icon

Ako sa vyrovnať s bolestivým rozchodom?

nikola176
29. jún 2025

Chcem sa podeliť o niečo, čo ma v poslednom čase veľmi trápi. Možno ma niektorí odsúdia alebo si pomyslia, že som naivná, ale potrebujem to zo seba dostať. Rozišiel sa so mnou priateľ. Bolo to náhle a veľmi bolestivé. Najskôr sme sa rozišli, potom sa o pár dní prišiel ospravedlniť, no už na druhý deň sa znova rozhodol odísť. A krátko nato si ma všade zablokoval. Dôvod rozchodu bol vraj ten, že som mu už nevyhovovala. A zakukal sa do nijakej inej, ktorá ho po našom rozchode odmietla. Mám 20 rokov, on má 22. Boli sme spolu 11 mesiacov. Možno to nie je dlhý čas, ale zanechalo to vo mne veľa. Nikdy sme sa vážne nehádali. Vždy sme si všetko vedeli vykomunikovať a zdalo sa, že je všetko v poriadku. No poslednú dobu bolo jeho správanie voči mne zvláštne, akoby sa niečo menilo. A potom sa so mnou rozišiel.
Je to mesiac a pol od rozchodu a ja stále neviem, čo mám robiť. Stále k nemu niečo cítim a hlboko vo vnútri dúfam, že sa mi ešte ozve. Snažím sa zamestnať – robiť čokoľvek, len aby som na neho nemyslela. Ale nejde to. Myslím na neho každý deň. Nemáme spolu deti, ani nič čo by nás spájalo. Neviem, ako sa s tým všetkým vyrovnať. Máte niekto podobnú skúsenosť? Ako ste to zvládli vy? Vrátil sa vám nikedy váš ex?

petronelag
29. jún 2025

@nikola176 Ste obidvaja ešte veľmi mladí, ale keď on povedal, že si mu nevyhovovala, tak je tam niečo, čo by prekážalo aj v budúcnosti. Nájdu sa aj vhodnejší partneri, netreba na neho myslieť akoby bol jediný na svete.

sjuu1998
29. jún 2025

@nikola176 nikdy by som sa k nemu nevrátila. Co si nejaká hračka ktorú použil a už ho prestala baviť a keď ho tamta odkopne tak sa pohrá zas s tebou? Nebuď naivná dievča a uvedomuj si svoju hodnotu neponizuj sa pre žiadneho chlapa.

barka1
29. jún 2025

@nikola176 prejde to, potrebujes len čas.
Velmi dobrý film na tuto temu je 500 dni so Summer. Skus si ho pozriet.
Ste obaja velmi mladí, máte právo hladat pre seba toho najlepsieho partnera. On mal pochybnosti, ukončil to. Nechci ho už spat, neupinaj sa k tomu, ze sa k tebe vráti. Pravdepodobne sa tak nestane, len predlzujes tu agoniu.

enmery
29. jún 2025

Tebe je ľúto hlavne za Tvojimi predstavami s ním. Skoro každý si prešiel zlomeným srdcom, ak je to bytosť schopná milovať. Si mladá, keď sa po čase obzrieť, budeš to už vidieť inak. Čas lieči. Mnoho vzťahov nás má niečo naučiť. Niektoré vydržia, niektoré nie. Taky je život.

januska12323
29. jún 2025

Si mladá, je prirodzené, že ti chýba. Ale vážne by si chcela nazad niekoho kto ťa odkopol lebo chcel druhú a keď ho tá nechala zase sa doplazil za tebou?

zelenina1
29. jún 2025
@januska12323

Si mladá, je prirodzené, že ti chýba. Ale vážne by si chcela nazad niekoho kto ťa odkopol lebo chcel druhú a keď ho tá nechala zase sa doplazil za tebou?

@januska12323 No vidis. Ja som takto s odstupom casu zobral naspat zenu, dnes s nou mam 2 deti a nelutujem. Maju 20, dopraj im pravo na chyby. 🙂 Chalanovi sa ocividne zblaznili hormony a nevie s tym pracovat. Ja mam prenho pochopenie. Rovnako mam pochopenie aj pre autorku, sk by bola ochotna vziat ho spat.

zuzanita1609
29. jún 2025

Každé rozchody,odlúčenia,odchody bolia, lámu, trhajú srdcia,ale iba čas, blízki,rodina je najlepší liek na všetky "bolesti sŕdc". Je to klišé,ale časom sama na to prídeš. Každý si tým preskáče a je naozaj radšej milovať a sklamať sa,ako nikdy nemilovať. 🤗

kitycat
29. jún 2025

@nikola176 pride dalsi. Zarial si zi zivot

nikola176
autor
29. jún 2025

Ďakujem vám všetkým za vaše odpovede, veľmi si ich vážim. Nedávno by sme spolu oslávili rok vzťahu, a možno aj preto som v sebe ešte nosila nádej, že sa mi ozve – alebo aspoň nejakým spôsobom dá o sebe vedieť.
Ale zdá sa, že on sa už posunul ďalej. Samozrejme, snažím sa o to aj ja, no ide mi to oveľa ťažšie. Keďže to bol on, kto sa rozhodol rozísť, možno sa z toho dostal rýchlejšie.
Priznávam sa – stále niekde v sebe dúfam, že sa ešte ozve. A áno, bola by som schopná dať mu druhú šancu, ak by ju naozaj chcel a videla by som na ňom úprimnú snahu.
Uvidíme. Prešiel len mesiac a pol… nechám to na čas a na osud, čo mi prinesie.

nikola176
autor
29. jún 2025
@zelenina1

@januska12323 No vidis. Ja som takto s odstupom casu zobral naspat zenu, dnes s nou mam 2 deti a nelutujem. Maju 20, dopraj im pravo na chyby. 🙂 Chalanovi sa ocividne zblaznili hormony a nevie s tym pracovat. Ja mam prenho pochopenie. Rovnako mam pochopenie aj pre autorku, sk by bola ochotna vziat ho spat.

@zelenina1
Ďakujem vám za takúto odpoveď, veľmi si ju vážim. Je pekné vidieť, že aj niektoré príbehy, ktoré sa na chvíľu rozpadli, môžu mať nakoniec šťastný koniec.
Možno aj preto stále v sebe nosím tú maličkú nádej… ale zároveň sa snažím nestratiť samu seba. Máme obaja len 20 a viem, že človek sa v tom veku ešte veľa učí – aj cez chyby.
Ak by sa niekedy ozval a ukázal skutočnú zmenu a snahu, bola by som schopná mu dať ešte jednu šancu. Ale viem, že dovtedy sa musím posúvať aj sama.

zelenina1
29. jún 2025
@nikola176

@zelenina1
Ďakujem vám za takúto odpoveď, veľmi si ju vážim. Je pekné vidieť, že aj niektoré príbehy, ktoré sa na chvíľu rozpadli, môžu mať nakoniec šťastný koniec.
Možno aj preto stále v sebe nosím tú maličkú nádej… ale zároveň sa snažím nestratiť samu seba. Máme obaja len 20 a viem, že človek sa v tom veku ešte veľa učí – aj cez chyby.
Ak by sa niekedy ozval a ukázal skutočnú zmenu a snahu, bola by som schopná mu dať ešte jednu šancu. Ale viem, že dovtedy sa musím posúvať aj sama.

@nikola176 Presne tak. Posuvaj sa v ramci moznosti a uvidis ako to na konci dna vypali.... Ja som to mal nasledovne - akonahle ma nechala, mal som permanentnu hlboku depku, trvalo to vyse roka. Pritom som mal vlastne super zivot -bol som na vyske, mal som milujuce rodinne zazemie, dostatok penazi na nejake to vyzitie, vela aktivit, moznosti socializovat sa..... Vsetky tieto benefity som zrazu prestal vnimat. 24/7 som ju mal pred ocami, premyslal som ako je bezo mna stastna, aky plnohodnotny zivot zije a ja som sa topil v srackach. V podstate som kvoli nej presral to najkrajsie zivotne obdobie. Po nejakom roku a pol som zacal konecne vidiet akesi svetlo na konci tunela, do zivota mi prisla persona ktora vyzerala jakz takz perspektivne, zacalo to byt trochu veselsie.... Bum. Ozvala sa byvala. Bol som opat na zaciatku, cely svet prestal existovat.... Nedal som jej to zadarmo. Trvalo niekolko mesiacov a kvanta hodin spolocneho casu, kym sa to nejak opat utriaslo a bol som schopny dotknut sa jej......

Hej. Aj dnes, po desiatich rokoch co sme spolu sa mi obcas sniva sen, ktory mi pripomenie vsetku tu davnu pachut. Napriek tomu som rad, ze som sa rozhodol nepocuvat ego a isiel som do toho. Dnes je to dospela 30tnicka ktora to ma upratane v hlave, a cim viac rovesnicok spoznavam, tym viac si uvedomujem ze je pre mna nieco ako Jackpot.

nikola176
autor
30. jún 2025
@zelenina1

@nikola176 Presne tak. Posuvaj sa v ramci moznosti a uvidis ako to na konci dna vypali.... Ja som to mal nasledovne - akonahle ma nechala, mal som permanentnu hlboku depku, trvalo to vyse roka. Pritom som mal vlastne super zivot -bol som na vyske, mal som milujuce rodinne zazemie, dostatok penazi na nejake to vyzitie, vela aktivit, moznosti socializovat sa..... Vsetky tieto benefity som zrazu prestal vnimat. 24/7 som ju mal pred ocami, premyslal som ako je bezo mna stastna, aky plnohodnotny zivot zije a ja som sa topil v srackach. V podstate som kvoli nej presral to najkrajsie zivotne obdobie. Po nejakom roku a pol som zacal konecne vidiet akesi svetlo na konci tunela, do zivota mi prisla persona ktora vyzerala jakz takz perspektivne, zacalo to byt trochu veselsie.... Bum. Ozvala sa byvala. Bol som opat na zaciatku, cely svet prestal existovat.... Nedal som jej to zadarmo. Trvalo niekolko mesiacov a kvanta hodin spolocneho casu, kym sa to nejak opat utriaslo a bol som schopny dotknut sa jej......

Hej. Aj dnes, po desiatich rokoch co sme spolu sa mi obcas sniva sen, ktory mi pripomenie vsetku tu davnu pachut. Napriek tomu som rad, ze som sa rozhodol nepocuvat ego a isiel som do toho. Dnes je to dospela 30tnicka ktora to ma upratane v hlave, a cim viac rovesnicok spoznavam, tym viac si uvedomujem ze je pre mna nieco ako Jackpot.

@zelenina1
Ďakujem, že si sa podelil o svoj príbeh. Úprimne – veľmi sa ma to dotklo, pretože veľa z toho, čo si opísal, momentálne sama prežívam. Tie pocity, keď sa aj v “dobrom živote” človek cíti úplne prázdny, keď sa nedokáže tešiť z ničoho, lebo má v hlave a v srdci len tú jednu osobu… to presne poznám. Možno aj preto mi tvoje slová dávajú nádej, že aj keď je teraz ťažko, raz to môže mať zmysel – či už s ním, alebo možno niekde inde, s niekým iným. Alebo len sama so sebou. Veľmi si cením, že si to napísal tak otvorene. Dávaš mi tým trošku svetla do toho môjho aktuálne dosť temného tunela. A je krásne, že ste to spolu nakoniec zvládli – možno to naozaj chce len čas, rast a ochotu znova sa nájsť.

nikola176
autor
30. jún 2025
@januska12323

@januska12323
Chápem, čo tým chceš povedať, a úprimne – niečo podobné si hovorím aj ja sama. Viem, že to, čo spravil, nebolo fér a že by som sa mala posunúť ďalej. Ale stále ho mám pred očami, aj tie pekné chvíle, ktoré sme spolu zažili… Sama neviem, kde sa to tak pokazilo, že sa rozhodol odísť a ísť za inou. Možno je to naivné, ale asi by som mu vedela dať ešte jednu – poslednú – šancu. Ale len ak by som videla skutočnú snahu a zmenu.

domkakvet
30. jún 2025

@nikola176 chce to len cas a prejde to, do vtedy sa nauc vazit si samu seba, lebo si este mlada a mas sancu prezit zivot s niekym normalnym, tak maj svoju hrdost.

nikola176
autor
30. jún 2025
@domkakvet

@nikola176 chce to len cas a prejde to, do vtedy sa nauc vazit si samu seba, lebo si este mlada a mas sancu prezit zivot s niekym normalnym, tak maj svoju hrdost.

@domkakvet
Ďakujem ti za tieto slová, veľmi si ich vážim. Viem, že máš pravdu – čas trochu všetko zahojí a najmä, že sa musím naučiť vážiť si samu seba. Je to pre mňa náročné, lebo som do toho vzťahu vložila veľa citu… Uvidím, čo mi život ešte prinesie. Možno to bude opäť on, a možno niekto nový. Samozrejme, v hĺbke duše by som chcela, aby sa on sám pohol a chcel to napraviť, ale viem, že to už nie je len na mne a ja s tým momentálne veľa nezmôžem. Jedine sa sama posunúť ďalej.

domkakvet
30. jún 2025
@nikola176

@domkakvet
Ďakujem ti za tieto slová, veľmi si ich vážim. Viem, že máš pravdu – čas trochu všetko zahojí a najmä, že sa musím naučiť vážiť si samu seba. Je to pre mňa náročné, lebo som do toho vzťahu vložila veľa citu… Uvidím, čo mi život ešte prinesie. Možno to bude opäť on, a možno niekto nový. Samozrejme, v hĺbke duše by som chcela, aby sa on sám pohol a chcel to napraviť, ale viem, že to už nie je len na mne a ja s tým momentálne veľa nezmôžem. Jedine sa sama posunúť ďalej.

@nikola176 nemas za co, ja uz som ovela starsia ako ty a hovorim si, ze keby som tak rozmyslala v tvojom veku, tak by mohlo byt vsetko inak a pri tom stacilo len tak malo a to nevykreslovat si cloveka takeho akym nie je, lebo castokrat vidime partnera ako dokonaleho, ale pokial to tak nie je, tak naznaky su tam vzdy a to netreba prehliadat, je tu vela diskusii na co si treba dat pozor, nechcem u teba navodit negativizmus, ale vazenie si samej seba, lebo potom pisat na MK, ze niekto stratil s muzom 10 rokov zivota, pripadne su v tom aj deti, potom sa to uz tazko riesi, teda ani sa to uz neriesi, skor len to ako potom dalej.

pattybe
19. júl 2025
@nikola176

Ďakujem vám všetkým za vaše odpovede, veľmi si ich vážim. Nedávno by sme spolu oslávili rok vzťahu, a možno aj preto som v sebe ešte nosila nádej, že sa mi ozve – alebo aspoň nejakým spôsobom dá o sebe vedieť.
Ale zdá sa, že on sa už posunul ďalej. Samozrejme, snažím sa o to aj ja, no ide mi to oveľa ťažšie. Keďže to bol on, kto sa rozhodol rozísť, možno sa z toho dostal rýchlejšie.
Priznávam sa – stále niekde v sebe dúfam, že sa ešte ozve. A áno, bola by som schopná dať mu druhú šancu, ak by ju naozaj chcel a videla by som na ňom úprimnú snahu.
Uvidíme. Prešiel len mesiac a pol… nechám to na čas a na osud, čo mi prinesie.

@nikola176 prezivamto aj ja..napis