Ako sa rozhodnúť po 11 rokoch vzťahu?
Žila som 11 rokov s partnerom, s ktorým máme syna.
Bola som jeho prvá žena, prvá vo všetkom.
Na začiatku to bolo krásne – venoval sa nám, dával mi celú výplatu, kupovali sme veci do bytu, chodili sme na výlety, smiali sa.
Bolo to úprimné, jednoduché, krásne obdobie.
Lenže posledné roky sa všetko zmenilo.
Začal sa odťahovať, bol lenivý, doma nič neurobil.
O syna sa zaujímal minimálne – na tréningoch hokeja alebo futbalu bol možno dvakrát za sezónu.
Doma bol väčšinu času na telefóne, spal alebo išiel do práce.
Žiadny spoločný čas, žiadne rozhovory, žiadna blízkosť.
Aj v intímnom živote to bolo čoraz horšie.
Musela som sa mu doslova doprosovať, aby vôbec prejavil záujem.
Niekedy nebolo medzi nami nič aj dva-tri mesiace.
Cítila som sa ako niekto, koho si neváži, komu sa len prizerá, ale nevidí ho.
Tento mesiac mi neposlal ani euro na syna.
Tvrdí, že má dlhy, ale žiadne papiere som nikdy nevidela.
Bývali sme už aj v inom byte, z ktorého nás vyhodili, pretože tri mesiace neplatil nájom.
Namiesto toho, aby to riešil, vždy utiekol k rodičom.
Má 31 rokov, ale keď je problém, utečie k mame, ktorá ho vždy bráni.
Vždy, keď sa vrátil domov, bol chvíľu dobrý – pár týždňov.
Pomohol, správal sa normálne, snažil sa.
A potom znovu – telefón, fitko, spánok, práca, nezáujem.
Dokonca mám podozrenie, že užíva steroidy – býva výbušný, nervózny a zameraný len na cvičenie.
Rieši svoje telo, nie rodinu.
Ked odišiel alebo som ho vyhodila že ja sa starať oňho nebudem lebo uz som mala aj psychiku v prdeli...vela skm plakala ..tak ako naschvál založil si zakaždým badoo aby som mala nervy
Keď som niečo potrebovala opraviť, musel prísť môj otec.
Keď som dala smeti pred dvere, ani ich nebol schopný vyniesť.
Dvakrát zobral synovi peniaze, ktoré som mu odkladala, a nikdy ich nevrátil.
Vraj ich potreboval na zaplatenie bývania kvôli svojim „dlhom“.
Keď som sa pýtala viac, hneď sa urazil alebo zbalil a odišiel.
Nedávno som od neho chcela aspoň 50 eur – syn musel ísť k športovému lekárovi a ja som chcela, aby mi aspoň prispel, keďže zarába okolo 1300 eur.
Bývanie nemáme drahé, takže by to pre neho nebol problém.
Namiesto toho, aby mi tie peniaze dal, zbalil sa a odišiel.
Len preto, že som si dovolila niečo od neho žiadať.
Predtým som mu jasne povedala, že ak ešte raz odíde, už ho späť nevezmem.
A aj tak to spravil.
Je to teraz 3 týždne, čo je preč.
Občas napíše synovi len „ahoj“ alebo „čo robíš“, ale viac nič.
Na syna neposlal ani cent.
Viem určite, že v tom nie je žiadna žena – nikdy nechodil za inými, ale žije len pre seba
Hlavne ze vykrikuje ze syna miluje..ale.neviem co je toto za laska ked ho nezaujíma ci ma co jest ako v škole ako na tréningu nic..
Aby toho nebolo málo – na moje meno zobral synovi telefón na paušál s tým, že ho bude platiť.
Sľúbil, že to bude jeho zodpovednosť, ale doteraz všetky splátky platím ja.
Vlastne všetko ťahám sama – bývanie, jedlo, družinu, oblečenie, školu, futbal, úplne všetko.
A dokonca aj keď som bola chorá – mala som teploty – povedal mi, aby som sa nejako vzchopila, lebo on musí do práce.
Robil ako taxikár, takže v pohode mohol prísť na pár minút, len aby vyvenčil psa.
Ale nie.
Proste sa na mňa vykašľal aj vtedy.
Najviac ma bolí, že syn sa stále pýta, kedy príde tato, či budeme spolu na Vianoce, a ja neviem, čo mu povedať.
Nechcem, aby trpel.
A do toho mi prišiel do života iný muž.
Starší, pokojný, slušný, má dcérku.
Od prvého momentu z neho cítim pokoj a istotu, nie tlak ani pretvárku.
Snaží sa ma pochopiť, rozprávame sa otvorene, mám pocit, že ma počúva.
Po dlhých rokoch mám konečne pocit, že niekto so mnou komunikuje a zaujíma sa o mňa ako o ženu.
Neviem, čo mám robiť.
Mám sa vrátiť k bývalému len preto, aby syn netrpel?
Alebo mám ísť ďalej a skúsiť žiť konečne inak – bez hádok, bez výhovoriek, bez útekov?
Po toľkých rokoch mám pocit, že už nevládzem zachraňovať len ja.
Chcem byť milovaná, chcem mať pokoj, svadbu, rodinu, možno ešte jedno dieťa.
Len sa bojím, či nerobím chybu.
Ženy, ktoré ste si týmto prešli... čo by ste robili na mojom mieste? ❤️
Všetko mu ospravedlní a dáva mu zapravdu, takže on sa nikdy nenaučil niesť zodpovednosť.
Poziadaj o vyzivne a uz mu dalsie sance nedavaj, taky muz si nezasluzi rodinu. Starsi muz, co ti vosiel do ziota ta casom asi omrzi, bud radsej sama, kym sa z rozchodu nespamatas.
Prečo si myslíš, že keď sa vrátiš k bývalému, tak syn nebude trpieť ? Nevrátila by som sa… synovi sa oči otvoria neboj sa..
@anonym_280379 nie nie..zle som to napísala...akože som chcela tym povedať ze sa naozaj snažil vtedy
Poziadaj o vyzivne a uz mu dalsie sance nedavaj, taky muz si nezasluzi rodinu. Starsi muz, co ti vosiel do ziota ta casom asi omrzi, bud radsej sama, kym sa z rozchodu nespamatas.
@dadis nie je starší;)mam 34 on 39
Akože odomna starší
Akože odomna starší
@michaela_333 vyries si najprv exa a potom zacinaj novy vztah. Cize vyzivne, stretavanie sa so synom a tak.
Inak mas moj obdiv, ze zvladas vsetko financovat sama, asi mas dobry plat.
Akože odomna starší
@michaela_333 Sancu mu dat mozes, ale bud opatrna. Neboj sa byt chvilu sama. Toho muza este ani velmi nepoznas, aj ty aj syn potrebujete cas. Ak mu na tebe zalezi, nejaky cas na teba pocka, kym si das zivot do poriadku. Aby ti este ex nevykrikoval, ze ten muz stoji za rozpadom vasho vztahu.
@michaela_333 vyries si najprv exa a potom zacinaj novy vztah. Cize vyzivne, stretavanie sa so synom a tak.
Inak mas moj obdiv, ze zvladas vsetko financovat sama, asi mas dobry plat.
@anonym_0bdf23 dve práce 😀
A ďakujem
Nie nie nezačínam vztah len mi je s ním dobre tak ho nechcem pustiť
Ale ex neriesi nic neozýva sa ,ledva malému ..takže asi to výživné len poriesit
@michaela_333 k bývalému sa určite nevracaj, synovi by to časom mohlo viac ublížiť ako prospieť , ty budeš nešťastná čiže nie je o čom. So vzťahom sa ale neponáhľaj.
@michaela_333 Sancu mu dat mozes, ale bud opatrna. Neboj sa byt chvilu sama. Toho muza este ani velmi nepoznas, aj ty aj syn potrebujete cas. Ak mu na tebe zalezi, nejaky cas na teba pocka, kym si das zivot do poriadku. Aby ti este ex nevykrikoval, ze ten muz stoji za rozpadom vasho vztahu.
@dadis on povedal ze mam času koľko chcem...ze by sa snažil neskôr získať si ho..a určite by som to synovi teraz neurobila.. len zaujíma ma..nemam mat výčitky skrz otca maleho vsak?ze sa stretávam s inym..lebo akože ja som takáto nikdy nebola ale uz toho bolo vela a nechcela som tak žiť..neraz ma syn videl plakat
@michaela_333 no tak pri dietati dve prace, klobuk dolu. A ako pise @dadis este ex natara synovi, ze mama si nasla ineho, bacha na to.
@michaela_333 no tak pri dietati dve prace, klobuk dolu. A ako pise @dadis este ex natara synovi, ze mama si nasla ineho, bacha na to.
@anonym_0bdf23 inak toto ma dnes tiez napadlo...ze bude robiť rozbroje..musim dat pozor
@anonym_0bdf23 ďakujem naozaj 🙏nemam na vyber
Bohuzial
@anonym_0bdf23 ďakujem naozaj 🙏nemam na vyber
Bohuzial
@michaela_333 Inak pozor, nepises tu anonymne.. radsej si zmaz z profilu info o meste a detoch..
No to je dobry debil a nevyzrete decko. A to tu ja nezvyknem na chlapov kydat . Vsak si vybav vyzivne na dieta hadam nie ? Ci naco cakas . Sa Ti cudujem ze sa mu prosis o peniaze, by som takto nenechala zametat so sebou.
telefon zaplať dlhy a zruš číslo. žiadaj výživné. a jeho už nerieš
@michaela_333 k bývalému sa určite nevracaj, synovi by to časom mohlo viac ublížiť ako prospieť , ty budeš nešťastná čiže nie je o čom. So vzťahom sa ale neponáhľaj.
@mici88 ale stretávať sa.mozem ano?lebo naozaj veľmi dobre sa prinom citim..je pozorný..a nehovorím ze verím.. veľmi som sa sklamala ale ma rovnaké plány a ciele ako ja..nikam.ma neuhana
No to je dobry debil a nevyzrete decko. A to tu ja nezvyknem na chlapov kydat . Vsak si vybav vyzivne na dieta hadam nie ? Ci naco cakas . Sa Ti cudujem ze sa mu prosis o peniaze, by som takto nenechala zametat so sebou.
@ivik4 vieš čo...takto ti poviem.. ked odchádzal prichadxal ústne povedal ze da malému 200e..posielal niekoľkokrát sa stalo ze nedal..ako aj tento mesiac ..vraj zajtra tak som zvedavá ..bála som sa ci na súde toľko dostanem lebo on robí taxikára ale na páske ma minimálnu mzdu...je to decko jasne ..ale ľúbila som ho...bohužiaľ chyba..vybrala som synovi zlého otca a seba partnera:/ zahodene roky
@ivik4 čože ho prosí o peniaze, ona mu peniaze ešte aj dáva 🤦♀️
@biba_18 ja som od neho uz raz odišla a nasla si tento byt...on sa prosikal tak som odpustila lebo rodina ...cize teraz ked zas zdrhol platím si byt a starám sa o svojho syna..futbal,jedlo,oblečenie,proste výdavky.. kto to za mna zaplati..mam odísť k rodičom ako on?😀
@michaela_333 Inak pozor, nepises tu anonymne.. radsej si zmaz z profilu info o meste a detoch..
@dadis idem
Gratulujem, ze uz si 3 tyzdne bez takeho debila. Syn to pochopi. Byvaly je vo svojich srackach a dalsie sance si nezasluzi. Vytvaj sama. Ked tak maj podporu v kamaratovi. Ale najprv sa rozved. Bude sa ti lahsie dychat. Vsak aj tak je vsetko len na tebe uz dlhodobo.
Už nikdy nedávaj šancu ex. Bol decko, keď ste sa spoznali a stále je. Aký bude mat vztah so synom, záleží iba na ňom, nie na Tebe.☝️Nemaj žiadne výčitky. Porieš si výživné, rieš to hneď v pondelok a zverenie dieťaťa do Tvojej statostlivosti. A tým by som aj uzavrela akýkoľvek vzťah k tomu "mužovi".
@michaela_333 citujem: “ Dvakrát zobral synovi peniaze, ktoré som mu odkladala, a nikdy ich nevrátil.” a “ na moje meno zobral synovi telefón na paušál s tým, že ho bude platiť.
Sľúbil, že to bude jeho zodpovednosť, ale doteraz všetky splátky platím ja.” teda neplatíš priamo jemu - ale za neho. je to to isté…
len nerozumiem - načo ti je taký muž? aby si ešte rozmýšľala, či sa k nemu vrátiť..
Gratulujem, ze uz si 3 tyzdne bez takeho debila. Syn to pochopi. Byvaly je vo svojich srackach a dalsie sance si nezasluzi. Vytvaj sama. Ked tak maj podporu v kamaratovi. Ale najprv sa rozved. Bude sa ti lahsie dychat. Vsak aj tak je vsetko len na tebe uz dlhodobo.
@kikush182329 Nepíše nič o manželovi, len o partnerovi. Čo je v jej prospech,kl keďže pánko si robí dlhy a prúsery...
@kikush182329 nie sme zobrati 😉chvalabohu
Ja som šťastná ze som to konečne dokázala..2roky mi to trvalo...nepoznam tohto muza ale je uzastny...povedal ze počká ale.je to muž ktorý chce rodinu a viem ze v tomto he uprimny...takže nemusím mat výčitky ze sa stretávame ano?samozrejme syn nevie nic a veľmi dlho nebude
@kikush182329 Nepíše nič o manželovi, len o partnerovi. Čo je v jej prospech,kl keďže pánko si robí dlhy a prúsery...
@enmery to som si ani neuvedomila, ale tym padom super. Uz len vysudit vyzivne. A ma od neho pokoj.
Ja som šťastná ze som to konečne dokázala..2roky mi to trvalo...nepoznam tohto muza ale je uzastny...povedal ze počká ale.je to muž ktorý chce rodinu a viem ze v tomto he uprimny...takže nemusím mat výčitky ze sa stretávame ano?samozrejme syn nevie nic a veľmi dlho nebude
@michaela_333 autorka, začnem profilom. čím skôr, tým lepšie. okamžite maž....
@michaela_333 rozumiem, ze je tazke pochopit, ze niektori muzi proste nedospeju a som rada, ak to zvladnes a dalsiu sancu nedas. Vsak on ju realne ani nechce. To by sa inak snazil a zmenil. Nenechaj sa nalakat na recicky. Co sa tyka noveho, daj si pozor. Mozu sa sirit reci a to ti uskodi. Naozaj si uprac minolost, daj si priestor a mozno potom. Mozno aj na novom za ten cas uvidis co ti nesedi.

@michaela_333
dával mi celú výplatu
toto je meritko?