Ako sa správať voči cudzím v nepríjemnej situácii?
Včera mi začali procedúry. Po nich, keď som už išla domov, tak ma oslovil jeden chlap a pýtal sa ma, či už mám koniec, či idem domov? Tak som mu slušne povedala, že áno. Tak zisťoval, či autom, či priamo do mesta a nakoniec, či ho nevezmem. Tak som najprv ostala prekvapená a odpovedala, že nie, že ho nepoznám. Tak len povedal, že teda počká na autobus. Ja som slušne pozdravila a odišla som. Dnes ho tam pravdepodobne zas stretnem, čo ak zas bude chcieť odvoz?
Nemám problém pomôcť ľuďom. Raz sme vzali jednu pani z vlakovej stanice, do druhého mesta, ale bola to žena a nebola som sama.
Tiež si nemyslím, že by sa to páčilo môjmu mužovi.
Sama žena by som NIKDY nevzala do auta muža, ktorého vôbec nepoznám. V dnešnej dobe dvakrát nie.
Ja tiez nevozim ludi len zato ze sa opytaju.... raz sme s muzom vzali stopara a on zacal vzadu v aute ze ake super auto (boli sme autom mojich rodicov) a ze jemu by sa tiez zislo take velke... pozreli sme po sebe a rozhodli sa ze to bolo naposledy...
Nemala by som problem povedat nie aj 10-krat, a vobec by som sa za to necitila zle. S usmevom, slusne....
Ak bude otravovať, tak mu povedz, že tvojmu manželovi by sa to nepáčilo a keď sa jemu niečo nepáči, tak zvyčajne praskajú kosti a tečie krv. Viac už otravovať nebude.
@unicornlady Presne tak, čo ak by sa niečo stalo. Havarovala by som. Nie z nemocnice. Bolo to z liečebne v kúpeľoch do mesta. Cca 6km. Ale odtiaľ chodia autobusy často.
@sevrin 😀 snáď až tak dotieravý nebude.
a čo taxi nechodia?
@a_alexandra_a
@sevrin
@tenerifka Ja už ani neviem ako presne vyzeral. Tak dúfam, že tam dnes nebude, ale čaká ma ešte jeden týždeň.
@deti95060810 Ale veď chodia aj autobusy. Ja tiež, keď nemám auto, tak idem busom. No teraz sa budem báť, aby sme sa nestretli tam. 😀
ani si ho nevšimni...
to nebola nepríjemná situácia, to ty si nejak čudne vyhodnotila. Prečo sa ty bojíš, aby ste sa tam nestretli? Ty sa kvôli tomu vôbec nemusíš cítiť blbo, on sa blbo necíti, neboj. Ber to ako ponaučenie do budúcna, keď bude mať niekto podobné reči, povedz, že si ideš ešte niečo vybaviť, že teraz nemáš čas riešiť odvozy iných ľudí.
@0silvia0 Presne toto ma potom napadlo. Len on sa ma najprv opýtal, či idem domov, tak som mu povedala, že áno, lebo musím ísť za dcérou. Lebo ma ani nenapadlo, že bude chcieť odvoz. Nabudúce už budem menej zhovorčivá.
S cudzími ľuďmi zásadne nedebatujem, len stručné odpovede. Ak by si ho zase stretla nevšímaj si ho.
@a_alexandra_a co? Nikdy nikoho do auta neber, ci je to muz zena.
Nevzala by som cudzieho cloveka sama do auta. A aj zeny mozu byt nebezpecne.. pomahat si treba ale vzdy treba mysliet na to aby si tym neohrozila seba. Ak sa ta opyta tak normalne povies " prepacte cudzich ludi do auta neberiem". Nic sa mu nestane ked pocka na autobus. Ty nemas preco hladat vyhovorky ani vysvetlenia a uz vobec sa citit zle koli cudziemu cloveku. Nech si mysli co chce, nech ta to netrapi..
Nie nikoho neber do auta a je normalne ked povies nie.
Ja by som ho kludne vzala😆 ale necit sa blbo, preco by si mala. Aj jeho chapem, volakedy nas ucili, ze ked si nevypytas, nemas. Podla mna len skusal stastie na pohodlny odvoz
V prvom rade, ktorý normálny chlap si pýta odvoz od ženy, ktorá je sama?
Ja som raz ešte slobodná, vzala v jednej dedine z autobusovej zastávky pána vo veku cca 50+, stopoval ma, s taškou pekne oblečený. Tak som ho vzala do mesta. Asi po troch minútach cesty mi vraví, slecna, ja som tak rád, že ste mi zastavili, nezajdeme na kávičku? Pri slove kávička mu skončila ruka na mojom kolene. Keďže prvé bytovky boli v dohľade, slapla som na plyn tak, že kričal od strachu, že sa pozabijame, či som normálna? Už pri brzdení som otvárala okno a na plné hrdlo kričala, že má tento pán obťažuje. Vyskočil a utekal. Odvtedy som nikoho, koho nepoznám do auta nevzala. Daj si pozor, veľa ľudí je iných, ako sa nám zdá.
@margotka17 Veď určite. Sama by som nevzala do auta asi ani cudzie dieťa.

Aké procedúry? Chcel odvoz z nemocnice do centra mesta či kam?
A za mňa, tiež by som nebrala cudzieho chlapa. Ani nie, že čo by na to tvoj manžel, ale hlavne z hľadiska bezpečnosti.