Ako sa vyrovnať s nečakaným správaním partnera?
Ahojte dievčatá, ako by ste reagovali v takejto situácii, ak vám partner povie - iný chlap by ti dal za takéto správanie zaucho? stalo sa to na návšteve, neviem či niekto iný počul čo mi partner povedal, je pravda, že som si trochu urobila srandu na jeho účet, netušila som že sa ho to takto dotkne, ale nemyslím si že táto jeho veta bola ok. Keď sme potom išli domov a dala som mu jasne najavo, že to bolo cez, tak on povedal, že tým myslel, že len chlap ktorý sa nevie ovládať, a že to čo som spravila ho ponížilo. Sme spolu 10 rokov a za ten čas som naozaj nič takto agresívne z jeho strany voči mne nevidela. Je tiež pravdou, že máme poslednú dobu krízu, hraničiacu možno aj z rozchodom (teda hlavne po tejto vete) neviem si predstaviť že mu to niekedy budem vedieť odpustiť. Ak mu to odpustím, kam zájde nabudúce? Nikdy by som nepovedala, že sa do takejto situácie dostanem,
Píšeš, "jeho dcéra", čiže nie je to tvoje dieťa? Čiže si ho ponížila pred jeho vlastnou dcérou. (ktorá potom nebude mať úctu k nemu tiež)
A ste spolu 10 rokov. Takže máte asi po 40-tke..
Inokedy sa ako správate k sebe?
@unicornlady v minulosti sme sa k sebe takto nezvykli chovať, a takto vyhrotene si dovolím povedať, že asi ani nikdy. Práve naopak vždy sme sa chovali k sebe pekne (netvrdím, že sme nemali žiadne konflikty), len asi posledného pol roka sme sa začali odcudzovať, a posledný mesiac je to asi najhoršie, netvrdím, že sa stále hádame, skôr sa uzatvárame jeden pred druhým a aj keď sa o to snažíme nevieme sa otvorene porozprávať
@unicornlady v minulosti sme sa k sebe takto nezvykli chovať, a takto vyhrotene si dovolím povedať, že asi ani nikdy. Práve naopak vždy sme sa chovali k sebe pekne (netvrdím, že sme nemali žiadne konflikty), len asi posledného pol roka sme sa začali odcudzovať, a posledný mesiac je to asi najhoršie, netvrdím, že sa stále hádame, skôr sa uzatvárame jeden pred druhým a aj keď sa o to snažíme nevieme sa otvorene porozprávať
@anonym_autor keby mi toto manžel povedal, asi by som sa nad sebou zamyslela !!
@anonym_737e52 schytať by určite neschytal, je nenávidím násilie, preto sa ma možno jeho veta tak dotkla. Bolo to niečo o čom nás obe už poučil (druhá poslucháčka bola jeho dcéra) on totiž veľmi rád poučuje a vždy sa ho snažím vypočuť aj keď viem čo presne bude nasledovať, teraz som sa zachovala tak ako som sa zachovala, už to nezmením, stále si však myslím, že mohol vážiť iné slová
@anonym_autor no tak ešte horšie pred dcérou .. tak trošku sa zamysli aj ty nad sebou.. ponížilo ho to, a preto povedal to, čo povedal.. takže ty si tiež mohla zvážiť svoju gestikuláciu 😉 ..
januska12323
fakt som nečakala že moju reakciu bude považovať za ponižujúcu, možno má pravdu a bolo to ponižujúce, nenapísala som to tu nie preto že by som nechcela, skôr som nevedela ako, lebo išlo o gesto ktoré som spravila. On jednoducho začal vysvetľovať niečo čo sme ja aj druhá poslucháčka od neho už počuli a poznali tak som mu povedala ,že vieme čo chce povedať, on na to že ho nemám prerušovať, že to chce dokončiť, tak som sa len usmiala a rukou naznačila kva kva nech teda dopovie
No vy ste tu všetky úžasné, to čo máte za dokonalé , distingvované a vrcholne seriózne vzťahy? Ešte že sociálna sieť znesie akékoľvek rozprávky 😂. Čo tu píšete hlúposti o ponížení, čo má chlapec 5 rokov a zobrala mu autíčko? Pred jeho dcérou, nie pred anglickou kráľovnou, mu dala najavo že trepe stále to isté. A čo také sa chudáčikovi stalo? Dotkla sa jeho ega? My sme s manželom už teda pár rokov, ľúbime sa, vážime si jeden druhého, ale nemáme problém si zo seba spraviť srandu, aj na verejnosti, ja som tá temperamentnejšia, tak ho bez problémov pošlem do prdele, ale nikdy by sa mi slovne nijako nevyhrážal, ani mi to nevracal, taký buran teda rozhodne nie je.
@anonym_autor
januska12323
fakt som nečakala že moju reakciu bude považovať za ponižujúcu, možno má pravdu a bolo to ponižujúce, nenapísala som to tu nie preto že by som nechcela, skôr som nevedela ako, lebo išlo o gesto ktoré som spravila. On jednoducho začal vysvetľovať niečo čo sme ja aj druhá poslucháčka od neho už počuli a poznali tak som mu povedala ,že vieme čo chce povedať, on na to že ho nemám prerušovať, že to chce dokončiť, tak som sa len usmiala a rukou naznačila kva kva nech teda dopovie
@anonym_autor ako ti vlastne napadlo pouzit taketo gesto v suvislosti s tym ze nieco tvoj muz hovori? Nevies sa ovladat, nemas hranice slusneho spravania? Ono cim viac hranic v spravani vo vztahu padne tym je to potom horsie a horsie.
No vy ste tu všetky úžasné, to čo máte za dokonalé , distingvované a vrcholne seriózne vzťahy? Ešte že sociálna sieť znesie akékoľvek rozprávky 😂. Čo tu píšete hlúposti o ponížení, čo má chlapec 5 rokov a zobrala mu autíčko? Pred jeho dcérou, nie pred anglickou kráľovnou, mu dala najavo že trepe stále to isté. A čo také sa chudáčikovi stalo? Dotkla sa jeho ega? My sme s manželom už teda pár rokov, ľúbime sa, vážime si jeden druhého, ale nemáme problém si zo seba spraviť srandu, aj na verejnosti, ja som tá temperamentnejšia, tak ho bez problémov pošlem do prdele, ale nikdy by sa mi slovne nijako nevyhrážal, ani mi to nevracal, taký buran teda rozhodne nie je.
@anonym_autor
@anonym_dad2d3 nie nik tu nepíše,že ma dokonalý vzťah ,ale to ,že ak sa niekto zachová ako hovado ,nech sa necíti urazený ,keď mu ten druhý ako hovado odpovie alebo dá spätnú väzbu
@anonym_autor " Ty si nevieš predstaviť či mu po tejto vete budeš vedieť ešte niekedy odpustiť " ??? WTF. To on by ťa mal za tvoje urážanie jeho osoby poslať kade ľahšie, si pokrytecká a namyslená.
@anonym_dad2d3 nie nik tu nepíše,že ma dokonalý vzťah ,ale to ,že ak sa niekto zachová ako hovado ,nech sa necíti urazený ,keď mu ten druhý ako hovado odpovie alebo dá spätnú väzbu
@minenkaa takže keby jeden partner udrel, tak mu to druhý má vrátiť? Keby som bola na mieste autorkinho manžela, tak by som jej potom osamote povedala že sa mi to nepáčilo, že sa ma to dotklo, že mi to prišlo voči mne hlúpe, ale určite by som jej nerozprávala že by jej iný za toto vylepil. Vnímaš ten rozdiel? Vyzretý človek a reakcia vyzretého človeka, ktorý vie normálne vnímať a prezentovať inému svoje pocity ... a potom ten druhý, ktorý sa stavia do pozície milosrdného manipulátora.
@minenkaa takže keby jeden partner udrel, tak mu to druhý má vrátiť? Keby som bola na mieste autorkinho manžela, tak by som jej potom osamote povedala že sa mi to nepáčilo, že sa ma to dotklo, že mi to prišlo voči mne hlúpe, ale určite by som jej nerozprávala že by jej iný za toto vylepil. Vnímaš ten rozdiel? Vyzretý človek a reakcia vyzretého človeka, ktorý vie normálne vnímať a prezentovať inému svoje pocity ... a potom ten druhý, ktorý sa stavia do pozície milosrdného manipulátora.
@anonym_dad2d3 presne tak ako píšeš to mala spraviť autorka ,povedať mu to potom a nie robiť opičky ako malé dieta ,vnímaš ten rozdiel
@anonym_dad2d3 ja autorku chápem tiež mám takého manžela s povahou že keď začne niečo rozprávať tak to musí, vyslovene musí dokončiť povedať celé aj keby to už nikoho nezaujímalo 😀 tiež keď ma to už irituje tak by som ho slovne podpichla ale väčšinou sa nad tým len usmejem a že ok dopovedz..v prípade že si z neho srandu spravím tak áno dotklo by sa ho to dosť, a pred návštevou by som si to nedovolila lebo rovnako by to bola nepríjemné mne keby to spravil pred druhými ľuďmi ... Toto si navzájom.nerobime ak tak iba keď sme sami. Takže to že sa to dotklo jej frajera je úplne normálne a každý reaguje inak, proste neurobil nič zle akurát jej povedal tiež v nasratosti. A tiež už asi majú viacero nevyriešené veci...z môjho pohľadu sa nič take hrozne nestalo ale je to varovný signál že vzťah asi ide do kytek, ale skôr mi to mi príde že sa hádajú ako dve deti a robia si naprieky, proste dve ega
@anonym_autor

januska12323
@anonym_autor ako sorry toto by sa aj mňa dotklo, obzvlášť ak tam bola ak ďalšia osoba.
Ty si spravila niečo neúctivé jemu, on tebe...
Akoby si sa zachovala ty keby je to naopak a on urobí také gesto?