Ako riešiť zranenú dôveru vo vzťahu?
Všetkým Vám prajem požehnaný pekný večer. Dlho som premýšlal, či svoj problém sem napisem alebo nie. No prerasta mi to cez hlavu nech sa snazim tomu vzdorovat akokolvek. V minulosti som so zenami zazil sklamanie.. jedna nevera druha nevera obe v dlhsich vztahoch niekolko rokov trvajucich... dost ma to zranilo musel som sa stiahnut z prace na znacny cas a opat najst sam seba. Zaprisahal som sa ze nebudem riesit vztahy rodinu ani nic co sa s tymito vecami sklonujem. Pochadzam z uplnej rodiny so slusnou vychovou zazemim a hodnotami. Viacmenej sa cely zicot snazim ludom pomahat aj na ukor seba. Po troch rokoch bez vztahu vstupila do mojho zivota zena ktora davala najavo ze ma zaujem, no ja som jej slusne vysvetlil ze proste ja zaujem nemam nakolko som si okolo seba a citovej sfery vybudoval ake take brnenie. No slecna sa nedala vyjadrovala vyse roka neustaly zaujem.. nie nasilne nie surovo otravne ale pekne milo davala stale na javo ze je tu.. nakoniec som povolil zblizili sme sa a ja som zazil to co som nedufal ze niekedy sa este stane.. zamiloval somsa, cisto jasne a celym srdcom... no prislo po chvilke vytriezvenie... ano nechodili sme spolu len som zistil ze pocas toho ako pisala mne snazila sa tak spavala s mne dost blizkym clovekom... ranilo ma to a velmi emocionalne vycerpalo... no ona saa stale nevzdala... aj napriek hadke zostala tu snazila sa dat to do poriadku no moja dovera sa nastrbila.. obzvlast ked som ju lubil ozaj ciato a nechcela a odmietala sa priznat .. chcel som to riesit aby sme mali cisty stol vo vztahu... stalo sa ze sme pokracovali dalej zazili krasne chvile no vo mne jej nepriznanie zostalo a ano mam to overene veci sa stali ako opisujem... laska bola velka travili sme vela casu bol som pri nej v dobrom aj v zlom aj pri zdravotnych potiazach a tak som spoznal jej rodinu.. prijali ma a videli ze sa o ich dceru dokazem postarat aj ked je zle.. tesil soms a uzival si to... no stalo sa ze no po case sa stalo ze otehotnela.. uprimne som sa tesil a cely bozi den nosil v ruke pozitivny test.. co nastalo vam opisem tak ako sa v skutocnosti stalo ... zase som doatal indicie ze tam ten z minulosti zafiguroval.. uprimne? Zlakol somsa nevery som zazil dost...ked som sa jej opytal co to ma znamenat znova ostala ticho a vsetko som si odkecal len ja a ona ticho.. odmlcala sa tri dni kde som jej potom volal a povedal ze by som chcel aby sme spolu absolbovali test otcovstva.. pocula to jej mama a hrozny horor bol na svete zakaz priblizenia k ich dcere nesmiem prist pred ich dom jej otec sa taktiez otocil chrbtom ked aom mu vysvetloval co sa deje a neveril tomu.. prepacte nejsom ziaden blb.. ano nemal som to povedat usta mi predbehli rozum.. no co sa stalo potom uz ozaj neviem ako znasat 6 tyzdnov sme sa nevideli je na pn.. uzavrela sa nedviha na stretko nereaguje k nim ist nesmiem... na spravu odpise obcas pekne obcas zle jednoslovne..viem posral som to.. nepotrebujem tu pritakavačov ale znesiem aj konstruktivnu kritiku hlavne od ludi ktori mi vedia poradit co dalej.. za mesiac som schudol 7 kg dostalo sa mi to do hlavy ze zacinam stracat sam seba...lubim ju a neviem co bude dalej dietatko chcem som nan pripraveny ci uz vekom zazemim pracou a vsetkym a bolo pocate z lasky a nie ze nahoda alebo omyl... strasne som zo seba znechuteny
Inými slovami, zistil si že tvoja partnerka súčasne udržiavala vzťah s tebou a iným mužom. V minulosti a v súčasnosti. Keď si sa na to dopytoval, tak to ignorovala namiesto toho aby sa to snažila objasniť/negovať. Podľa mňa je veľmi na mieste v tomto prípade otázka "som vlastne otec", nie je to o nič menej podrývajúce než vedomie že nevera nastala.
Keď má čisté svedomie, tak prečo by mal byť problém s testom otcovstva? Rovnako ako sa robia genetické testy, nifty, trisomy a ostatné varianty, je to jeden test naviac ktorý by si neplatila a keď by sa potvrdilo otcovstvo tak to by bolo snáď najmä v jej prospech, no nie? Na súde detto keď sa rieši výživné tak ako prvé sa robí DNA testovanie.
Nám sa to hovorí veľmi jednoducho, ale na tejto planéte kráčajú aj ľudia ktorí si ťa budú vážiť a mať radi aj bez toho aby si to museli "kompenzovať" u iných chlapov. A táto dáma medzi nich evidentne nepatrí (ak si to náhodou číta na MK, tak pozdravujem). Súhlasím s výrokom vyššie, obráť sa na psychológa/psychiatra, niekoho kto sa s tebou bude vedieť objektívne rozprávať a viesť ťa k tomu aby si si neubližoval (napríklad rapídnym chudnutím).
Všetko je v jednej vete Snažím sa pomáhať aj na úkor seba. Necuduj sa že to skončí tak že na tebe každý orie a trtko dobrák skončí zle. Toto tvoje životné nastavenie k tebe priťahuje vysávačov obrniť sa nepomôže osobnost nezmenis ale na terapiach by si sa mohol naucit fungovať tak aby si nešiel vo vzťahoch na úkor seba nedával všetko a zistil kde toto tvoje nastavenie ma korene. Za pomoc ľudia ako ty označujú väčšinou to čo pomoc ani nie je a dobrý terapeut by ti to mohol vysvetlit. Bude to robota na sebe a na dlho ale určite lepšie ako sa zavret doma a rezignovať na zivot a vzťahy
nič zlé na tvojom konaní nevidím.
že sa budúci svokrovci nahnevali? však ide o česť ich dcéry a čo keď máš pravdu a ich dcéra ozaj má vzťah aj s druhým mužom ?
nechaj to zatiaľ tak - dáma sa urazila , ona len chce ťa vytrestať a od teba počuť že si sa pomýlil, a nebudeš nič ďálej zisťovať.... a prídeš rovno s poriadnym šutrom čo má cenu ako pol honosnej vily a dámu požiadaš nie len o odpustenie ale aj o ruku.
@buducitatino Pocuvaj vsak ty si asi neni kompletny,,Ty by si takuto furiu chcel do zivota, no ani keby bola jedina na Sk,Vsak teraz mas peklo,,,Este bud rad,ze zrejme dieta tvoje nebude,nebo j sa najdes si tu pravu,,,No aj tak, keby odrazu ta chcela, nebudes mat nikdy istotu, aby vztah alebo ,manzelstvo bolo, len ty a ona, nikto treti,,Vsak by ta o rozum pripravila
Ja to tiez skor vidim tak, ze bud otcom nie si alebo ona nevie ktory z vas dvoch je otcom...keby nemala co skryvat tak sa neuraza...
Zákaz priblizenia? Súdny? To sa nedáva za požiadavku testu otcovstva. A ty vážne chces ženu ktorej mama zakazuje sa s tebou vídať? 😲 Pri jej minulosti a spôsobe komunikácie si požadoval test nič divné na tom nevidím ak nema čo skrývať aké cirkusi okolo toho. Ak to s tvojej strany je už podozrievavost a iné ako svoju verziu nevidíš lebo si zaseknutý v minulosti to je iný príbeh. Tu by bolo fajn si vypočuť aj pohľad druhej strany. A určite pri týchto tvojich skúsenostiach skus terapie u psychológa. Veľmi ju lubis ok ale musíš rešpektovať situáciu. Výčitky ti nepomôžu ani sa trápiť. To ťa nikam neposunie. Teraz je na ťahu ona. Ty sa môžeš teraz postarať o seba a počkať. Inak čo s tým ma jej mama a rodina? Nie je ona taká zalepena na mamicku a ťahá za sebou pupočnú šnúru? To by nebola dobra žena do vzťahu aj to jej správanie. A fakt sa jej nedrz ako pes kosti. Sa vždy čudujem chlapom čo sa zrútia a umrú xy r pred smrťou a zbytok života oplakavaju jednu ženu ako keby už nikto na svete nebol. Príde mi to také teatro
@buducitatino Pocuvaj vsak ty si asi neni kompletny,,Ty by si takuto furiu chcel do zivota, no ani keby bola jedina na Sk,Vsak teraz mas peklo,,,Este bud rad,ze zrejme dieta tvoje nebude,nebo j sa najdes si tu pravu,,,No aj tak, keby odrazu ta chcela, nebudes mat nikdy istotu, aby vztah alebo ,manzelstvo bolo, len ty a ona, nikto treti,,Vsak by ta o rozum pripravila
@vorkola ona s ním cvičí a on je so seba znechutený nie z jej správania. Tu by bol dobrý psychológ čo s týmto nastavením robiť aby sa na neho nelepili takéto sikulky
Zákaz priblíženia udeĺuje súď, nie afektovana nádejná svokra. Ja, ti nerozumiem. Píšeš, ako si sa v zivote sklamal a stale toleruješ neveru a zotrvavaš v takom vzťahu, kde baba nie je schopna nepodvadzať. Keď si sa to dozvedel, už vtedy si si mal dať pokoj, od takej osoby. Pre teba,by bolo najprijateĺnejsie, aby to dieťa nebolo tvoje a ty si si mohol zariadiť nový život, s osobou ktorej budeš mócť doverovať a o ktorej nebudeš musieť pochybovať, za žiadnych okolností.
@buducitatino podľa mňa si zareagoval dobre. Vo vzťahu si treba všetko vykomunikovať. Už len to, že sa k tomu ona nevyjadruje asi hovorí za všetko. Keby mala čisté svedomie, vysvetlí Ti Tvoje pochybnosti. Ďalšia vec je, či Ty chceš byť s niekým, kto teda podľa Tvojich informácií udržiava vzťah aj teda asi sexuálny s niekým iným 😳. Asi máte iné morálne hodnoty a s takým človekom by si nikdy nebol šťastný. Ak pristúpi na test otcovstva a dieťa bude Tvoje, tak sa postaraj. Ale čo s takou ženou...
Prajem Vám krasny den. Dievcata cital som si Vase komentáre, pozorne kazdy jeden zvlast. Viete doteraz sa nic nezmenilo, odmlcala sa a ja uz sa da povedat som rezignoval nemam kontakt osobny telefonicky a ked bola sprava nejaka vzdy to bolo chladne a aj ked som sa pokusal o stretnutie alebo som nadhodil ze uz sme sa nevideli 6 tyzdnov tak hned reagovala ze ja som sa svojim vyrokom do telefonu vlastne odlucil... pritom mesiac neustale dokazujem spravami(lebo len tie mozem) ze mi na nej zalezi, to ze je tehotna je len informacia nedrzim babatko este v ruke a stat sa moze este hocico ja som sa zalubil do nej bol som pripraveny vo vsetkych smeroch. Ja netvrdim ze ma podviedla ked sme zacali vztah len proste odmietla so mnou komunikovat o tom ked som chcel vediet ako sa veci maju... vynarali sa mi otazky ci je s nim este na tajno ci ho este lubi.. isli mi v hlave gulaše ci som ja nahrada len zanho a podobne neistoty a ona odmietala o tom so mnou rozpravat vzdy len ja som hovoril a ona len bola pritomna...stalo sa potom ze urcite okolnosti by ich znova spojili (biznis)ze by boli spolu osamote a nie chvilku ale kludne aj dost hodin a ja som sa to dozvedel cakal, som ci mi o tom povie no nestalo sa to a ked som do poslednej hodiny cakal ci pride a povie ze hej hrozi ze sa s nim musim stretnut ak by mi to povedala videl by som lojalnoat z jej strany uprimnost no to neprislo a priznam sa zas ma to zranilo lebo zas len v hlave chaos... preco mi to nepovedala, je s nim pozachrbat? Stretavaju sa? Spavaju spolu? Som len nahradnik s ktorym sa podarilo otehotniet? Je vlastne babatko moje? Toto vsetko stacilo len odkomunikovat kde som velakrat hodil rukavicu a inicioval rozhovor no proste ozaj jedina jej reakcia na toti cele bola ze ak by mohla veci vratit tak by to urobila no to sa bohuzial neda....potom som to nevydrzal a po 3 dnovom tichu som zavolal jej a povedal to o tom teste otcovstva... doteraz to lutujem ... lebo mi to tak neskutocne prehadzalo zivot hore nohami ze nechapem.. otazky co bude ako bude .. nevidim ju necitim ju nemozem sa o nu starat nemoznost chodit na ultrazvuky... a co bude? Len smska ze mas syna alebo dceru? Takto som si to nepredstavoval obzvlast ked ja som tu neutekam zaujem mam a som clovek s hodnotami co jej mam co ponuknut a taktiez babatku. No bohuzial uzavrela sa, skryva sa doma u jej rodicov masirovana jej mamou pritom jej mamina ma ani dobre nepozna.. ako pisala jedna prispievatelka respektuj situaciu tak to tak aj robim. Nebudem pisat stale dokola prejavovat zaujem zaujimat sa o nu ked neni odozva. Snazim sa venovat sebe cvicenim zariadovanim poslednych uprav na byte, vysoka škola do toho praca...no viete v podvedomi clovek stale tieto neistoty v sebe nosi... a o zakaze priblizenia.. nie neni to sudom ani nicim takym... je to moralny zakaz kde mi jej mama povedala nech sa tam neukazujem a ja to respektujem nakolko som tam bol a chceli na mna volat policiu a pritom som chcel len komunikovat nic viac nejsom clovek konfliktny ani daky hlupak co sa nevie spravat, len uz kvoli tomu aby som ju usetril divadla a stresu ze na mna zas jej mama vyleti tak radsej tam ozaj nejdem, jej otec sa mi otocil chrbtom hned na zaciatku lebo veciam neveril a doteraz je komunikacia zaseknuta... je dlhodobo pn a ked sa vrati do prace myslim ze znova z nej odide z roznych dovodov predsa je v inom stave a ma lekara dobreho takze tam nebude problem... aj ked som povedal veci o teste otcovstva co chapem ze jej rodicov to urazilo lebo nepoznaju pozadie tohto celeho, urazilo by ma to rovnako keby toto pocujem niekedy ja o svojom dietati no mna to mrzi do dnesneho dna bohuzial nemam inu moznost ako robit to co doteraz a to sa vzchopit a kracat dalej... psychologa som verte velmi zvazoval no skusim to este sam viem co mi vzdy pomahalo ci fitko ci praca ci pes ci les priroda a zaluby, no stale ma zoziera myslienka co bude ci budeme my ci budem len v ulohe otca ktory si babatko nejaky cas pozrie len v kociku niekde vonku v parku na prechadzke a potom ked mozno sud uzna tak mozno si ho v urcity den cas a mieste preberem a budem sa zas chvilu tesit z neho ja... uvedomujem si ze toto nikomu neprospeje a je to len vojna ega pricom porazenym bude len to babatko preto ja nebudem robit take veci ako súdy a tieto sracky pracujem v obdobnej sfere a poznam tieto veci dopodrobna, to ja robit nebudem akurat ak to tak bude tak som odkazany na tiche trpenie. Zlomit sa vsak nedam pretoze viem byt sam viem fungovat sam aj tam kde druhi ludia by to nedokazali. Bohuzial zivot prinasa rozne situacie, ale tie medziludske vztahy si vytvarame len a len my neochota komunikovat palenie mostov nevrazivost zavist a klamstva... potom sa deje toto vsetko coho sme sucastou kazdy jeden den vokol seba. Dakujem Vam za vase vecne a objektivne nazory ktore boli na urovni inteligentnych zien.

Ja kvitujem, ze si mal gule povedať jej to priamo. Ktohovie, ci je tvoje. Myslím, ,ze to mlčanie svedčí o všetkom. Uz po prvej nevere si mal povedať stop. Pamätaj, spravi raz, spravi znova. Taka ti za to stojí? Ty doma s (možno cudzim) dieťaťom a ona na vytrtoch? Skus sa obrátiť na psychológa, možno ti pomôže sa z toho vykecat