Ako riešiť urazenú kamarátku kvôli športovaniu?
Ahojte,pristahovala som sa s priatelom do mesta kde som mala kamaratku už z rodneho mesta s ktorou som bola v intenzivnom kontakte avsak ma dieťa a tym padom už mame trochu odlišný život.Našla som si tu inu kamaratku s ktorou chodim behať,venujem sa športu.Veľa krát som volala aj tu druhu kamaratku ale ona už pred dieťaťom vobec nechcela cvicit atd ale len stale sediet a aj teraz je to dookola to iste ,iba o kave. Uraža sa že som viac s tou druhou kamaratkou ,ale ja som jej vysvetlovala že ja keď nemám dieťa sa nemienim obmedzovať a nikam nechodit s nikym cvicit atd. Ja sa s nou rada stretnem ale zase nemusi to byt kazdy den.Jej aj moj priatel pracuju v zahranici(nie spolu) a ona ako keby nebola schopna si vymysliet vlastny program alebo spoznat nejakú mamičku atd..pritom ešte jej priatel ma ohovara a vravi jej ze nemá počúvať moje rady atd ..človel už ma potom strach aj niečo povedať čiže logicky už nemám chuť sa s ňou baviť.Čo si myslite ? Mám obmezdit kontakt?
Asi už dlho kamarátky nebudete.
Evidentne ste na inej vlnovej dĺžke. Ty píšeš dookola cvičenie, behanie, že ty chodíš, ona nechodí a ma chodiť… ona si evidentne potrebuje oddýchnuť pasívnejšie, tak ju neodsudzuj… ak sa nestretate v názoroch, tak to nesil. Ak s ňou chceš byt, tak akceptuj, že sa chce stretnúť aj inak ako pri behaní… so mnou by si sa napr pri behaní nestretla, keďže behať vôbec nemôžem…. A taktiež by mi to vadilo, pokiaľ by si to dookola stále riešila a zdôrazňovala….
Zvláštna otázka podľa popisu. Tiež sa nemas záujem prispôsobiť. Keď mala kamarátka dieťa skôr, nemala som problém občas zmenit program a ísť si sadnúť s ňou. Priateľstvo je aj o kompromisoch...
@anonym_autor ty mi prides ako taky sebec. Ze ty nemienis urobit ziadny kompromis. Rozmyslala si, aka moze byt kamoska unavena zostarostlivosti o dieta? A este pri tje unave pojde cvicit a behat, len preto,ze ty chces?Podla toho,co pises, usudzujem,ze vobec. A bud rada,ze ma zaujem sa s tebou stretnut aj ked len na kave. Tiez ta mohla kopnut do zadku s takym pristupom.
@anonym_autor a este si aj velmi odporujes. Prv pises,ze sa s noi velmi rada stretnas a na zaver zase,ze sa s nou nemas chut bavit. Tak si urovnaj teda,ako to je. Mne to pride,ako by si sa prisla uistiť,ze je v poriadku sa s takou osobou nebavit. Ako keby si potrebovala schvalenie. Ak mate rozlicne zaujmy, tak sa nesil ani ty a nestretavaj sa a nou,ked nemas zaujem.
@anonym_autor ah vy zeny sa urazite na kadeake picoviny 😀

Povedala by som jej, že mi vadí, keď jej priateľ o mne rozpráva zlé veci. Navrhla by so jej, aby si našla niekoho na stráženie dieťaťa a šla behať, športovať. Alebo, nech je doma a urobí si svoj program.
Je to jej problém, že sa nevie prispôsobiť. Si slobodná. Prečo by si sa mala obmedzovať? Keď príde dieťa, budeš riešiť niečo iné. Ži si svoj život. Nie život iných.