Ako rozpoznať závistlivého človeka vo vašom okolí?
Ahojte. Podla coho spoznam, ze mam v okoli zavisliveho a neprajneho cloveka, ktory sa vsak naoko snazi robit, ze taky nie je? Co takych ludi prezradi, aki skutocne su?
Ja by som sa nesnazila takeho cloveka cielene hladat, len by som sa trocha viac riadila intuiciou. S kym je mi dobre, s tym by som sa castejsie stretavala a naopak.
To jednoducho vycitiš nedá sa to prehliadnuť, človek to cíti ci niečo dá len tak lebo chce alebo dá ale horkotažko, a závisť tiež nieje ako závisť aj ja niekedy závidím ale tak v dobrom a len si pomyslím hmm aj ja by som chcela .....
Podľa mňa keď sa z niečoho tešíte alebo na niečo a ten človek to zhadzuje spochybňuje všade nájde chybu.to sú podľa mňa neprajni ľudia čo sa nevedia tešiť s druhým.Jedna vec je keď niekto je úprimný a povie svoj názor ale druhá keď sa nevie s vami tešiť z veci a hľadá na nich chyby a negatíva
Jednoduchý test- povedz: podarila sa mi veľká vec… a uveď niečo, na čo si hrdá.
Každý prajny človek ta pochváli a teší sa s tebou. Závisť a zákernosť sa hneď prezradí neprirodzenou reakciou.
Takí ľudia sa snažia hľadať príčiny tvojho úspechu, samozrejme v negatívnom zmysle. Napríklad len sa dobre vydala, ktovie odkiaľ na to vzali, hovorí sa že.., určite je v tom niečo nelegálne atď...
Ja keď som odišla pracovať do zahraničia,aby som si zarobila korunky a neskôr kúpila nehnuteľnosť, tak sa povrávalo, že tam určite robim prostitútku 😁🤣 Alebo sa ľudia snažia všetko negovať, že oni majú lepšie, oni majú lepšiu prácu, viac peňazí zarobia, nemajú byt ale dom s bazénom atď..
Ohovaraju vela a aj ludi co nepoznaju. Nikdy uprimne nepochvalia, iba ak doliezaju. Su prehnane mily k ludom, ktory im niesu az tak blizky oslovenia ako zlatko, anjelik a podobny grc. Za mna takto, od takych sa drzim na mile daleko...

Sarkazmus.