Ako sa vyrovnať so stratou blízkej kamarátky?
Ako prijať to, že kamaratka ma od seba odstrihla.boli sme dlhe roky velmi dobre kamaratky.odstahovala sa, ale nie je daleko.po rokoch si tam nasla novu kamaratku a mna postupne vylucila.nikdy nemala cas sa stretnut a len kecy, ze ona chce, ale nestiha.ale pisali sme si casto.teraz som sa jej shvalne od noveho roka prva nenapisala a ani oni sa neozvala.manzel mi vravi ze nemam za cim lutovat.mne je luto ze tale dlhe roky dne si boli blizke vsetko o sebe vedeli a tak sa nato vykaslala...chcem aj ja prestat sa nad tym trapit, ale nie vzdy sa mi to dari...
Asi nebola taká blízka kamarátka. No, ľudia do života prichádzajú,aj odchádzajú. Časom,aj vekom,aj okolnosťami sa menia priority,ale tí naj best friends ostávajú. Mám dve (pre mňa ako sestry,aj keď mám bratov) zo zakladky,skoro škôlky,vedia o mne viac,než mamina a nezmenilo sa to ani vzdialenosťou,vekom,postojom,či nebodaj politikov 😉.
Zvykaj si, ze kamaratky prichadzaju, aj odchadzaju. A sleduj, aby si kamaratke neprezradila zo svojho sukromia viac, ako ona tebe. Lebo az vtedy ta bude rozchod mrziet.
je blbost pisat ,ze nebola az taka blizka... ci uprimna a podobne.. mali ste spolu dane iste obdobie to ste si spolu uzili,ale teraz ide kazda inou cestou..ine prostredie ine zaujmy ... to neznamnea,ze v buducnosti sa vase cesty este nemozu spojit.. ale teraz je to ako je .. mala si stastie,ze si mala kamaratku-mnohe ani to nemaju ... ju nechaj ist a uvidis,ze aj ty si najdes novych ludi
@gribka1
@zuzanita1609 podla mna to zo zaciatku brala aj ona uprimne.aj ked bola este tu a aj tam.citila sa tam sama, ked nikoho nepoznala.ale postupne sko sa tam "udomacnila" a nasla si tam jednu kamaratku tak mna uz nepotrebuje.ona este s jednou boli moje najlepsie.ta jedna nou ostala aj ked je este dalej, ale ona nie.a pritom som s nou bola este viac ako s tou druhou.taka lekcia pre mna.sj ked tvrda.mozno casom sa nato budem pozerat inak.zatial to je pre mna tazke...
Ako dlho to trvá? Máš právo sa cítiť sklamané, ale ono to prejde.
@oli18 ani s nou som sukromne veci nejak nerozoberala.skor ona.inej novej urcite svoje osobne veci nepoviem..
@ukgirls neviem ci sa spoja.aj keby hej.podla mna sa odcudzime este viac a ja by som jej uz nedoverovala.
@gribka1 ona postupne sa vzdialovala a manzel mi uz skor vravel, ze nema zaujem a ze sa len vyhovara, ze nemoze.ale ja som si ju "ospravedlnovala" , ze nemoze.ale od jesene som to uz aj ja brala, ze nechce.ale tak "intenzivne" ze fakt o to kamaratstvo nestoji som si to pripustila teraz od noveho roka.
@lonely66 ja som taký názov nedala...ja som dala len ako to prijať....
Inak ja tiez nechapem, ako menia tie nazvy tem a kolko krat totalna blbost, to len niekto potrebuje byt dolezity
@lonely66 áno naozaj.len toľko ako to prijať
@katka533 nevyznam sa v tom, ale asi chcu aby si to viac ludi precitalo
@katka533 nevyzman sa v tom.ale asi chu, aby si to viac ludi precitalo.tak daju putavejsi nazov
Najdi si novu kamosku, inak sa budes zbytocne umarat otazkami coby kdyby... Vobec to tvoju situaciu nevyriesi aj keď chápem ze sa to takto snažíš spracovať. Ja takych ako tvoja exkamoska nazyvam vyciciavaci. Nacucaju sa toho ako ich budes zboznovat, doslova sa nazeru tej energie akoby lasky ktorú im das a potom idu smelo cucat ďalej. Ony naoko daju aj tebe pocit stastia a kamarátskej lásky ale je to len faloš. Su to manipulatorske povahy, zlí ludia. A to nechces. Hľadaj novu kamosku a radsej nech je nudnejsia a mozno nie taka super, ale bude ti lojalna a bude ta mat rada skor ako nejaka povrchna vyciciavacka.
ja som mala najlepšiu kamošku na základnej,od prvej triedy po deviatu....skončili sme deviatu a v tom momente ma nepoznala,a to sme bývali v jednom paneláku
Bid rada ze ta len odstrihla...mnohé z nás majú aj iné skúsenosti s kamarátkami.
Ludia v zivote prichadzaju a odchadzaju, to je proste tak. Vy ste mali urcitu cast spolocnej cesty, tu ste presli a dalej uz ide kazda sama. Mne sa to stalo niekokolkrat a uz som sa naucila na to, ze sa prilis na ludi neviazem a nerozpravam im osobne veci, ktore by mohli posuvat dalej alebo zneuzit a vyuzit vo svoj prospech. Nie kazdemu na pockanie a intimne zalezitosti nikomu. Poucila som sa z minulosti. A velmi sa mi okruh znamych preriedil potom, co som mala v rodine dost vazne problemy a nemala som cas na to, a by som chodila po kavach alebo vypisovala niekomu hodiny spravy. A vtedy som zistila, ze komu na mne z mojim kamaratov naozaj zalezi. Hej, presne nula sa ich ozvalo. Ja som sa vzdy ozyvala prva, iniciovala stretnutia a vymyslala veci. Vacsina z nich sa so mnou bavila iba ked nieco potrebovali. Ano, jasne, mrzelo ma to, ale urobila som si "vztahovy poriadok".
@barborachors len po tomto sa uz budem aj bat doverovat ludom, ci nie je taka ako bola predchadzajuca.tiez sa dlhe roky tvarila, ze je v pohode a mysli to uprimne.asi aj myslela, ale len na zaciatku.naslytla sa jej ina kamaratka, tak zdupksla.vymenika staru za novu...co uz...stava sa
Veď proces dôverovať je na dlhšiu dobu, buď po čase začneš alebo nezacneš, to neznamená, že teraz yu nemôžeš nikomu dôverovať. Akoby ľudia vzťahy znásilňovali kvôli vlastnej predstave, ako by mali vyzerať. Zvoľni.
@rozculena my sme sa skamarátili az v dospelosti mali sme okolo 20.aj preto som si myslela, ze ma perspektivu.to uz nie su uletene pubertacky alebo deti.prjatelili sme sa dlhe roky a cele rodiny.nevyzetali to, ze ss odchudzime.no stalo sa...ale viem, ze ma tp bude este trosku skriet, ale prejde to..
@vilma7 uz dakujem neprosim.to mi staci
@muchotrafka298 žial, niekedy potrebujeme taky ten preplesk...boli to, ale je potrebny
Za mna je dovera vec, ktora sa buduje postupne. A netreba hned ludom vesat na nos sukromne veci, nejake problemy, intimne veci s partnerom. Lebo aj taki ludia su. Toto ja napriklad si velmi dobre vyberam, komu co poviem, nieco si nechavam vylucne pre seba. Ale je to vec kazdeho, ako to ma nastavene. Ja nie som extrovert, ja som introvert a aj tazko si hladam v dospelosti kamaratov.Mam znamych, aj takych, co poznam par tyzdnov, mesiacov, ale nie sme v takej faze, ze by to boli pre mna extra blizki ludia.
@muchotrafka298 ved jasne postupne.ja som mala 2 blizke kanaratky a ani jedna z nich nevedela o mne vsetko.jedna je slobodna tak jej som.o detoch a manzelovi velminnerozoravala iba tak okrajovo.s tou druhou to bolo dovernejsie, sle skk sa odstahovala tak uz nie.
Stalo sa mi to tiež.. dlho ma to veľmi mrzelo, dá sa to prirovnať k rozchodu, človek má podobné pocity.. ako zranená hrdosť, ale aj ľútosť za tým čo bolo.. je to.uz mnoho rokov a vždy keď si na kamarátku spomeniem mrzí ma to stále.. ale už to nie je také intenzívne.. dodnes neviem čo sa stalo, ale už potom nepatram.. mám iné kamarátky, niekde v kútiku duše ma vždy napadne či sa to zopakuje a tak sa snažím byť pripravena..
Treba si uznat, že máš právo na takéto pocity a nie je to nič zvláštne, že ich takto pociťujes.. buď k sebe sucitna a uznaj že si si to nezaslúžila.. ale tým to nechaj tak, skús sa niečim zamestnať a sústrediť sa na iné veci... Viem že to je náročné ale časom ta intenzita klesne.. držím palce..
@jana_eyre_2 presne.včera mi to napadlo, že také pocity som mala pri rozchode ako tetaz.vtedy ma v tomto období práve ona podržala.udčie to tsk budd ako píšeš, že časom to kkesne.ďakujem za tvoje slová.takto to cítim

No pravdepodobne si vaše kamarátstvo takto videla len ty. Bola si jej dobrá v tom čase keď ste boli blízko seba. Ber to tak, že ľudia nám do života prídu, odohrajú svoju rolu a idú ďalej. Ty máš otvorené dvere k ďalšej kamarátke. Netreba všetky vzťahy brať vážne.