Ako riešiť zmeny vo vzťahu priateľky?
Pekný večer prajem. Ocitla som sa v takej divnej situácii a neviem ako sa ktomu postaviť. Mám kamošku ešte zo stredoškolských čias (teraz máme 30). Vždy sme si veľmi rozumeli, obe máme od 20 rokov priateľov, teda ja už manžela a všetci štyria sme si ešte do nedávna veľmi rozumeli. Vždy som bola taký "pevnejší typ" ale cca pred rokom som radikálne zmenila životný štýl a imidž a dovolím si o sebe povedať že vyzerám o moc lepšie ako kedysi. A tu nastal problém. Odkedy som sa zmenila kamarátkin priateľ je iný. Keď sme spolu vonku stane sa mu aj 5 krát že kamošku osloví mojim menom, alebo hovorí nejaký príbeh čo sa im stalo a namiesto jej mena v príbehu povie moje. Tiež začal na mňa intenzívne pozerať, niekedy keď sa naši chlapi rozprávajú vidím že on pozerá na mňa. Nedomýšľam si, všimol si to aj môj muž a vidím na kamarátke že sa voči mne zmenila. Skúšala som sňou citlivo túto tému otvoriť ale vysmiala ma že si domýšľam - nepovedala to v zlom ale smiala sa pri tom, ale ja proste cítim že je medzi nami dusno a dokonca znej cítim že sa mi niekedy vyhýba. Vidím že keď ju osloví mojim menom tak sa tvári nahnevane... Nechcem ju stratiť, čo som jej aj povedala. Neviem čo robiť...
a ty si si to s dotyčným vyjasnila? Tvoj chlap mu ešte nedal dobre mienenú radu?
Inak nechápem,že to tvojmu mužovi nevadí.
No musis pockat, kym sa rozidu, najde si nejakeho noveho a potom uz nebude mat dovod na teba ziarlit 🙂
Inak dost trapne aby opakovane oslovoval svoju zenu tvojim menom. Ked sa stane raz , ok, ake opakovane…
@vanilkovazmrzka veľmi trápne, už keď je toho moc zvyknem povedať niečo na štýl "nemýli sa ti to už nejako často ?" ale on sa len zasmeje že veď to je podobné a rozpráva ďalej (ja som Kristína a kamoška je Linda)
a ty si si to s dotyčným vyjasnila? Tvoj chlap mu ešte nedal dobre mienenú radu?
Inak nechápem,že to tvojmu mužovi nevadí.
@rozculena jasné vždy sa snažím dať mu najavo že sa mi to nepáči, ale on to vždy nejako zľahčuje
mužovi to vadí samozrejme, dohodli sme sa že to mám prebrať s kamoškou a keď to nepomôže vstúpi do toho on, čomu by som sa rada vyhla lebo si myslím že potom už naše kamarátstvo skončí úplne
najhoršie je že mám z neho fakt pocit že to nerobí naschvál, niekedy na ňom vidím že sa až tak zamyslí predtým ako povie meno aby sa nepomýlil
@rozculena jasné vždy sa snažím dať mu najavo že sa mi to nepáči, ale on to vždy nejako zľahčuje
mužovi to vadí samozrejme, dohodli sme sa že to mám prebrať s kamoškou a keď to nepomôže vstúpi do toho on, čomu by som sa rada vyhla lebo si myslím že potom už naše kamarátstvo skončí úplne
@kris988 vaše kamarátstvo skončilo,keď prvýkrát oslovil svoju ženu tvojím menom.
Ja by som sa cítila veľmi nepríjemne a asi by som ukončila stretávanie.
@kris988 je to viac nez trapne a ty s tym velmi nemas co spravit. Jedine obmedzit taketo spolocne stretavanie. Uz len vy s kamoskou vo dvojici ak stojite o vase kamaratstvo 🤷
najhoršie je že mám z neho fakt pocit že to nerobí naschvál, niekedy na ňom vidím že sa až tak zamyslí predtým ako povie meno aby sa nepomýlil
@kris988 a ešte jedna vec,na mieste tej kamošky by som ho asi poslala do riti,lebo som si istá,že už ju tvojím menom oslovil aj pri sexe............
@kris988 a ja si myslím že je to len v tvojej hlave. Presne to co si opisuješ ze si sa zmenila atď tak sa aj tvoja psychika zmenila a teraz si všetko všímaš až moc. Tiež sa prikláňam k verzi ze si to trocha dofarbujes a viac si si začala všímať seba .
Možno im to neklape a do teba sa tak trochu buchol 🤷🏻♀️
@kris988 a ja si myslím že je to len v tvojej hlave. Presne to co si opisuješ ze si sa zmenila atď tak sa aj tvoja psychika zmenila a teraz si všetko všímaš až moc. Tiež sa prikláňam k verzi ze si to trocha dofarbujes a viac si si začala všímať seba .
@bambieblue aj by som sa nad tým zamýšlala či to tak naozaj nemôže byť, ale keď to vidí aj môj muž ktorý nie je vôbec žiarlivý typ ? celkovo je to v poriadku aby si takto plietol mená a to že mi to prekáža je divné ? neviem
Ved sa mozes stretavat bez chlapov nie ? Len ty a kamoska nie vecne dvojite “ rande” . A mas po probleme . Vsetci 4 len raz za uhorsky rok .
@kris988 ked budes na to jeho mylenie poukazovat (nemyli sa ti to nejako casto?), tak to bude len horsie a trapnejsie
Povedala by som jej, ze mi je “mylenie sa” jej priatela uz naozaj velmi neprijemne (a bolo by mi aj u mojho manzela, ak by to robil), ale ju ako kamosku nechcem stratit.
A ze ci by sme sa teda mohli radsej stretavat my dve bez chlapov.
Rozumna zena radsej vymeni priatela, co poskuluje po jej kamoske, ako kamosku.
Nerozumna sa vzda kamaratok, len aby si udrzala priatela s nabehom na neveru. Lebo sa naivne domnieva, ze odstranenim “pokusenia” uz bude jeho centrom iba ona. Nebude.
nech s nim manzel hodi chlapsku debatu a upozorni ho na to,ze je to okate a nech s tym prestane lebo je to kazdemu neprijemne
Ved sa mozes stretavat bez chlapov nie ? Len ty a kamoska nie vecne dvojite “ rande” . A mas po probleme . Vsetci 4 len raz za uhorsky rok .
Ja, mám z toho opisu pocit, že pozornosť toho muža autorke viac lichotí, ako preukáža. Musí však občas vyjadriť nespokojnosť, pre pokoj vzájomných vzťahov.
Toto si mala autorka už na začiatku pri prvom "omyle" stopnúť. A ráznejšie dať najavo tomu mužovi, že čo robí, nie je v poriadku. A nie len akože vtipne ho napomenúť.

No musis pockat, kym sa rozidu, najde si nejakeho noveho a potom uz nebude mat dovod na teba ziarlit 🙂
Inak dost trapne aby opakovane oslovoval svoju zenu tvojim menom. Ked sa stane raz , ok, ake opakovane…