icon

Ako sa preniesť cez bolestivý bývalý vzťah?

22. dec 2025

Ako sa Vám podarilo sa vyrovnať s tým že Váš bývalý partner je pre niekoho ten skvelý. Mňa ten človek strašne zanedbával, bola som pre neho priorita 100 po kamošoch a mačke. Bol to nevyzretý jedinec, samé párty, chaty, kamošky, 50:50. Bola som mu pritom iba naobtiaž. Moje pocity a potreby neboli pre neho nič. Nechápal, prečo by malo trápiť jeho, že ja sa kvôli tomu, čo urobil cítim zle, trápim. Veď to nie on, ale ja sa tak cítim, tak čo s tým ma on, hovorieval mi. Mal narcistické sklony. Žiadna empatia, súcit .. Raz ma udrel do tváre. Áno bola to moja chyba, že som mala také hranice teraz to už viem. Ale nedokážem sa cez to preniesť. Nedokážem prijať, že tento človek je pre niekoho ten pravý a niekto ho považuje za “lásku svojho života”. Muža ktorý udrel ženu … Nikto to totiž nevie. Nejak sa cez to neviem preniesť. Cez ten hnev a nenávisť ktorá vo mne stále je voči nemu. Ani neviem, čo chcem. Iba kľud pre seba a zabudnúť. Ale neviem ako, snažím sa, ale nejde mi to … Ja teraz niesom šťastná. Čo mi urobil ma zasiahlo. Neviem, či to je týmto obdobím alebo to tak bude navždy.

anonym_9e05c1
22. dec 2025

Nežiarli..

autor
22. dec 2025
@anonym_9e05c1

Nežiarli..

@anonym_9e05c1 načo konkrétne “žiarlim” ?

anonym_9e05c1
22. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_9e05c1 načo konkrétne “žiarlim” ?

@anonym_autor keby nemal nikoho a tiež by bol nešťastný by si bola ok?

autor
22. dec 2025
@anonym_9e05c1

@anonym_autor keby nemal nikoho a tiež by bol nešťastný by si bola ok?

@anonym_9e05c1 neviem. Možno keby ten človek potom, čo sme prežili prejavil aspoň nejaku snahu o odpustenie. Empatiu. Ľútosť za tým chovaním … možno by sa to znášalo ľahšie … a nie nežiarlim, ja ho naspäť nechcem. Jedine, čo chcem je sa zbaviť toho hnevu na neho. Pre seba samú.

anonym_9e05c1
22. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_9e05c1 neviem. Možno keby ten človek potom, čo sme prežili prejavil aspoň nejaku snahu o odpustenie. Empatiu. Ľútosť za tým chovaním … možno by sa to znášalo ľahšie … a nie nežiarlim, ja ho naspäť nechcem. Jedine, čo chcem je sa zbaviť toho hnevu na neho. Pre seba samú.

@anonym_autor píšeš Nedokážem prijať, že tento človek je pre niekoho ten pravý a niekto ho považuje za “lásku svojho života”.

enmery
22. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Žiarliš. Nemáš načo, on bude celý život ku každému ako k tebe, len s väčšími a menšími obmenami. Jeho ďalšiu, naopak, ľutujem.

Ty ho neľúbiš, vola sa to traumaticke puto a vzniká vytvorením emocionálnej závislosti na tyranovi, na ktorej tento systematicky pracuje.

Začni si čítať niečo o týchto pojmoch. Nemilujes ho. A nie, nebude to navždy.

NIČ MA TOMTO SVETE TOTIŽTO NIE JE NAVŽDY. To si zapamätaj.

anonym_119c51
22. dec 2025

Vieš ako sa hovorí, že klin sa klinom vybíja ? Nájdi si niekoho, na tamtoho zabudni a buď šťastná

enmery
22. dec 2025
@anonym_119c51

Vieš ako sa hovorí, že klin sa klinom vybíja ? Nájdi si niekoho, na tamtoho zabudni a buď šťastná

@anonym_119c51 "Buď šťastná" je na úrovni umieram na púšti bez vody týždeň a niekto prejde okolo s orosenou colou a povie, aby si zjedol kaktus-si vlastne len smädný....

autor
22. dec 2025
@enmery

@anonym_autor Žiarliš. Nemáš načo, on bude celý život ku každému ako k tebe, len s väčšími a menšími obmenami. Jeho ďalšiu, naopak, ľutujem.

Ty ho neľúbiš, vola sa to traumaticke puto a vzniká vytvorením emocionálnej závislosti na tyranovi, na ktorej tento systematicky pracuje.

@enmery to máš pravdu. Systematicky sa mi sem tam ozve správou s tým ako by mi rad zavolal, videl ma alebo napísal ako mu chybám … Nikdy to neurobi. Iba napíše aby sa pripomenul. A vo mne sa to celé opäť naštartuje ..

viestta
22. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor pozri sa, ten clovek sa nezmenil Mozno este stale hra divadlo, ozno ta zene ho vie upratat, mozno jej to nevadi V kazdo pripade uz to nie je tvoja kapusta ale jej. Ty zi svoj zivot a byvaleho uz neries. Zmenit minulost nezmenis, len sa z nej mozes poucit Ak sa poucit ches a vies

anonym_119c51
22. dec 2025
@anonym_autor

@enmery to máš pravdu. Systematicky sa mi sem tam ozve správou s tým ako by mi rad zavolal, videl ma alebo napísal ako mu chybám … Nikdy to neurobi. Iba napíše aby sa pripomenul. A vo mne sa to celé opäť naštartuje ..

@anonym_autor tak nech sa aj naďalej umara vo svojej traume, analyzuje a rozoberá dokolecka každú sekundu tohto vzťahu a nech je teda nešťastná
Kým to neuzatvorí v sebe, nemá šancu na další kvalitny vzťah

autor
22. dec 2025
@anonym_119c51

@anonym_autor tak nech sa aj naďalej umara vo svojej traume, analyzuje a rozoberá dokolecka každú sekundu tohto vzťahu a nech je teda nešťastná
Kým to neuzatvorí v sebe, nemá šancu na další kvalitny vzťah

@anonym_119c51 a napriek tomu mi tu radíš “klin klikom vybiť” a zabudnúť a byť šťastná … ako by to šlo len tak … jasne, že kým sa toto vo mne neskončí nieje šanca sa posunúť. Preto hľadám cesty ako to urobiť … povedať si “budem šťastná” zatiaľ nefungovalo

ivik4
22. dec 2025

Fuha to som este ani nepocula zeby niekoho trapilo. Mna byvali chcel zabit,aj si ma odchytil, skoncil s podmienkou atd ale aby ma sralo ze tento chudak by bol pre niekoho super,tak to nie. Len nech si ho necha. Sice uz teraz mi je luto zeny kt. S nim bude

personality
22. dec 2025

No veď aj s tebou asi začal pekne nie? Aj s inou začína pekne a keď sa postaral o to aby si to videla tak je narcista a je to len divadlo

anonym_4a5834
22. dec 2025

@anonym_autor ako sa cez to preniesť? Nájsť si niekoho iného, pre koho by si bola ty tá pravá....

domkakvet
22. dec 2025

@anonym_autor ved aj pre teba bol najskor tym pravym, aj ona to zrejme zisti az casom co je to za cloveka.

anonym_1fd344
22. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Momentálne prežívam to isté. Bola som láskou jeho života ale nesprával sa tak ako mal. To čo som od neho požadovala nebol schopný pre mňa urobiť ale ri novej známosti bol po mesiaci ako vymenený a hneď sa zmenil. Asi som pre neho nebola ta práva ako vravel.

anonym_513a41
22. dec 2025

Ak ma narcistické sklony tak sa takto bude správať ku kazdej… blokni ho všade bude to ľahšie…

la_dolce_vita
22. dec 2025

Minulost a nejakeho exa hod za hlavu a bude sa ti lepsie zit.. hnevom si len skodis.

anonym_ab8221
22. dec 2025

@anonym_autor Ahoj, presne To rozumiem, zažívam to podobné. O mňa žiaden záujem, máme spolu aj deti, tie ho tiež nezaujímali kým bol s nami. Mal záujem len o seba a svoju prácu, svoje koníčky. Neboli sme spolu krátko, ale 20 rokov, prvých možno 10 rokov bol ešte celkom fajn, potom zmenil pohľad na svet, vieru, priority,... Rodina už bola na obtiaž. Bol nepríjemný, ponižoval, nadával, podvádzal, skrátka človek, bez kt. sa mi žije teraz omnoho ľahšie a krajšie. Ale našiel k sebe rychlo náhradu a pre ňu je dokonalý. Netuší ako sa správal predtým, ako kaslal na svoje deti, nevenoval sa im, ubližoval. Teraz zrazu záujem o deti, mne v živote s niečím nepomohol a to ani v chorobe, teraz je sama pomoc, pomáha absolútne so všetkým. Pri mne šetril teraz rozhadzuje. Neviem to tiež celkom dobre pochopiť, spracovať. Neverím tomu že sa mohol na komplet zmeniť, keď predtým sa správal úplne bezcitne. Ja som rada že ho nemám pri sebe, hnusi sa mi, ale tá jeho zmena mi často vŕta v hlave. Či predsa som sa len nevzdala úžasného človeka, že som možno spravila chybu, potom si však vždy zaspomínal na všetko to utrpenie po jeho boku, nie všetko bolo len zle, ale toho zlého bolo veľa a samu seba presviedčame že s týmto človekom som naozaj šťastná nebola a ani by som nebola. Aj všetci znám, rodina vedia že s ním sa žiť normálne nedá a predsa nejaká žena ho považuje za najlepšieho na svete. Možno to všetko bude opäť len do času, to ale teraz nik netuší a možno sa naozaj dokázal zmeniť, aj keď mne sa zdá ešte nepríjemnejší ako býval. Nepovažujem to za žiarlivosť, ani to neriešim každý deň, sem tam sa zamyslím nad tým a ty si mi to teraz pripomenula.

anonym_02a5bb
22. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak clovek ti nikdy empatiu neprejavi
Teba vycucal, posunul sa dalej
Ze pre biekoho ineho je ten pravy? Nie je, ma pred sebou nepopisanu knihu, moze zacat odznova namotavat namotavat, hra idealneho, ma dalsiu osobu co ho moze obdivovat klasicky pripad
Pockaj par rokov, dopadne to tak isto, ludia sa nemenia hlavne tento typ..mam v okoli vela takych typov, mamzelky, partnerky dobre ze netyrali ako nejake psy, na deti kaslali, EQ 0, otras, ked prisiel novy objekt zrazu dokonalost taka, ze ti islo oci vybit..preslo par rokov a je to o tom istom, tie iste vzorce, nove zeny su v tom kolotoci vyuzivania, nezaujmu atd atd, niektore ticho trpia, niektore co mali viac rozumu a ostala im este nehaka sebeucta sa uz zbalili a odisli
Prezila som si to, ostala som sama s novorodencom, uz sme mu boli na obtiaz, nasiel si novu rodinu, davam tomu par rokov tak ako to bolo v mojom pripade a pokial ta druha nieje totalne tupa a zufala, pride na to, co za hajzla hnusneho je ten chlap
Teraz si mysli, ze vyhrala s nim jackpot a ja som bohu vdacna, ze odisiel ale do tohto stadia som dospela po 3 rokoch..ver mi, spat s takym clovek v jednej posteli, dnes si poviem ako je mozne, ze som sa nedogrcala
Ten druhy je vynimocny len do toho momentu kym ho mas rada, potom zistis, ze je to len kopa nestastia, prezitych traum, nizke sebavedomie
Ja som uz niekde inde a tam, kde by som s tym chmulom nikdy nebola, bohuzial ho musim tolerovst kvoli dietatu nastastie sa o dieta velmi nezaujima takze 2 hodiny raz za 3 mesiace nejako predycham a zijem dalej, ano je to tazke no tazsie by bolo zit s takym hnusnym ignorantom, co nema pre teba mile slovo a o tom, ze by si ta vazil ani chyru ani slychu
Teba musel odstavi, ty vies aky je v skutocnosti, chce pri sebe ludi co to nevedia, aby ho mohli obdivovat a zobkat z ruky, nebud ako tie ovecky, zi dalej a lepsie, stastnejsie- to je najlepsia odplata
Neboj, to co clovek v zivote da sa mu vrati..

anonym_f66fb6
23. dec 2025

Je to len o tebe co je pre teba dôležité a ako máš nastavene hodnoty
Takže mala by si to prekopať ak niesi spoko

sevrin
23. dec 2025

@anonym_autor daj si reset v hlave a uvedom si že ty si ho videla v úplne inom svetle ako on teba. On ťa udrel a píšeš, že to bola tvoja chyba. Neviem ako u teba, ale u mňa to bolo jasné od tohto okamihu.
Ty si si ho zidealizovala a prestala si vidieť veci, čo si mala vidieť. Ale to zažil asi každý.

autor
23. dec 2025
@sevrin

@anonym_autor daj si reset v hlave a uvedom si že ty si ho videla v úplne inom svetle ako on teba. On ťa udrel a píšeš, že to bola tvoja chyba. Neviem ako u teba, ale u mňa to bolo jasné od tohto okamihu.
Ty si si ho zidealizovala a prestala si vidieť veci, čo si mala vidieť. Ale to zažil asi každý.

@sevrin že ma udrel nebola moja chyba. Moja chyba bola, že som to ako sa ku mne choval dlhodobo trpela a neodišla skôr. Ale pochopila som, že vážne mám k nemu tu vzťahovu traumu. Čítala som si otom a úplne to sedí na tento vzťah … už sa “len” musím toho nejak zbaviť

sevrin
23. dec 2025
@anonym_autor

@sevrin že ma udrel nebola moja chyba. Moja chyba bola, že som to ako sa ku mne choval dlhodobo trpela a neodišla skôr. Ale pochopila som, že vážne mám k nemu tu vzťahovu traumu. Čítala som si otom a úplne to sedí na tento vzťah … už sa “len” musím toho nejak zbaviť

@anonym_autor možno sa u teba vyvinula závislá porucha osobnosti, tak možno za to ani nemôžeš, ale toto je už iný level filozofovania.

martin96321
24. dec 2025
@enmery

@enmery Mam dobreho znameho. Poznali sme sa roky. Dlho chodil s mojou spoluziackou a casto sme sa stretavali. Mali vztah ako pises. Vecne hadky,nadavky,chaty a nevera z oboch stran a z casu na cas sa aj pobili. Boli spolu 8 rokov a vsetci sme sa cudovali ako spolu mozu byt. Po osmich rokoch sa rozisli . Ona sa stiahla niekam,nic o nej neviem,ale on si nasiel inu a po roku chodenia sa vzali. Nikto z nas co sme ho poznali nechapal co sa stalo. Ten clobek sa zmenil o 180 stupnov. Ochotny,mily,laskavy no cisto rodinny typ. Ked sme sa ho pytali ze co sa stalo,tak len povedal,ze s byvalou v sebe vedeli vyvolat vzdy len tie najhorsie vlastnosti. Dokazali si vykricat najhorsie veci,navymyslat si suvislosti a byt k sebe zakerní. Vzdy to len iskrilo medzi nimi. Prisla ina a ta vedela ako nanho a skrotol jak baranok. Uz maju dospele deti a stale chodia za ruky vsade spolu.