Ako sa vyrovnať s bývalou kamarátkou, ktorá znepríjemňuje život?
Mala som od škôlky najlepšiu kamarátku, teda aspoň ja som ju tak brala. Bola pre mňa ako sestra, trávili sme spolu všetok voľný čas, jej rodičia mali menej peňazí, my sme ju brali na výlety, dovolenky všade, jasné niečo zaplatili jej rodičia no väčšinu moji. Fakt u nás bola braná ako ďalšie dieťa, celá rodina ju poznala, chodila s nami na oslavy, svadby ešte aj na prázdniny k tete išla so mnou. Vždy keď mi rodičia kúpili nový mobil starý som jej dala, keď sme prerabali dali sme im nábytok aby mali nový, brali sme ich autom na nákup, k veterinárovi, k doktorom. Proste sa im stále pomáhalo. Všetko vyzeralo super až kým sme nešli na strednú, našla si nové kamarátky a začala ma ignorovať. Tam sa naše kamarátstvo skončilo, je to už niekoľko rokov mrzí ma to, ja som ju mala fakt rada ale čo už. Pred rokom sa nasťahovala vedľa mňa, stále nekomunikujeme. My máme dve autá, ona s jej priateľom si kúpili dve také isté, máme dvoch psov kúpili si takých istých, to by som ešte prehliadla môže sa stať taká náhoda ale podala si žiadosť do tej istej firmy kde robím ja, je mi to divné ja som mzdova účtovníčka a ona má vyštudovanú kozmetičku čo aj doteraz robila, podľa životopisu viem len že si robila veľa kurzov účtovníctva a hlási sa presne na to oddelenie kde som (áno vie že tam robím).
Ja som momentálne na materskej, robí nám naschvali, hlasná hudba, v lete kosila trávu zásadne o deviatej večer keď mi už dcéra spala a okná boli otvorené, vysypane odpadky pred bránou a podobne veci.
Raz som ju konfrontovala že ak má problém nech si to vyrozprávame jej odpoveď bola že ľutuje čas ktorý strávila so mnou a mojou rodinou, lebo namiesto jednej kamarátky mohla mať 10. Odvtedy znovu absolútne nekomunikuje.
Ešte viem že o mne rozpráva reči po dedine kde bývame, to čo robí ona nám rozpráva o mne (hudba, kosenie, že ju stále otravujem atď)
Dokonca pár ľuďom povedala súkromné veci o mne a mojej rodine čo sa stali ešte vtedy keď sme boli kamarátky.
Je mi smutno z toho aká je. Podľa vás čo tým sleduje? Mňa to takto nebaví stále mať nejaký problém a sťahovať sa fakt nechcem. Myslíte že niečo sleduje tým že sa hlási do mojej práce? Celkovo čo si myslíte o takomto správaní?
Závidí a chce sa ti vyrovnať. Má v sebe hnev.
Pre mna totalne nepochopitelne spravanie, ale vyzera to naozaj na tu zavist. Nie je to zrely, vyrovnany clovek..
Možno preháňam, ale mne sa toto čo robí vybaví pri slove psychopat.
ignorovala by som jej správanie a ked to zájde cez čiaru volať políciu ale neviem či to pomôže.
Zavist a ziarlivost. Ona ma problem sama so sebou.
@0silvia0 tak v tom čase aj ona bola iniciátor prišla za mnou že či nepôjdeme napríklad na kúpalisko a moji rodičia nás zobrali, skôr jej to vtedy vyhovovalo
Proste zavidi, vzdy zavidela a preto robit co, co robi. Len dufam, ze ju do tej tvojej prace nevezmu, lebo to bude zaciatok konca pre teba. Lebo taku "reklamu" ti tam spravi, ze po materskej mozes na pracu zabudnut.
Závisť a hnev v jednom.zavidi ti štýl života a hnevá sa, že v tom čase keď ste jej pomahali, neboli toho schopní jej rodicia. Akoby s tebou udržiavala to kamarátstvo len koli tým benwfitom.a teraz sa ti snaží ukázať ze ma na to iste, co mas aj ty.a samozrejme ti robí priečky lebo si vyvíja hnev z minulosti, ktorý mala v sebe potlačený. Moja rada: ignoruj ju. Hoci Je to ťažké, ale ucinne.
Ja mám pocit,ako keby sa ti chce stoj čo stoj teraz vyrovnať vo všetkom. Aby nemala nebodaj aj teraz menej ako ty,presne ako to bolo v detstve.
To vies, za dobrotu na zobrotu. Nam sa to tiez v zivote potvrdilo niekolkokrat. Ono vacsinou (nie vzdy, ale naozaj vacsinou) si ti, co tu pomoc dostavaju, hlavne ak su mladi, vobec neuvedomuju. Neberu ju tak ako ten, co ju poskytuje.
Ako si sa dozvedela, ze sa hlasi k vam do prace? Ak ti to niekto povedal, tak by som mozno spomenula par tychto informacii, hlavne pre pripad, ze by ju vzali a sirila by o tebe klamstva. Samozrejme odborne ju asi posudit nevies, to uz musi zamestnavatel zhodnotit, ci na to ma a ci ju vezme. A inak ozaj len ignorovat. Pripadne, ak to ma dopad na vase dieta, tak nech tvoj muz hodi rec s jej muzom. Inak s tym asi nespravis nic, susedske nazivanie je niekedy ozaj boj :( Drzim palce
@vikusjk volala mi kolegyňa z personálneho, je to naša spoločná známa pozná aj mňa aj ju, vie o všetkom, divila sa že sa vôbec hlási na to miesto, hľadáme človeka čo má prax a ona poslala životopis kde má napísané že bola kozmetička a spravila som dva kurzy účtovnícke,
Ale v poznámke má že veľmi túži robiť v našej firme.
Muž to bol riešiť vtedy v lete zabralo to na týždeň
To ze ste jej pomáhali, ona buď nechápe alebo sa za to hanbí. Mimochodom vsak aj ty si mala niečo z toho, boli ste kamosky a v podstate si si takto vlastne vydrziavala kamosku. Ono mas poučenie do budúcnosti ze to, co človek dostane pod nos, si obvykle nevazi....
@barborachors nenazvala by som to vydržiavanim...skôr fakt išlo o pomoc a o to že som ju mala fakt rada
Ak to tvoja známa z personálneho vie, tak jej povedz aj tieto iné veci co sa ti dejú a co ti robí..
postaraj sa o to, aby ju neprijali, nesplna aj tak podmienky, cize vybavene.... A neriesila by sm ju viac, ona podla mna (kedze mohla mat miesto jednej kamosky, desat) trpi nedostatkom pozornosti, mozno nema kamosky atd. Neviem ako ste na tom "kamaratsky" v dospelosti...
Ak by mi prekazalo nieco a obmedzovalo ma to, riesi to moj chlap a nepomoze dohovorom, postazujeme sa na obci (smeti pred branou a pod... ), VZN obce treba porziet, dokedy su aktivity ako kosenie a pod povolene (ale inak to je celkom bezne, ja som takmer na samote a z tych 10domov co tu je, v kuse niekto vrci :D)
@barborachors nie je to vydrziavanie, je to normlane v detstve, tiez sme takto chodili kadetade, teraz nosime dcere kamosky, pripadne jej kamosky si tiez nosia kamosky..
Ako tu už zaznelo vyššie, podľa mňa to vyzerá na choré / psychopaticke správanie. Kto psychicky normálny takto kopíruje doslova bývalú kamošku?auta, ešte budiz, ale aj psy, práca? Keď je kurník kozmetická? Wtf?!
Ja by som s ňou úplne prerušila kontakt, ignorovala ju. A nedajboh aby ju vzali do práce, ale to sa spolieham na to, že snáď z personálneho majú na výber aj iných kandidátov.
To je taká klasicka Zlováčka ,líže nohu čo ju kope a kúše ruku ,čo ju hladí.😁😁😁😁
Kto vie akou optikou ona vidí svoje detstvo a to ako to medzi vami fungovalo, kto vie medzi aké kamarátky sa dostala na strednej, aký spôsob života jej ukázali oni, aký príbeh by nám porozprávala ona... ale nech to bolo akokoľvek, robiť naprieky je detinské, hlúpe a nevyrovanané a v takomto extréme to naozaj značí, že asi nebude úplne psychicky v poriadku, keď už s tebou má tak veľký problém, mala by sa držať od teba čo naďalej pre vlastný pokoj ak by bola normálna...
@lindous nemám dôvod si vymýšľať
Ja nehovorím, že si vymýšľaš, len že ona to môže vnímať dnes úplne inak
@lindous chápeš len viem že nikdy sme sa neponúkali ale sami pýtali pomoc
vies, si clovek co vie o jej detstve, aka bola "chudobna a uboha" schvalne to davam do uvodzoviek. Ty si to robila z dobreho srdca, ako pises, ale mozno ona to dnes vnima inak. A snazi sa dokazat niekomu a mozno len sama sebe, ze je aspon taka dobra ako Ty... ale normalne to urcite nie je
Deti niekedy vnimaju uplne odlisne situaciu. Z toho, co si napisala, tak Ta proste vyuzivala a ty si platila za jej kamaratstvo. Ked Ta nepotrebovala, tak kamaratstvo ukoncila. Mozno sa Ti zufalo chce vyrovnat, ze nikdy nemala to co ty. Ale ano, je to obtazujuce. Hlavne, ked to robi tymto sposobom, ako to robi, nastahovala sa vedla teba, vsetko po tebe opakuje. Nie, toto nie su komplimenty,ze Ta ma niekto za vzor.
Ja by som v praci spomenula, nech ju neprijimaju, ze ta sikanuje v sukromi a bojis sa, ze to bude aj v praci pokracovat...
Beztak nema prax, tak zrejme ju neprijmu
Uf tak snad ju nevezmu. Ozaj ti to nechyba ku stastiu, aby si sa tam vratila po materskej/rodicovskej a denne ju tam vidala. Ona ma zjavne komplexy, ktore musi mat este z detstva a teraz si potrebuje nieco dokazovat. Inak nevidim ziaden dovod, aby sa takto spravala jedna normalna uvedomela dospela zenska.
závidí ti tvoj život. preto ho chce čo najviac napodobniť. zobrali ste ju do rodiny, keď bola malá a asi ma pocit že jej ty niečo berieš?? v každom prípade, závisť je jedna vec, ale to že vás tak choro kopiruje, to uskutoční len psychopat podľa mna…nebude náhoda že sa nasťahovala do vášho domu. každý človek, ktorý je s niekym pohadany, sa mu najradšej vyhne aby ho ani nevidel a nie že nastahujem sa do rovnakého domu 🤦🏽♀️ tie auta by som ešte pochopila možno. ak to je nejaké šikovne auto za dobrú cenu dobrá kvalita. ale tie psy? a práca? to už je do oci bijúce. davaj si na seba pozor. reči by som ani tak neriešila. každému asi hneď zapne že tvoj muž určite večer o deviatej nekosil, keď mate doma malé spiace dieta…aspoň mna by to hneď napadlo
este je moznost, ze sa snazi napodobnit teba nie kvoli ziarleniu, ale vidi u vas uspesny vzor :D TAk ide na istotu.
@kristinka92 auta som spomenula aj zato že máme Mercedes a bmw jasne není to v dnešnej dobe už nič nezvyčajné a má také autá väčšina ľudí ale je divné že auto nemali a prvé aké si kúpia sú takéto ale hovorím to je taká vec ze môže sa stať že náhoda ale je to divné. Samozrejme takých drobnosti je viac rovnaké kvetiny, bazén a podobne

tažko dedukovať, čo ona tým sleduje. Možno tú pomoc nevníma tak pozitívne ako ju vnímate vy. Možno tá vaša pomoc v detstve bola pre ňu zahanbujúca, možno sa cítila ako tolerovaný chudobný element, ťažko povedať, čo ona má v hlave.