icon

Ako sa vysporiadať s prvou láskou a rozchodom?

12. júl 2025

Chcela by som sa vám zveriť. Tento rok sa mi všetko kazí… Pokazilo sa mi auto, zomrel mi domáci miláčik, prežila som rozchod a ďalšie ťažké veci. No práve ten rozchod ma úplne zničil. Stále na toho chlapca myslím, aj keď už prešli mesiace od rozchodu. Rozišiel sa so mnou, pretože ma už nemiluje a veľa ďalších veci ktoré mi vytkol. A ja… neviem, čo vlastne čakám. Toľkokrát som sa chcela posunúť ďalej, začať nový život no vždy si na neho spomeniem a rozplačem sa. Nechcem si to priznať, ale niekde hlboko vo mne stále čakám, že sa vráti, alebo že sa aspoň ozve… Aj keď viem, že sa to nestane. On sa pozbieral, ide ďalej a ja tu len zostávam s tým prázdnom. Strašne mi chýba. Na konci vzťahu som sa snažila všetko zachrániť, prosila som ho naivne. Som ešte mladá a on bol moja prvá láska. Boli sme spolu rok. Náš vzťah nebol dokonalý, ale ani zlý… Vždy sme veci nejako vyriešili. Snažila som sa nájsť nové koníčky, niečo, čo by mi pomohlo ale nič nezaberá. Viem, že pomôže len čas, no cítim sa, akoby som bola stále na začiatku. Ani neviem, čo od vás chcem počuť… asi som sa len potrebovala vyrozprávať. A prosím viem, že som naivná ale ten človek pre mňa znamena naozaj veľa.

any_soj
12. júl 2025

@anonym_autor mrzí ma to...

biancaa3
12. júl 2025

@anonym_autor ahoj napis mi mam podobnu skusenost sice uz presli roky od toho ale viem o com pises

billy_jean
12. júl 2025

Ja ked som sa rozisla s mojim prvym priatelom po dvoch rokoch, zomrel mi zivot na balkone. A o pol roka, cuduj sa svete, som ozila zase.

evcagabi
12. júl 2025

Podla mna si tym presla vacsina z nas. Preboli to, neboj 🙂 daj si priestor na smutenie kolko potrebujes, kludne si poplac kedy treba a hlavne nedufaj, ze sa ozve - aj keby, chcela by si byt s niekym, kto ta zranil? Ja krava som tak odpustila raz a zbytocne som zabila dalsi rok s niekym, kto za to nestal

autor
12. júl 2025
@billy_jean

Ja ked som sa rozisla s mojim prvym priatelom po dvoch rokoch, zomrel mi zivot na balkone. A o pol roka, cuduj sa svete, som ozila zase.

@billy_jean U mňa prešli dva mesiace, čoskoro tri. Nie je to dlhá doba, ale viem, že raz to prebolí. Lenže keď vidím, ako sa má on dobre, aj ja by som sa chcela tak rýchlo posunúť ďalej. No zakaždým, keď sa o to snažím, skončí to tak, že myslím len na neho.

autor
12. júl 2025
@evcagabi

Podla mna si tym presla vacsina z nas. Preboli to, neboj 🙂 daj si priestor na smutenie kolko potrebujes, kludne si poplac kedy treba a hlavne nedufaj, ze sa ozve - aj keby, chcela by si byt s niekym, kto ta zranil? Ja krava som tak odpustila raz a zbytocne som zabila dalsi rok s niekym, kto za to nestal

@evcagabi Nechcem v to dúfať, snažím sa na to nemyslieť, ale hlboko v sebe viem, že stále dúfam. Dosť mi slovne ublížil povedal veci, o ktorých som si nikdy nemyslela, že ich raz počujem práve od neho. A napriek tomu viem, že keby sa vrátil, bola by som naivná a odpustila by som mu všetko.

marca12
12. júl 2025

@anonym_autor Mas ponaucenie dobuducna,naucit sa zvladat emocie a nestavat svoju existenciu na chlapovi. Tiez som bola taka,ze som sa rucala po rozchode. Nejako som z toho vyrastla a naucila sa mat rada samu seba a nikoho nedavat pred seba. Rozchod je prirodzena a bolestiva vec. Lenze ty nechces ist dalej,ty sa umaras v nadeji,ze sa k tebe vrati. Nevrati sa a dal ti sancu najst niekoho, s kym si budes znova rozumiet.

anonym_b5c10d
12. júl 2025
@anonym_autor

@evcagabi Nechcem v to dúfať, snažím sa na to nemyslieť, ale hlboko v sebe viem, že stále dúfam. Dosť mi slovne ublížil povedal veci, o ktorých som si nikdy nemyslela, že ich raz počujem práve od neho. A napriek tomu viem, že keby sa vrátil, bola by som naivná a odpustila by som mu všetko.

@anonym_autor Mne pri poslednom rozchode pomohlo,ked mi ex povedal,ze chce pauzu. Ja som naivne cakala niekolko mesiacov. Neskor som ho kontaktovala a zistila,ze uz ma inu a uplne vytriezvenie prislo,ked som ho stretla s novou frajerkou a on sa tvaril,ze ma nepozna. Pozdravila som sa mu a on nic. To ma uplne vyliecilo. Cize mozno by ti pomohla takato facka. Niekde ho stretnut a keby si videla,ze on je uz inde,tak by si aj ty mohla ist dalej.

anonym_fc264c
12. júl 2025

Prvá láska veľmi bolí, keď nevyjde a väčšinou nevyjde. Myslím, že v srdci ho vždy budem mať, aj keď viem určite, že by to nebol ideálny partner pre mňa. Keď som sa rozviedla, tak mi ex prvá láska napísal, že keby vedel o mojom rozvode, tak sa nežení 😳 ale teda nevedel, on je asi spokojný a ja som si tiež našla svoju lásku.

domkakvet
12. júl 2025

@anonym_autor este si kratko po rozchode, chce to viac casu.

autor
12. júl 2025
@domkakvet

@anonym_autor este si kratko po rozchode, chce to viac casu.

@domkakvet Viem, že máš pravdu… len som asi čakala, že aspoň z polovice už budem v pohode. Ale pravdupovediac, stále sa cítim rovnako ako na začiatku.

domkakvet
12. júl 2025
@anonym_autor

@domkakvet Viem, že máš pravdu… len som asi čakala, že aspoň z polovice už budem v pohode. Ale pravdupovediac, stále sa cítim rovnako ako na začiatku.

@anonym_autor ako na zaciatku tak to moze trvat aj rok, okrem toho ak ti povedal skarede veci, tak by si ten zaujem mala stratit rychlejsie.

vorkola
12. júl 2025

kasli nanho, ved este sa ti len zivot zacina,neboj ,najde si.Ked ho stretnes kasli nanho

alexanderkovacs
13. júl 2025

@anonym_autor mne to trvalo asi aj 5 rokov kym som sa stym vyrovnal, ze uz nie sme spolu. Prva velka laska. Hoci som mal ine vztahy , asi v kazdej som hladal Ju. Casom to bolo stale lepsie a lepsie. Viem, ze na nu nikdy nezabudnem, ja tvrdim ze ani netreba zabudat. Clovek sa uci z tych vztahoch. Sem tam sa stretneme na prechadzke. Kludne vieme pokecat. Som rad ze aj ona je stastna zo svojoubrodinou ako ja 🙂

lubomirko2
13. júl 2025

No je to veľmi individuálne, niekto si nájde druhého partnera za týždeň, ja som sa spamätával z prvého rozchodu 5 rokov ( vzťah trval tri roky)
Ja som to mal ešte o to "lepšie" že celé tri roky ma upodozrievala a nakoniec si ona našla druhého
No a čo som robil? V prvom rade som si našiel nový koníček ( dobrovoľný hasič) tam som spoznal kopec ľudí čo bolo fajn ale stále to nestačilo, úplne odstrihnúť mi pomohla až zmena imidžu, počúvať ľudí čo ťa majú radi, mne kamošky poradili navštíviť barbera a nechať si decentnú bradu, od toho momentu stúpol aj záujem žien o mňa a bývalá? Na tú si ani nespomínam pomaly🙂

margotka17
13. júl 2025

@anonym_autor pozri sa, ber to tak, že ti ten vzťah niečo dal do života, takú skúsenosť, ktorá ťa v ďalšom vzťahu posunie ďalej. Áno, určite ti je ťažko, keď vidíš, ako si on žije, ale nič nie je stratené a aj ty nájdeš svoju spriaznenú dušičku,s ktorú budeš šťastná, spokojná a veselá. Vyjdi s kamoškami na korčule či bicykle, vonku na zmrzku, kávičku, kino, aby si zahnala myšlienky. Držím ti palceky, nech k tebe to šťastie, príde čím skôr 👍

autor
14. júl 2025
@margotka17

@anonym_autor pozri sa, ber to tak, že ti ten vzťah niečo dal do života, takú skúsenosť, ktorá ťa v ďalšom vzťahu posunie ďalej. Áno, určite ti je ťažko, keď vidíš, ako si on žije, ale nič nie je stratené a aj ty nájdeš svoju spriaznenú dušičku,s ktorú budeš šťastná, spokojná a veselá. Vyjdi s kamoškami na korčule či bicykle, vonku na zmrzku, kávičku, kino, aby si zahnala myšlienky. Držím ti palceky, nech k tebe to šťastie, príde čím skôr 👍

@margotka17 Ďakujem krásne❤️