlo objedná, ako je zvyknutý. Treba sa s ním porozprávať otvorene.
Ludia halooo. Travite spolu cas, zijete spolu, sexujete spolu, ale porozpravat sa narovinu neviete.
@anonym_autor zlatko, nabuduce ked prides, dones nejake potraviny, co mas rad. Ja nie som zvyknuta tolko jest
Nenavarila by som a mala prazdnu chladnicku, nezniesla by som ten pocit ze som vyvarovna. mala by som iba detske veci pre dceru. Ak nato pride rec nech sa paci nech urobi nakup a mozete SPOLU navarit, pripadne nech objedna jedlo.
Ak uz spolu budete zit neviem si predstavit domacnost kde som jedina variaca osoba a je ocakavame ze budem varit. Treba sa prozoravat ako si to predstavuje
@anonym_autor samozrejme že to nie je fér. A nikdy nebude. Ak nebudete mať striktne oddelené financie vždy naňho budeš doplácať ty aj svoje dieťa. Spravis jeden nákup pre rodinu a zje ho za večer. Nezávidím ti toto.
Pre mna je prvy zaklad mat spolocne peniaze. Proste jeden ucet a hotovo. Inak bude kvoli peniazom tolko hadok ze to pekne nebude. U nas je to s varenim tiez podobne. Manzelka vie uvarit/upiect vsetko, ja moc nie, resp. trvalo by mi to a nebolo by to take. Ja zase potom vsetko upracem a urobim take tie ine jedla, ako ranajky a tak. A peniaze mame spolocne, aj ked zarobim 2x tolko co manzelka. Sme par, tak nebudeme nic rozdelovat.
@anonym_autor kvôli takej blbosti sa rozchadzať. Tak budeš variť vo väčšom. Peniaze pekne spolu hospodáriť. Však chcete byť pár či stále oddelene?

@anonym_autor tak variť si budes pre seba a dcéru a on objednávať ako do teraz,prečo by si mu mala variť keď chce jesť
Keď ide k vám neprinesie nákup alebo si neobjednava jesť?