icon

Ako riešiť žiarlivosť a dôveru v partnerstve?

emiky66
18. okt 2025

Dobrý deň,chcem sa poradiť ako ďalej pokračovať
Mám partnera 13 rokov,stali sme sa dosť mladí rodičmi,boli aj sú medzi nami nezhody.Išlo o to že partner je dosť taký že kecá rád s inými ženami,ja som zase dosť žiarliva,obaja sme...ponachadzala som mu veľa tajných kamosiek,správy samozrejme vymazané,ževraj so žiadnou nič nemal a toto sa ťahá celý náš vzťah...v práci má nové kolegyne proste mi o Tom nepovie,mne kamošky nevadia ale viem proste ako ženy v dnešnej dobe sú a čoho sú schopné..povedal že mi nebude nič hovoriť aby som mu nerobila scény ale ja som toho názoru že prečo? Ved keď nič neriešia tak mi normálne ma o Tom povedať nie? Xy krát som sa ho pýtala na prácu a nič,náhodou som sa o Tom dozvedela...a to že tak reagujem si sa to môže sám,keby mi nedával zámienky na ziarlenie tak neziarlim

Strana
z2
barka1
18. okt 2025

Ak sa budeš takto spravat, tak ta skor či neskor podvedie. Veď aj tak mu neveris, tak z toho aspoň bude nieco mať. No nie?
Inak má úžasnu logiku...ziarlis preto, lebo o kolegyniach a kámoškach nevieš? Ak ta bude o každej informovat, tak ziarlit nebudeš?

klementinka58
18. okt 2025

podla mna je daky narcista taketo haremy kamosiek, potencionalnych kamosiek, byvalych kamosiek mava tento typ muzov ......tiez som mala tu cest s podobnym a som rada, ze som kontakt zrusila

emiky66
autor
18. okt 2025
@barka1

Ak sa budeš takto spravat, tak ta skor či neskor podvedie. Veď aj tak mu neveris, tak z toho aspoň bude nieco mať. No nie?
Inak má úžasnu logiku...ziarlis preto, lebo o kolegyniach a kámoškach nevieš? Ak ta bude o každej informovat, tak ziarlit nebudeš?

@barka1
@barka1 a neverím mu prečo? Keď ma potrebu zatajovať tak to je v poriadku? A ja som ešte ta zlá

emiky66
autor
18. okt 2025
@klementinka58

podla mna je daky narcista taketo haremy kamosiek, potencionalnych kamosiek, byvalych kamosiek mava tento typ muzov ......tiez som mala tu cest s podobnym a som rada, ze som kontakt zrusila

@klementinka58 no presne,to boli zákazníčky,kolegyne hocikto a ešte povie veď oni ma chcú ja ich nie,on je vlastne chudáčik bez viny

klementinka58
18. okt 2025
@emiky66

@klementinka58 no presne,to boli zákazníčky,kolegyne hocikto a ešte povie veď oni ma chcú ja ich nie,on je vlastne chudáčik bez viny

@emiky66 lenze on ti nikdy nepovie pravdu, ty budes cely vztah taky detektiv a budes fungovat na domienkach ktore on zasadne poprie a budes za hysterku...tam sa tocia cely zivot v kamaratkach, exkamaratkach, buducich kamaratkach a poviem ti ze to len nevinne kamaratstvo nie je

emiky66
autor
18. okt 2025
@klementinka58

@emiky66 lenze on ti nikdy nepovie pravdu, ty budes cely vztah taky detektiv a budes fungovat na domienkach ktore on zasadne poprie a budes za hysterku...tam sa tocia cely zivot v kamaratkach, exkamaratkach, buducich kamaratkach a poviem ti ze to len nevinne kamaratstvo nie je

@klementinka58 áno presne tak to je,ja som psycho pritom nie som hlúpa a rozhodne sa s jeho vysvetľovaniami neuspokojím ako si on predstavuje a vyhráža sa že on kvôli mne opustí rodinu lebo ja to kazim,lebo deti prídu kvôli mne o otca a to sa mám na to akože len tak prizerať? Myslela som že keď založíme rodinu sa zmení ale bohužiaľ

klementinka58
18. okt 2025
@emiky66

@klementinka58 áno presne tak to je,ja som psycho pritom nie som hlúpa a rozhodne sa s jeho vysvetľovaniami neuspokojím ako si on predstavuje a vyhráža sa že on kvôli mne opustí rodinu lebo ja to kazim,lebo deti prídu kvôli mne o otca a to sa mám na to akože len tak prizerať? Myslela som že keď založíme rodinu sa zmení ale bohužiaľ

@emiky66 nezmeni je to v nich neustala tuzba po pozornosti a obdive...

sissy27
18. okt 2025

@emiky66 ja by som chcela vidiet toho pana uzasneho, po ktorom vsetky zeny hadzu rodidla 🙄 lebo prepac, ale vacsinou to byva tak, ze je to len v tvojej hlave a v realite by onho ziadna ani nezakopla. Ved co nejde inde, ked je taky ziadany? Naco je s tebou, ked vam to nefunguje? Jedine, ze by ho ziadna nechcela, tak je rad ze ma aspon teba… a to neber v zlom, len porozmyslaj, ci ty nemas na nieco lepsie.

emiky66
autor
18. okt 2025
@sissy27

@emiky66 ja by som chcela vidiet toho pana uzasneho, po ktorom vsetky zeny hadzu rodidla 🙄 lebo prepac, ale vacsinou to byva tak, ze je to len v tvojej hlave a v realite by onho ziadna ani nezakopla. Ved co nejde inde, ked je taky ziadany? Naco je s tebou, ked vam to nefunguje? Jedine, ze by ho ziadna nechcela, tak je rad ze ma aspon teba… a to neber v zlom, len porozmyslaj, ci ty nemas na nieco lepsie.

@sissy27 úprimne je to pekný muž naozaj a ten záujem tam myslím že je ozajstný len ja skôr mam dojem,že on tým ako sa správa milo a priateľsky tak sa tej žene nadhadzuje sám....pritom je to úplná pretvárka lebo doma,za chrbtom absolútne nie je taký prívetivý ako navonok

sissy27
18. okt 2025
@emiky66

@sissy27 úprimne je to pekný muž naozaj a ten záujem tam myslím že je ozajstný len ja skôr mam dojem,že on tým ako sa správa milo a priateľsky tak sa tej žene nadhadzuje sám....pritom je to úplná pretvárka lebo doma,za chrbtom absolútne nie je taký prívetivý ako navonok

@emiky66 pekny pre teba, ale ver mi, pre 1000 dalsi uplne neatraktivny. Ze on je mily k zakaznickam / kolegyniam a zvysuje si tym ego este neznamena, ze to aj opacne. Ja som tiez mila ku obchodnym partnerom, lebo tazko sa vyjednavaju podmienky ked je niekto neprijemny. A myslim, ze kazda polonormalna zena vyciti, ze muz je len slizky debilko, ale nejako to pretrpi aby spravil co ma a dovidenia.
A zasadna otazka - ked mate taky zly vztah, preco sa ho drzis zubami-nechtami?

viestta
18. okt 2025
@emiky66

@barka1
@barka1 a neverím mu prečo? Keď ma potrebu zatajovať tak to je v poriadku? A ja som ešte ta zlá

@emiky66 ma to úplne jedno, či ti povie, či nepovie, cirkus bude tak ci tak. Tak na čo by ti to hovoril? Začni pracovať na sebe, možno to ešte zachránis.

zuzubb007
18. okt 2025

Dusiš ho a vieš čo sa vtedy stáva, muž podvedie zenu, muži neznášajú stíhačky, naco ti má rozprávať o kolegyniach nechápem? Nikdy som mužovi nevravela, keď nastúpili muži načo? Nemal ani tusaka s koľkými mužmi robím, buď je dôvera vo vzťahu, alebo treba vzťah ukončiť tam nič iné nieje medzi tým, a povie ti o novej kolegyni a ty robíš cirkus však to je chore skús pouvažovať o odbornej návšteve a pracovať sama zo sebou

emiky66
autor
18. okt 2025
@sissy27

@emiky66 pekny pre teba, ale ver mi, pre 1000 dalsi uplne neatraktivny. Ze on je mily k zakaznickam / kolegyniam a zvysuje si tym ego este neznamena, ze to aj opacne. Ja som tiez mila ku obchodnym partnerom, lebo tazko sa vyjednavaju podmienky ked je niekto neprijemny. A myslim, ze kazda polonormalna zena vyciti, ze muz je len slizky debilko, ale nejako to pretrpi aby spravil co ma a dovidenia.

@sissy27 ja sa to snažím držať hlavne kvôli deťom,a zo začiatku som s nimi tak bojovala ako keby o neho ale už ma to proste prestáva baviť sa neustále doťahovať,robiť detektíva, zisťovať

emiky66
autor
18. okt 2025
@zuzubb007

Dusiš ho a vieš čo sa vtedy stáva, muž podvedie zenu, muži neznášajú stíhačky, naco ti má rozprávať o kolegyniach nechápem? Nikdy som mužovi nevravela, keď nastúpili muži načo? Nemal ani tusaka s koľkými mužmi robím, buď je dôvera vo vzťahu, alebo treba vzťah ukončiť tam nič iné nieje medzi tým, a povie ti o novej kolegyni a ty robíš cirkus však to je chore skús pouvažovať o odbornej návšteve a pracovať sama zo sebou

@zuzubb007 choré je akurát tak to že ma doma rodinu a potrebuje si vypisovať a pretvarovat sa inde aký je dokonalý a mňa doma ponižovať

emiky66
autor
18. okt 2025
@viestta

@emiky66 ma to úplne jedno, či ti povie, či nepovie, cirkus bude tak ci tak. Tak na čo by ti to hovoril? Začni pracovať na sebe, možno to ešte zachránis.

@viestta nie nie je to jedno a cirkus je akurát kvôli tomu že ma potrebu zatajovať nie že ma nejake kamarátky, kľudne nech ma aj 10 ale keď nič neskryvas tak povieš a nie že mu po večeroch vypisujú smsky

januska12323
18. okt 2025

Stali ste sa neplánovane rodičmi, potom znova, celý čas si vypisuje s kadekým, ty mu neveríš o čom je taký vzťah? Dávate deťom skvelý príklad len aby nedajbože nevideli spokojných rozídených rodičov.

anonym_ec6e44
18. okt 2025

@emiky66 povedz, načo sa takto strapnujes? Fakt, je to také úbohé, sa takto vyzvedat a podobne, žiarliť. Pozri, ak to chce robiť, bude to robiť a ty s tým nič nenarobiš, akurát on ťa bude vnímať ako hystérku, čo sleduje, vyzvedá. Úprimne, ak by mi toto robil muž mám ho za nesebavedomeho, chudáka. Prepáč, ale je to tak. Nechaj to tak, nech to robí, a ty sa sustred na seba a svoje sebavedomie a keď ti to prerastá cez hlavu, tak od neho odid.

anonym_b81239
18. okt 2025
@emiky66

@viestta nie nie je to jedno a cirkus je akurát kvôli tomu že ma potrebu zatajovať nie že ma nejake kamarátky, kľudne nech ma aj 10 ale keď nič neskryvas tak povieš a nie že mu po večeroch vypisujú smsky

@emiky66 dôvera je základ vzťahu tak isto ako úprimnosť
A jedno aj keby si bola stíhačka,tak zatajovanie nieje ospravedlnenie
Iba ľudia si na to zvykajú kedze je to časté, že je to normálne ale nieje
Otázka je ako sa to da riešiť a či to vy dvaja vyriešite a či vôbec on chce niečo riešiť ohľadom vášho vzťahu

stellarstar
18. okt 2025

Rozvod ☝️

emiky66
autor
18. okt 2025
@januska12323

Stali ste sa neplánovane rodičmi, potom znova, celý čas si vypisuje s kadekým, ty mu neveríš o čom je taký vzťah? Dávate deťom skvelý príklad len aby nedajbože nevideli spokojných rozídených rodičov.

@januska12323 on tak isto neverí mne takto toto jeho správanie značí o jeho sebavedomí, lebo to čo robí on vyčíta mne

emiky66
autor
18. okt 2025
@anonym_ec6e44

@emiky66 povedz, načo sa takto strapnujes? Fakt, je to také úbohé, sa takto vyzvedat a podobne, žiarliť. Pozri, ak to chce robiť, bude to robiť a ty s tým nič nenarobiš, akurát on ťa bude vnímať ako hystérku, čo sleduje, vyzvedá. Úprimne, ak by mi toto robil muž mám ho za nesebavedomeho, chudáka. Prepáč, ale je to tak. Nechaj to tak, nech to robí, a ty sa sustred na seba a svoje sebavedomie a keď ti to prerastá cez hlavu, tak od neho odid.

@anonym_ec6e44 kto sa strapnuje? Keď sa snažím vyriešiť dôvod prečo sa takto správa? Nie som škaredá ani hlúpa,doma má všetko a napriek tomu to robí....neverí a vyčíta mne to čo robí on sám,ja som doma deťmi

emiky66
autor
18. okt 2025
@anonym_b81239

@emiky66 dôvera je základ vzťahu tak isto ako úprimnosť
A jedno aj keby si bola stíhačka,tak zatajovanie nieje ospravedlnenie
Iba ľudia si na to zvykajú kedze je to časté, že je to normálne ale nieje
Otázka je ako sa to da riešiť a či to vy dvaja vyriešite a či vôbec on chce niečo riešiť ohľadom vášho vzťahu

@anonym_b81239 presne tak ja tu pravdu znesiem nech je akokoľvek tvrdá ale hlavne nech je úprimný

viestta
18. okt 2025
@emiky66

@sissy27 ja sa to snažím držať hlavne kvôli deťom,a zo začiatku som s nimi tak bojovala ako keby o neho ale už ma to proste prestáva baviť sa neustále doťahovať,robiť detektíva, zisťovať

@emiky66 a preco robis detekiva. Ked ten vztah nefunguje, tak ho ukonci. Jeho zmenit nemozes, to, ze zistis preco a tak sprava ti je aj tak tak uzitocne ako mrtvemu perina. Zmenit mozes jedine seba a jedine ty mas riesenie v rukach. Vas vztah nefunguje od sameho zaciatku, ako pises, tak to vyries. Preco si s nim? (na deti sa nevyhovaraj, pretoze pre nich nie je dobre vyrastat v rodine, kde to skripe, to vies aj sama aj ked si to nechces pripustit)

letfenixa
18. okt 2025
@sissy27

@sissy27 presne, kolegyňa má teraz milenca "pekného, až zrak prechádza ", no nič mi neprechadza a keď ho stretnem, ani neviem, že je to on.

anonym_dc0147
18. okt 2025

Boze nestrapnuj sa a neslied, ten ta musi mat za úplnú chuderu bez sebavedomia.Ked bude chcieť podvedie a to nemusí mat ani jednu kamosku a ani si vypisovat, ba ešte skôr taký trulko, lebo nema toľko moznosti
Možno je to extrovert a ma všeobecne veľa známosti, aj muzov.Niektore zeny si myslia, ze ked su v manželstve uz so žiadnou nemoze prehovoriť a ani sa pozrieť, su majetnicke.Mne kebyze toto robí muz, ukážem mu dvere.Mam tiež kamaratov, nikdy mi muz nic nevyčítal, ma sebavedomie, verí mi.Rob takto dalej, o chvíľku budes byvala, nikto nechce pri sebe hystericku ziarlivku.Ak by tam išlo o sexuálne vypisovacky a stretávania to by bola ina vec.Ale ked je to bezna medziludska komunikácia, nemaze, neschovava, ukáže ti je to normalne.Niekto potrebuje aj iné medziľudské vztahy okrem svojho partnera, človek je tvor sociálny od prírody

emiky66
autor
18. okt 2025
@anonym_dc0147

Boze nestrapnuj sa a neslied, ten ta musi mat za úplnú chuderu bez sebavedomia.Ked bude chcieť podvedie a to nemusí mat ani jednu kamosku a ani si vypisovat, ba ešte skôr taký trulko, lebo nema toľko moznosti
Možno je to extrovert a ma všeobecne veľa známosti, aj muzov.Niektore zeny si myslia, ze ked su v manželstve uz so žiadnou nemoze prehovoriť a ani sa pozrieť, su majetnicke.Mne kebyze toto robí muz, ukážem mu dvere.Mam tiež kamaratov, nikdy mi muz nic nevyčítal, ma sebavedomie, verí mi.Rob takto dalej, o chvíľku budes byvala, nikto nechce pri sebe hystericku ziarlivku.Ak by tam išlo o sexuálne vypisovacky a stretávania to by bola ina vec.Ale ked je to bezna medziludska komunikácia, nemaze, neschovava, ukáže ti je to normalne.Niekto potrebuje aj iné medziľudské vztahy okrem svojho partnera, človek je tvor sociálny od prírody

@anonym_dc0147 ja nesliedim toto som sa dozvedela úplnou náhodou keď na firme bol bratranec kto tam je,a nechodím mu ani do mobilu,smsky mu tiež prišli úplnou náhodou keďže kolegyňa sa ozrala a vypisovala mu čo on nečakal....práveže kamarátov nemá skoro žiadnych,on sa výhradne zameriava len na ženy a áno toto isté robí aj on mne ale ja narozdiel od neho nikoho nemám,s nikým si nepíšem a som doma s deťmi..takže podľa seba sudim teba

anonym_dc0147
18. okt 2025
@emiky66

@anonym_dc0147 ja nesliedim toto som sa dozvedela úplnou náhodou keď na firme bol bratranec kto tam je,a nechodím mu ani do mobilu,smsky mu tiež prišli úplnou náhodou keďže kolegyňa sa ozrala a vypisovala mu čo on nečakal....práveže kamarátov nemá skoro žiadnych,on sa výhradne zameriava len na ženy a áno toto isté robí aj on mne ale ja narozdiel od neho nikoho nemám,s nikým si nepíšem a som doma s deťmi..takže podľa seba sudim teba

@emiky66 Tak tam by som spozornela, nema kamaratov, zameriava sa len na zeny a teba kontroluje.Tam nebude všetko s kostolným poriadkom.
Aj ti ukáže, čo si pisu? Stretava sa s nimi?

emiky66
autor
18. okt 2025
@anonym_dc0147

@emiky66 Tak tam by som spozornela, nema kamaratov, zameriava sa len na zeny a teba kontroluje.Tam nebude všetko s kostolným poriadkom.
Aj ti ukáže, čo si pisu? Stretava sa s nimi?

@anonym_dc0147 nemá kamarátov,čo mal tak s nimi sa prestal baviť lebo na neho kydali,ako osoba u mužov nie je moc obľúbený zato ženy vie namotat raz dva... neukáže, hovorím správy vymazané a či sa s nimi stretáva tak v práci určite s kolegyňami a s tými ostatnými neviem a aj tak mi pravdu nepovie

motylik2559
18. okt 2025

@emiky66 Ahoj, kedze pises,ze aj on je ziarlivy, mne to pride,ze ste potom obaja rovnakí. Pretoze kedze vies,ze je ziarlivy, tak na koho potom ziarli on? Pises len o nom, co robi on a co teda robis ty, ked ziarli on? Toto si tu nejako nespomenula.
No a dalsia vec, ze ma nove kolegyne to ti ma hlasit kazdy novy prijem co nadriadení rozhodnu a prijmu noveho cloveka? Ja tiez nehlasim kazdeho noveho kolegu/kolegynu doma lebo mi to ani nenapadne. Kebyze ti to aj povie, tak tu zalozis obdobny prispevok len s upravou,ze ma nove kolegyne a ziarlila by si aj tak. Ano to vypisovanie sprav, ked sa miesto toho moze venovat tebe alebo dietatu je cez. Lenze si uvedom,ze aj keby s tym prestal, tak aj tak mu uz nebudes verit,ze to nerobi. Smsky sa daju posielat s prepacenim aj ked sedi na hajzli a tam uz asi nestojis vedla neho opreta o stenu. Nikdy ho nebudes mat 24/7 pod kontrolou co by si ty rada. Ani kebyze ti hovori o kazdom kroku-o kolegyniach, zakaznickach, smskach, tak mu nebudes verit,ze nic zle nerobi raz ked si takto chorobne ziarliva. Ziarlivost prameni z velmi nizkeho sebavedomia, on si ho resp.svoje ego zvysuje tym co robi, a ty? Preco teda on ziarli na teba??? Mala by si na sebe popracovat, lebo takto to ozaj dotiahnes do rozvodu a kebyze si raz niekoho najdes tak mu od zaciatku budes robit stihacku. A aj kebyze ti dovod neda, aj tak ho budes kontrolovat, lebo mu neveris. Podla mna taketo manzelstvo nema absolutne vyznam a uz vobec, ked v tejto psychiatrii zije aj dieta. Chces, aby vase dieta nabralo vas vzor?- ze bude bud zaletnik, alebo tak majetnicke,ze sa raz jeho partnerka (ak je to chlapcek) nebude moct od neho pohnut, lebo inak bude zle a bude robit neustale ziarlivostne sceny?- na neho sa to moze preniest este v ovela horsom nez to mate vy ako rodicia, a to uz mate dost zle. Ked citam take riadky typu "lebo som si myslela,ze sa po svatbe meni" uz sa mi otacaju oci az na rit. Toto nikdy nepochopim, ako mozu zeny takto tupo rozmyslat🙄🙏 No ale kazdopadne, vy dvaja spolu urcite neostavajte, lebo znicite nielen seba, ale hlavne vase dieta...

anonym_38e8dd
18. okt 2025

@emiky66 Myslela som že keď založíme rodinu sa zmení ale bohužiaľ. Toto je hlavná chyba, ľudia sa nezvyknú meniť. Ked je raz sukničkár bude naďalej nestracaj s ním ďalšie roky a neukazuj detom ze je toto správanie ok. Laska je ked tvoj muž zmeni co robi ked ti to prekáža a urobí vsetko aby si bol šťastná. Toto nie je vas prípad

Strana
z2