Ako si budovať nové priateľstvá po tridsiatke?
Ako si budovať nové priateľstvá po tridsiatke? Pomôžte mi. Som taký muž samotar. Vyzeram ok, praca ok. Ale nadviazať kontakt - to je problem
Stiahni si tinder
Nájdi si koníčky. Každý deň by si mal mať program, sú turistické kluby, posilnovanie, box, jóga, šitie, keramika. Chceš mať čo najviac rôznorodý program, obohacuje to život.
Potom sa neboj ľudom prihovoriť a buď otvorený novým veciam, nikdy nebuď sústredený na ciel (čiže že rovno budem mat priatela alebo frajerku). Ale proste sa zaujímaj o druhých, ľudia to cítia.
A skús sa prihlásiť na dobrovoľníctvo, je viacero neziskoviek čo radi ocenia pomocné ruky. Spoznáš tam nových a zaujímavých ľudí, čo im nieje všetko jedno.
A posledná vec je udržiavaj vztahy. Napíš ĺudom keď majú narodky, pozvi ich. Zorganizuj večeru a podobne .

Najľahšie asi cez záujmy, koníčky alebo s kolegami v práci. Samotár do akej miery? Lebo niektorí vôbec nevyhľadávajú kontakty s inými ľuďmi, niekomu postačí počas dňa len milý rozhovor so susedmi a niekto túži naviazať nové vzťahy ale zas až prílišnú pozornosť a spoločnosť nevyhľadáva... Tak to asi záleží od toho. Mne najviac nových priateľov do života prišlo, keď boli niekde nový a ja som sa im prihovorila prvá zo skupinky. Nadviazanie kontaktu je vtedy veľmi jednoduchého, lebo máte hneď spoločné témy. Takýmto "adoptovaním" nových členov v nejakom kolektíve sa dá naviazať pekné priateľstvo... A keby ste si zas až tak nesadli, minimálne sú hneď od začiatku nastavené dobré vzťahy a niekomu sme aspoň spríjemnili prvé dni v novom prostredí. 🙂