Ako sa brániť očierňovaniu od manžela?
Ahojte ...je mi smutno z toho ako sa chová zatial moj manzel...mame podane o rozvod cakame uz len na sud...problem je to ,ze on ma vsade očiernuje aka som vymysla si na mna vela veci ,ktore nie su pravdivé a ja neviem ako mam zabrániť tomu aby prestal ... manipuluje a mysli ai ze ten rozovd stiahnem ale to urcite nie práve kvôli keho chovaniu voci mne ...ja som ticho kazdemu radsej len poviem ze nech to nechaju tak a neriesia ale vidim ze veľa ludi tomu veri a mna to mrzi
Chvilu to potrva, ale ver mi, ze ludia zistia, ze to, co teraz vravi, nie je pravda... len to chce cas. Nevysvetluj, kto chce vediet, sa spyta a vela ludi, ktori vas dobre poznaju, tak vedia, co je zac
Zažila som veľmi podobnú situáciu, keď som sa rozvádzala . Bývalý manžel chcel byť ten dobrý a ja tá čo všetko spôsobila. Vymýšľal si , hádzal vinu na mňa, šíril veci ktoré ani zďaleka neboli pravdivé. Bohužiaľ sa s tým nedá nič robiť, ten kto Vás pozná vie aká je pravda a dúfam že Vás podržia a tých ostatných si nevšímajte.
Vobec to nerieš ,uplne zbytocne
@anonym_autor mna zivot naucil ist protiutokom. Ked ta manzel ociernuje, musis ho predbehnut a povedat skor, co je vo veci, ak chces mat ludi na vlastnej strane. Inac skoncis iba ako tretotriedny obhajca a vela ludi mu uveria a ti len neveriacky budes pozerat na znamych, ako sa voci tebe otacaju. Tie reci, ze ti co ta poznaju, bla bla bla....budu aj bla bla, pretoze ludom to je v haji zelenom, kto z vas je "ten zly a ten dobry" a ten prvy ma bohuzial naviac....
@anonym_autor mna zivot naucil ist protiutokom. Ked ta manzel ociernuje, musis ho predbehnut a povedat skor, co je vo veci, ak chces mat ludi na vlastnej strane. Inac skoncis iba ako tretotriedny obhajca a vela ludi mu uveria a ti len neveriacky budes pozerat na znamych, ako sa voci tebe otacaju. Tie reci, ze ti co ta poznaju, bla bla bla....budu aj bla bla, pretoze ludom to je v haji zelenom, kto z vas je "ten zly a ten dobry" a ten prvy ma bohuzial naviac....
@vevesh nesúhlasím s tebou, najbližších neuvlyvnia reči, ktorý má problém so zrazeným egom a cudzí ťa nemusia zaujímať. Ty by si uverila rečiam muža tvojej dcéry alebo netere a postavila s ana jeho stranu, keby si vedela, že to robí len preto, lebo sa nedokáže zmieriť s rozvodom? Viem, že sa nájdu aj také matky, alebo iní príbuzní, ale takých by som v ďalšom živote nepotrebovala. A časom aj tak pravda vyjde najavo. Nezažila som to, ale môj muž áno od ex. Snažila sa ovplyvňovať deti, takmer dospelé. Nepochodila, aj keď mladší tápal, ale časom pochopil, kde je pravda
@vevesh nesúhlasím s tebou, najbližších neuvlyvnia reči, ktorý má problém so zrazeným egom a cudzí ťa nemusia zaujímať. Ty by si uverila rečiam muža tvojej dcéry alebo netere a postavila s ana jeho stranu, keby si vedela, že to robí len preto, lebo sa nedokáže zmieriť s rozvodom? Viem, že sa nájdu aj také matky, alebo iní príbuzní, ale takých by som v ďalšom živote nepotrebovala. A časom aj tak pravda vyjde najavo. Nezažila som to, ale môj muž áno od ex. Snažila sa ovplyvňovať deti, takmer dospelé. Nepochodila, aj keď mladší tápal, ale časom pochopil, kde je pravda
@anonym_a4087d ja som to tiez zazila a ludia sa postavia tam, kam im pasuje. A sice ta vlastna rodina mozno neohrdne, ale vycitkam a inym veciam sa neubranis, ak zacne muz prvy. Fakt je lepsie byt v ofenzive ako v defenzive...
Zažil som si podobné a dokonca 2 roky od rozvodu to ešte pokračuje. Tesne po rozvode na mňa okolie pozeralo s opovrhmutim, zlý chlap a podobné... ale časom sa to zmenilo a keď ľudia vidia a časom si uvedomujú, že to nebola pravda sa mi milo prihovaraju a chvália ma. Exka sa radšej odsťahovala vedľa do dediny, aby radšej nevidela ľudí, čo im o mne klamala, lebo ju takmer všetci prekukli a hanbí sa🙂 chce to len čas. A ešte jedna vec...ver že ľudí tie jeho kydy nezaujímajú. Možno si vypočujú ale to je asi tak všetko🙂
@anonym_autor Ahoj. Ja som mal toto isté, ale v obrátenom garde, veľmi ma to najprv zožieralo a hnevalo vnútorne, prečo si ex vymýšľala a veľmi prekvapilo, lebo takú som ju nepoznal. V dedine, kde býva a kde sa narodila tárala o mne blbosti kamarátkam, aby sa opekňovala vo svojej lokalite, našim spoločným známym tárala výmysly, jej mama to isté, potom som ju s tým konfrontoval, samozrejme poprela, že by niečo rozprávala a že či verím jej alebo cudzím. Proste brutálna manipulátorka. A to je vyštudovaná doktorka. No bohužiaľ mamičkine programy 🤷🏻♀️. Aj s psychológom som sa o tom bavil.a teni povedal, ze sa potrebuje opekňovať vo svojej lokalite.
S tým nič nenarobíš, obrň sa vôči tomu, nerozpitvávaj to, lebo len tomu dávaš energiu a myšlienky, škodíš tým len sebe. To časom prejde... proste toto sú rozchody/rozvody a ak niesú obaja duševne vyspelí, dozretí, ale iba jeden, tak potom to takto dopadne.
Navyše o to ťažšie som to mal, že som žil a žijem v lokalite ďaleko od svojej rodiny, známych z lásky k dcére, ktorej som chcel a chcem ostať co najbližšie.
A to som dokonca chodil na ihrisko s malou takmer každý deň do ich dediny, kde boli aj tie mamičky, ktorým to tárala, do škôlky medzi rodičov a učiteľky, ktorým tiež niečo natárala, až raz aj s učiteľkou som konfrontoval, lebo tiež si vymýšľala blbosti (zhodou náhod boli tie dve dobré kamarátky 🤭).
Takžie viem sa vcítiť do tvojej kože a uržite aj ty do mojej ako som sa musel cítiť, ale niesom nejaký plačko, dal som sa seba hrošiu kožu, klapky na očí a povedal som si, že veď som tu ostal iba kvôli malej, čo si o mne myslia ma vôbec nezaujíma, moje dievčatko vie aký som, moja rodina tiež, to mi stačí 😊😉
Mne keď niekto hovorí o svojej exmanželke /exmanželovi a ohovara ju / ho vždy viem, že sú 2 verzie. A ja práve počúvam len tu jednu. Nikdy to pre mňa nieje podstatne čo hovorí jeden, bez toho aby som počula aj druhého.
No môj ex ohováral svoju prvú ženu 17rokov
Ja som sa sním rozviedla po 15 rokoch. ..teraz je to 1 rok a ohovára ďalej... tak ešte 17rokov ma asi čaká 😅😅najskôr som to brala veľmi zle keď vravel veci co sa nikdy nestali ...alebo pod.teraz ???noo sak nech si povie......vždy bude niekto kto mu to zere potom niekto kto nezere
A ex svokra to je iný kaliber 🤣🤣🤣 ta ohovára prvú nevestu...mňa aj švagrinu😆 už jej v jednote povedala predavačka ze nech sa pozrie na svojho syna ...prečo je 2x rozvedený ....a ona ze on mal milenku až keď sa rozviedol ...😅takže. ..ver ze to neprejde. .len to bude menej a menej ....menej zaujímavé pre ľudí a okolie . ..ale bude to .....
No môj ex ohováral svoju prvú ženu 17rokov
Ja som sa sním rozviedla po 15 rokoch. ..teraz je to 1 rok a ohovára ďalej... tak ešte 17rokov ma asi čaká 😅😅najskôr som to brala veľmi zle keď vravel veci co sa nikdy nestali ...alebo pod.teraz ???noo sak nech si povie......vždy bude niekto kto mu to zere potom niekto kto nezere
A ex svokra to je iný kaliber 🤣🤣🤣 ta ohovára prvú nevestu...mňa aj švagrinu😆 už jej v jednote povedala predavačka ze nech sa pozrie na svojho syna ...prečo je 2x rozvedený ....a ona ze on mal milenku až keď sa rozviedol ...😅takže. ..ver ze to neprejde. .len to bude menej a menej ....menej zaujímavé pre ľudí a okolie . ..ale bude to .....
@emuska30 Ináč presne to isté aj moja exsvokra..Ale to, že jej 2 deti z troch sú rozvedené jej asi netrkne, že chyba je v nej, aké programy dala svojim deťom do hlavičky.

@anonym_autor tvoja rodina, kolegovia, priatelia vedia aká si, jeho rečiam neuveríš a ostatní ti môžu byť ukradnuti. Musela by si mať nejaký dôkaz, aby si to mohla riešiť na polícii, aj tak by si s tým veľa asi nedosiahla