icon

Ako si nájsť nové kamarátky?

15. apr 2025

Ahojte,
už dlhšie ma niečo trápi a verím, že možno nie som jediná. Od narodenia dcérky som dúfala, že popri materskej si nájdem nové kamarátky – mamičky, s ktorými by sme si mohli rozumieť, občas sa stretnúť, prejsť sa s kočíkom, porozprávať sa či zájsť na kávu... ale realita je trochu iná.

Na ihriskách a v okolí mám pocit, že väčšina mamičiek sa už pozná, sú v skupinkách a mne je nepríjemné sa “votrieť”. Cítim, že mi chýba niekto, s kým by som si mohla prirodzene pokecať o všetkom možnom, nielen o deťoch.

Máte nejaké tipy, kde si hľadať mamičkovské kamarátky? Skúšala som skupiny tu na MK, FB ale akosi bezúspešne.

lili929
15. apr 2025

Neporadim ti, ale mam to rovnako 😀 uz som aj rozmyslala, ci neposobim nejako odstrasujuco, ale vzdy sa snazim milo porozpravat, prehodime aj par slov a tak to vzdy aj skoncilo 🙂 ale ja som aj dost introvert a malokedy zacinam konverzaciu sama, mozno je to aj v tom. Starsi syn uz chodi do skolky a mam pocit, ze tam sa tiez mamicky pokamaratili a ja zasa nic.
No mozno nam tu poradi nejaka kamaratska mamicka 😀

denkabemommy
15. apr 2025

S 3 babami som sa spoznala tak, že sme sa dali do reči a sadli sme si, sme v kontakte do dnes. S 2 som sa spoznala na MK, zvyšné v štýle “kamoškina kamoška” 😅. Odsťahovali sme sa do nového mesta, kde som nepoznala nikoho, deti už chodia škola a škôlka. Ale aj tu je to znovu tak, že sme sa dali len tak do reči a sadli sme si 🙂 zvyčajne si hľadám ale priateľstvá v blízkosti bytovky kde bývam, nie zámerne ale proste tam tých ľudí človek často stretáva a tým pádom to príde tak nenásilne a postupne

petamich
15. apr 2025

Nasla som si cez FB skupinu Julovky cosi, zorganizovala sa spolocna "kocikovacka", par nas ostalo na kavu a stretavame sa do dnes. Potom este na Baby balance a detskom plavani, ze sme sa tam stretavali a dali do reci.

sszuzu8
15. apr 2025

Nijak 🤭 nedarí sa mi ani osobne ani cez sociálne siete. 🤦‍♀️

siska53
15. apr 2025

No... Ja neviem..ja som oslovila jednu z domu, ona mala dalsiu znamu, tak sme zacali kocikovat takto. A neskot, ked podrastli, tak sme sa skamosili a pridali sa k nam dalsie mamicky, aj ked sme mozno boli skupinka...

Neboj da oslovit, aj ja som da kolkokrat prihovorila mamickam na inych ihriskach a mala som potom zname aj tam, aj tam a bolo to super!

patrika_p
15. apr 2025

Tiez to mam rovnako 😀 akurat co ma s dvojickovskym kocikom zastavuje kazda druha babka a tetka. Ale so ziadnou mamickou som sa za takmer rok kocikovania nezoznamila. 😉 mozno je to moja chyba, tiez som dost introvertna 🤷‍♀️

miriamzba
15. apr 2025

Hernicky, ihriska, baby kluby, parky... niekolko fajn kamosiek mi odtial pribudlo. Si z BA? Skús napr balance dom na narcisovej, skoč na kuchajdu alebo strkovec, horaren, sad Janka krala, euroveu. Niekedy stačí aj detský kutik v reštike.

ronie338
16. apr 2025

Ja som introvert aj keď to na mňa nepovie každý, mám problém sa zoznámiť a to chodíme na baby balancd, na ihriska, plávať nie to sme začali aj skončili lebo bol stále chorý. Ale zase keď potrebujem mam sesternice okolo ktoré majú rovnako staré deti, narodilo sa nám naraz v jednom roku. A sestra tiez. Nikdy som nemala kamošky max dve, ale vždy to postupne vysumelo do stratená.