Ako sa vyrovnať s osamelosťou vo vzťahu?
Ahooj. Neviem ani kde začať, vopred sa ospravelňujem za urobené chyby.. s frajerom sme spolu cez 3 roky, mladí okolo 22 rokov, obaja študujeme. Ja prezečne, on diaľkovo. Urobila som zopár blbosti a z obľúbenej osoby z partie sa stala čím ďalej menej. Ľutujem to. Postupne ako som začala chodiť s frajerom, odstrihla som úplne všetky kontakty a chodila von s jeho partiou. V čase pred ním som narazila na zlé osoby. Vydieranie, manipulácia atd, ale to je jedno. On bol taký, čo mi doslova zachránil život a ja som si nastavila myseľ takú, že jemu budem dávať celú moju pozornosť, s ním sa cítim bezpečne a dobre po toľkých rokoch. Neotvárala som nové kontakty v skupine, ani som asi nechcela? Pretože som sa bála, že mi zas niekto ublíži? Neviem. Postupom času som to celé oľutovala.. ja bez bývalých najlepších kamarátov, na ktorých mi fakt záležalo do partie, kde som braná ako niečia frajerka, nie dobrá kamarátka. Bola som vzduch a nikto by sa so mnou bez neho nebavil. Momentálne som prestrihla aj kontakt s jeho partiou, ale cele cele víkendy sú také, keď sa vrátime na sk, že on trávi čas s kamošmi, ja sedím doma, učím sa a čakám kým mi napíše, že môžem k nemu prísť. Sama som mu povedala, nech chodí von bezo mňa. Predtým som chodila s ním, ale necítila som sa dobre.. neviem prečo to tu píšem. Rozmýšľala som naviazať moje staré kontakty, ale bojím sa odmietnutia, pretože sa stali veci, ktoré doteraz ľutujem. Rozmýšľala som naviazať bližšie kontakty s jeho partiou, ale to je asi už príliš neskoro..
@anonym_autor každému sa preriedia do tej 30 ľudia blízky , kamoši atď. Je to bežná vec. Chápem že sa cítiš sama , ale radšej sama ako s osobami ktoré za to nestoja. Ak ti ide o duchaprazdne trávenie času vonku, ozvi sa , nič za to nedáš. Ak si chces nájsť naozaj blízku osobu možno by som začala rozmýšľať že oslovis niekoho koho nepoznáš a začneš od začiatku. Veľa ľudí sa cíti samých .
Je to len moj pocit alebo su fakt dnesni 20nici mentalne tam, kde sme my kedysi boli tak cca v 16tich? To nemyslim len autorku, ale tak vseobecne.
@anonym_e80827 no doba aká bola za nás je žiaľ prect. Dnešní mladí čelia oveľa horším veciam ako sme museli čeliť my.
Je to len moj pocit alebo su fakt dnesni 20nici mentalne tam, kde sme my kedysi boli tak cca v 16tich? To nemyslim len autorku, ale tak vseobecne.
@anonym_e80827 aj ja mám ten pocit. Buď majú všetci nejakú dg, alebo sa im spomalil vývin. Súdim hlavne na základe tém za posledné dni.
Nepozeraj sa na to, ako na zlyhanie, ale ako na lekciu do života. Áno, bola chyba odstrihnúť kamarátov kvôli chlapovi. Neboj sa ozvať, povedať prepáč, ak sa niekto na Tebe odbaví, nikdy to skutočný kamarát nebol. Všetci robíme chyby. Tí, ktorí to pochopia, boli skutoční. Nech sa na to pozerám, ako chcem, v akomkoľvek scénari si bud opäť s kamarátmi, do smrti poučená, alebo máš za sebou dôležitú životnú lekciu. Tú má za sebou každý /len nie každé v tej istej oblasti/, nie každý to prizná. Každá búrka raz prehmrí, ver mi.
Najvacsia chyba vykaslat sa na kamaratov kvoli chalanovi. Ale teda myslim, ze si sa uz poucila 🙂 Kazdopadne ma neprestava udivovat mentalita dnesnych mladych ludi. Rob, co musis, co citis, ze by si mala urobit.
@anonym_autor Ak ti nevyhovuju ludia z jeho partie, ale skor ludia z tvojej byvalej, tak sa ozvi tym ludom.. ak si ty spravila niekde chybu, ospravedln sa a ze rada och uvidis... A uvidis .. niekedy sa priatelstva ozivia aj po viacerych rokoch.. aspoň uvidis, ci je to z ich strany tiez ok a ci si stale rozumiete. Moze sa stat totiz, ze aj nie...
@anonym_autor A musim.priznat, ze ja som vlastne spravila to iste, ked som zacala chodit s tym mojim.... S niektorymi som obcas trochu v kontakte cez siete, len s jednym, ktory je aj byvaly kolega, som sa za tu celu dobu stretla raz vlani... Len my uz mnohi mame rodiny... Mozno sa niektori stretávajú, ani neviem....
Ale ja uz ani netuzim nejak po obnove, za tie roky som spoznala dalsich x ludi a s tolkymi sa naozaj stretavat neda. ... Prosto prisli nove priatelstva... Lenze ty si mlada a to je ine no ...
@anonym_e80827 áno je to vo veľkej miere tak,