icon

Ako riešiť zmenu vo vzťahu s neterou?

20. aug 2024

Ahojte. Chcem sa opýtať či sa to už niekomu v živote stalo. S neterou sme boli ako jedna. Všetko sme robili spolu. Čas trávila po väčšine so mnou. Ale zrazu nastal zlom.
A otočila sa mi chrbtom. Začala má ohovárať s jej mamou. Prečítala som si o sebe nie moc pekne veci, ktoré prekrutili.
Myslím že sú za tým peniaze. Ale môže byt že som cely čas prehliadala ze je zlý človek? Dnes keď nato pozerám vidím jednu zlu osobu. Ktorá je navonok pekná a starostlivá ale za chrbtom ti pichne dýku priamo do srdca.
Nikto by to takto na ňu nepovedal. Je to tým že dospela alebo je ovplyvnená. Nechápem tu zmenu. A nemozem sa jej ani vyhýbať lebo to sa bohužiaľ nedá. Ako to mám riešiť?
So sestrou nemám moc dobrý vzťah. Nikdy sme si neboli blízke. Veľmi má to mrzí lebo 20 rokov života som jej obetovala a som myslela že keď bude dospela to bude iné.
Že budeme stat pri sebe a ona presný opak. Čo ja som na nu nedala nikdy dopustiť.
Takáto zlá osoba je z nej. Čo mám robiť ?

gelifil
20. aug 2024

nič...prijat to

11bodka11
20. aug 2024

Je to tazke. Mna tiez vela ludi takto sklamalo. Boli sme taka sudrzna rodina a vsetko sa mi ruca. A o kamaratstvach ani nehovorim.

autor
20. aug 2024

@11bodka11 je to ťažké prijať. Nechápem ako to takto môže dopadnúť

angela85
20. aug 2024

Je to veľmi ťažké prijať,ale proste sa stáva,že jeden dáva do vzťahu viac ako ten druhý... Ona bola doteraz dieťa a proste dospieva a mení sa. Ale stále to nemusí nič znamenať ani to že tie slová myslí vážne,alebo jej to len niekto podstrcil. Predsa len je pre ňu dôležitejšia matka a život s ňou a jej názor...

autor
20. aug 2024

@angela85 áno chápem to. Ja to aj tak beriem. Len je to ťažké po tých 20 rokoch. Človek cakal od nej iné.

uhrikovci
20. aug 2024

Mám to podobné, ale so synovcom. Od malinka som bola ako jeho druhá mama, veľa vecí som vedela skôr ako jeho mama, moja sestra. Odišla som žiť na druhú stranu Slovenska, čo prázdniny, to bol u mňa. Chvíľu u nás býval ako náš syn. Aj ostal bývať vedla v meste. Potom mali konflikt s mojím mužom a tvrdí, že mu dlží peniaze. To, že koľko pri ňom zarobil a v podstate za to kde teraz je vďačí hlavne nám, to už nie je dôležité. Na to sa rýchlo zabudlo. Chcela som od neho, aby nám s niečím pomohol. Nakričal na mňa do telefónu ako na malé decko. Plakala som dva dni. Mrzelo ma hlavne to, že sa mu narodil syn a ja som sa na to veľmi tešila. Potom som sa si povedala stačilo, mám svoju rodinu, na ničom inom nezáleží. S jeho ženou si píšem, bola aj s malinkým u nás, ale on, kým sa mi neospravedlní, nemám si s ním čo povedať. Neserie ma, že nám nechcel pomôcť, ale to ako mi to povedal. 🥺

autor
20. aug 2024

@uhrikovci tak toto úplne podobná situácia. Aj ja som ju skoro vychovala. A na všetko dobre sa zabudlo. Už nie som pre ňu prvoradá. Podľa mna ani zaujímavá. Proste má iný život s priateľom a už po tebe má nič.
Mrzí má tvoja situácia a viem čo zažívas. Ja som rok úplne mimo. Lebo mi bola ako dcéra. U mna bola na prvom mieste. Všetko sa zmenilo odvtedy. Tak mi je ro ľúto.

muchotrafka298
20. aug 2024

Tu nepomoze nic, len jednoducho to prijat ako fakt a ist dalej. Rodina, nerodina, ked sa s tebou bavit ten clovek nechce, nemozes robit nic.

domkakvet
20. aug 2024

Je to smutne, ale aj nema zaujem nic s tym neurobis, ostava ti iba to neriesit.

autor
20. aug 2024

@domkakvet Ach áno, ale hnevam sa teraz sama na seba. Že som toľko času obetovala človeku ktorý zato nestal.teraz keď na nu pozerám relatívne triezvymi očami. Veď ona vôbec nebola dobrá. Samé zle vlasnoti. Ktoré som doslova prehliadala. Ale je to smutne že človek za dobre nikdy nemôže čakať naspäť dobre.

gribka1
20. aug 2024

Asi si ju veľmi dobre nepoznala, ak si si nevšimla aká je naozaj, tak niekde bola chyba na oboch stranách. Alebo jej niečo niekto natrepal do hlavy.

domkakvet
20. aug 2024

Nie je pravda, ze za dobre nikdy nemozes cakat dobre, su aj ludia, ktori by to ocenili, tak kvoly jednemu cloveku nemozes hadzat vsetkych do jedneho vreca a ano mozno to nie je prvy ani posledny clovek co ta sklame, ale ty sa kvoly tomu nemen.

autor
20. aug 2024

@gribka1 samozrejme ja nehovorím že som bez chyby. Možno bola mala a nejaké náznaky boli ale vždy uznala že to bola chyba a ospravedlnila sa. Dnes je všetko inak. Príde mi ako zlý človek. Nemá žiadne kamarátky. Len svoju mamu. Ale ok. Malo to tak byt.

gribka1
20. aug 2024

Tak asi u mamy prišlo k zlomu. Netráp sa tým, urobila si, co si myslela, že je správne. Časom si to možno uvedomí. Len nezanevri na iných, nie sú takí všetci. Ale zas netreba sa obetovávať pre druhych. Toto niekedy ľudia preháňajú a potom sú sklamaní.

autor
20. aug 2024

@gribka1 áno. Chcela som aby sa mala dobre a moc som sa na ňu upela. Moja chyba.
Peniaze ukázali pravý charakter. Nikdy som si nemyslela že takto dopadneme. Keby mi to niekto povedal pred 10 rokmi ho vysmejem.
Musím ísť ďalej a máš pravdu. Ďakujem krásne

nifnea
20. aug 2024

Ahoj, mne sa toto stalo po 8rokoch (typ vztahu nemozem pisat)tiez som vela vela pomohla danej osobe, vela vybavila, posledny den nasho priatelsyva sme boli v kine, estw sme sa nasmiali cestou domov eozlucili slovom “zajtra dame vino” a odvtedy utlo. Uz su to 2 roky a bez vysvetlenia ma obchadza, skovava sa, ohovara a vymzalaa ma z priatelov…netusim docod netusim preco…ale ako tu pisu kocky len to treba prijat

autor
21. aug 2024

@nifnea nepochopiteľne. Ja neviem čo sa to deje dnes s ľudmi. Ani si sa nikdy nepokúšala dozvedieť dovod. Je to cudne že s ľudmi ktorí sú ti najbližší, zdieľas s ním cely život, každý okamih a zrazu je všetko inak.
Je to veľmi ťažké si nato zvyknúť. Hlavne keď my sme ich mali úprimne radi.

gribka1
21. aug 2024

Ja som taká povaha, že by som chcela vedieť, čo sa odohralo, hoc aj to zlé. Vykomunikovať si to, bez emócií. Tak to uzavrieť, aby tá druhá strana vedela, čo si o nej myslím.

autor
21. aug 2024

@gribka1 veď práve to sa odohralo. Nakoniec to zhodili celé na mna. Odvety je to v takomto stave. Já som sa ozvala ze viem ma ohovára. Čítala som to čierne na bielom. Aj tak to prektutili ze to neni pravda. Odvtedy jej uz neverím. Vzťah ochladol. Myslela som že uzná chybu a ospravedlní sa a ona opačne. Ale veľkú rolu hrajú peniaze. Ľudia milujú peniaze a očividne ona veľmi.

gribka1
21. aug 2024

Lepšie, že sa to stalo, aspoň vieš na čom si. Čím dlhšie by to divadielko hrala, tým horšie, ešte viac by ti to ublížilo. Najlepšie keď uvidia, že je ti to ľahostajné a netrápiš sa.

mimi236
Autor odpoveď zmazal
romiada
21. aug 2024

A nie je to skor o pocite jej matky (tvojej sestry ak som spravne pochopila) že si z jej dcery robiš svoju a jednoducho zasiahla? Aj kednie asi spravnym sposobom (že Ta riešia negativne, ohovaraju ako vraviš). A uprimna otazka na Teba: prečo ju zrazu vidiš Ty ako zlu osobu, po tom čo sa Ti otočila chrbtom? Dovtedy bola ok kym bola s Tebou? Možno si si vzťahom neterou kompenzovala nieco Ty ....napr.nefunkcny vztah so sestrou,hm?

autor
21. aug 2024

@romiada tak toto je absolútna pravda. Trefa do čierneho. Mala som v nej čo som nemala v sestre.
Lebo som strašne prehliadala niektoré veci. Ale dnes keď nato pozerám nikoho nemá v živote a strašne ohovára každého. Neviem či je to tým že už dospela. Mohla sa jej zmeniť povaha? Lebo takéto správanie mala sestra a ja som to z duše nenávidela. Boli sme extrémne rozdielne so sestrou.
Neviem je to jedno s druhým. Nahrádzala som si sestru a možno aj dcéru. Ale myslela som že nás vzťah nikto a nič nenaruší. Len zrazu je dospela a akokeby iná osoba.
Ju niekedy nespoznávam. Úplne zmena z jej strany. Neviem si to ani ja nijako vysvetlit. Asi v tom má úlohu aj sestra.

gribka1
21. aug 2024

Lenže bežne sa stáva, že máme v derstve dobrý vzťah s nejakým dospelým, ale potom v dospievaní nám už nevyhovuje. Mozno už jej niečo prestalo vyhovovať.

autor
21. aug 2024

@gribka1 asi je to tak. To mi hovorí aj manžel. Proste vyrástla a má iné priority ako ja. Musíš sa s tým len zmieriť.

katkajaromer
22. aug 2024

Odstřihnout se, když se z ní stal zlý člověk. Život je moc krátkej na to, aby se člověk střetával s takovýma lidma, a zvlášť!! když je to z rodiny.

autor
22. aug 2024

@katkajaromer Ale ako to mám urobiť? Aby som z toho nebola ta zlá ? Neviem z toho vykľučkovať som ako v začarovanom kruhu :(