icon

Ako sa vysporiadať s toxickým bývalým partnerom?

25. aug 2025

Čaute, polroka dozadu som spoznala muža, ktorý bol úplne dokonalý. Avšak som v jeho správaní spoznala manipulativneho narcistu, ktoré sa prejavili presne po tom polroku, dovtedy to fakt hral skvelo, ale zrazu sa snažil obmedzovať moj kontakt s mojou rodinou, kamarátmi (samozrejme on mal tie najlepšie úmysly, veď nikto z nich nebol dosť dobrý), za všetko zle čo sa stalo som mohla ja, dokonca aj za to, že si zabudol nastaviť budík a zaspal 🤣 chorobne vyžadoval sex (na začiatku to nerobil, potom ho chcel už aj trikrát denne napriek môjmu nesúhlasu, čo bola pre mňa posledná kvapka). No proste, ako náhle toto celé začalo, poslala som ho do riti a zmenila si číslo, lebo stále mal potrebu mi vyvolávať a vypisovať aj z iných čísel, keď som si jeho zablokovala. Najprv dával taktiku, že ma miluje a nevie si predstaviť bezo mňa život, že sa zmení, potom ze sa zabije bezo mňa a potom mi nadával do kuri*v, lebo na nic z toho som neodpisala, rovno som ho blokovala. Teraz najnovšie začal posielať do práce správy (anonymne, ale kto iný by to robil, pretože podobne správy mi posielal na whatsapp z cudzích čísel keď som nepristúpila na jeho srdcervúce vyznania) že zamestnávajú frigidnu psychopatku, že beriem lieky vďaka ktorým dokážem vykonávať tu prácu a že som nebezpečná. Toto poslal 2 mojim nadriadeným nad LinkedIn, riešila som to so známym z polície a ten mi povedal, že bohužiaľ na polícii s tým zatiaľ nedokážu nic urobiť. 🥲 prosím vás, ktoré máte skúsenosť s podobnými psychopatmi, čo s tým? Mám mu ísť nakopať gule, idiotovi, strašne ma nebaví skloniť hlavu a čakať kým to prejde lebo to čo si dovoľuje je sila a očividne to nemám ako riešiť.

viestta
25. aug 2025

Poslat mu jednu spravu. "Este raz a podavam tresne oznamenie za stalking a ohovaranie." Jedno aj druhe policia riesit musi. Ked neprestane, tak ist na policiu a to TO na neho podat.

anonym_c60ce6
25. aug 2025

@anonym_autor nič ďalej nereaguj na jeho , v práci vysvetlí o čo ide , určite mu níc nevyčítaj ani neodpisuj

anonym_0d447c
25. aug 2025

K tomu vsetkemi co ti napisali ak ho niekde stretnes kvalitne ho kopni medzi nohy.

ivik4
25. aug 2025

No drzim palce ze Ti ticho pomoze, u mna teda nepomohlo. ,,pomohlo" mi iba to ze sa to stale stupnovalo az to nedopadlo dobre a dostal trest. Strasne vela magorov beha po tomto svete ,nevieme a su medzi nami, clovek by ani nepovedal🙄

anonym_781e4b
25. aug 2025

@anonym_autor podobnu skusenost mam aj ja,sice to je už par rokov do zadu ale tiež to bol taky idiot využival ma za všetko nema ako chodiť za mnou musim mu “požičať,, peniaze ano jasne do dnešneho dňa som ich nevidela 😆.No bolo to važne hrozne uplne chorobne žiarlil bil ma strašne niečo no keď som ho nechala po roku a pol tak to bolo peklo chodil za mnou do školy kde som chodila na strednu,chodil pred môj dom skovaval sa za stromy vždy keď som si otvorila okno buď o 20:00 alebo o 23:00 vždy tam stal a pozeral sa na mňa riešila som to aj z jeho rodičmi nič som nevyriešila, stale sa vyhovaral že chodi sem do posilky ano a tu posilku mam ja asi pred domom alebo na stromom😂😂😂.No a posledna kvapka bola to že som išla von s kamaratom a kamaratkou s ktorou som sa mohla konečne normalne baviť lebo som mala aj nu zakazanú tak ma prenasledoval vytiahol na mňa zbraň a že ma zastreli a potom seba a zomreme spolu😂😀no takže jasne že to nespravil ja som okamžite volala policiu no ale utiekol tak ho nenašli že vraj, no a keď som prišla na policajnu stanicu povedala som všetko čo sa dialo a deje aj všetky vyhražne spravy a podobne tak mi povedali že s tym nič nemôžu spraviť že nemam na sebe nič žiadne modriny alebo ma nezastrelil takž bohužial to bude pre neho len 33euro pokuta😃.
No takže tak teraz mam už svoj život mam manžela dceru a on do dnešneho dňa chodi sem do mesta 5 domov od našeho byva jeho brat zo svojou ženou takže parada 😃,sice už mam klud len sem tam si pozre nejaky fake učet moju story ale inak pohoda😂😂

tumira
25. aug 2025

Boze mne sa niekedy az rozum pozastavuje aki dilinovia jestvuju na tomto svete. To na nervy, clovek aby ozaj sa mal furt na pozore.

autor
25. aug 2025

ja určite pôjdem na políciu, lebo mám toho fakt plne zuby a nebudem ticho, takúto idioti by mali dostať príučku. Otázne je či mi polícia nejako pomôže, keď vieme ako to tu funguje. V práci sú nadriadení informovaní o všetkom, máme našťastie také menej formálne vzťahy, tak vedia celý príbeh a stoja pri mne. Je mi fakt zle čo za kreteni existujú, by ma zaujímalo či je to aj výchovou, detstvom alebo sa len narodil prijebany

autor
25. aug 2025
@tumira

Boze mne sa niekedy az rozum pozastavuje aki dilinovia jestvuju na tomto svete. To na nervy, clovek aby ozaj sa mal furt na pozore.

@tumira a z čoho mi je úplne zle, že jak to vedia hrať na začiatku. Fakt by som povedala že som stretla pána dokonalého. A ešte viac zle mi je z toho, že niektoré ženy nevedia od takých hneď odísť, nechajú sa manipulovať a vydierať a nedajbože majú s takým človekom deti. Najradšej by som každej jeho budúcej partnerke písala hneď na začiatku nech uteká. Zaslúžil by si kopance medzi nohy nech sa mu už nikdy nepostaví

domkakvet
25. aug 2025
@anonym_autor

@tumira a z čoho mi je úplne zle, že jak to vedia hrať na začiatku. Fakt by som povedala že som stretla pána dokonalého. A ešte viac zle mi je z toho, že niektoré ženy nevedia od takých hneď odísť, nechajú sa manipulovať a vydierať a nedajbože majú s takým človekom deti. Najradšej by som každej jeho budúcej partnerke písala hneď na začiatku nech uteká. Zaslúžil by si kopance medzi nohy nech sa mu už nikdy nepostaví

@anonym_autor tak manipulatori maju chore geny, plus vychova a detstvo, ked sa pod to podpise, tak nic dobre z toho nevznikne.

autor
25. aug 2025
@domkakvet

@anonym_autor tak manipulatori maju chore geny, plus vychova a detstvo, ked sa pod to podpise, tak nic dobre z toho nevznikne.

@domkakvet fakt je to strašne, ja som mala už strašne nervy aj na jeho rodičov že čo vychovali za svinu

domkakvet
25. aug 2025
@anonym_autor

@domkakvet fakt je to strašne, ja som mala už strašne nervy aj na jeho rodičov že čo vychovali za svinu

@anonym_autor je tu o tom viac diskusii, len tak rychlo sa ho nezbavis.

autor
25. aug 2025
@domkakvet

@anonym_autor je tu o tom viac diskusii, len tak rychlo sa ho nezbavis.

@domkakvet tak potom fakt pomôže ho asi len poriadne nakopať. Mňa by fakt zaujímalo ako sa ma človek brániť proti takýmto idiotom lebo ako mlčať a čakať sa mi fakt nechce

1mata
25. aug 2025

@anonym_autor podobného chuja som mala aj ja 4,5 roka. Po rozchode ma prenasledoval, citovo vydieral. Dokonca sa vyhrážal, že sa zabije. Keď som myslela, že to prešlo o pol roka doškriabal auto môjmu novému, rozmlátil kladivom okno. Psycho, až keď si ho istí ľudia odchytili a došťal sa do gatí, až vtedy prestal. Na polícii ti nepomôžu, môžeš mu pohroziť trestným oznámením, ale nič ti to nebude platné. Pošli na neho nejakých 💪🏼 a budeš mať kľud.

autor
25. aug 2025
@1mata

@anonym_autor podobného chuja som mala aj ja 4,5 roka. Po rozchode ma prenasledoval, citovo vydieral. Dokonca sa vyhrážal, že sa zabije. Keď som myslela, že to prešlo o pol roka doškriabal auto môjmu novému, rozmlátil kladivom okno. Psycho, až keď si ho istí ľudia odchytili a došťal sa do gatí, až vtedy prestal. Na polícii ti nepomôžu, môžeš mu pohroziť trestným oznámením, ale nič ti to nebude platné. Pošli na neho nejakých 💪🏼 a budeš mať kľud.

@1mata boze to je fakt hrozne, to mi je ľúto. fakt mi je zle koľko z nás ma podobnú skúsenosť. Čítam tu teraz fóra a je to ako cez kopirak. A je mi na vracanie že polícia s tým nic neurobí, to ako fakt mám čakať či mi nejako neublíži a až potom budú ochotní niečo robiť 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

anonym_288c52
25. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor práve tá dokonalosť ťa mala varovať, dokonalý nie je nikto

anonym_e0b959
25. aug 2025

To je fakt neskutocny hnus, kolko zien ma skusenost s nejakym narusenym stalkujucim magorom... Ja som zazila len taky slabsi odvar, ale stale ma striasa, ked si na to spomeniem. Dodnes radsej nemam na socialnych sietach ziadne verejne fotky, lebo sa bojim, ze ten debil si ma stale vyhladava na nete, aj ked uz roky som ho nevidela (a to som sa s nim ani nikdy nebavila) a je mi zle z predstavy, ze by si ukladal/screenshotoval moje fotky. 🫣

autor
25. aug 2025
@anonym_288c52

@anonym_autor práve tá dokonalosť ťa mala varovať, dokonalý nie je nikto

@anonym_288c52 čo? 🤣 čiže keď sa ku mne správal pekne, bol inteligentný, vnímavý, tak som to mala brat ako chybu? 😂 to kde sme preboha 🤣🤣

autor
25. aug 2025
@anonym_e0b959

To je fakt neskutocny hnus, kolko zien ma skusenost s nejakym narusenym stalkujucim magorom... Ja som zazila len taky slabsi odvar, ale stale ma striasa, ked si na to spomeniem. Dodnes radsej nemam na socialnych sietach ziadne verejne fotky, lebo sa bojim, ze ten debil si ma stale vyhladava na nete, aj ked uz roky som ho nevidela (a to som sa s nim ani nikdy nebavila) a je mi zle z predstavy, ze by si ukladal/screenshotoval moje fotky. 🫣

@anonym_e0b959 bože to mi je ľúto. Fakt mi je hrozne z toho, koľko nás je. A že reálne im za toto nic nehrozí. Svine.

ivik4
25. aug 2025

Tak nie ze vzdy nic nehrozi
Ten ,,moj" podpisal dohodu o vine a treste skoncil s podmienkou a dostal zakaz priblizenia. Keby nepodpisal, hrozilo mu az 6rokov basy

autor
25. aug 2025
@ivik4

Tak nie ze vzdy nic nehrozi
Ten ,,moj" podpisal dohodu o vine a treste skoncil s podmienkou a dostal zakaz priblizenia. Keby nepodpisal, hrozilo mu az 6rokov basy

@ivik4 to mi dodalo nádej. A ak sa smiem opýtať, čo robil ten “tvoj”? Došlo aj k nejakému ohrozeniu?

domkakvet
25. aug 2025
@anonym_autor

@domkakvet tak potom fakt pomôže ho asi len poriadne nakopať. Mňa by fakt zaujímalo ako sa ma človek brániť proti takýmto idiotom lebo ako mlčať a čakať sa mi fakt nechce

@anonym_autor cakat a mlcat sa ti nechce, ale zial toto prejde iba casom, ak budes mat stastie moze to prejst ak si najde coskoro inu, ale ze to bude coskoro je malo pravdepodobne. Ku tomu co si odpisala k inemu komentaru, ze ked sa spraval pekne atd. ci si to mala brat ako chybu, tak ano mala si zapnut minimalne kontrolky, lebo neviem sice ako sa to prejavovalo, ale nikto nie je dokonaly, no pravdepodobne ti na vsetko pritakaval, cize ako keby bez nazoru, len aby si bola spokojna, casty prejav tychto psychopatov, to pisem len ako varovanie do buducna, ale snad uz nikoho takeho nestretnes.

binarypete
25. aug 2025

Kolegyna u nas v byvalej praci mala jedneho takeho, rozosielal rozne divoke maily o nej kompletne vsetkym 200+ ludom u nas v praci a vypisoval po linkedine. Ignorovat nezaberalo zacal jej potom davat klince pod pneumatiky kazdy den. Par krat rozbil okno na aute v noci. Po asi pol roku poslala par kamaratov a strucne mu vysvetlili ze taketo spravanie je zdraviu skodlive. Odvtedy ma zatial pokoj.

dismonika
25. aug 2025

@anonym_autor presne ale úplne presne toto sme mali v rodine... zlízla som si to hlavne ja, keďže som ho prekukla prvá. Našťastie už je pokoj...

autor
26. aug 2025
@domkakvet

@anonym_autor cakat a mlcat sa ti nechce, ale zial toto prejde iba casom, ak budes mat stastie moze to prejst ak si najde coskoro inu, ale ze to bude coskoro je malo pravdepodobne. Ku tomu co si odpisala k inemu komentaru, ze ked sa spraval pekne atd. ci si to mala brat ako chybu, tak ano mala si zapnut minimalne kontrolky, lebo neviem sice ako sa to prejavovalo, ale nikto nie je dokonaly, no pravdepodobne ti na vsetko pritakaval, cize ako keby bez nazoru, len aby si bola spokojna, casty prejav tychto psychopatov, to pisem len ako varovanie do buducna, ale snad uz nikoho takeho nestretnes.

@domkakvet ja neviem ženy či ste načisto tupé, ale vážne idete obviňovať ženu že ho neprekukla hneď? a ty čo tu trepeš že mi na všetko pritakával, ale asi hlúpym ženám to musím napísať takto - na začiatku sa správal fakt pekne, to znamená že rešpektoval moje názory ale zároveň si prejavil svoje, keď mal opačne. Dalo sa s nim diskutovať o čomkoľvek, mal skvelý všeobecný prehľad, nerobil nikdy žiarlivostné scény, bol proste normálny pohodový človek akého by chcela každá. Takže sorry ak mi pri tomto mali blikať kontrolky, tak to potom lutujem aké nastavenie máte lebo som myslela že takto by sa mali správať všetci dospeli ľudia.
Časom začalo zhadzovanie, izolovanie od mojej rodiny a kamarátov, vynucovanie sexu aj napriek môjmu nesúhlasu, obviňovanie a to mi kontrolky už svietili, preto som ho poslala do riti.

ivik4
26. aug 2025
@anonym_autor

@ivik4 to mi dodalo nádej. A ak sa smiem opýtať, čo robil ten “tvoj”? Došlo aj k nejakému ohrozeniu?

@anonym_autor no najskor to zacalo ze vypisoval v mojom mene vsetkym mojim znamym ( a aj ma ociernoval nepravdami), potom dal na net 1moju foto o ktorej som ani netusila ze existuje. To som sla uz na policiu. Neskor mi uz prisla sms ze si ma odchyti a vtedy to policia posunula kriminalke. A stale mi pisal ze ak sa nevratim zabije nielen mna ale aj moju rodinu. Doma som musela aj telefonne cislo zmenit co nam vyvolaval tisic krat,nielen mne na mobil. No a jedneho dna si ma dokonca odchytil a ohrozil ma tehotnu ( ja som sa vratila v tom case k byvalemu) na schodoch . Rovnako dalsie 2 razy stal pred nasim bytom celi bozi den a aj pred domom mojej starkej . Strasne cosi
Mala som vela dokazov a aj svedkov chvalabohu. Cele sa to tiahlo cca 2 roky od zaciatku po koniec
Ziadne take ze ignorovat ho by pomohlo, vobec.
Ked je raz niekto chory,nepomoze nic. Robit si bude stale co on chce

domkakvet
26. aug 2025
@anonym_autor

@domkakvet ja neviem ženy či ste načisto tupé, ale vážne idete obviňovať ženu že ho neprekukla hneď? a ty čo tu trepeš že mi na všetko pritakával, ale asi hlúpym ženám to musím napísať takto - na začiatku sa správal fakt pekne, to znamená že rešpektoval moje názory ale zároveň si prejavil svoje, keď mal opačne. Dalo sa s nim diskutovať o čomkoľvek, mal skvelý všeobecný prehľad, nerobil nikdy žiarlivostné scény, bol proste normálny pohodový človek akého by chcela každá. Takže sorry ak mi pri tomto mali blikať kontrolky, tak to potom lutujem aké nastavenie máte lebo som myslela že takto by sa mali správať všetci dospeli ľudia.
Časom začalo zhadzovanie, izolovanie od mojej rodiny a kamarátov, vynucovanie sexu aj napriek môjmu nesúhlasu, obviňovanie a to mi kontrolky už svietili, preto som ho poslala do riti.

@anonym_autor ako dufam, ze toto nebolo adresovane mne, lebo za radu urazky? Ja som ti napisala ako to chodi pre teba a aj pre zeny, ktore to budu citat aby si dali pozor, napisala som, ze pravdepodobne pritakaval, ak to tak nebolo, tak si mala len iny vadny kus, ale vacsina je charakteristicka aj prave tym a ako som napisala bolo to prave preto ako vystraha do buducna na co si dat pozor, mozes si to precitat este raz, nic zle v tom nebolo, ani myslene.