icon

Ako sa rozísť po 7 rokoch vzťahu?

simonka040299
21. nov 2025

Chcem sa rozísť s partnerom po 7 rokoch ale mam strach
Mame 4 mesacne babatko hypoteku spoločnú. Chcem odist nemilujem ho už on mňa a dieťatko veľmi dal by nám všetko na svete ale proste ja už nejsom pri ňom šťastná láska sa vytratila začalo to pred tehotenstvom a teraz sa mi to len potvrdilo
Ale mám strach lebo neviem čo bude ďalej hlavne s tou hypotekou ja v byte žiť ostať nechcem pôjdem k rodičom aj s babatkom a postupne si začnem budovať vlastny novy život. Len neviem ako mu to povedať okrem vytratenia lasky k nemu je dovod aj jeho rodina nemusia ma nejsom podla ich predstav lebo sa neriadim ich radami a tym čo oni povedia a z mojej strany je to isté tiežich nemusím. Bojim sa pretože viem že mu tom ublíži ale zároveň viem ze ak budem nadalej zotrvavat v tomto vztahu tak to ubližuje mne a chcem byť šťastná aby som bola 100% mama pre moje dieťatko. Neviem ako dalej je tu niekto kto bol v podobnej situacii a ako sa to riešilo hlavne ta hypoteka aby som sa jej zbavila.

doriiis
21. nov 2025

Myslím si, že tento rozchod raz olutujes. Na jeho rodinu sa vykašli, žiješ s ním, nie s jeho rodinou.
Nejaký iný ( pravdivý) dôvod na rozchod? Lebo okrem rozburenych hormónov čerstvej matky tu nevidím žiaden dôvod na rozchod

marhulka13
21. nov 2025

@simonka040299 začalo to pred tehotenstvom a napriek tomu ste si urobili dieta? Gratulujem
Dom treba predať, vyplatiť hypo a každý nech ide vlastnou cestou. Úprava styku a výživné ti je asi jasne

andrea_82
21. nov 2025

Len upozornujem, ze teraz sa sice neriadis tym, co povie jeho rodina, ale aspon mas nad situaciou kontrolu. Ako otec ale bude mat pravo stretavat sa s dietatom, aj bez tvojej pritomnosti. A on ho urcite zoberie k svojej rodine, kde ta rodina bude robit presne to, co budu sami chciet. Tiez mam pocit, ze s tebou len mavaju hormony, kedze uplne nevidime do vasho vztahu.

anonym_429a04
21. nov 2025

@simonka040299 ach, zena... Nerob to. Olutujes.

a0
21. nov 2025

@simonka040299 skúsila si sa s ním o tvojich pocitoch porozprávať? Asi nie však, keď nevieš ako to vezme… myslím, že dôležité je veci najskôr prebrať, možno nájdete spoločné riešenie. Nie si prvá ani posledná, čo si prešla po pôrode takýmto obdobím, kedy vzťah úplne upadol.

madeincssr
21. nov 2025

@simonka040299 a porozpravala si sa o tvojich pocitoch a vztahu/nevztahu k svokrovcom uprimne, pokojne, bez vycitiek a hadok so svojim muzom? Najst milujuceho partnera nie je lahke. Aaaa, kym som pisal, nieco podobne napisala @a0.

simonam2205
21. nov 2025

Ja som mala podobný pocit aj som to s partnerom riešila čo sa týka rodiny z jeho strany tu upratal on aj ja a je klud ked si niečo povedia čo ma nahneva neriešim tvárim sa že ich nepočúvam ja bývam od svojej ďalej ale aj to po novom roku planujeme zmeniť a ísť byvat tak aby sme boli bližšie a čo sa týka lasky tiež som mala take pocity ale prešlo to chce to čas dieťatko je zmena pre každeho a aj vzťahu skuste si sadnúť a pokecat o tom. A ak si rozhodnuta hypo sa rieši predajom a vyplatenim v banke a ked sa rozidete tak dieťatko sa aj tak ostane stretavat aj s jeho rodinou takto to máš aspoň pod dohladom tvojim potom už nebudeš. Kašli na nich vy si žijete svoj život a predpokladam teda že pod vlastnou strechou ich pritomnost na chvilu smad znesieš je to len návšteva ktora pride a odíde a vy ostanete potom spolu doma ako rodina a ako partneri. Takže skúste to prebrat skôr ako urobíš tento krok.

sissy27
21. nov 2025

@simonka040299 ja som z tych, ktore riesia problemy radikalne - nie som stastna a spokojna, tak to pre mna nema zmysel. Ale tu by som este pockala a trosku upratala - v prvom rade tehotenstvo, porod, materstvo, novorodenec su obrovska zataz ako na telo, tak aj na dusu. Hormony si z teba spravia fackovacieho panaka, do toho malo spanku, uplne novy zivot. Nie je to sranda a ty by si do toho este mala riesit rozchod, vysporiadanie majetku atd? Ak tebe alebo dietatu neublizuje, netyra vas, daj tomu este cas a hlavne sancu. Otvorene sa s nim porozpravaj o tom, co chces, co ti chyba, co ti vadi… skuste na tom spolu zapracovat. Vztah nie je len o tom, ze vznikne a je, ale treba sa onho starat, budovat ho a zveladovat, a to musia obe strany.
Ak si povies, ze si pre ten vztah urobila vsetko a viac sa neda, ze si s partnerom vsetko otvorene komunikovala a nemalo to efekt, ze ti ten vztah viac berie ako dava, tak ok, je cas odist.

done
21. nov 2025

aký je dôvod, že sa u teba vytratila láska k partnerovi?

grof_monte_christo
21. nov 2025

Rodičia už vedia, že chceš prísť k nim aj s dieťaťom?

andrea_82
21. nov 2025
@simonam2205

Ja som mala podobný pocit aj som to s partnerom riešila čo sa týka rodiny z jeho strany tu upratal on aj ja a je klud ked si niečo povedia čo ma nahneva neriešim tvárim sa že ich nepočúvam ja bývam od svojej ďalej ale aj to po novom roku planujeme zmeniť a ísť byvat tak aby sme boli bližšie a čo sa týka lasky tiež som mala take pocity ale prešlo to chce to čas dieťatko je zmena pre každeho a aj vzťahu skuste si sadnúť a pokecat o tom. A ak si rozhodnuta hypo sa rieši predajom a vyplatenim v banke a ked sa rozidete tak dieťatko sa aj tak ostane stretavat aj s jeho rodinou takto to máš aspoň pod dohladom tvojim potom už nebudeš. Kašli na nich vy si žijete svoj život a predpokladam teda že pod vlastnou strechou ich pritomnost na chvilu smad znesieš je to len návšteva ktora pride a odíde a vy ostanete potom spolu doma ako rodina a ako partneri. Takže skúste to prebrat skôr ako urobíš tento krok.

@marhulka13
@simonam2205
Inak, hypoteka sa nemusi riesit len predajom nehnutelnosti a rozdelenim penazi. Partner moze hypoteku zobrat na seba, ju vyplatit a nehnutelnost si nechat.

simonam2205
21. nov 2025
@andrea_82

@marhulka13
@simonam2205
Inak, hypoteka sa nemusi riesit len predajom nehnutelnosti a rozdelenim penazi. Partner moze hypoteku zobrat na seba, ju vyplatit a nehnutelnost si nechat.

@andrea_82 viem viem

anonym_2b0a5c
21. nov 2025

Nemáš vo výhľade niekoho nového? Ako to, že sa láska vytratila? Ako to máte s intimnym zivotom?

maminkadeticiek
21. nov 2025

Co citi on k tebe?Ako sa k tebe sprava?

anonym_cd65a5
21. nov 2025

Ahoj, aj ja ti radím ešte počkať a hlavne- porozprávať sa s ním. Ja som s partnerom 10 rokov a teraz ideme od seba, synček má 2 roky... začal najskôr piť, prepil polovicu môjho tehotenstva, potom sa to zlepšilo, ale ako partner a otec stal za prd, hovorila som si ze keď je malý babatko tak asi nevie co s tým, ale začal byť na mňa útočný, začali sme sa hádať, tiež som to pripisovala príchodu dieťaťa, lenže u nás sa to nelepsilo... čakala som 2 roky, debaty na pravidelnom poriadku, až som rezignovala... lebo aj tak za vsetko môžem ja. Teraz si síce hovorim, že som mohla odísť hneď , ale zas aspoň si môžem povedať ze som tomu dávala šancu... ty pises ze teba aj dieťatko on miluje, že by vám dal všetko... u nas to tak nebolo, tam bol nezáujem..
Skúste možno popracovať na spoločnom čase, nezabudnite na romantiku a spoločné chvíle... musí to byť skvelé mať takého muža, ktorý by tebe aj dieťatku dal všetko a venuje sa vám.. ono sa to uprace aj v tebe, len tomu daj čas... teraz všetka tvoja láska ide bábätku, možno je to viac starosti a menej srandy s takym bábom, ale počkaj chvíľu ešte... keď sa začnete naháňať, hrať, spolu tancovať.. verím že aj tebe sa vráti taky životný elán a zistíš, že aj svojho muža stále ľúbiš..

huxy
22. nov 2025
@andrea_82

@marhulka13
@simonam2205

@andrea_82 len na to pozor. Vyplatiť áno, ale počíta sa to: aktualna cena nehnuteľnosti mínus zostatok hypo a výsledok deleno dvomi. Aby autorka nebola prekvapená

marca12
22. nov 2025

@simonka040299 Ked to bolo nanic uz pred tehotenstvom,naco si si s nim robila dieta? Ja byt tebou,uprimne sa s nim porozpravam o svojich pocitoch a hlavne nerob unahlene zavery. Mas burku hormonov a nemyslis jasne. Odist so 4 mesacnym babatkom od chlapa,ktory je inak dobry,je podla mna nezodpovedne.

anonym_bef234
22. nov 2025

Chápem, mala som to podobne, chcela som kľud a nie neustále naliehanie zo všetkých strán a tváriť sa, že ma teší záujem rodiny. No žiaľ kľud nebudeš mať, dieťa nie je tvoj majetok o ktorom rozhoduješ len ty.
Prvé mesiace sú náročné, nie je nanič čas, sama som fungovala celé dni v pyžame, muž chodil na týždňovky a o to viac sa zaujímali všetci okolo, keď som nezdvihla telefón zvonili pred dverami.
Mala som nervy a zlosť, chcela som svoj režim a bublinu a určite som vtedy tiež nikoho nemilovala🤣
Myslím, že potrebuješ len čas a snaž v tomto období nerobiť takéto rozhodnutia.

lienka.7
22. nov 2025

@simonka040299 za mňa z teba teraz hovoria najmä hormóny.
Inak nechápem situáciu, že niekto má "roky" nemusi, a ani ja ich, napriek tomu si s ich synom urobím dieta. Si si vari myslela, ze potom sa už vzajomne "budete milovat"?
Smutné je, že nedokasles takto zivot len sebe, ale aj jemu a najma dietatu.
Vaši sú inak s tým Ok?

anonym_8fea16
22. nov 2025

Ja som tiez za to, aby si pockala. Ja som mala po porode rovnake myslienky. Manzelova rodina sa mi tiez s*ala do vsetkeho, odvtedy sa nam vztahy dost pokazili. Prisli rozne ohovaracky mojej osoby, nerespektovanie mna ako matky atd., tiez som chcela so vsetkym seknut. Ale! Manzel si upratal svoju rodinu, postavil sa za mna, a hoci ma svokra so svagrinou ohovaraju dodnes, uz to neriesim. Nech si ohovaraju. Aj ja som si myslela, ze laska k muzovi sa vytratila, ale potom som zistila, ze sme obaja zanedbali nas vztah na ukor dietata, a to bola chyba. Priznali sme si to obaja a musim povedat, ze teraz sme uz na tom lepsie. Ale trvalo nam to takmer 3 roky, kym sa veci ako-tak ustalili. Preto ti radim, nezahazuj este tento vztah, daj tomu sancu, aby sa veci ustalili a potom uvidis. Aj vy dvaja sa musite zzit s novou ulohou ako rodicov, este je to stale prilis cerstve. Zapracujte na vasom vztahu, na ostatnych rodinnych prislusnikov sa vykasli, vy dvaja ste najdolezitejsi, lebo vy tvorite novu rodinu. Ak budete fungovat vy dvaja, dieta bude v pohode. Skuste to. A ak to nepojde, dobre, dali ste tomu sancu, nezlepsilo sa to, chodte od seba.

greywolf
22. nov 2025

@simonka040299 to su len hormony nesprav teraz nejaku hlupost ktoru potom olutujes

sevrin
22. nov 2025

Takže partner teba a vaše dieťa miluje, ale ty máš pocit, že bez neho by ti bolo lepšie. Tak len mysli na to, že zabezpečovať si vlastné bývanie s niekoľkomesačným dieťaťom vie byť niekedy adrenalínový šport. A to nehovorím o iných veciach, na ktoré budeš väčšinou úplne sama. Navyše ani tomu dieťaťu nedavaš šancu aby mohlo vyrastať s otcom. A to všetko len preto lebo ty si proste prestala ľúbiť.

Toto je presne tá situácia, kedy by sa mal začať používať rozum. To je tá istá vec, ktorú ženu vyčítajú nadržaným chlapom, že ju nemajú.

anonym_baea1d
22. nov 2025

@simonka040299 preboha mať tak tvoje problemy tak som štátny človek. Tu žiješ s jeho rodinou ako ako máš 15 rokov že si nevieš upratať život. 7 rokov vzťahu si myslíš že budeš stále vidieť motýliky v bruchu alebo ako?! Vzťah je o niečom inom. Skôr si myslím že sa strašne musís nudiť máš asi pri ňom všetko a preto už od dobroty nevieš čo zo sebou. Vážne tieto vzťahy v dnešnej dobe to je otras fakt. No šťastný rozchod prajem

martin96321
22. nov 2025

@simonka040299 Ty budes s dietatom u rodicov......co ak bude trvat na tom,ze dieta chce on. Je rovnako rodic ako si Ty. Na rozdiel od Teba nechce rozbijat rodinu. Ty chces rozchod,tak sa zbal,zabudni na vsetko a rob si co chces.