Ako riešiť vzťah kamarátky s toxickým priateľom?
Ahojte, mám kamošku, ktorá je v toxickom vztahu. Sú spolu necelé dva roky a je medzi nimi vela nezrovnalostí, on ju niekoľkokrát oklamal vo vážnych veciach, nedodržal slovo a podobne. Často jej robí, že sa na niečom dohodnú a on to na poslednú chvílu zruší alebo sa tvári, že zabudne. Ja ju mám veľmi rada ale unavuje ma počúvať to isté. Ona veľa v práci nezarába a vyhovuje jej ako ju finančne dotuje. Posledný polrok sa rozchádzajú každý mesiac, nadávajú si veľmi škaredo a ja už to nedávam. Včera mi prišla uplakaná zvoniť na zvonček pod domom a potrebovala pomoc. Pomohla som jej, len už na sebe cítim, že strácam trpezlivosť a za chvílu vybuchnem a niečo jej v nervoch poviem čo nechcem. Stále je to o tom istom. Oni si to medzi sebou nevedia vyriešiť, lebo nieje ani čo. Ona mu neverí a on ju klame, robí podrazy a vždy sa k sebe vrátia. Potom majú chvílu dobré obdobie a zas tá istá rozprávka. Ona je veľmi citlivá. Uvažujem, že s nou obmedzím kontakt až preruším ale bude sa pýtať, že prečo čo sa stalo a podobne. Ako by ste jej to vykomunikovali?
Na rovinu, keď chce s debilom ostať nech sa páči ty jej vzťah riešiť nepotrebuješ.
Mam super kamosku zo ZŠ. Ona je fakt uzasna. No tiez so nasla tskeho špecifického partnera, uz na SŠ. Ked s nim bola už 4-5 rokov a hovorila ako sa chova, moja rada bola - posli ho do prdele a nájdi si ineho chlapa! Ako sikovny je, zarobi o zo noc. Ona tiez pracovala, síce nezarobila moc ale dotovať ju nemusel.
No ale co - napriek jeho blbemu chovaniu, ziarleniu bez dôvodu atd- láska ako hrom! Ceke roky mi hovorila ako sa on chovanie aký je .... Teda on ju nebil, ale ten zvyšok uplne stačil.
A tak som jej raz navrhla nech to riesi seba psychologom, ako ďalej v zivote- pomohlo, odisla od neho, aj s detmi. No lenže sa ku nemu asi po roku vrátila, lebo on sa zmení a prosil, blabla.
Samozrejme bolo všetko po starom, čiže na 💩.
A tak som jej potom po jednom takom rozhovore povedala, ze iz som z toho unavena po tých 18 rokokich stále počúvať to iste dookola. Na rovinu som ju poprosila, nech mi o tom nehovori, kedykoľvek si možné zavolať, baviť sa o hocičom inom len nie o problémoch s nim! Aj som jej vysvetlila, že ju mám rada a zakezi mi ma nej, no žiaľ je v tom neviem pomôcť a som pi takom rozhovore unavena.
Vzala to v pohode, bavíme sa do dnes. Obcas niečo povie o ňom ale moje nastavenie pozna.
Ak je to naozaj dibra kamoska, pochopi ta.
Vrana k vrane sadá.. Na takéto choré dlhodobé vzťahy treba stále dvoch.. Kľudne jej povedz citlivo svoj názor nech sa nad sebou trocha zamysli a nehrá sa na obeť ktorú niekto núti byt s tým chlapom 🤷🏻♂️

Tak ako si to napísala tu, s kamoškami jednám úprimne a na rovinu... normálne by som jej to vysvetlila a ak to bude pokračovať, obmedzenie kontaktu je cesta... možno to je ten posledný klinček, ktorý potrebuje, keď zistí, že to ovplyvňuje aj iné jej vzťahy a možno aj nie, ale to už je na nej...