Ako sa stať asertívnou a hovoriť "nie"?
Baby, poradte, co s takou nestastnou povahou aku mam.. som malo razna, ludom verim viac ako si zasluzia a kvoli tomu som ochotna davat druhu, piatu, desiatu sancu.. teda ma ludia maju tendenciu vyuzit.. a ja dalej naivna verim dalej a nechavam si s*at na hlavu.. + ako bonus a nizka autorita pre moje deti.. teraz v nedalekej minulosti ma takto podtrhol sef a namiesto toho, ze by som mu tam plesla dvermi (kedze som v prave), doma rozmyslam ze ako zas veci urovnat.. ako sa naucit hovorit ludom "nie" aby aj pochopili ze to myslim vazne? Blizki mi hovoria, ze som az prilis dobra a takych "blbcov" ludia radi vyuzivaju.. len ako z toho zacarovanrho kruhu von?
A ako si na tom so sebaúctou? Vážiš si sama seba? Odpovedz úprimne.
Na tom, že chceš veci urovnať nie je nič zlé. Väčšina normálnych ľudí chce mať s inými dobré, korektné vzťahy, a nedorozumenia chcú vyriešiť.
Koľko máš rokov? Aj vekom sa to môže zlepšiť. Ale to prichádza ruka v ruke so skúsenosťami, sklamaniami, a aj s tou spomínanou sebaúctou.
@tairyx mam kusok pred 40kou cize nie som daka mlada neskusena zaba.. ja sa snazim mat s ludmi korektne vztahy len nie kazdy je tiez taky a funguju ze podas prst a ...
To je beh na dlhú trať. Ja som veľa plakala keďze som nevedela povedať nie nikomu. Už začal byť moj manžel zo mňa nervózny a hádali sme sa kvoli tomu. On mi chcel dobre a neustále mi opakoval ako si so mnou všetci robia čo chcú. A až keď bolo v hre moje manželstvo som začala sama so sebou pracovať.
Ale to boli také banality, napríklad mama chcela aby som išla na kávu k nej ale mne sa nechcelo ale nevedela som ju odmietnuť a išla som. Proste maličkosti, ale sa to nabaľovalo. Držím ti palce! ˇne to trvalo 2 roky a stále nie som na 100% neovplyvniteľná. ❤️
Ved ked ta niekto zneuzije, pouzije, tak sa stiahni a nabuduce povedz prepac, nejde to. A nemusis byt s kazdym kamoska, v praci udrzuj pracovne vztahy.
nebud otvorena kniha k nikomu.

ja som musela ako sa hovori, padnut na hubu, da sa ucit z chyb ostatnych ale z tych svojich sa naucis najviac