icon

Ako sa vysporiadať s toxickou svokrou?

6. aug 2025

Ze sa nestretavate s partnetovou matkou a nechodite vobec ku jeho rodine?
Zo zaciatku bolo vsetko ok. Ale stalo sa zopar veci. Ja a jeho matka sme zrejme rovnako tvrdohlave... nejdem tu vypisovat co vsetko stalo. Bolo by to na dlhe citanie. Snazila som sa velmi, aby nase vztahy boli v poriadku ale zistila som, ze si s nimi nerozumiem. Som z ineho sveta... oni z dediny, ja z mesta. Jeho matka je velmi panovacna a toxicka osoba. Tento rok som tam bola len 3x ale citim, ze tam nie som vitana. Ona neuznava iny nazor ako ten jej. Navyse som sa od mojho priatela dozvedela, co rozprava za mojim chrbtom o mne a nie su to vobec pekne reci. Nic na mne nevidi dobre. Rozhodla som sa, ze tam nebudem vobec chodit. Som asi vadna ale nebudem sebe vedome ublizovat. Ani na jej narodeniny, ani na Vianoce. Mate to niektora tak? Neviem, co to spravi s nasim vztahom.

anonym_b4e2e8
6. aug 2025

nebudeš chodiť. ok, aj tak sa dá.
záleží ako má svokra pod palcom tvojho partnera. možno to ani neprežije váš vzťah.

jamimo
6. aug 2025

@anonym_autor k svokrovcom tak 3x počas roka, k jeho rodine (tety, bratranci...) vôbec. Z jeho strany voči mojej rodine tak isto... Nič to nerobí s naším vzťahom, dokonca prospieva. Neplytváme čas s ľuďmi a činnosťami, ktoré nás nenapĺňajú. 😉

13uzivatelka11
6. aug 2025

Ja to tak nemam, keďže sa na to pýtaš, ale nemusíš tam chodiť a nevidím na tom nič zle z tvojej strany.. ak sa naozaj tak chová ako píšeš.

frndoliina
6. aug 2025

@anonym_autor ja nechodím, zvykli si na to. Moja svokra určite nie je toxická, ale tiež sa stali určité veci, po ktorých som si povedala, že to bude lepšie hlavne pre mňa. Mám dve deti, tie k babke chodia s mužom, nebránim, je to ich babka 🙂 čas, ktorý by som tam zdutá presedela viem využiť doma oveľa lepšie 😉

sense
6. aug 2025

A aky ma posto k to u tvoj partner? Od toho Bude zalezat Ci to s vasim vztahom nieco spravi alebo nie. Ja jeden dva obedy do roka vydrzim Z lasky K chlapovi aj ked teda problemom nie Je Ani tak jeho mama ale otec

domkakvet
6. aug 2025

@anonym_autor tazko povedat co to spravi s vasim vztahom, to zalezi od tvojho partnera, ale ked tam nie si vitana, tak na co tam budes chodit.

ranavika
6. aug 2025

Ja tiež som prestala chodiť,ani neplánujem , aj moja je konfliktná, má len svoj názor, do všetkého sa mieša, ešte sa aj uráža tak neviem....

viestta
6. aug 2025

Kym nemate deti, este to moze byt tak ako chces. Lenze dobre si rozmysli a vydiskutuj s partnerom co bude ak pridu deti. Budu tam chodit bez teba s otcom? Bude chodit babka s dedkom k vam? Nebudu sa deti s nimi vobec stretavat? To potom naozaj uz bude problem.

anonym_7cafd6
6. aug 2025

@anonym_autor Ja som mala jedno obdobie dobry vztah, veeelmi dlho, ale nejak sa to zmenilo a skoro rok sme sa nekontaktovali. Teda ja a ona. Teraz opatrne vychadzame, je tam primerie, ale tiez viem, ze ma casto aj ohovara. Ale ja to beriem tak, ze starecka demencia. Blizi sa k 90tke...

autor
6. aug 2025
@ranavika

Ja tiež som prestala chodiť,ani neplánujem , aj moja je konfliktná, má len svoj názor, do všetkého sa mieša, ešte sa aj uráža tak neviem....

@ranavika ako to berie tvoj partner, ze tam nechodis? Ani na jej narodeniny neprides? Ani na Vianoce?

anonym_b2ef36
6. aug 2025

@anonym_autor Nestýkam sa s maželovou rodinou 2 roky a je zo mňa lepší - vyrovanejší človek,dokonca nám funguje manželstvo. Dosť bolo urážkam,dvojzmyslom a ironickým poznámkam na moju osobu.

anonym_b2ef36
6. aug 2025

@anonym_autor Áno,mám to tak a šťastne si žijem. Ignorujem všetky sviatky aa aj oni moje. Ako píšeš,som z iného sveta. Myslím, že to vyhovuje obom stranám.

anonym_15cf64
6. aug 2025
@frndoliina

@anonym_autor ja nechodím, zvykli si na to. Moja svokra určite nie je toxická, ale tiež sa stali určité veci, po ktorých som si povedala, že to bude lepšie hlavne pre mňa. Mám dve deti, tie k babke chodia s mužom, nebránim, je to ich babka 🙂 čas, ktorý by som tam zdutá presedela viem využiť doma oveľa lepšie 😉

@frndoliina Deti sa nepýtajú prečo je to tak? Mne raz jedno asi 6-dievčatko povedalo, že tak je jej smutno, že sa nikdy a nikde nestretávajú spolu rodičia s babkami a dedkovcami, nenavštevujú sa, nerozprávajú spolu, aj narodeníny sú len oddelene a u babky len s ockom. Ako vysvetľujete deťom takúto situáciu? Deti sú zvedavé, určite sa pýtajú.

anonym_13c538
7. aug 2025

@anonym_autor v pohode, nechces nechod
A ignorovala by som uplne

autor
7. aug 2025

@anonym_autor my uz neplanujeme rodinu si zakladat ani sobas. Obaja uz mame deti dospele. Kedze sa jeho matka takto ku mne sprava a ja ju tiez nemusim su tie nase stretavky len take nutene z povinnosti. Zakazdym si do mna rypne ked som tam a potom zahlasi aka som vztahovacna. Nevidim dovod naco tam chodit. Robi mi to zle a ked tam nechodim, mam pokoj v dusi.

ranavika
7. aug 2025
@anonym_autor

@ranavika ako to berie tvoj partner, ze tam nechodis? Ani na jej narodeniny neprides? Ani na Vianoce?

@anonym_autor ako mal len pripomienku, že som dlho nebola, ale nevadí, nič sa nedeje, čo teraz, keď je taká, len rozkazuje ,kritizuje, ani mne nevadí, keď on neide ku mojej mame, on ide ku svojej keď tak s mladším synom....

frndoliina
7. aug 2025
@anonym_15cf64

@frndoliina Deti sa nepýtajú prečo je to tak? Mne raz jedno asi 6-dievčatko povedalo, že tak je jej smutno, že sa nikdy a nikde nestretávajú spolu rodičia s babkami a dedkovcami, nenavštevujú sa, nerozprávajú spolu, aj narodeníny sú len oddelene a u babky len s ockom. Ako vysvetľujete deťom takúto situáciu? Deti sú zvedavé, určite sa pýtajú.

@anonym_15cf64 deti sa nepýtajú, pretože majú 2,5 roka a 9 mesiacov 🙂 rovnako sa raz budú pýtať, prečo majú len jednu babku. Ja som o mamu prišla ako 8ročná, doteraz je nezvestná a úprimne, trápi ma viac, ako im vysvetlím toto. Na to, že nechodím k ich babke im jednoducho poviem pravdu, že tam nechcem chodiť, že ja toľko zábavy u ich babky nemám 🙂

margotka17
7. aug 2025

@anonym_autor popravde neviem, čo ti odpovedať. Svokra som už nezažila a svoju som mala takú normálnu ženu. Aj k nám chodila na pár dní, aby nebola stále doma, bývali sme od seba 200 km. Aj my sme chodili k nej. No ak máš ten zlý pocit u nich, tak tam nechoď, alebo ozaj len minimálne 1 x ročne. Zbytočne by si sa stresovala. Manžel ak chce, nech ide, je to jeho rodina. Možno to čas zmení v lepšie, možno v ešte horšie. Veľa záleží aj od tvojho muža, ako to zoberie on.