icon

Ako sa vyrovnať s porozchodovou bolesťou?

kristina_1
24. aug 2023

Ahojte,

mam-alebo som mozno mala? vztah 4rocny. Mam 37r a prezila som prvykrat naozajstnu lasku, tu taku telenovelovu kde sa vam podlamuju kolena. Bola vzajomna dokonca si myslim, ze on bol v tom o čosi viac. Dovolim si povedat, ze to čo sme zaživali od zaciatku stale trva, ALE... ten vztah je zlozity. Prosim tie, ktore maju chut odsudzovat nech ani necitaju. Manzel ma podvadzal 5rokov, tej nevery bolo viac, fotograf, co k tomu dodat. Skoncila som na CT mozgu a on dostal zakaz priblizenia, ale dostala som sa z toho. Po skonceni manželstva som si myslela ze konecne aj na mna dosiel rad v stasti. Partner ma tak ako aj ja dve deti z manzelstva. Boli sme na jednej lodi, nevyslo to jemu nevyslo to mne. Paradoxne sme obaja zastancovia kompletnej rodiny,,, lenze je prilis tvrdohlavy, nuti ma robit veci ktore nechce a tu uz sa to vymaka tej "laske" o ktorej hovori. Je to taky typ jaskynneho muza ktory ma rad kazdy den teple jedlo na stole. Zienka musi byt tiptop ani to mi nevadilo ved co pre lasku neurobime. Lenze poslednu dobu mam pocit ze nic co urobim nie je dobre. Pointa: vie, ze nemam rada sex, ked si vypije. Boli sme na grilovacke a opat si to vyzadoval. Bola som sklamana z toho ze opat chce odo mna nieco o com vie ze proste nemam rada. Keby mu nieco chybalo, ale nema co a to bolo uz po 1 hodine a rano som vstavala do prace. Nahnevany odisiel zo spalne a povedal ze ked sa mi nieco nepaci mam odist. Rano som odisla do prace z jeho bytu a odisla k rodicom kde teraz byvam. Stalo sa to piatok pred tyzdnom. A dodnes sa neozval. Stale som bola ja ta ktora sa ozyvala ak doslo k nedorozumieniu tu uz ale prekrocil hranicu. A ja sa citim tak opustena. Dovolim si povedat ze nemame problemy ale asi mame. Lebo neda sa mu zakazdym vo vsetkom co chce ustupovat :( a co akoze teraz ma nastat to netusim. Ani uz neviem co robit. Meni sa to vo mne, raz hnev, raz zufalstvo, raz som frajerka ze nech si ide ,,, ale ozvat sa mu po tyzdni mi nepride vhodne.
Asi komplikovane neapisane. Ale potrebujem sa len vyrozpravat pretoze mi je velmi tazko na dusi.

🙏 🙂

Strana
z3
0silvia0
24. aug 2023

@kristina_1 tak aspon vies, preco sa s manzelkou rozisli. Tvrdohlavy egoista, asi sa to neda dlhodobo znasat.

zmrzlinka2021
24. aug 2023

@kristina_1
Prepac, ale ty si lasku nezazila. Podlamovanie kolien nie je laska. Laska je rozhodnutie konat dobre veci pre toho druheho. Uz davno si mala odist od tohto priatela ci expriatela. Uz 4 roky je prilis

oriesocek
24. aug 2023

partnerstvo je o kompromisoch, napr ak chce teple jedlo kazdy den na stole. Vari aj on, alebo vyzaduje doma iba upravenu pani domácu, ktorá splni vsetky jeho potreby a este aj donesie peniaze z full time job? ze robi na dve smeny, aby mal pán pokoj. Moj nevarí (teda iba jednoduché jednlá, ale ked nie je navarené, tak objednáme donasku, ideme na menu dna... staci, ked je napr navarene 2x do tyzdna... kedze aj ja pracujem. a samozrejme restauráciu zaplatí...

deti95060810
24. aug 2023

tiež by som sa už nikdy neozvala...
s týmto mužom budeš stále dookola riešiť tie isté problémy...
takže ak sa mu náhodou ozveš a všetko sa urovná je dosť možné že o pár týždňov budeš zas u rodičov a ...tak dookola..
no potrebuješ to?

kristina_1
autor
24. aug 2023

@0silvia0 ano to ja viem. Policajt.

beronsche
24. aug 2023

@kristina_1 nemate problem, kym mu vo vsetkom ustupujes.. takto sa neda dlhodobo fungovat... Kde je vzajomny respekt? Ako z toho vychadzas ty?
Pankovi vzdy k dispozicii, podla jeho poziadaviek a predstav...
Inak pekne si ho nazvala, tak poeticky - "typ jaskynneho muza" a on je pritom, podla tvojho opisu, iba pra-obycajny sebec, ktory ta vobec nerespektuje.

kristina_1
autor
24. aug 2023

@oriesocek ja to viem. On neurobi ani parky. Ide o tom ako to mam zvladnut. Uvedomujem si ze stastna dokonale pri nom nikdy nebudem. Lebo on nie je ochotny pre mna robit veci aby som bola spokojna ja i on.

kristina_1
autor
24. aug 2023

@deti95060810 uz sa to deje. Ciel tejto diskusie je aby som prezila nadchadzajuce dni a aby som pochopila ze bez neho mi bude lepsie.

0silvia0
24. aug 2023

@kristina_1 nie, neozyvaj sa. Neposluchas, tak taku neposlusnu ta nechce. Mozno do tretice stretnes normalneho mileho chlapa. Raz. Hlavne pre nikoho nikdy nerob prve aj posledne. Mysli aj na seba

marcellka32
24. aug 2023

Boli sme na grilovacke a opat si to vyzadoval...
Tak toto je nesprávne, ty máš chcieť tiež...neozyvaj sa mu,nech vie čo stratil...chlapovi dojde do hlavy ževraj až za 2 týždne, že čo sa stalo? Ona sa neozvala???

marcellka32
24. aug 2023

@kristina_1 máš na lepšieho chlapa, a hlavne nerob všetko ako piskne

kristina_1
autor
24. aug 2023

@marcellka32 ale nepochopim, zeby jeden chlap nerozumel dookola tej istej veci? vkuse sa to opakovalo az som si myslela ze odidem a mu dojde ze prestrelil. Ale panko sa viac neozval lebo co? Som urazila jeho ego? Sakra ktora zena chce chlapa co smrdi od alkoholu. Mal by si viac vazit ze mi nevadi ze si vypije. Nehucim. Aj tak si nieco najde. A ten pocit ked od vas chlap odide zo spalne na gauc pod deku. wtf? tresta ma? fuuu toto nie.

kristina_1
autor
24. aug 2023

A tiez ma velmi mrzi, ze zabudol na kazdodenne pozornosti ako je napr. pozvat ma na kavu alebo dobre jedlo. Uz sa to takmer vobec nedeje :( no ja sa vlastne uz len musim vysporiadat s tym, ze ma nelubi tak ako to tvrdi. A hlavne najst v sebe vnutornu silu. Tazko sa mi to znasa lebo ten vztah dosiel tak daleko, ze sme si naprojektovali dom a urobil vsetko ako som chcela, co sa mi pacilo este aj satnik a pracovnu. Nakolko robim zahranicny obchod a som vela za PC + sijem detske knihy. Uplne mi vychadzal v ustrety. Je mi luto ze som mala svoj sen nadosah a zrazu vsetko zmizlo jednou vyeskalovanou situaciou ale hovorim si cert to ber. Mozno sa mi to raz splni.

kristina_1
autor
24. aug 2023

@marcellka32 dakujem asi ano. Tiez si to hovorim. A hlavne moje okolie ktore ho pozna mi hovori, ze sa mi cuduju :( len city su city. No ktovie mozno je to len dlhorocna zavislotst a zvyk.

majlo1234
24. aug 2023

@kristina_1 je to nejaka divna forma(divna akoze nie dobra pre teba) attachmentu. Ved co ti vlastne ten vztah daval? A nie je to vyeskalovanou situaciou, je to nim. Je to proste jeho neschopnost alceptovat tvoje tuzby a priania

julovka8
Autor odpoveď zmazal
kristina_1
autor
24. aug 2023

@majlo1234 ja viem, to je asi na tom to najhorsie. Ale popravde by som si nebola pomyslela ze je az taky sebec, ze kvoli odmietnutemu sexu ma jednoducho bude ignorovat dnes je 6 den no contact a vo mne je tolko zvlastnych pocitov, ktore s anedaju ani popisat. Ale zavinu si to nedam. Samozrejme, ze tato situacia bola len poslednou kvapkou. Predtym sa na mne vyvrsil lebo som zverejnila foto nasich bicyklov ako sme boli bicyklovat a myslel si ze som dala foto svojho biku a vlastne ma obvinil ze sa prezentujem single. Zas som sa len musela obhajovat co uz nevladzem a potom kauza cibula. Na balkone mal cibulu ktoru bolo treba ocistit. Hovorim si ja? Ved to je jeho domacnost nemozem za neho vsetko robit tak to odniesol mamke a mne povedal co mi bolo cudne ze to nezhodil len na mna ale povedal:ak by sme ju mali my ocistit nikdy by ocistena nebola. Totalne kraviny bludy a mne sa nechce sparat v sr*. som dospela inteligentna zena aja toto uz nepotreubje.
Len potrebujem silu este aj nato, ze viem ze ku konfrontacii dosjt musi pretoze mam veci v jeho byte. A musim najst silu sa nezlozit lebo viem ze ma opat vrhne do svetla v ktorom ja budem za vsetko vinna. A ja budem mat velke EGO lebo som sa neozvala aaaaach :/

kristina_1
autor
24. aug 2023

@julovka8 tak velmi som po nej tuzila.

0silvia0
24. aug 2023

@kristina_1 ked pojdes pre veci, tak zober na seba velke ego, ok, mas pravdu, mam velke ego, zasluzis si babu s malym egom, davam ti priestor si taku najst. Cau, pa, vezmes veci a ides.

majlo1234
24. aug 2023

@kristina_1 aky mas vztah s rodicmi? Viem, ze je to osobna tema, ale podla mna mas problemy so swbavedomim, ked si roky nechavas barsjako skakat po hlave, vkuse ustupujes, nechas sa manipulovat…tam bude urcite vela roznych situacii. A neboj, vobec to nie je o inteligencii, nase vztahy s rodicmi do velkej miery ovplyvnuju nase partnerske vztahy.
Ja by som ti radila nevratit sa k nemu. Vyrovnat sa s koncom, casom to preboli. Sustredit sa na seba, svoju sebahodnotu, mozno vyskusat terapie. A potom si najst vyzreteho muza, ktory nepocita bicykle na fotkach a cibulu mu necisti mamka(trochu srandy na odlahcenie 🙂

kristina_1
autor
24. aug 2023

@majlo1234 s rodicmi mam velmi pekny vztah. Som z klasickej kompletnej rodiny mama/otec/3 deti. Surodenci "ukazkove vztahy". Len ja som mala v detstve zdravotne problemy a vela som bola v kupeloach myslim ze tam bol zlom, som stredne dieta a vydala som sa za dokonaleho manipulatora ktory mi robil hrozne veci a bol notoricky suknickar. Mysljim ze nizke sebavedomie aj ked podla mna nemam dovod ho mat, mam z manzelstva.

kristina_1
autor
24. aug 2023

@majlo1234 a ano :D bicykle ratat je fakt chore. A on nefunguje na socialnych sietach, cize ked dam nejaku foto (veeelmi malo publikujem 1x mesacne mozno aj to nie tvare) tak mu nekto musi donasat. A zle mu doniesol no co k tomu viac dodat.

januska12323
24. aug 2023

Veci, ktoré u neho máš potrebuješ?

kristina_1
autor
24. aug 2023

@januska12323 ano mam tam pracku a susicku.

januska12323
24. aug 2023

@kristina_1 a máš kľúče keď si tam bývala? Zober zo sebou súrodencov alebo kamarátov a choď si to zobrať. Ideálne keď nebude doma.

kristina_1
autor
24. aug 2023

@januska12323 ano mam.

januska12323
24. aug 2023

Tak choď, pri odchode mu tam nechaj kľúče a zabuchni.

kristina_1
autor
24. aug 2023

@januska12323 a dostala som dobry typ od kamosky, aby som ho ja ani nekontaktovala, ale nejaka kamoska kedy prideme... ale nato treba fakt silu a gule.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
Strana
z3