icon

Ako riešiť vzťah s vekovým rozdielom?

28. júl 2025

Potreboval by som sa trochu poradiť v mojej situácii..
Začiatkom roka som na diskotéke spoznal jedno dievča. Všimol som si ako po mne pokukovala, do toho neustále úsmevy z jej strany tak som šiel za ňou. Problém nastal, keď mi povedala, že má iba 16 rokov( ja som mal v tej dobe 24). Čiže okamžite som dal ruky preč.

Minulý víkend som ju však opäť stretol na zábave. Nastala situácia ako minule - pohľady z jej strany, úsmevy.. Šiel som teda ku nej a začali sme spolu tancovať a popritom sa aj trochu porozprávali. Momentálne má 17 a za cca 6 mesiacov bude mať už 18. Veľmi sa mi páči, má nádherný úsmev ale vzhľadom na jej vek som proste veľmi opatrný a snažím sa ísť do toho pomaly.

Keď som už teda šiel domov, tak som jej navrhol/opýtal sa či by mala záujem ísť von. Odpovedala neutrálne. Poslal som jej teda žiadosť na Insta, na druhý deň sme si vymenili pár správ a na konci som jej navrhol, že ak by mala chuť ísť von nech sa teda ozve načo ona odpísala niečo v štýle, že sa bude snažiť.

Loptička je v podstate na jej strane, čakám či sa ozve.. V mojom okolí poznám dva manželské páry kde je vekový rozdiel približne 9 rokov - v jednom je starší manžel a v tom druhom pre zmenu manželka.
Chcem sa iba opýtať, že čo ďalej? Počkať radšej kým bude mať 18 a potom s ňou niečo riešiť ? Má vlastne záujem alebo som si niečo vyložil zle ?

Strana
z2
irusa
28. júl 2025

no 8 rokov mi nepríde až tak veľa, neviem ako je na tom po tej rozumovej stránke...ale 15 už mala...len skôr , aby si nebol sklamaný, pretože momentálne dievčatá v tomto veku majú radi pravidelné zmeny ako tak pozerám v mojom okolí a čo mi syn 18r. rozpráva....

barka1
28. júl 2025

@anonym_autor nie je dovod cakat do 18,nie? Ja by som povedala, ze smelo do toho.

domkakvet
28. júl 2025

@anonym_autor ako si sam napisal, lopticka je teraz na jej strane, uvidis co pride, ale ponahlat sa nemusis.

melanta
28. júl 2025

1. Začiatkom roka mala 16, teraz má 17 a za pol roka 18. To mi nejak nevychádza, ale priznávam, že matika nie je môj naj kamarát. 😉

2. Tiež som mala 16, keď som spoznala staršieho. Pre mnohých je 16 ročná a 24 ročný extrém. My sme boli nakoniec 20 rokov manželia a máme úžasnú dcéru. Takže nebol to žiadny krátkodobý rozmar. Mne osobne by ale neimponoval mladý muž, ktorý píše na MK ako za mojich čias do Bravo poradne.

autor
28. júl 2025
@barka1

@anonym_autor nie je dovod cakat do 18,nie? Ja by som povedala, ze smelo do toho.

@barka1 tak ja aj premýšľam, že by som jej znovu napísal len toľko, že som nechal iniciatívu na ňu a teraz neviem či nechce/la ísť von alebo sa len jednoducho hanbí..
Trochu ma aj trápi, že som jej nenavrhol konkrétny dátum, tak by som aspoň vedel na čom som

autor
28. júl 2025
@melanta

1. Začiatkom roka mala 16, teraz má 17 a za pol roka 18. To mi nejak nevychádza, ale priznávam, že matika nie je môj naj kamarát. 😉

2. Tiež som mala 16, keď som spoznala staršieho. Pre mnohých je 16 ročná a 24 ročný extrém. My sme boli nakoniec 20 rokov manželia a máme úžasnú dcéru. Takže nebol to žiadny krátkodobý rozmar. Mne osobne by ale neimponoval mladý muž, ktorý píše na MK ako za mojich čias do Bravo poradne.

@melanta 1. Narodky nemá presne za 6 mesiacov ale o niečo viac..
2. No chcem sa jednoducho poradiť. Je úplne iná situácia keby mala ona 20 a ja 28. To by som tu nevypisoval.
Ale keďže je stále ešte neplnoletá tak mi prišlo fajn sa tu opýtať.

eleanora666
28. júl 2025

Ja si myslim ze je to uplne ok. Co mozes stratit?

nikpa
28. júl 2025

@anonym_autor aké manželské páry tu spomínaš 🙈😄 ved o nič nejde, nejdete sa brať. Ona chce, ty chceš, všetko je otvorené a uvidíš kam sa to posunie. Užívajte si co je tu a teraz, moc to riešiš. Ved nemá 14 rokov, vie co chce....

marryliese
28. júl 2025

@anonym_autor ak si rozumiete nechápem kde je problém, ak sa pýtaš na vek kvôli intímnostiam, a nechceš mať nič s maloletou, nie je problém počkať do 18tky, chodiť spolu môžete. Von si ju zavolal, ak sa neozve, máš jasno.

autor
28. júl 2025
@nikpa

@anonym_autor aké manželské páry tu spomínaš 🙈😄 ved o nič nejde, nejdete sa brať. Ona chce, ty chceš, všetko je otvorené a uvidíš kam sa to posunie. Užívajte si co je tu a teraz, moc to riešiš. Ved nemá 14 rokov, vie co chce....

@nikpa to som skôr myslel ako príklad, ,že poznám aj páry s relatívne vysokým vekovým rozdielom.. pre niekoho už aj 5 rokov je dosť a nie že 8+
Ako vieš , že chce aj ona ? 😁 Celú dobu sa na mňa usmieva a keď ju pozvem von tak som čakal priamu pozitívnu odpoveď a namiesto toho odpovedala neutrálne

autor
28. júl 2025
@marryliese

@anonym_autor ak si rozumiete nechápem kde je problém, ak sa pýtaš na vek kvôli intímnostiam, a nechceš mať nič s maloletou, nie je problém počkať do 18tky, chodiť spolu môžete. Von si ju zavolal, ak sa neozve, máš jasno.

@marryliese tak neviem či si rozumieme. Prehodili sme iba pár viet počas tancovania a to bolo všetko.
Ak som si nič teda zle nevylozil tak sympatie asi ku mne má keď neustále sa na mňa usmievala.. na druhú stranu keď som ju pozval von tak akoby trochu "váhala"..
Ide o to , že som iniciatívu nechal na ňu nech sa ozve a teraz neviem či čakať alebo jej napísať znovu ak sa nebude ozývať

marryliese
28. júl 2025
@anonym_autor

@marryliese tak neviem či si rozumieme. Prehodili sme iba pár viet počas tancovania a to bolo všetko.
Ak som si nič teda zle nevylozil tak sympatie asi ku mne má keď neustále sa na mňa usmievala.. na druhú stranu keď som ju pozval von tak akoby trochu "váhala"..
Ide o to , že som iniciatívu nechal na ňu nech sa ozve a teraz neviem či čakať alebo jej napísať znovu ak sa nebude ozývať

@anonym_autor už ju znova nevolaj, možno sa hanbí alebo potrebuje viac času, skús si s ňou písať a uvidíš.

anonym_0e0285
28. júl 2025

Autor, riadne to hrotis😃, videli ste sa dvakrat, ona odpoveda velmi neutralne az s miernym zavanom nezaujmu a ty tu na modrom konikovi riesis, ako to maju ine manzelske pary s vekovym rozdielom.. take trosku usmevne😂🙂.. Ale tak vidno, ze by si vztah bral zodpovedne a vazne a to je zasa podla mna pekne.

Co sa tyka vekoveho rozdielu, nepozerala by som tak na vek, ale na vase zivotne situacie. Pretoze ani 20r a 28r to nemusi uplne klapat, ak 20r je studentka, ktoru zivia rodicia, prilezitostne brigady a zije si proste este taky svoj detsky sen a 28r, ktory pracuje, zije v podnajme a chcel by uz mozno postupom casu hypo, svadbu, dieta.. Dost zavisi od toho, ako dvaja ludia k tomu pristupuju, ako su ochotni robit kompromisy.. a to zistis, az ked tu osobu spoznas viac, ze aka je a ci by to malo zmysel.

januska12323
28. júl 2025

Zatiaľ o nej vôbec nič nevieš okrem dátumu narodenia, peknej tváričky a schopnosti tancovať na diskotéke. Kam sa ponáhľaš? Napíš jej len tak všeobecne, troška ju spoznaj a potom uvažuj o randení a možnej svadbe.

sevrin
28. júl 2025

Láska kvitne v každom veku, u nás jeden 55 ročný, tlstý jak prasa, škulavý na jedno oko, celý život panic, predné zuby mu chýbajú, vyhral v lote neviem či 1,5 milióna eur a do dvoch dní si našiel 22 ročnú frajerku, takú peknú bloncku. 33 rokov rozdiel, jemu to nevadí, jej to nevadí, no proste láske nerozkážeš!!

irusa
28. júl 2025
@sevrin

Láska kvitne v každom veku, u nás jeden 55 ročný, tlstý jak prasa, škulavý na jedno oko, celý život panic, predné zuby mu chýbajú, vyhral v lote neviem či 1,5 milióna eur a do dvoch dní si našiel 22 ročnú frajerku, takú peknú bloncku. 33 rokov rozdiel, jemu to nevadí, jej to nevadí, no proste láske nerozkážeš!!

@sevrin lotéria má svoje čaro 😀

anna777115
28. júl 2025

Od,pätnástych rokov, už nie je maloletá, ale mladistvá, je normálne tresno právne zodpovedná, má už občiansky, aj keď nemá ešte plnoletosť, ale určite to nie je maloleté dieťa.

mia781312
28. júl 2025

Sama som mamina dvoch detí, s toho jedno 20 ročne dievčatko, no keď to čítam bojím sa co bude za 5, 6 rokov, ja som v jej veku počúvala doma Tháliu alebo pozerala Esmeraldu

lindous
28. júl 2025

Mimo veku, keby mi chlap napísal, že ak chcem ísť von, nech sa ozvem, u mňa by to bolo automaticky mínus, chcem vidieť jasnú iniciatívu a jasný plán, inak mi to príde ako nedostatočný záujem z jeho strany… a hlavne v 17-18 by som určite nenabrala odvahu prebrať inciatívu a niečo navrhnúť ja chalanovi a ešte aj staršiemu… k vekovému rozdielu, to veľmi veľmi záleží, mňa nikdy nebrali starší, ale poznám kočky čo majú aj o 15-20 rokov starších partnerov a fungujú okej, no v tomto veku ste podľa mňa ešte dosť inde… no jedno nezávislé rande ti povie viac… ak má teda záujem, z tohto fakt neviem..

irusa
28. júl 2025
@mia781312

Sama som mamina dvoch detí, s toho jedno 20 ročne dievčatko, no keď to čítam bojím sa co bude za 5, 6 rokov, ja som v jej veku počúvala doma Tháliu alebo pozerala Esmeraldu

@mia781312 20 ročné dievčatko je už dospelá žena

sisska96
28. júl 2025
@anonym_autor

@nikpa to som skôr myslel ako príklad, ,že poznám aj páry s relatívne vysokým vekovým rozdielom.. pre niekoho už aj 5 rokov je dosť a nie že 8+
Ako vieš , že chce aj ona ? 😁 Celú dobu sa na mňa usmieva a keď ju pozvem von tak som čakal priamu pozitívnu odpoveď a namiesto toho odpovedala neutrálne

@anonym_autor no len iba flirtovala. Oooooo v tomto veku som aj ja flirtovala kade tade, no keď už začala byť vážnejšia situácia tak som už nechala tak 😂 V tomto veku ešte málokto chce vážny vzťah. Treba si užívať mladosť a slobodu

sisska96
28. júl 2025
@mia781312

@mia781312 20 ročné dievčatko????? No asi už nie je dievčatko preboha 😂

sevrin
28. júl 2025

Ja poznám jedného 44 ročného chlapčeka. Mama mu musí zadeľovať peniaze, aby ich neprežral v prvom bufete ktorý mu skočí do cesty,

kiwi3
28. júl 2025

mne to pride, ze to dievca ani nema zaujem. neutralna odpoved - to je skor take, ze caka, ze to pojde do stratena. chlapi si taketo veci, ako po nich niekto pokukuje a usmieva sa, zvyknu dost namyslat.

zuzubb007
28. júl 2025

8 rokov je úplná pohoda, ja mám tak s mužom, a sme úplne roky v super manželstve, ono záleží od povahy jednotlivca všetko a ako sa viete zladiť, čo sa týka toho nechal som na ňu, nech sa rozhýbe, tak úprimne žiadna žena toto nechce, aby ona bola tá iniciatívna, automaticky sa na teba vykašle, buď dáš najavo city alebo kašli na to

autor
28. júl 2025
@lindous

Mimo veku, keby mi chlap napísal, že ak chcem ísť von, nech sa ozvem, u mňa by to bolo automaticky mínus, chcem vidieť jasnú iniciatívu a jasný plán, inak mi to príde ako nedostatočný záujem z jeho strany… a hlavne v 17-18 by som určite nenabrala odvahu prebrať inciatívu a niečo navrhnúť ja chalanovi a ešte aj staršiemu… k vekovému rozdielu, to veľmi veľmi záleží, mňa nikdy nebrali starší, ale poznám kočky čo majú aj o 15-20 rokov starších partnerov a fungujú okej, no v tomto veku ste podľa mňa ešte dosť inde… no jedno nezávislé rande ti povie viac… ak má teda záujem, z tohto fakt neviem..

@lindous ja som zrovna nemyslel, že teraz ma musí ona pozvať von a zároveň vymyslieť nejaký program - to určite nie. Skôr som to myslel tak , že sa ozve a určitým spôsobom vyjadrí, že chce ísť von.. nepoznám ju dobre ale taký môj prvý dojem , je že ona mi príde jednoducho také hanblivé dievča, lebo ako som už spomínal, volal som ju von ešte v ten večer a prišla mi akoby zaskočená mojou otázkou a nevedela čo odpovedať.. v podstate povedala, že nevie či sa jej bude dať a to som nenavrhol ani konkrétny dátum 😁

Keď zoberieme do úvahy, že som iniciatívu nechal na ňu tak čo by si mi odporučila? Ozvať sa jej znovu, popísať s ňou ako sa má, ako sa jej darí a pozvať ju von ešte raz s tým, že navrhnem konkrétny dátum? Chcel by som sa len s ňou porozprávať, zistiť či si vlastne budeme rozumieť a potom sa uvidí..

Nie je to prvé dievča, ktoré volám von len jednoducho je medzi nami vyšší vekový rozdiel a nemá ani 18 tak pristupujem opatrne

autor
28. júl 2025
@zuzubb007

8 rokov je úplná pohoda, ja mám tak s mužom, a sme úplne roky v super manželstve, ono záleží od povahy jednotlivca všetko a ako sa viete zladiť, čo sa týka toho nechal som na ňu, nech sa rozhýbe, tak úprimne žiadna žena toto nechce, aby ona bola tá iniciatívna, automaticky sa na teba vykašle, buď dáš najavo city alebo kašli na to

@zuzubb007 no ked sa na to pozerám spätne tak som to asi trochu dojebabral 🥹 snažil som sa len zachovať rešpekt voči nej, nechcel som pôsobiť ako chlap, ktorý ju chce silou mocou vytiahnuť von

autor
28. júl 2025
@kiwi3

mne to pride, ze to dievca ani nema zaujem. neutralna odpoved - to je skor take, ze caka, ze to pojde do stratena. chlapi si taketo veci, ako po nich niekto pokukuje a usmieva sa, zvyknu dost namyslat.

@kiwi3 keby to bolo niekde v kaviarni, že ona je čašníčka a teraz sa na mňa usmieva tak okej, domýšľam si..
Ale boli sme na diskotéke a tam sa isto nebude hocijaká baba len tak dlhšiu dobu usmievať na cudzieho chalana

anonym_0b097b
28. júl 2025

@anonym_autor 8 rokov je v pohode. Záleží ako je ona na tom rozumovo. Napr. aj to, že ty budeš musieť brat na vedomie, že ona je na SŠ, má večierku, spovedá sa rodičom. Ona zase, že nebudeš môcť vzdy odpísať, zavolať, ísť von, pretože ty už pracuješ. Budete musieť na seba brat iné ohľady, ako keby ste obaja študenti alebo obaja pracujúci. Tieto veci zistíš, keď sa spoznáte, ak si chvíľu popíšete. Koľko ubehlo od tej správy, že ak bude chcieť ísť von, nech sa ozve? Víkend, týždeň? Tak jej skús napísať, aký mala víkend, čo robila, ako sa mala. Napíš niečo ty o svojom víkende. Ak odpíše, skús sa spýtať na záľuby a tak. Proste skús rozvinúť debatu a keď to pôjde, znova ju pozvi von ale už s konkrétnym návrhom... čas, miesto...

anonym_0b097b
28. júl 2025
@anonym_autor

@kiwi3 keby to bolo niekde v kaviarni, že ona je čašníčka a teraz sa na mňa usmieva tak okej, domýšľam si..
Ale boli sme na diskotéke a tam sa isto nebude hocijaká baba len tak dlhšiu dobu usmievať na cudzieho chalana

@anonym_autor niekedy sú tam sympatie na základe výzoru, a keď sa dáte do reči, zistíte, že to viazne 🤷🏻‍♀️ musíš zistiť, či by ste si rozumeli 🤷🏻‍♀️
Btw, mala som spolužiačku, ona 15, jej frajer 22. Boli spolu 5-6 rokov.

Strana
z2