icon

Ako sa posunúť ďalej po toxickom vzťahu?

15. apr 2025

Ahojte.
Viem,že je tu veľa takých tém,e potrebovala by som úprimnú radu. Bol to vzťah o ničom,teraz si uvedomujem,že som s ním nebola šťastná a divím sa ako som to mohla vydržať 3roky. Do vzťahu sme obaja vstupovali s tým,že obaja chceme rodinu. Onedlho ma už 50,ani sa mu nečudujem,že zmenil názor. Ja som dieťa chcela,budem mať 40,už to pomaly vzdávam aj s tým, stať sa matkou. Pred týmto mužom som mala vzťah od strednej,no stalo sa to čo sa stalo, nedobrovoľne ma opustil a ja som bola dlho sama, zrútená,no a pritiahla som si do života tohto zvláštneho chlapa. Je manipulatívny,správal sa ku mňe ako k nesvojprávnej,nič mu nebolo dobré, dokonca sa nerád bozkával,aj počas sexu (pripadala som si ako ,však viete). Mám aj ja chyby,ale snažila som sa. Bojím sa,že už ostanem sama,znova sa nadlho utiahnem a zobudím sa ako 60rocna stará a sama ufrflaná žena. Pritom ozaj nie som škaredá, športujem, starám sa o seba,ale nejako nemám šťastie si k sebe niekoho nájsť. A čo je najhoršie,začala som aj častejšie piť, 🍷. Uvedomujem si,že musím nejako nastaviť hlavne veci v hlave,ale neviem ako. Poraďte mi prosím,ako sa nakopnúť, ináč myslieť. Veľmi ďakujem.

princkrason
15. apr 2025

ako dalej? vsak posli fotku a uvidis ten zaujem 🙂

autor
15. apr 2025

@princkrason asi by som si to mala najskôr upratať v hlave a potom niečo nové začínať, nemyslíš?

veronikaszabova
15. apr 2025

@princkrason rada za milion...

deti95060810
15. apr 2025

@princkrason fešák, autorka pýta radu ohľadom súčastného vzťahu, zatiaľ nemá záujem sa zoznamovať... 😉

deti95060810
15. apr 2025

s tým pitím radšej prestaň - to ti veru nepomôže a už vôbec nepridá na zdraví, kráse, spokojnosti.... zahrávaš sa s ohňom ....

adabise683
15. apr 2025

Ja som ostala sama po skoro 12 rocnom vztahu a kedze roky tiez uz pribudli nejake, rozhodla som sa mat dieta sama prostrednictvom umeleho oplodnenia v zahranici kedze u nas to nie je mozne ..nie je to idealny sposob ako mat rodinu, ale som za tu moznost nesmierne vdacna kedze teraz mam 5 mesacnu dcerku a som s nou velmi stastna teraz 🥰

mimikarol
15. apr 2025

Prestaň piť, zbav sa ho a začni si vážiť samu seba. Nepotrebuješ pri sebe dákeho chruňa ktorý ťa dáva psychicky dole len zato že máš čoskoro 40 rokov. Žena maj trochu sebaúcty.

la_dolce_vita
15. apr 2025

To co opisujes, neznie dobre, takeho muza nepotrebujes k zivotu. Viem, ze samota je zla, ale este to nevzdavaj! V kazdom veku sa da stretnut partnera. Drzim palce.

romiada
15. apr 2025

Ahoj. Vyhoď si z hlavy myšlienky na čiernu budúcnosť (sama, ufrflana, 60r atd). Prvé sú myšlienky ktoré všetkým začínajú hýbať ani si to neuvedomujeme. Každý deň sa skús pochváliť (kľudne za to že si pekná) , poďakovať svojmu telu (že vládze sportovať). Odstraňuj "smeti " (negativizmus, a takých ľudí) zo svojho života. Vieš koľko poznám momentálne skvelých ľudí, ktorí sú fajn a sú sami? Ja by som Vás rada spájala dokopy . Len vidím,že to sa dá iba vtedy keď " jedny dvere zavrieš- druhé sa Ti otvoria". A toto veľa ľudí fakt nevie ....nechať minulosť a prijímať nové veci v živote ako dar. Držím Ti palce.

domkakvet
15. apr 2025

Urcite to hlavne neriesit alkoholom.

enmery
15. apr 2025

Včera som čítala článok s terapeutkou, ktorá sa špecializuje na obete napr narcistického zneužívania. To je toxicita number 1. Ona sama tam odporúča byť minimálne rok a pol sama a dat sa dokopy, pretože kvôli niečomu si takéto vadné kusy žena priťahuje do života a ďalší by bol rovnaký, len v inom obale. Vieš o tom, že Tvoja hodnota nie je len v tom "mať chlapa"?

janiely
15. apr 2025

Som rovnako na tom. Posledny vztah do bodky co opisujes ty, aj vek by sedel., nemali sme rovnakeho?🙃 ale to len na odhlahcenie... zrejme nie. U mna to bolo mozno aj horsie (ale to nepoznam tvoje detailne vztah.pomery). Mna ten vztah tak znicil, ze som uz ostala sama, aj ked rockov mam trosicku menej, ako ty, a tiez som chcela rodinu (najma preto ze nikdy som ju necitila "doma"). A tiez mi tiahne ku 40. U mna to malo 3 fazy, po takom vztahu: 1.faza - najhorsia, kedy len plac, depresia, uplne psych.dno, pokles prac.produktivity,ani to neviem viac opisat, ale akoby niekto zhasol svetlo, tma, ničota, samota, strata buducnosti, prazdno. Potom po 3 mes. prisla 2.faza, kedy dusa stale bolela, trapila som sa, obcas plakala, bala som sa co bude, ale malickymi krokmi som sa snazila robit bezne veci-navarit, upratat, netlacit na seba, toto trvalo tak 2 roky, postavit sa opat na nohy. A potom 3.faza, po 2 rokoch je asi taka, ze som si to usporiadala v hlave natolko, ze uz by som podobne spravanie muza a vobec kohokolvek v mojom zivote absolutne netolerovala, akoby som nasla svoju stratenu hodnotu, ale naozaj to trvalo u mna dlho, lebo ja som tu sebahodnotu nemala aj kvoli detstvu, mama ma ponizovala, psych.tyrala, neskor aj so sestrou(problem bol ze ja moralne zalozena a ony opak-zili sposobom chlapi, alkohol, cigarety), oporu som mala len u starych rodicov, bola som vzdy introvertna, ticha, ale aj vysoko nadaná, inteligentná, vytudovana s oceneniami, diplomami, v praci vzdy najlepsia, kariera rastla, len sebadovera kvoli rodine bola nejaka obmedzena a tym poslednym vztahom, to bolo ako nozom do rany. Kazdopadne 2 roky samoty mi pomohlo pochopit, urcit si hranice a nastavit zivot, aky dokazem bezpecne zit-bezpecne pre mna. Ale ja som rozhodnuta na rozdiel od teba ostat sama (uz sa bojim vztahov a najma tej moznej 1.fazy a dalsich, nechcem si tak nicit zivot). Ale s tym proste clovek sa musi vyrovnat. V tvojom pripade odporucam tiez isty cas byt sama, mozno to bude u teba trvat menej, znovunajdenie sebahodnoty, ale je to velmi dolezita sucast, ktora ti pomoze pri vybere partnera ale aj kohokolvek ineho- kamarata, kamaratky,.... Zas na druhej strane, najst partnera je v dnes.dobe tazke...je to aj stastie. Fokusovat sa len na to, tiez nie je spravne, stastie musis stavat aj na veciach, ktore si vies dat sama, napr.vylet/dovolenka- vies absolvovat aj sama. Napriklad ja striedam, chodim aj sama - uzasne na relax, ale obcas najdem kamosku s ktorou niekde vybehneme. V zavere len tolko - naucila som sa - ze niektore veci ovplyvnit nevieme nech sa deje co sa deje a nech dame do toho maximum. Treba zit zivot s kartami ake nam dal, byt otvorena veciam, a prilezitostiam, ktore su pozitivne a stanovit si hranice pred tym, co nam moze potencialne ublizit. A takto dokazes bezpecne balansovat len s vnutornou silou a vyrovnanou myslou - a vybudovat si ju trosku trva, ale da sa 🙂 takze cas a venuj sa teraz sebe - rozmaznavaj sa, dopraj si po com tuzis a vies si to sama zabezpecit. Takto to malickymi krokmi pojde 🙂 ja som toho prikladom -ze sa to da (a to mam za sebou aj ine tazke zivotne skusky).

kinderko93
17. apr 2025

@princkrason vy chlapi by ste len lovili,vas nezaujima,co zena preziva citovo, hlavne aby vam bolo dobre.. a ano, na fotke sa vam zena paci, ale ked uz dojde k videohovoru alebo realite, tak uz je vsetko ine