Ako riešiť zasahovanie partnerových rodičov do vzťahu?
Baby ja som zufala, pomozte...priatelovi rodicia nam extra zasahuju do zivota...on je jedinacik ale uz je to medzi nami tak vyhrotene ze som mu povedala ze zrejme bude lepsie ked sa rozideme...skratka jeho rodicia si vyzaduju maximalnu pozornost...priatel sa tomu brani ale jednoducho su silnejsi...posledna kvapka bol nas romanticky pobyt na ktory prisli aj jeho rodicia a ubytovali sa vo vedlajsom hoteli...velmi sa s nimi priatel pohadal...povedali ze ja ho huckam proti nim...dalej sme mali ist na dovolenku a jeho otec zahlasil ze aj on chce ist...priatel mu povedal ze ideme iba my dvaja a ze ak velmi chce tak s nim pojde niekedy sam, proste sa to uz neda vydrzat...viem ze aj priatelov minuly vztah skoncil z malej casti kvoli jeho rodicom...velmi ho lubim ale toto nedavam
@minenkaa no najprv im medzi recou priatel povedal kam ideme, vsak normalne sa s rodicmi bavime ale potom uz prestal...
toto ked citam... kde maju rozum ti stari ludia? :D ked sa budu chciet zas k vam niekam nasackovat, spytaj sa ci nechcu rovno spat s vami v posteli.. :D s priatelom si sadnu a daj ultimatum, kedze aj on sam vidi, ze vam to nici vztah, on musi uzemnit rodicov
Nuz, ak ti na nom zalezi a jemu zasa zalezi na tebe, tak budete asi musiet trosku menej pred jeho rodicmi hovorit. Ked niekam idete, nemusite im to hovorit. Ci on musi "hlasit", kam ide a od kedy a do kedy? Byva este s rodicmi? ALebo proste pozvat jeho mamu na kavu a normalne sa snou porozpravat, ze takto mu pokazia dalsi vztah, ze je to proste vela, ako do vsetkeho zasahuju...ak sa to neupravi, tak radsej to skoncit. To by som absolutne nezvladla ja.
Tak vie aky su nech im nic nevravi
Odstrihnúť pupočnú šnúru, ak to priateľovi vadí, jednoducho trochu obmedziť kontakt, rodičia sú dvaja, zrejme aktívni - keď chodia po dovolenkách, nepotrebujú, aby ich syn opatroval
Neinformovať ich, ani medzi rečou, o vašich plánoch.
Treba si držať odstup, citeľne aby bolo jasné že toto tolerovať nebudete. Hlavne priateľ ich musí rázne upratať.
Kks toto je chore mat taketo vztahy rodic-dieta. Niektore matky si mylia vztah dieta/partner ale ze az na starobu 🙄. Strasne. Inak nepisala si tu uz ? Lebo toto iste som tu uz citala.
Nic im nehovorit, to sa uz urcite nezmeni z ich strany
Toto zavana neustalymi problemamy cize ako radia vyssie ze nehovorit im kam idete asi velmi nepomoze, pretoze oni sa pravdepodobne asi sackuju aj k vam domov nie? Ak este spolu nebyvate tak sa da ocakavat ze v buducnosti toto budu naschval robit. Neviem co sa da poradit asi len odstahujte sa od nich velmi daleko a obmedzte kontakt na minimum
nezdôverovať sa rodičom o vašom súkromí, čo idete, kam idete a kedy idete. Viete akí sú a tvoj frajer im všetko vykeca? Je normálny? Baviť sa o práci, o psovi, o tom čo varíte a jete. Keď sa spýtajú kam idete na dovolenku, tak zahmlievať: ešte nevieme, uvidíme, keď tam už budete, a budú sa pýtať, prečo ste nič nepovedali, tak to bol last minute, výhodná cena na poslednú chvíľu a pod. Rozhovor na rovinu asi fungovať nebude, tak im láskavo nerecitujte všetky vaše plány na požiadanie. Keď sa naserú, tak sa odserú, neriešiť.
kľúčový je priateľ, sú to jeho rodičia - ak sa od nich nevie (v horšom prípade nechce) aspoň čiastočne odstrihnúť, nevidím ho ako perspektívneho partnera
Ze im to nie je trapne... toto nebude fungovat :(
S takýmito rodičmi sa nesmie baviť "normálne". Tí nikdy nepochopia, kde je hranica
Vy s nimi bývate keď vedia kedy a kam idete na dovolenku? Načo im vešiate všetko na nos keď viete aký sú?
Ty už si sem písala, v januári, že?
https://www.modrykonik.sk/forum/vztahy-manzelske-partnerske-priatelske/ako-zvladnut-vztah-s-kontrolujucimi-rodicmi-partnera/
A od januára ste neporiešili vôbec nič?? Za tri mesiace napíšeš zase to isté?
Odštartuje sa zo Slivenska ak ch ete zachrániť vztah a aspom 1000 km ďaleko! Alebo priatel rodicov na rovinu konfrontuje, ze s nimi ukonci vztah aj kontakt.
Toto ja vidím skôr na rozchod, škoda tvojho času a energie pokial priatel okamzite a rázne nezakroci.
To, ze jeho rodicia su uplne vadni netreba ani komentovať, vidi to každý polopricetni.
Tak asi im to nepresadil len medzi rečou, keď ešte aj vedeli v akom ste hotely. Nech im vaše plány nevedia na nos a bude pokoj.
Nemám rád extrémne riešenia ale tu by som išiel na to priamo.
Proste mu povedz ak budú naďalej vstupovať do vášho života v takej miere ako doteraz tak odmietas byt sním vo vzťahu. A rovno mu povedz ze oni sú jediný dôvod rozchodu.
@anonym_autor to čo zažívas je extrém. Rodičia sú z toho čo píšeš, nezdravo naviazaní na svojho syna, je to toxické a choré správanie. To nemá s láskou a rešpektom voči synovi a jeho vzťahu nič spoločné. Takéto správanie majú osoby s poruchou, ktorá sa často spomína, je to narcizmus. Ak sa máte tak veľmi radi, bojujte. Odíďte a odstrihnite sa od nich. Iná cesta nie je. Pohovor s priateľom. Inak to nevidím perspektívne. Hlavne ak sa už taká situácia stala, že sa kôli rodičom rozišiel so svojou ex. Držím Ti palce, máš to veľmi komplikované, ale dá sa to riešiť ❤️

Odklial fotrovci vedia kde idete