icon

Ako sa vyrovnať s ignoráciou a nedostatkom odpovedí?

15. jún 2024

Poznáte ten pocit, keď nedostanete žiadnu odpoveď na vašu poslednú správu a ste úplne odignorovaný? Totálny koniec bez akejkoľvek odozvy. Človek, ktorý vám hovoril, ako mu na vás záleží, bol iniciatívny v kontaktovaní a stále vás chcel počuť, sa v nejakom momente zmenil a už vás tak nechcel počuť, nebol iniciatívny v plánovaní stretávania s vami, zrazu málo času na vás ale na všetko ostatné času dosť, vyhýbanie sa vážnejšej komunikácii a odpoveď na nepríjemnejšie otázky raz do dňa ako keby potreboval dostatok času na premyslenie čo odpíše a pritom to boli otázky na ktoré sa dalo odpovedať hneď keby vedel čo chcel. Vyzeralo to akokeby ma už nechcel, ale nemal gule mi to reálne povedať, tak kľúčkoval a nechával ma čakať na odpoveď do druhého dňa.
Rozhodla som sa to ukončiť, ale keďže nemal čas a nevedel normálne komunikovať aj na takéto neprijemnejsie témy, tak mi neostávalo nič iné, než mu to podať písomne. Chcela som sa ako dospelý človek o tom porozprávať, ale on nemal rád, ked mal komunikovať na takéto vážnejšie témy a vyhýbal sa tomu, nechával ma čakať na odpoveď a radšej si písal než aby sa mal reálne rozprávať o tom. Bolelo ma to a tak som mu napísala, že končím lebo už som to nezvládala. Som dospelá a potrebovala som reálnu komunikáciu hoci aj telefonicky a nie písať si ako pubertiacka na takéto vážnejšie témy. Napísala som mu presne dôvody, že prečo to ukončujem a popriala som mu veľa šťastia do života, nech sa mu darí a aby si našiel dobrú ženu po akej túži. Nechal ma úplne bez odpovede. Prečítal si to, ale neodpovedal vôbec a už je to aj nejaký mesiac. Bolí ma to lebo som sa doňho zaľúbila a tak mi to príde, že som mu za nič nestála. Ani za to, aby sa aspoň nejak vyjadril a takto to ostalo neuzavreté bez akejkoľvek odpovede. Hľadám silu v sebe, ako sa tým zmieriť. Potrebovala som sa len vyrozprávať.

viestta
15. jún 2024

Vzal to na vedomie. Co viac este chces? Nie je na preberanie vaznych tem, tak sa mu ulavilo, ze si to zariadila ty. Je najvyssi cas aby si sa aj ty niekam pohla a necakala na jeho reakciu. Uz nikdy nepride

deti95060810
15. jún 2024

ak doteraz nenapísal, tak sa už k tejto veci nevyjadrí...
nemusí byť až tak ako si myslíš ty - že ťa odignoroval.
možno ho to tiež bolí- len o tom nechce písať.

petamich
15. jún 2024

a co si cakala? aku reakciu? proste akceptoval tvoje dovody, mozno mu vyhovovalo, ze si to ukoncila a bodka

ci cakala si, ze ti popraje aj on vsetko dobre alebo ta bude presviedcat, aby si to neukoncoval? alebo?

mirkam3
15. jún 2024

Vy ste mali normálny vzťah osobne? Alebo gro vašej komunikácie prebiehalo len cez telefonáty a SMS? Lebo mám z tvojho príspevku pocit, že to druhé…

jaskolka
15. jún 2024

A? Jednoducho to akceptoval ako fakt, preto aj "poslúchol" a neodpisoval už nič. Co mal odpísať? Súhlasím, ok?
Muži nie sú takí "vylevni" ako väčšina žien, ty si mu napísala svoje rozhodnutie, prijal ho a život ide ďalej.

reanda
15. jún 2024

hej, sklony k sebaobvinovaniu a nedostatok sebavedomia vie cloveku taketo situacie 'sprijemnit' velmi fajnovymi pocitmi 😝 akurat, ked si uvedomis, ze jeho reakcia nevypoveda nic o tebe a tvojej hodnote, jedine o nom a jeho nastaveni, tak si zistis, ze tie pocity stoja na vode.. nie su pravdive.. a ako takymi sa nimi ani netreba zaoberat.. jedine, co to o tebe vypoveda, ze si sa bavila nejaky cas s clovekom, co nestal za to.. to je cele.. ide sa dalej

domka222
15. jún 2024

Jednoducho sa mu uľavilo po tom,čo si napísala a už nemal dôvod na to reagovať. Treba zahodiť tiež za hlavu a ísť ďalej

reanda
15. jún 2024

@deti95060810 toto je uplne najhorsi variant pristupu - domyslat si, co si asi mysli a co citi, ked nenapisal 😀 to si autorka moze vykonstruovat rovno cely roman a riesit to este pol roka a cakat, ze sa nakoniec predsalen ozve, lebo vsak ho to trapi a ona mu predsa nie je uplne lahostajna 😀
ziadne domyslacky, treba pracovat s faktami .. nenapisal- nenapisal, co si mysli alebo citi je uplne jedno, pokial to nenapise

autor
15. jún 2024

@petamich Nie. Nečakala som, že ma bude presviedčať,aby som to neukončovala keďže z jeho postoja to už dlhšie vyzeralo tak, že mu to ani nebude vadiť. Skôr ma asi tak vnútorne trápi, že nemám odpoveď na to prečo tak zmenil postoj keď na začiatku sa tak veľmi snažil a potom už skôr prišli výhovorky prečo nemá čas a podobne. Možno by mi len pomohlo keby mi povedal pravdu a čo a kedy sa uňho zmenilo a ja by som to prijala a pochopila. To už trvalo dlhšie takto a ja som nevedela prísť na to, ze prečo a aj keď som sa ho pýtala , tak odpoveď bola vždy tá istá - má toho veľa . Myslím, že ešte chvíľu ma to bude trápiť lebo keď človek nevie, kde bola chyba, tak ho to trápi. Snáď ma to čoskoro prejde s vnútorne sa s tým zmierim.

autor
15. jún 2024

@reanda ďakujem za tvoj komentár. Zrejme máš pravdu a nejak podvedome obviňujem samu seba aj keď by som asi nemala. Človek si proste v hlave kladie rôzne otázky a je to ťažšie ak k tomu človeku ešte prechováva nejaké city.

sissy27
15. jún 2024

Ja neviem, oznamila si mu, ze je koniec - ako mohol zo slusnosti napisat nieco ako “v poriadku, vsetko dobre, ahoj”, ale naco?
A ak mam byt uprimna - ak tvoj styl komunikacie s nim bol taky ako tu, tak ja aj celkom chapem, preco ho to nebavilo. Neviem, stretli ste sa vobec niekedy osobne?

autor
15. jún 2024

@sissy27 áno aj osobne sme sa stretávali. Co konkrétne myslíš pod tým štýlom komunikácie? Príde ti, že som naňho nejak tlačila?

egonsk
15. jún 2024

ked kopec personalistov podla nedavnej temy povazuje za nadpracu poslat uchadzacovi notifikaciu o tom, ze obdrzal CV, alebo bol uchadzac neuspesny, tak by si snad necakala od ludi tejto doby, ze ti dokazu aj slusne zareagovat na tvoj elaborat po rozchode a nedajboze si budu vazit, ze si im venovala nejaky cas. Slusnost sa uz vytratila, nas par slusnych o par rokov prikriju kubikom zeminy a zvysok si ostane zit vo svete stylu tu a teraz. Je to smutne, ale najst urpimny vztah je uz ako vyhra v sportke.

januska12323
15. jún 2024

Nechcel ťa a nevedel to ukončiť potešil sa keď ti to konečne došlo a život ide ďalej.

sissy27
15. jún 2024

Pripada mi to, ze sa vyjadrujes zbytocne komplikovane, obsirne, plus spominas nejake tazke temy (aj ked neviem co presne to v tomto pripade znamena) - a toto naozaj nie su veci, ktore by chlapov najma v zaciatku vztahu bavili. Ale to je len moj pocit z tvojich par riadkov.

rorino
15. jún 2024

Je to uzavrete,nemá záujem a vydýchol si,že si to konečne pochopila.Asi je z tých,čo si myslia,že máš doma krištáľovú guľu.Neboj,dáš sa dokopy,veď všetko zle je na niečo dobré.😉

koniarova
15. jún 2024

@sissy27 súhlasím s tebou. Ja som z čítania jej riadkov unavená a to ju ani nepoznám. Chlapi nie sú nastavení na takéto neustále premýšľanie, odôvodňovanie, filozofovanie. @autorka, proste si ho dusila a vzťah s tebou bol pre neho asi náročný.

hankab
15. jún 2024

Autorka, stalo sa mi pred 4 rokmi to iste. Nabeh na dost dobry vztah, super chalan, velmi mily a komunikativny. Stretavali sme sa intenzivne 3 mesiace, mal sa stahovat do mojho mesta. Zrazu jak by utal, prestal sa ozyvat, sams vyhovorky preco nemoze prist, uplny ustup komunikacie. Nikdy sa nevyjadril, preco to urobil. S odstupom casu (po roku) som sa nahodne dozvedela, ze sa vratil k ex, ktora ho podvadzala s kolegom. Uz su zobrati a odstahovani na druhej strane SK.
Uplne ta chapem a doteraz, ked si na to spomeniem, to beriem ako podraz. Je to hlupe a detinske, ze dospely clovek (v mojom pripade takmer 30-rocny) nie je schopny napisat 1 hlupu spravu v zneni “koncime spolu, lebo..” nech je mu to akokolvek neprijemne. Namiesto toho sa odplazi ako taky had z rozbehnuteho “vztahu” a caka, kym si druha strana domysli..

autor
15. jún 2024

@koniarova ja som naňho reálne s ničím netlačila a ani som nefilozofovala. To, ako som tu napísala svoj príspevok som sa snažila podať tak, aby k tomu bolo viac informácií k téme.
Je podľa teba plánovanie stretnutí a komunikácia dusenie? Ja som ho nehnala do záväzkov ani nič podobné, ale ak sa má nejaký vzťah budovať, tak je normálne, že sa chceš s dotyčným vidieť a komunikovať s ním. Alebo to už nie je moderné?

autor
15. jún 2024

@hankab v mojom prípade má on už dávno po 30tke. Ale presne ako píšeš. Tie výhovorky prišli tak zrazu nejak a s tým aj ústup komunikácie.

libertz
16. jún 2024

fascinuje ma jak niektore uzivatelky sa ta tu snazia pomaly zhodit ze ty si ta vadna, prekrutit to ze chalani niesu "nastaveni" napr. na neustale filozofovanie, premyslanie atd. Toto absolutne neni o pohlavi ale vzdy o jednotlivcoch. Je to proste klasika, nemal zaujem, resp. stratil ho. Nasiel inu, dovody mozu byt rozne. A bol zbabely nato aby nemal ani tu zakladnu slusnost dat vediet. Bohuzial taketo ghostovanie je dneska uplne bezne. Aspon si mala tolko sebaucty a odkracala si od toho prec. Poznam to ze clovek ma potrebu si takto "povedat svoje" aby to uzavrel, aj ked neodpovie ale aspon si to precita. Ale vies jako sa hovori "odpad sa vynesie sam". Ludia co ghostuju zato aj tak nastoja absolutne. Raz som pocul random take ze to robievaju taki co maju pocit ze ta vedia lahko nahradit. Su to vacsinou povrchni a neohladuplni ludia. Takze ziadne dusenie ani podobne chujoviny. Kazdy sme nejaky. A tento chalan bol proste ten typ.. tiez som take zeny zazil..

hankab
16. jún 2024

Autorka, zial jemu sa ulavilo, ze si to pochopila, je spokojny, ze od tej spinavej prace dal ruky prec a nemusi byt za zleho. Mna do dodnes stve, ked si na to spomeniem. Kazdy vravi, ze mas odpustit a nechat to tak. Mala som odvtedy uz 2 vztahy, z toho druhy trva doteraz a som stastna, no ked si nanho spomeniem, doteraz mam hrcu v krku a nervy, ze sa zachoval ako pako. Po mesiaci sa mi ozval s tym, ako sa mam, odpisala som strucne a vecne - asi ho zralo svedomie. No aj tak sa nikdy nevyjadril k tomu, preco to urobil ani nijako nenaznacil, ze ho mrzi, ze sa zachoval ako blbec.

topgabo
16. jún 2024

Ziadnej byvalej som neodpisal, co ukoncila vztah spravou. A ci poznam ten pocit? Jasne na strednej skole ked som pozval kamosku von.
Skus porozmyslat ci je ok rozist spravou, a mozno dostanes dopoved od seba preco neodpisal.

autor
16. jún 2024

@topgabo a mali tvoje bývalé šancu sa rozísť osobne? Lebo ja nie. Na volanie nemal čas, na stretnutie nemal čas.

topgabo
17. jún 2024

mali, len priority boli ine.