icon

Ako rozpoznať mamičkára?

lola07
2. jún 2025

Ako spoznať mamičkara?

zzzzza
2. jún 2025

@lola07 ľahko

terezka1947
2. jún 2025

@lola07 tak jeden tip mám.
Vôbec to nezáleží od toho,či s rodičmi býva,či nie.

jaja20
2. jún 2025

@lola07 Napríklad ak zruší nejaký dohodnutý program/schôdzku s tebou kôli tomu, že mamička zrazu niečo potrebuje. Alebo dá zrazu za pravdu mamičke, aj keď predtým v diskusii na danú tému mal rovnaký názor ako ty.

moonlight1210
2. jún 2025

@lola07 ze sa az nezdravo casto vyskytuje vo vasich rozhovoroch, lebo skoro vsetky (alebo uplne vsetky) oblasti jeho zivota su s nou prepojene.
Casto vratane dovoleniek, kam chodi s nou.

Posobi ako milujuci syn. No coskoro si vsimnes, ze mamicka je zakon.
Co ona chce, to ma prednost. Co ona povie, to je dolezite a tak sa to urobi (alebo sa on snazi to zaonacit tak, aby bolo nakoniec po mamickinom).
Kludne zistis (ked sa prekecne, ci ti to rovno naivne uprimne povie), ze on s nou rozobera do detailov vas vztah a radi sa s nou o vas. Viac nez s tebou (alebo miesto teba).

Ked ona zavola, on sa ospravedlni a necha ta stat aj 10-15 minut (ak nie viac) uprostred rande.
Z rozhovoru (ak ho pocujes) casto zistis, ze nejde o ziadnu dolezitu neodkladnu vec, len si chcela pokecat, lebo si zrovna urobila kavu a v tv nic nedavaju.
Detto ti bude v kine svietit do oci, ked si s nou bude “neodkladne” pisat aj pol filmu.

Ked ona povie vycitku typu: na mna ti uz neostava cas. tak vidis ako znervoznie, aby ta presvedcil, ze musis pochopit, ze s nou potrebuje travit viac casu, aby nebola smutna.

Spociatku, ked je zalubeny, sa bude snazit ta milo primat na kompromis medzi tvojim a jej zelanim. Neskor mas byt predsa rozumna. Este neskor sa o mamickinom zelani proste nediskutuje.

Ked v piatok mamicka zaveli, ze uz bola nakupit a v nedelu vas caka na obed, tak na vas povodny plan s aquaparkom rovno zabudni. Lebo mamicka uz nakupila.
(Kompromis bude vyzerat tak, ze vsak pojdete najprv do parku, potom k nej, pricom ta bude z parku po dvoch hodinach nervozne hnat ako zdutu kozu, len aby ste k mamicke nemeskali. Opacny plan, ze najprv obed, potom park kludne padne na tom, ze mamicka si po obede este chce posediet pri kave aspon styri hodiny. Tak to musis pochopit, ze zo slusnosti ostanete a park mozno niekedy inokedy. No a co ze ti to slubil, ze po obede pojdete? Si dospela, nie? Pochopis, ze mamicka je mamicka)

Niekedy moze povedat, ze ho stve, ako ju ma stale v zivote. Ale darmo ho podporis, ked sa ona ozve, nie je tej sily, co by ho zastavila. (Tu si premysli, ci chces venovat cas a energiu na riesenie jeho nezdraveho vztahu.)

No a casom nenapadne ktitizujuce hlasky typu: Ale moja mama… (to takto nerobi… ona by najprv… ona vzdy…).

romi0310
2. jún 2025

@lola07 tak ja pokladam za mamickara len chlapa, ktory vyuziva mama hotel. Velakrat som sa stretla s nazorom, ze je chore, ked muz chodi navstevovat rodicov a ze normalne je, ked pride 1-2x za rok max na navstevu. Nedajboze obetovat nrjsky vikend, aby im siel pomoct na chalupu. To uz je extrémy mamickar :D hlavne kazdy ma hranice tolerancie inde. Pre niekoho je to uz mamickar, pre inu to je len chlap s dobrym srdcom, ktory ma zaujem pomoct rodicom. Ono, vela zien nepozna zdravy vztah s rodinou, preto tu velakrat citam, ze toto je uz mamickarstvo. Vela rodin je rozvedených, rozvratenych, nepoznaju take nieco, ako spolocne straveny cas, spolocne chaty a pod. Pride im to neskutočne divne. Ja aj moj manzel sme z uplnych rodin a pre mna bol vzdy zaklad, aby mal muz dobre vztahy s rodicmi a v Zivote som manzelovi nevykrikovala, ked sa rozhodol ist cez vikend pomoct rodicom. A viem, ze vela zenam vyhovuje, ked muz minimalizuje stretavanie s rodinou a velmi ich to uráža, ked je pre nich jeho rodina dolezita tak isto, ako je aj ona. Aj tu som velakrat čítala, ze rodina je uz jeho manzelka a nie rodicia :D ja to takto napríklad nemam a ani som to neriešila nikdy. Za mna je vzdy dolezite, ako sa ten muz sprava ku mne, ci je to kompatibilné so mnou a ostatné sa da vsetko pekne s kludom vykomunikovat. Samozrejme ak by muz nemal vlastny nazor a vsetko by riesil s mamou a podla toho sa rozhodoval, tak to povazujem za mamankara. Ale to, ze im ide porobit na chalupe, mi ako mamickarstvo nepride ze vobec. A hanbila by som sa za muza, ktory by nechal svojho 70rocneho oca rubat drevo 🙂

sevrin
2. jún 2025

Na TLC chodí reality show "I Love a Mama's Boy"
Chalan ide s frajerkou na rande a jeho mamička samozrejme ide s nimi a ešte ho aj pri stole nakŕmi. To si pozrite, nech ste v obraze, čo je mamičkár, toto čo tu popisujete, je len čaj 😂

biba_18
2. jún 2025
@moonlight1210

@lola07 ze sa az nezdravo casto vyskytuje vo vasich rozhovoroch, lebo skoro vsetky (alebo uplne vsetky) oblasti jeho zivota su s nou prepojene.

Co ona chce, to ma prednost. Co ona povie, to je dolezite a tak sa to urobi (alebo sa on snazi to zaonacit tak, aby bolo nakoniec po mamickinom).
Kludne zistis (ked sa prekecne, ci ti to rovno naivne uprimne povie), ze on s nou rozobera do detailov vas vztah a radi sa s nou o vas. Viac nez s tebou (alebo miesto teba).

Ked ona zavola, on sa ospravedlni a necha ta stat aj 10-15 minut (ak nie viac) uprostred rande.
Z rozhovoru (ak ho pocujes) casto zistis, ze nejde o ziadnu dolezitu neodkladnu vec, len si chcela pokecat, lebo si zrovna urobila kavu a v tv nic nedavaju.
Detto ti bude v kine svietit do oci, ked si s nou bude “neodkladne” pisat aj pol filmu.

Ked ona povie vycitku typu: na mna ti uz neostava cas. tak vidis ako znervoznie, aby ta presvedcil, ze musis pochopit, ze s nou potrebuje travit viac casu, aby nebola smutna.

Spociatku, ked je zalubeny, sa bude snazit ta milo primat na kompromis medzi tvojim a jej zelanim. Neskor mas byt predsa rozumna. Este neskor sa o mamickinom zelani proste nediskutuje.

Ked v piatok mamicka zaveli, ze uz bola nakupit a v nedelu vas caka na obed, tak na vas povodny plan s aquaparkom rovno zabudni. Lebo mamicka uz nakupila.
(Kompromis bude vyzerat tak, ze vsak pojdete najprv do parku, potom k nej, pricom ta bude z parku po dvoch hodinach nervozne hnat ako zdutu kozu, len aby ste k mamicke nemeskali. Opacny plan, ze najprv obed, potom park kludne padne na tom, ze mamicka si po obede este chce posediet pri kave aspon styri hodiny. Tak to musis pochopit, ze zo slusnosti ostanete a park mozno niekedy inokedy. No a co ze ti to slubil, ze po obede pojdete? Si dospela, nie? Pochopis, ze mamicka je mamicka)

Niekedy moze povedat, ze ho stve, ako ju ma stale v zivote. Ale darmo ho podporis, ked sa ona ozve, nie je tej sily, co by ho zastavila. (Tu si premysli, ci chces venovat cas a energiu na riesenie jeho nezdraveho vztahu.)

No a casom nenapadne ktitizujuce hlasky typu: Ale moja mama… (to takto nerobi… ona by najprv… ona vzdy…).

@moonlight1210 kks to je ako vedecká práca 👍
moja svokra má kamošku ktorá ma syna mamičkára - berie ju na dovolenky, chodia spolu per pazuch do kostola, všetko urobí čo jej len na očiach vidí - a moja svokra jej to závidí, už niekoľkokrát pred nami spomenula, že aj ona by tak rada chodila so svojim synom. ten na ňu len vytreštil oči a že nie, toto sa nikdy nestane 😂

biba_18
2. jún 2025
@sevrin

Na TLC chodí reality show "I Love a Mama's Boy"
Chalan ide s frajerkou na rande a jeho mamička samozrejme ide s nimi a ešte ho aj pri stole nakŕmi. To si pozrite, nech ste v obraze, čo je mamičkár, toto čo tu popisujete, je len čaj 😂

@sevrin to som videla asi 5 minút a musela som to vypnúť ...

bielasovicka
2. jún 2025
@moonlight1210

@moonlight1210 vidím, že máš informácie,, z prvej ruky,, 🤣

sevrin
2. jún 2025
@biba_18

@sevrin to som videla asi 5 minút a musela som to vypnúť ...

@biba_18 no vidíš ale aj takí si našli baby 😂 😂 Mne po zhliadnutí prvej epizódy výrazne stúplo sebavedomie 😂

jaja20
2. jún 2025
@sevrin

@biba_18 no vidíš ale aj takí si našli baby 😂 😂 Mne po zhliadnutí prvej epizódy výrazne stúplo sebavedomie 😂

@sevrin Takéto americké reality show treba brať s rezervou. Gro vecí je tam hraných podľa scenára, aby bol čo najväčší efekt.
To isté sa deje napríklad aj v show Bizar na tanieri.

sevrin
2. jún 2025
@jaja20

@sevrin Takéto americké reality show treba brať s rezervou. Gro vecí je tam hraných podľa scenára, aby bol čo najväčší efekt.
To isté sa deje napríklad aj v show Bizar na tanieri.

@jaja20 samozrejme že veľa vecí je tam podľa scenára, to som dal len príklad na margo vyššie napísaných príspevkov, že niektoré za mamičkára považujú už aj takého čo príde mame len smeti vyniesť.

domkakvet
2. jún 2025

@lola07 prva najdolezitejsia vec je, ze chce ostat byvat v rodicovskom dome.
Potom zacne moja mama to robi takto, moja mama to robi v inom poradi.....
Ked nieco jeho mama urobi zle, nieco zle povie iba sa zasmeje a neriesi, ked to urobis ty, tak ohen na streche.
Jej nazor je najdolezitejsi.
Ona povedala tak, musi byt tak.
Spolocne vylety, mozno zo zaciatku, potom na to zabudni, lebo do stvrtej sa musite vratit treba mamicku odviest na navstevu.
Nebude mat cas ide mamicke pokosit travnik a dalsich sto cinnosti, program uz na pol roka do predu vybaveny.
Nebude pomahat v domacnosti, zena je iba na to, aby mu porodila deti a aby sa o vsetko starala.

moonlight1210
2. jún 2025
@bielasovicka

@moonlight1210 vidím, že máš informácie,, z prvej ruky,, 🤣

@bielasovicka Nie, nemam. Ale mam okolo seba ludi, co si tym peklom s mamickarom presli.
Takze viem, ake to je.

A toto su este take znesitelne pikosky. Aj ked vedia cloveka rozhodit ako sud pusneho prachu.

Ale u znamej to mamickarenie vyeskalovalo do riadneho vybuchu.
Napjrv zistila, ze cez muza ich mamicka obera o peniaze. Potom s muzovou pomocou mamicka zhrabla byt, ktory najprv nechala neveste zrekonstruovat (mala s muzom oddelene ucty).
Nakoniec sa jej svokra otvorene vysmiala sprosto do tvare a ten jej somar jej potvrdil, ze vzdy sa tak o nej pred nim vyjadrovali za jej chrbtom, ale on to bral iba ako zarty.
Rozviedla sa s tym, ze za tie roky ju svokra cez synovu poddajnost a poslusnost obrala cca o dvestotisic. Ktore uz nikdy neuvidi.