icon

Ako rozvinúť konverzáciu s introvertnou kamarátkou?

20. mar 2025

Ahojte, mám neskutočný problém s jednou s mojich kamaratiek ak sa to tak dá nazvať. Ja ju mám neskutočne rada ona je skvelý človek naozaj je super len je asi tak trošku viac introvertna a ja tak trochu tiež. Občas mám pocit že sme na inej vlne alebo neviem. V názoroch sa zhodujeme aj celkovo proste sme dosť podobné osoby len z nejakého dôvodu sa nevieme vôbec dobre porozprávať. Akoby sme sa jedna druhej báli. Už mi viac krát povedala že ju to mrzí že sa moc nerozprávame že ona by sa rada a ja som vždy súhlasila ale aj tak to dopadlo tak isto. Prehodíme pár viet a tam to konci. Neviem o čom sa s ňou môžem rozprávať a ako rozvit konverzaciu aby neskončila. Lebo väcsinou je to naozaj taká ta suchá konverzácia že už už to aj vyzerá nádejne že by sme sa mohli viac rozprávať ale skrátka sa to zasekne. Hrozne ma to mrzí lebo ja by som ju rada viac spoznala len už sa poznáme cca nejakých 7 mesiacov a stále nič. Neviete ako to nejako zmeniť? O čom by sme sa mohli rozprávať? Alebo ako začať konverzaciu a a ako ju poprípade rozvit?

vanilkovazmrzka
20. mar 2025

Skuste niektoru z tych konverzacnych spolocenskych hier, na kartickach su otazky, a o nich sa da rozpravat dlho, ked pojdete do hlbky

unicornlady
20. mar 2025

Nemáte žiadne spoločné témy- záľuby, knihy, turistika...obľúbené výlety, dovolenky?

matana2
20. mar 2025

Pytaj sa otazky. Ktore je tvoje oblubene ovocie, zviera, herec, herecka.. Knihy, filmy, divadelne predstavenie.... Kolac, restika... Atd. Zistis ze mate nieco spolocne a uz to ide, (" aj ty si citala tu knihu? Videla ten film? Jak ti moze chutit papaja? Atd... Myslis si ze Kolenik je sexi? Co budes dnes varit? Alebo jej nieco porozpravaj, jaku knihu citas a ci ma rada ten zaner.... Bla bla

autor
20. mar 2025

@matana2 keď tu je ten problém že mne to príde hrozne odveci 😅 ja viem že je asi aj problém vo mne ale ja vždy nad každou vetou stále premýšľam či to nie je úplne od veci povedat

bystrozraky
20. mar 2025

Vy dve ste priveľmi premýšľajúce, skryté perfekcionistky. Napríklad jej povedz, že ťa celkom zaujalo, čo raz povedala, že by ste sa mohli viac rozprávať. Tak sa jej pochváľ, ako si napísala tento príspevok a aké boli reakcie... Hehe, ale teraz naozaj, musíš trocha vypnúť. Daj si záväzok, že povieš niečo nesprávne (v nevhodnej chvíli, niečo, čo nie je úplne jednoznačné a pod.). A nechaj to na náhodu – proste vypni kontrolu a neboj sa zlyhať. Pozri sa na to z druhej strany – ak ona spraví nejaké chyby, budeš sa hnevať, alebo sa s ňou prestaneš baviť? Určite nie. Ale ak sa po každej chybe ešte pozastavíš, tú chybu, ktorú by si nikto ani nevšimol, zdôrazníš. Preto pokojne rob chyby a absolútne to neanalyzuj, či to bola chyba. Chce to odvahu.
No a úplne najrýchlejšie riešenie: choďte si proste sadnúť na víno a dajte si sľub, že pokiaľ si nepokecáte, neprestanete piť. 🙂 No a potom, ako si dáte ten sľub, počkaj na prvé dlhšie ticho a zahlás: „Noooo, možno by sme mali mať ten sľub, že budeme piť, kým nepokecáme, ale maximálne 2 litre 🙂“ A to podaj poriadne sucho a vážne, tak sa na tom pobavíte. 🙂
Prajem pekný večer plný úsmevov

autor
21. mar 2025

@bystrozraky ďakujem veľmi pekne snáď to nejako zvládnem 😅❤️

bystrozraky
21. mar 2025

rčite to zvládneš. Len si musíš uvedomiť, že tam nie je čo zvládnuť. Máš byť proste sama sebou. Len tak si nájdeš priateľky/priateľov, čo k tebe pasujú. Uvedom si, že to nie je súťaž. Ak tvoje reálne ja, ktoré sa tak bojí, že niečo pokazí, k nikomu nepasuje, tak to tak je, a nemá význam niečo predstierať. Aj keď tomu možno neveríš, ale úplne v tej najhlbšej úrovni je uložené v tvojom prípade – „Nie som dosť dobrá.“ Odtiaľ pramenia tvoje obavy. A to sa dá vyriešiť za štyri minúty. Vypočuj si toto a pochop každú vetu. Najlepšie, ak si to stiahneš a nastavíš ako zvonenie budíka, lebo možno na začiatku budeš mať tendenciu zabúdať, čo tam je. Uvedom si to a drž to v hlave za každých okolností: https://www.facebook.com/share/v/1ANK2N9f6M/

enmery
22. mar 2025

To nemá s tým byť introvert nič. Mám kamošov introvertov a huba sa im im pri mne nezavrie. Sociálna fóbia, iná trauma alebo ste si proste nesadli ako ľudia. A pritom môžete mať rovnaký pohľad na svet. Hĺbku vnútorného sveta a prežívania iného človeka nevieš.

aandrea9
22. mar 2025

Daj tomu čas. 7 mesiacov je pre mňa krátka doba na to, aby som sa človeku "otvorila". Mozno je rovnaký typ.

autor
22. mar 2025

@aandrea9 no ja by som rada len o 2meisace odchádzam mením prácu cize ju už len tak dennodenne vidieť nebudem preto som chcela že aby sme sa viac spoznali a mohli isa stretávať aj mimo prace

aandrea9
22. mar 2025

Možno tvoj odchod ju rozhýbe. Netlac na pílu 😁

marryliese
22. mar 2025

pokiaľ sa musíš do konverzácie tlačiť nebude to asi fungovať nikdy. Ak človek nie je zdieľavý a ani po 7 mesiacoch sa nič nezmenilo, netlačila by som na pilu. Niekoho môžeš poznať deň a huba sa ti pri ňom nezavrie. Tiež mám kamošku ktorá je skvelý človek ale konverzácie drhnú, nie je to vina ani jednej ale proste to tak je. To sa nedá nútiť a aj keď by ste sa snažili časom to zasa sklzne do tohto že konverzacia nejak skončí a nebudeš vedieť ako pokračovať. Moja najlepšia kamoška je úplne iný človek než ja a sme v kontakte nonstop, hodiny a hodiny a furt máme o čom.

marca12
22. mar 2025

Nechapem,preco to tak silis? Tak si nemate co povedat a? Nebudem travit nadmieru cas s clovekom,s ktorym si nemam co povedat. Pokecate a idete dalej. A mozno,ked nebudete spolu travit cas denne,tak sa viacej rozbehne konunikacia.

misanthropicdann
23. mar 2025

Pýtaj sa na veci ktoré ona ma rada a ktoré ju úprimne zaujímajú.
Ja sa tiež nerád zúčastňujem konverzácii a moc do nich neprispievam ale ak príde téma ku ktorej mam co povedať lebo jej rozumiem a zaujíma ma stane sa z konverzácie často môj monológ.
Možno tie konverzácie budú pre teba najprv nuda lebo bude ona rozprávať ale časom sa podľa mňa viac otvorí a budu tie konverzácie prirodzenejšie a nie tak jednostranne