Ako sa najlepšie zbaviť žiarlivosti?
Ako sa najlepšie zbaviť žiarlivosťi? Som už zúfalí.
Zacni sa mat rad. Potom začneš veriť, ze si dost dobry.
Skus psycholga. Nizke sebavedomie je najcastejsie dovod na ziarlivost. Keby si si bol isty, ze pre partnerku si to najlepsie co ju mohlo stretnut neziarlis. Ked sa bojis, ze ta vymeni za lepsi model, tak mas nizke sebevedomie, to sa da riesit.
Pracovať na sebe a zvýšit sebavedomie
@viestta
@viestta
Ahoj, pravda, sebavedomie mi padlo, no sme spolu už od dectva, 13rokov, pred 9rokmi ma podviedla (. Dozvedel som sa po narodení dieťaťa po 4rokoch), odpustil som, ale občasné bývalá v kontakte s ním, posledné obdobie sa jej správanie začalo výrazne meniť, tak som ju začal kontrolovať, pred 3 mesiacmi som zistil že sa občas stretla s kolgom, dobre si vychádzali, písali návrhi o sexe. Po tom ako som to zistil, dotičny odstupil s ňou od komunikácie, no ona mu vyznavala lásku, a po sľuboch a prosbach o odpustenie, sa naďalej snažila akokoľvek s nim spojiť, zakazdim som to zistil, všetko zapierala a klamala mi, 3x sa to opakovalo. On s ňou už nenavezuje komunikáciu, ona sa doma chova normálne, sľúbila opäť že už nikdy viac, no ak sa len spytam ako v práci, alebo niečo okolo neho, hneď znervoznie a vyvola hádku. Ľúbim ju, ale neviem sa zbaviť žiarlivosťi podla nej, alebo podla mňa strachu, že sa to bude opakovať znovu, keďže máme syna, a ľúbim ju, nechcem od nej odísť, ale najme kvôli malému, no neviem sa zbaviť strachu, že znovu ma sklame, keď nieje v mojej prítomnosťi. Neviem už čo ďalej.
ziarlivosti sa zbavis v tomto pripade tak ze sa zbavis aj zeny ktorej sa neda verit a na ziarlivost ti dava dovod. sorry ale naco ti je takyto vztah. bez dovery. to nie je laska. minimalne z jej strany asi nie kde robi opakovane taketo veci.
@mates158 ale toto nie je ziarlivost. To je uplna a nekonecna hlupost. U teba. Preco si s clovekom, ktoremu nemozes verit? Co ta pri nom drzi? Mal by si naozaj zacat chodit k psychologovi a hladat cestu ako z tohto (ne)vztahu von. Pretoze ostavat v nom nema vyznam. A nevyhovaraj sa na syna, pretoze to dieta preberie rovnaky model spravania ako mate vy dvaja. Ziadne dieta si nezasluzi vyrastat v rodine, kde su chore vztahy
Odpustiť raz je ťažké, ale odpustiť 3x? 🙄 ... No načo?
@pralinka25
Áno, znechutila sa mi, chcel som to ukončít, no máme dieťa, začala aj s vyhrážkami že si ublíži, pokus už raz mala, no záleží mi na nej a mam strach o ňu, taktiež nechcem ani aby syn žil bez matky, obvinoval by som sa sám, ak by si siahla na život, snažil som sa jej vzdy dať všetko čo chcela, zbavil som sa aj priateľov, mali sme riešiť na október svadbu, ktorá sa v kruhu rodiny len presúva, akože kvôli investícií do domu. Neviem si ani predstaviť život bez nej, ale teraz ten strach ma ženie do zufalstiev, neviem sa ovládať, nič iné v hlave nemam len že sa to zopakuje. Správa sa teraz normálne, intímne omnoho lepšie, sľúbila že už sa to posnaží nezopakovať, aby sme boli šťastný, chcem to asi este skúsiť, no neviem sa zbaviť strachu
Myslím, že žiarlivosť nie je tvoj problém, veď jej správanie to v tebe prirodzene vyvolalo. Horšie, že ju stále tak miluješ, a pritom ona teba nie.
@viestta ano psychológa asi navštívim, pravdepodobne to budem potrebovať, niesom žiarlivý k druhým, ale k osobám s ktorými ten kontakt mala iny ako bežné písanie, s toho som zufali, nechcem sa vyhovárať na syna, snažíme sa nič pred ním neriešiť, nieje to jednoduché odísť od nej, ked ju aj ľúbim, aj sa bojím ze si ublíži, a v minulosti mi každý vravel že máme to poriesit rozumne a nie ísť od seba kvôli dieťaťu
Ona ti ten dôvod na žiarlivosť dala.To nieje nejaká chorá,bezdôvodná žiarlivosť.Budeš sa len trápiť pri takej promiskuitnej žene, povaha sa nemení, len si bude dávať väčší pozor.Bude mazať správy, pripadne ešte jednu kartu, telefón môže mať.Chces robiť stopovacieho psa do konca života?Zváž si to, či ti to za to stojí.Nehovoriac, že dieťaťu ukazujete nevhodné vzory a je veľká pravdepodobnosť, že bude také isté, bud ako tvoja žena alebo ako ty, že si s ním ľudia budú vytierať boty.
@mates158 citovo ta vydiera. ty nie si zodpovedny za jej zivot a jej rozhdnutia. ano chapem ze sa bojis ale zostavat v takomto vztahu nie je riesenie. aj keby si nieco urobila nebude to tvoja chyba. pozri mozes jej ponuknut pomoc, urcite by mala vyhladat psychologa ked nie aj psychiatra. vyhrazanie samovrazdou si zasluzi pozornost odbornika. toto ty nevyriesis.
a prave to ze mate dieta je zasadny dovod takyto toxicky vztah ukoncit. ublizujete nim hlavne tomu dietatu. toto nie je laska. toto je doslova toxicky vztah. zobud sa.
Ďakujem za radu a názori ❤️ poriešim psychológa a začnem asi rozmýšľať nad možnosťou ukončenia
Tvoja žiarlivosť sa spustila správaním tvojej partnerky...A kým sa ona nezačne správať tak, aby si jej mohol úplne dôverovať, so svojou žiarlivosťou si žiaľ sám neporadis.
Tvoja partnerka je psychicky labilna, zmer poradňa a psychológ obidvaja. A pracovať na vzťahu, len to aj musíte obaja úprimne chcieť. Ona ak ľúbi kolegu, nemá to význam.
Druhá možno je ostať spolu kvôli synovi...ale riešenie to nie je ideálne. Ani pre jedného z vás, vrátane syna.

Ty žiarliš?