icon

Ako sa vyrovnať s posmeškami a neprijatím?

26. mar 2025

Ahojte.Skúšam tu.Približne od puberty som čím ďalej viac utiahnutá,začala som zažívať posmešky,neprijatie a kopu sklamaní.Ludia si robili zo mňa posmesky a urážali má,správali sa neúctivo.Aj kvôli niečomu,čo neviem len tak zmeniť a ja som zo zúfalstva už porobila za posledné desaťročia more chýb,ktoré aj ľutujem.Nechcem sa už viezť v kolotoči nespanku a pytani sa seba..prečo?Prečo niekto ma potrebu ponižovať,správať sa neuctivo.Skusam písať aj sem po radu...inú radu ako kašli na to.To mi veľmi nepomáha.

enmery
27. mar 2025

Posnešky kvôli čomu? Vždy a všetci?

terezkaarthuramax
27. mar 2025

Aj ja som to zazivala vela ludi ma nechape ale su i taki co ma chapu

miadi
27. mar 2025

Mozno by sa ti zisla odborna pomoc . Druhych nezmenis ale vies pracovat so sebou tak aby sa ta posmech nedotykal. Treba sa naucit ze jediny nazor na ktorom by ti malo zalezat - co sa tyka teba je ten tvoj . Zivot je priliz kratky a krehky na to aby si ho travila otazkami preco ma Niekto potrebu spravat sa neuctivo. Otazka by mala byt preco si takych ludi drzis vo svojom zivote. Preco s nimi stracat cas ? Eliminovat negativnych ludi co ti skodia a hnet ti bude lepsie .

denkabemommy
27. mar 2025

Terapeut by nebol na škodu. Nasmeruje ťa ako myslieť inak, ako sa naučiť držať si hranice, aby sa k tebe ľudia nemali možnosť správať zle, respektíve aj keď budú, aby si sa zastala samej seba a nedovolia, aby ti bolo ublížené.

autor
27. mar 2025

@enmery nie vždy a všetci.Je to kvôli niečomu na mne,čo nemôžem zmeniť.Nejdem do detailov

autor
27. mar 2025

Zmenili mi nadpis.😔

enmery
27. mar 2025

Ak je to vzhľad alebo niečo také, tak proste vždy sa nájde "hlupák". Mnohí stále doteraz riešia nos Adely Banášovej napr. 🤷‍♀️

autor
27. mar 2025

@enmery áno,súvisí to zo vzhľadom a mimikou

barka1
27. mar 2025

Toto nie je o ludoch ale o tebe a tvojom sebaprijati.

autor
27. mar 2025

@barka1 Dobre ,je to aj určite o Tom,no radšej by som nemala fóbiu niekam ísť,že sa mi zas bude niekto posmievať.

jesenzima
27. mar 2025

Ale kašli na to je jediná a najlepšia rada ... Moje deti vedia, že kto sa posmieva, je hlupák. Kľudne to môžeš povedať aj ty tomu, kto sa ti posmieva. ... Uľaví sa ti a keď ľudia budú vidieť, že ťa ich názor, posmešky netrápia a si nad vecou,prestanú.

autor
27. mar 2025

@jesenzima no..ako asi áno,no ako píše Bátka 1 ,a ostatní,moje vnútorné nastavenie to nezvláda a potrebovala by som nejak povzbudiť,alebo nasmerovať.Preto píšem sem na koníka iným ženám,lebo psycholog mi nepomohol.Bola som u 2😔

beataxxx
27. mar 2025

Kolko mas rokov?

autor
27. mar 2025

40,je to hrozné.No nesudte,kto to nezazivate

mirola
27. mar 2025

ak som pochopila dobre ide o tvarovu cast, ak ti to tak prekaza.. prave tvar, zuby, licne kosti, nos, pery tam sa da vsetko jednoducho korigovat estetickou chirurgiou.. ak so sebou nie si ok.. tak to sprav..
mne sa celu skolu smiali, ze som zubata.. mam velke a dominantne zuby - uz si nepamatam moc ako som to vnimala vtedy.. no davam si na nich zalezat.. mam ich krasne a biele - dnes to vsetci hodnotia ako moju prednosť..

beataxxx
27. mar 2025

Ak mas pocit, ze postava nie je ok, vela sa da skorigovat cvicenim,dietou a vhodnym oblecenim, nepises, ci si prilis chuda, alebo silnejsia
Tvar-ked niekedy vidim, co dokaze dobry uces a make up, tak uplne pozeram…mozno by si mohla do seba zainvestovat a navstivit vizazistu …viem ze sa lahko radi druhym, ale vela zien nema krasu zadarmo, musia si to tvrdo odmakat, ja strasne lubim sladkosti, tak si doprajem, ale tak 5 dni do tyzdna cvicim a vela chodim, ved napis, co Ta vlastne najviac trapi a myslim,ze vsetci Ti radi poradia🙂🙂🙂

autor
28. mar 2025

Kocky ,ja by som do plastiky asi nešla.Bala by som sa,vždy môže byť horšie ale.nieco sa nepodarit.Skor nejaká rada z vlastné skúsenosti,ako to zvládnuť bez trápenia sa.