icon

Ako sa nebáť samoty?

16. aug 2025

Tie ktoré nemáte dlho vzťah, ako to robíte, aby ste sa nebáli samoty? Kamošky mám pár, ale žijú ďaľeko, tak osobne len 2-3x do roka. Keď kontaktujujem kamošov, tak hneď si niečo namýšľajú a nikomu nechcem ubližovať. S rodinou som trocha v kontakte, ale aj tak sa cítim sama. Ako to robíte, že sa samoty nebojíte a zvládate byť samé so sebou? Ten strach ma ničí a ani neviem prečo. Na jednej strane som rada sama, ale potom mi chýba sprianená duša a cítim sa zle sama.

anonym_4b01f1
16. aug 2025

@anonym_autor podľa mňa to človek musí mať v sebe. Niekto neznáša byť sám a niekto to miluje. Ja som mladá a už roky bez partnera, kamarátky nemám už, ja ale milujem byť sama. Ja v tom nachádzam kľud a veľa pozitív, že sa s nikým nehadam, nič neriešim. 🙂 dosť sa venujem aj svojim záľubám ktoré ma napĺňajú. Ja som ale samotár už viac menej odjakživa. Myslím si že kto to nemá tak v sebe tak úplne na sto pro spokojný nebude

reela
16. aug 2025

@anonym_autor zacni hrat mmorpg/dnd po sieti s ludmi, najlepsie cz/sk komunita

ghost2323
16. aug 2025

@anonym_autor samota nikdy nie je dobrá, málokomu vyhovuje si myslím. Tiež nemám veľa kamarátov, niekedy to vnímam viac a niekedy menej, treba spoznať niekoho nového ak sa ti podarí, na to iné veľmi sa nedá povedať ale viem ako sa citiš.

madeincssr
16. aug 2025

Je prirodzene/ludske tuzit po tom, co nemame. A podla mna aj rodenemu samotarovi obcas chyba spriaznena dusa, zdielanie, pomoc a mat komu pomoct. Len niektori si to nepriznaju a tvaria sa, ze sami su dokonale stastni.

ika02
16. aug 2025

Ahoj, ja to mám opačne. V práci stále s ľuďmi, doma 2 puberťáci... Ja by som taaaak chcela byť aspoň týždeň sama, nikoho nevidieť, nikoho nepočuť.
Na Tvojom mieste si zaobstarám psíka, ak máš vhodné podmienky. Budeš mať spoločníka, ktorý Ťa bude milovať, aj keď budeš unavená a nahnevaná, doma nebude navarené, upratané... a pri venčení spoznáš ľudí, s ktorými si budeš rozumieť.

bashka80
16. aug 2025

Pridaj sa do nejakého klubu alebo kurzu, kam budeš pravidelne chodiť. Budeš medzi ľuďmi a zároveň môžeš urobiť niečo pre svoje zdravie alebo vzdelanie. Jazykový kurz alebo pilates alebo turistika.

autor
16. aug 2025
@ika02

Ahoj, ja to mám opačne. V práci stále s ľuďmi, doma 2 puberťáci... Ja by som taaaak chcela byť aspoň týždeň sama, nikoho nevidieť, nikoho nepočuť.
Na Tvojom mieste si zaobstarám psíka, ak máš vhodné podmienky. Budeš mať spoločníka, ktorý Ťa bude milovať, aj keď budeš unavená a nahnevaná, doma nebude navarené, upratané... a pri venčení spoznáš ľudí, s ktorými si budeš rozumieť.

@ika02 toto isté mám aj ja, ale samota v zmysle kľudu nie je taká samota o akej píšem ja. Skôr mi chýba spriaznená duša.

stvorenie
20. aug 2025
@reela

@anonym_autor zacni hrat mmorpg/dnd po sieti s ludmi, najlepsie cz/sk komunita

@reela, môžeš dať nejaký podrobnejší návod? Ja netuším o čom píšeš, ale tiež by som rada niekedy vyplnila čas niečim zaujímavým. Možno pomôžeš?

reela
20. aug 2025

@stvorenie Asi najjednoduchsie je stiahnut wowko, zaplatit mesacny poplatok, vybrat si Drak'thul server, tam zalozit postavu a dostat sa do cz/sk guildy. Oni maju potom discord, kde si mozes s tymi ludmi telefonovat, hrat, alebo sa len tak bavit.
To dnd som neskusala, ale na facebooku su skupiny dnd cz/sk, staci sa tam len dostat a napisat, ze si novacik a ci v tvojom okoli, kde byvas, sa robia stretnutia, a ked nie, tak nech ti poradia discord.
Discord je ako bol niekedy skype, aplikacia, stiahnes zadarmo z internetu.