Ako riešiť vzťah so snúbencom workoholikom?
Dobrý deň,
So snúbencom už asi 3 roky bývame spolu, momentálne sme v poslednom ročníku na VŠ a máme sa za 2 roky brať. Akurát mám taký problém, že sa mi posledný rok skoro vôbec nevenuje, pretože si s kamarátom založili firmu a pracujú na neskutočných projektoch. Na jednej strane je, že sa snaží, aby sme do 30 obaja nemuseli pracovať, čomu rozumiem, na druhej strane mám pocit, že sa mi strašne vzďaluje. Väčšinou je v práci do 6-7 večera, keď príde, tak telefonuje alebo programuje. Cez víkendy pracuje tiež. Neviem vôbec ako sa s ním o tom pobaviť, pretože vždy mi akurát povie, že mám počkať, že to robí pre nás. Aký máte na toto názor? Ako by ste sa k tomu postavili, resp. ako mu dať najavo, že potrebujem viac pozornosti?
@erika7102 Z mojho pohladu je uplne bezne chodit z prace v tom case, ktory popisujes. Moj tiez programuje a chodi domov o 8 😀 Pokial nemate zavazky, tak ja v tom nevidim nic neobvykle, ze sa chce venovat praci. Kazdopadne by bolo pre vas vztah fajn vyhradit si aspon jeden den cez vikend volno 🙂 Skus mu to navrhnut a uvidis.
no nerobi to pre Vas, ale pre seba.
hned teraz by som si s nim dohodla nejake pravidla, kedze je to programator ako pises, tak to by mohlo fungovat. Ja takych par poznam, CO nie je v dennom "to do" liste, to neexistuje.
Normalne kazdy druhy den nech si na teba najde 1-2 hodinky. pokial neprides za nim a nepovies mu, ze vtedy a vtedy mate rande, on to nepochopi. Proste si tam do počtu. A ver mi to , ze kebyze aj teraz zarobi peniaze (naozaj balik), si myslis, ze v 30 rokoch prestane pracovat? Nikdy, na to zabudni.
Neboj nič, keď to bude preháňať, zastaví ho :D Raz mu rupne v chrbte, raz v kolene, raz ho zloží soplík, ale bude ho to prirodzene zastavovať :D Mám doma, poznám.
no nerobi to pre Vas, ale pre seba.
hned teraz by som si s nim dohodla nejake pravidla, kedze je to programator ako pises, tak to by mohlo fungovat. Ja takych par poznam, CO nie je v dennom "to do" liste, to neexistuje.
Normalne kazdy druhy den nech si na teba najde 1-2 hodinky. pokial neprides za nim a nepovies mu, ze vtedy a vtedy mate rande, on to nepochopi. Proste si tam do počtu. A ver mi to , ze kebyze aj teraz zarobi peniaze (naozaj balik), si myslis, ze v 30 rokoch prestane pracovat? Nikdy, na to zabudni.
@lucik194 Druhy Bill Gates😄😄
@erika7102 drzim mu palce, aby sa mu tak darilo, aby ste obaja do 30 nemuseli pracovat... mate inac (pre zaujimavost) predstavu, kolko penazi by ste potrebovali (dajme tomu medzi vekom 30 - 90 ... teda 60 rokov pred dvoch... ?
@erika7102 aby ste do 30 nemuseli pracovať?? 🤔Robím to pre nás dvoch😂 zdá sa že nejaké somariny ti tlačí do hlavy.
@erika7102 rozhovor, dohodnutie jasných pravidiel, počkať pol roka, či je schopný ich dodržiavať, ak nie, zrušiť svadbu a vrátiť ho do obehu, Ak sa chce venovať práci 7 dní v týždni, nech neočakáva, že s ním bude mať niekto vzťah a už vôbec nech si nezakladá rodinu. Stačí mu priateľka s výhodami. Jedine, že by ti vyhovovalo byť stále sama, všade chodiť sama a vyvážili by to eurá, ktoré zarobí, Inak to nie je muž pre život.
Navrhni mu, že by si si niekoho našla na to, aby ste chodili spolu do kina, na výlety, na koncerty, športovať, alebo len tak pokecať pri kávičke. Kto nedokáže nájsť zdravú mieru medzi pracovným a súkromným životom, nech je radšej sám
A ty prečo nechceš pracovať?
@erika7102 aby ste do 30 nemuseli pracovať?? 🤔Robím to pre nás dvoch😂 zdá sa že nejaké somariny ti tlačí do hlavy.
@anonym_caf77e Typek asi pozera nejake motivacne bludy s cavami z Dubaja a uveril, ze aj on je vyvoleny😃
Snilek. Pokiaľ nevykradne banku alebo nezdedí rozbehnutý biznis bude rovnako makať celý život a ty z neho budeš mať akurát cifry na účte. Mne by to nevyhovovalo.
@anonym_caf77e Typek asi pozera nejake motivacne bludy s cavami z Dubaja a uveril, ze aj on je vyvoleny😃
@anonym_fcb998 Adarsh Hiremath, Brendan Foody a Surya Midha sa vo veku iba 22 rokov zapísali do histórie. Ako uviedol časopis Forbes, traja zakladatelia spoločnosti Mercor, sa stali najmladšími technologickými miliardármi, ktorí získali majetok vlastným pričinením
https://zive.aktuality.sk/clanok/x74UUaR/z-tron...
@anonym_fcb998 možno " ťaží" bitcoiny🤣. Keď si ho o 2 roky budeš chcieť vziať, tak mu najprv skontroluj účty, aby si celý život nesplácala jeho podnikateľské nápady😃
@anonym_fcb998 Adarsh Hiremath, Brendan Foody a Surya Midha sa vo veku iba 22 rokov zapísali do histórie. Ako uviedol časopis Forbes, traja zakladatelia spoločnosti Mercor, sa stali najmladšími technologickými miliardármi, ktorí získali majetok vlastným pričinením
@anonym_c0498c Tak posledný milionári z Penta Group na Slovensku zbohatli dovozom počítačov do poskomunistického Slovenská. Odvtedy tu nemáme takých podnikavcov.🤣
@anonym_c0498c Vsak jasne, ze nebudu pisat o tych dalsich xy ludoch, ktorym to nevyslo. Logisch😃
Moj manzel tiez dost pracuje, okrem toho dochadza do Viedne, pracuje aj z domu. Nie nevykradol banku, nic nepodedil, dokonca ani rozbehnuty biznis 🤣🙈 Je zivitelom 4clen. rodiny (mame 2 deti) a ja nepracujem. Nie preto, ze by som nemohla, ale skratka nemusim, lebo nam to vychadza a mam pocas dna cas na domacnost, na seba a po obede sa venujem detom (kruzky/ aktivity) a manzelovi. Vyhovuje nam to. Tvoj partner je isto silny muz a chce sa o vas postarat, co je super, ak si stanovite pravidla na rande/ cas pre seba/ casom pre deti/ rodinu caka vas velmi pekny zivot- viem o com hovorim 🙂 Daj s nim rec a povedz mu co ta trapi, isto si to vyriesite. Drzim ti palce 👍
Moj manzel tiez dost pracuje, okrem toho dochadza do Viedne, pracuje aj z domu. Nie nevykradol banku, nic nepodedil, dokonca ani rozbehnuty biznis 🤣🙈 Je zivitelom 4clen. rodiny (mame 2 deti) a ja nepracujem. Nie preto, ze by som nemohla, ale skratka nemusim, lebo nam to vychadza a mam pocas dna cas na domacnost, na seba a po obede sa venujem detom (kruzky/ aktivity) a manzelovi. Vyhovuje nam to. Tvoj partner je isto silny muz a chce sa o vas postarat, co je super, ak si stanovite pravidla na rande/ cas pre seba/ casom pre deti/ rodinu caka vas velmi pekny zivot- viem o com hovorim 🙂 Daj s nim rec a povedz mu co ta trapi, isto si to vyriesite. Drzim ti palce 👍
@anonym_fda0ab No ved on bude mat casu dost. Vsak od 30ky uz nebude pracovat😃
@anonym_fda0ab isto si to vyriešia? Ked má ešte len snúbenicu a je v práci 7 dní v týždni? Tiež môj ex zarobil dosť na to, aby som mohla ostať doma, ale mne to nevyhovovalo, ja som neštudovala na to, aby som sa motala v domácnosti. A chcela so, byť pripravená na všetko, môže sa prihodiť čokoľvek a ísť do práce po 20 rokoch od skončenia školy...no asi by sa o mňa nepotrhali. Môj ex tomu ale prepadol tak, že napriek sľubom, sme ho videli minimálne, preto je aj ex. Nechcela som takto žiť, keď to tebe vyhovuje, ok
@anonym_fda0ab isto si to vyriešia? Ked má ešte len snúbenicu a je v práci 7 dní v týždni? Tiež môj ex zarobil dosť na to, aby som mohla ostať doma, ale mne to nevyhovovalo, ja som neštudovala na to, aby som sa motala v domácnosti. A chcela so, byť pripravená na všetko, môže sa prihodiť čokoľvek a ísť do práce po 20 rokoch od skončenia školy...no asi by sa o mňa nepotrhali. Môj ex tomu ale prepadol tak, že napriek sľubom, sme ho videli minimálne, preto je aj ex. Nechcela som takto žiť, keď to tebe vyhovuje, ok
@anonym_7b37f2
Tak som to zle sformulovala SNAD si to vyriesia- a drzim jej palce 🙂 Ja som tiez studovala a nemotam sa iba v domacnosti, ale ved o tom rec nie je ☺️ Teba to nenaplnalo, chapem a respektujem. Ak tvoj ex tomu prepadol to ma mrzi a hej vela zalezi od ludi. Moj manzel venuje vsetok volny cas rodine a nam (vikendy mame pre seba) no sem- tam da pivo s kamosmi, ale tak to aj ja s kamoskami 😂😂 tak ale to je normalka. Autorka- skus si to s nim vyriesit cim- skor, aby tomu naplno neprepadol ked budete mat rodinu a deti, lebo hej ako citas aj take pripady sa bohuzial stavaju 😔
@anonym_fda0ab ďakujem za jediný normálny komentár 🙂 a ďakujem za radu
@anonym_7b37f2
Tak som to zle sformulovala SNAD si to vyriesia- a drzim jej palce 🙂 Ja som tiez studovala a nemotam sa iba v domacnosti, ale ved o tom rec nie je ☺️ Teba to nenaplnalo, chapem a respektujem. Ak tvoj ex tomu prepadol to ma mrzi a hej vela zalezi od ludi. Moj manzel venuje vsetok volny cas rodine a nam (vikendy mame pre seba) no sem- tam da pivo s kamosmi, ale tak to aj ja s kamoskami 😂😂 tak ale to je normalka. Autorka- skus si to s nim vyriesit cim- skor, aby tomu naplno neprepadol ked budete mat rodinu a deti, lebo hej ako citas aj take pripady sa bohuzial stavaju 😔
@anonym_fda0ab no aj náš venoval všetok voľný čas nám, len ho akosi rokmi ubúdalo, až to bolo neúnosné. Držím palce, aby to u vás ostalo tak, ako je to teraz
Ďakujem vám všetkým za odpovede, len aby som uviedla veci na pravú mieru.. ja študujem tiež informatiku a pracujem v IT firme už 3 roky.
Ak niekto nepochopil “nechce od 30 pracovať” - vyvíjajú software, ktorý kúpia rôzne firmy a každý mesiac tie služby niečo stoja - čiže každý mesiac bude mať výplatu bez toho, aby pracoval 9-5. Mne sa toto páči, pretože po 30 chcem ísť na materskú a venovať sa výchove detí spolu s ním, keď budem chcieť ísť do práce, tak budem môcť, ale nebudem to potrebovať.
To je celý ten mindset, ktorý partner má. Ale to nie je podstatné. Hlavnou myšlienkou môjho príspevku je - ako proste povedať partnerovi, že všetko čo robí je skvelé, ale nemá pritom čas na mňa bez toho, aby som vyzerala ako krava, pretože sa potom cítim, že on robí strašne veľa a robí to vpodstate pre mňa a naše deti v budúcnosti. Chápete? Neviem ako to inak vysvetliť
Ak nebudeš pracovať, tak si hlavne zabezpeč niečo “svoje” do budúcnosti, lebo byť žienkou domácou má svoje úskalia v prípade rozvodu, smrti manžela, atď. Takisto mysli aj na svoju sebarealizáciu a na to, že ich produkt vás môže živiť, ale v podnikaní sa môžu veci pokaziť rýchlo, tak majte nejakú rezervu.
@anonym_fda0ab však to je super keď to vyhovuje jemu aj tebe, autorke očividne nie. Fandím každému šikovnému človeku.
@anonym_fda0ab je mi to veľmi známe aj môj manžel bol v práci keď prišiel domov tak rovno do pracovne. Stále len veď to robí pre nás, aby sme sa mali dobre, nemuseli chodiť do práce,... Aj sme sa mali dobre, máme síce veľa detí ale nemusela som chodiť do práce tak som mala na všetko čas, spoločne dovolenky, výlety,...na pohľad ukážkové. Len potom okolo 45ky prišla na kríza stredného veku, a úplne sa zmenil takmer zo dňa na deň. Už nebola práca na prvom mieste, už bol na prvom mieste on, koníčky, šport, nové známosti, zrazu mal pocit že v živote toho ešte veľa neskúsil. Rodina a domácnosť šli bokom. Už spolu nie sme. Áno tazime stále z toho čo robí a koľko zarobí ale zas peniaze nie sú všetko. Netvrdím že vaša idilka musí tiež skončiť, ale stáva sa to dosť často ☹
Ďakujem vám všetkým za odpovede, len aby som uviedla veci na pravú mieru.. ja študujem tiež informatiku a pracujem v IT firme už 3 roky.
Ak niekto nepochopil “nechce od 30 pracovať” - vyvíjajú software, ktorý kúpia rôzne firmy a každý mesiac tie služby niečo stoja - čiže každý mesiac bude mať výplatu bez toho, aby pracoval 9-5. Mne sa toto páči, pretože po 30 chcem ísť na materskú a venovať sa výchove detí spolu s ním, keď budem chcieť ísť do práce, tak budem môcť, ale nebudem to potrebovať.
To je celý ten mindset, ktorý partner má. Ale to nie je podstatné. Hlavnou myšlienkou môjho príspevku je - ako proste povedať partnerovi, že všetko čo robí je skvelé, ale nemá pritom čas na mňa bez toho, aby som vyzerala ako krava, pretože sa potom cítim, že on robí strašne veľa a robí to vpodstate pre mňa a naše deti v budúcnosti. Chápete? Neviem ako to inak vysvetliť
@erika7102 skutočne si tak naivná, že si myslíš, že po rokoch kedy pracuje non stop, zrazu ostane doma a bude sa venovať tebe a deťom?
@erika7102 Erika co je skoro vobec? Prosim definuj to. Viem ze to nepises anonymne ale sex pravidelny?
Kamaratka z naseho mesta, vydata (uz) makaju obaja. Robia aj nedele (blazni) muz ju nie ze zanedbava on ked nepracuje jeden vecer v tyzdni ma cas na kamaratov. Dievca 8 mesiacov sex nula x! Ide hola okolo neho zo sprchy on nic. Nasla si milenca a rozvadza sa. Realita
@anonym_fda0ab ďakujem za jediný normálny komentár 🙂 a ďakujem za radu
@erika7102
Rado sa stalo 🙂

Do 30 nemuseli pracovat????