icon

Ako sa vyrovnať s toxickým vzťahom?

natalia
1. feb 2025

Ahojte baby, mám vzťah s priateľom už takmer dva roky, máme vo vzťahu veľmi veľa nedorozumení. On nemá vyriešený predošlý vzťah a z toho pramenilo veľa problémov.
V poslednej dobe sa veľmi hádame, vykrikuje mi priateľ že mám na fb v priateľoch bývalých ale nie som s nimi v kontakte, trval natom aby som ích vyhodila z priateľov ( neurobila som to)
Dnes som bola na návšteve u priateľa celý deň bol veľmi nervózny, nemohla som sa na nič opýtať hneď išiel do nervov a slovnej prestrelky. On je totižto mimoriadne prchý, impulzívný, vulgárny, majetnícky atd. Mala som na sebe tričko s výstrihom na zips a bolo staršie len také na doma a bola tam dierka pri výstrihu. Ked sme ležali vedľa seba a vyčítali sme si dáke veci tak to tričko zachytil prstom o dieru a naschvaľ potiahol, účelne roztrhal čím vznikla veľká diera vo veľkosti päste. Bola som veľmi nahnevá keď som sa ho opýtala prečo mi roztrhal tričko, povedal že no a čo, či mi záleží na dákom tričku. Vôbec ho to nemrzelo, vraj pre srandu. Samozrejme vznikla hádka, mali sme dnes tráviť spolu pekný večer , týmto pádom nemám chuť byť s nim, on si ma totiž vôbec neváži.
Povedala som mu že sa už neozvem, že náš vzťah na základe jeho deštruktívneho správania nemá pre mňa význam.
Povedal že ma zavezie domov, v aute mi povedal že ak sa dnes večer do 20h neozvem že sme spolu skončili a potom uvidím. Dokonca keď som išla z auta vystúpiť tak mi povedal že ak nezavolám, že mam z auta vypadnúť a ísť. Veľmi ma jeho prístup ponížil.
Mám z priateľa veľmi zlý pocit, som v neustálom nápätí pre dlhodobé nezhody. Viem že predošlú partnerku podvádzal niekoľko rokov.
Neviem čo mám robiť, či sa ozvať, stretnúť alebo vzťah radšej pochovať??

Strana
z2
foxanda
1. feb 2025

@natalia Myslím, že odpoveď poznáš aj ty sama. Nie je to zdravý vzťah. Utekaj od neho, zaslúžiš si dakoho oveľa, oveľa lepšieho.

zlaticko118
1. feb 2025

Uplne pochovat a rovno aj zablokovat kde sa len da

rebi789
1. feb 2025

@natalia Ak s ním ostaneš na 100% v budúcnosti (možno aj blízkej) ťa bude mlátiť. Najlepšie pre teba je od neho odísť. S takýmto chlapom to nemá budúcnosť.

yelena159
1. feb 2025

Vážne nevieš čo máš robiť? To je sakra smutné. Veď je to jasné. Pochovaj váš vzťah aby nepochoval teba.

vler
1. feb 2025

@natalia nechapem ze vobec rozmyslas co urobit...toto nazyvat vztahom a dotycneho priatelom...

enmery
1. feb 2025

Vám to kúruje ženy. Vy ste v akých rodinách vyrastali, že toto vám príde ok a necháte si so sebou robiť? Veď za posledné dni take témy s rovnakými magormi.

olimuc
1. feb 2025

Nemas a sa ozvat uz nikdy. On je blb a snad ty nie si blba, aby si s nim ostavala

niki35
1. feb 2025

@natalia ty ešte vôbec rozmýšľaš o tom co robiť? Nevyriešený predošlý vzťah a niekoľko ročná nevera v bývalom vzťahu. Ani by ma nenapadlo s ním ísť do vzťahu.

lilli110
1. feb 2025

@natalia ...zablokovat, nikdy sa uz neozvat. Ignorovat. Žit si svoj zivot bez neho a so sebauctou. Ani nevahaj. Este aby si daval podmienky a k tomu takymto arogantnym sposobom 🤦🏻‍♀️ skoncil by u mna nadobro.

januska12323
1. feb 2025

Toto píše nejaká AI alebo 15 ročná slečna?

zmrzlinka2021
1. feb 2025

@enmery nie každá žena v živote skončí dobre

zmrzlinka2021
1. feb 2025

@natalia ak ti nezáleží na tebe, ozvi sa mu. A čudujem sa že ho nazyvas priateľ . Taký človek by pre mňa nebol ani známy

ina2405
1. feb 2025

@natalia no ako super, že po 20.00 to máš poriešené. Kopni ho do prdele💪. Hrozný opis ešte hroznejšieho chlapa.

moonlight1210
1. feb 2025

Neozvala by som sa. Ani keby mi polozil koberec z 10 eurovych ruzi a siel po nom kolenacky s prosikom.
U mna by definitivne skoncil.
Od nicenia osobnych veci k prvemu soteniu, buchnatu a facke je uz blizko. Je to len ina forma agresie a bitky.

Ma to, co chcel. S teba si nikto nebude robit handru, chovat sa ako pridrbkany trulko, nicit ti veci, vybijat si svoje amoky a este davat podmienky, kto s kym konci.

Vies, preco ti to povedal, ze sa mas ozvat, inak koniec?
Lebo sa boji.

Znie to paradoxne, ale boji sa. Urazil ta, znicil ti vec a ty si sa nastvala a sla domov. On ma strach. On vie, ze prestrelil. Ze to osral. Je si toho vedomy a nechce si to pripustit. Radsej si da jazyk vytrhnut, akoby to povedal.
Naopak, od nervozity skusa to jedine, v com je dobry. Ten nasilnicky, agresivny, sprosty pristup.
Ten ma natrenovany za cele roky zivota dokonale. Vypilovany precizne do detailov. Lebo nic ine si nikdy nepestoval. Len rychlonasieranie a vypustanie pary.

Preto ti dal podmienku. Preto sa vyhrazal, ze ak nezavolas, je koniec, mas vypadnut, atd. Preto sa snazil o tvoje ponizenie.

On veri, ze krikom, vyhrazkami, urazkami a pustanim hrozy vsetko zvrati a ty nakoniec s uderom 20:00 zavolas/napises a on sa ukludni, ze to neprepiskol, nedostal po hube (obrazne), nevykaslala si sa na neho.
Dokonca si povie: “chudera sprosta, poslucha ako pes. Na povel. Staci zhuknut, vyhrozit sa rozchodom a uz je cela pokakana. Ja som dolezity, ona moze byt rada, ze ju vobec chcem a venujem jej svoju vzacnu pozornost.”

Neozvi sa spat. Som si takmer ista, ze sa ozve on. Dnes vecer, alebo zajtra rano. Vyhrazkami, ako to myslis. A pisanim, ze mas, co si chcela, on s tebou skoncil. Navzdy. Uz sa neozve. Nikdy.
Len aby sa o desat minut ozval zas, ci si si to dobre rozmyslela, lebo on to s tym koncom mysli vazne.
“A toto teda chces? Takto to chces?” A podobne rypanie zufaleho agresivneho narcistu. Lebo sa mu to vymklo z ruk.
Dokonca sa mize zacat ospravedlnovat. Nenalet na to. Je to chvilka. O par dni bude na teba este hnusnejsi. Lebo sa musel ponozit a ziskat si ta.

A neozvi sa mu, ani ked by sa on neozval.

Od cloveka, ako on, dostanes len minimum sanci uniknut.
Toto je jedna z nich. Ked ho uzemnis, ze sa predsa rozisiel on, tak veris, ze drzi slovo chlapa. Ze ti povedal, ze ak sa neozves, tak s tebou skoncil. Tak ho beries za slovo.

Cim dlhsie s takymto typom si, tym viac ta berie ako invetar, majetok. Rastie jeho pocit, ze ma pravo na vsetko. Si opicka, co drzi hubu a krok a nema nazor. Poslucha. Nikdy si nerobi, co chce.
Az vtedy bude problem od neho odist bez rizika, ze ta zmlati ako hada za trest.

Tak vyuzi sancu. Mozno dalsiu nedostanes.

pralinka25
1. feb 2025

neozvat, zablokovat, nereagovat, utekaaaaaaaaaat a neobzerat sa spat. vesmir ti dava sancu ber ju.
tiez si myslim ze k prvej facke nie je daleko.

crazy_cat_lady
1. feb 2025

Zablokovat, neozvat sa... Snad ani neuvazujes nad inou moznostou...

viestta
1. feb 2025

Vydrz este hodinu a potom otvaraj sampanske

ina2405
1. feb 2025

@natalia debilko ti o pol 9 zavolá a bude robiť tanečky, ako tu opísala jedna baba. Trapko. Ty buď tvrdá a neustúp. Nebude ti s ním dobre, je to sviniar.

kitycat
1. feb 2025

@natalia ty ho preco stale menujes "priatel"?

Ide Valentin, nechces byt sama?

majo111222
Odpoveď bola odstránená
enmery
1. feb 2025

@majo111222 😂Top koment dnes.

hradnapani
1. feb 2025

Vies povedat aspon jeden dovod preco si s nim? Normalna zena by z toho auta vystupila a v zivote sa neotocila. Ty mas nejake traumy nevyriesene, ze potrebujes trpiet?

bielasovicka
1. feb 2025

@natalia no co, zavolala si mu o 20.00?

viestta
1. feb 2025

@natalia no co? Uz oslavujes?

dahra
1. feb 2025

@natalia - snáď si sa mu neozvala. Potreboval si totiž len overiť, ako ťa má k sebe priputanú.

natalia
autor
1. feb 2025

@dahra nie neozvala

natalia
autor
1. feb 2025

@bielasovicka Nie, neozvala

natalia
autor
1. feb 2025

@viestta Rozmýšlam že si otvorím šampus

komplikovana
1. feb 2025

@natalia ja ti drzim palce aby si v rozhodnuti aj zotrvala a nedala sa znova zlakat na sladke recicky. Taketo spravanie vo vztahu je nepripustne. Uz to nikdy nedovol.

natalia
autor
1. feb 2025

@komplikovana Už sa nedám ním manipulovať, myslím že už to mám vyriešené

Strana
z2