Ako si nájsť nové kamarátky?
Ahojte
Dnes sa mi stala taka neprijemnost, mali sme taku skupinu na massangeri (kamosky) a vyhodili ma od nej, pisala/volala som im osobne, vacsina z nich povedala ze im na mne nic vadi, tri sa so mnou prestali bavit uplne, akoze mam aj ine kamosky okrem nich, ale dost ma to mrzi, ze ma uplne vynechali zo skupiny lebo to boli close kamosky, ale som rada ze s niektorymi som v pohode. Najviac im vadi to ze niekedy mam taku naladu a niekedy taky (som naladova) a ze sa casto urazam, co je normalne a neverim, ze niektori ludia su schopni sa za to prestat bavit, ale sak co uz, z velkej skupiny mi ostali len fakt par kamosiek a kamosky zo skoly, nemam ich vela uz, skor som taky introvert a mam radsej male skupiny alebo len par kamosiek, ale potom ked poznam cloveka som viac taka otvorena. Dam si od tejto skupinky pauzu a o dva tyzdne sa im ozvem ci pojdeme von, lebo furt som s nimi chodila von a teraz uz moc nemam s kym a ja potrebujem socializaciu a nebyt len doma, este dodam, ze s niektorymi som rada, ze sa uz prestali so mnou bavit lebo aj tak som sa vacsine pri nich citila vynechana... Mam aj najlepsiu kamosku, ktora vie o mne všetko, ale moc s nu nechodim von lebo býva daleko a velmi si ju vazim.Neviete mi prosim povedat ako byt lepsia kamoska a ako si najst kamosky?
Veď vieš čo im vadí tak zapracuj natom a urážať sa naozaj NIE JE normálne, rovnako ani byť náladová až tak, že im to vadí pokiaľ nie si malé dieťa, ktoré nie je dostatočne emocionálne vyspelé a teda ešte nevie dobre pracovať s emóciami. Ak mám byť úprimná s náladovým a urážajúcim človekom ani ja by som sa nebavila.
@anonym_autor
Prečo sa urážaš?
Popremyšľaj o Tom. Tiež by ma nebavilo vyberať slová keď ti chcem niečo povedať na rovinu a sa uraziš.
Po prípade ti ľudia nebudú hovoriť pravdu.
Ak je niekto drzí je v poriadku normálne odpovedať a nastaviť hranicu.
Čo znamená naladová? Čo to ovplyvňuje?
Nad tým tiež porozmýšľaj.
@lucyluska naladova som dost lebo mna dost ovplyvnuje inych spravanie a urazam sa iba vtedy ked nemam naladu a niekto si zo mna spravi srandu, inak sa neurazam
@anonym_autor ak sa urazas pre somariny, tak sa im necudujem a ak su to vazne veci, tak mas pravo sa urazit, tak popremyslaj nad tym za ake veci sa urazas, ci je to dolezite, alebo nejaka nepodstatna vec.
Veď vieš čo im vadí tak zapracuj natom a urážať sa naozaj NIE JE normálne, rovnako ani byť náladová až tak, že im to vadí pokiaľ nie si malé dieťa, ktoré nie je dostatočne emocionálne vyspelé a teda ešte nevie dobre pracovať s emóciami. Ak mám byť úprimná s náladovým a urážajúcim človekom ani ja by som sa nebavila.
@autumn1 urazam sa iba vtedy ked si niekto zo mna spravi srandu a nemam na to naladu, inak si viem spravit srandu aj zo seba ked mam na to naladu, naladova som preto lebo tiez mam vlastne problemy a musim ich riesit, tie kamosky co sa so mnou uz prestali bavit, nechcam ich tak, ludia prichadzaju a odchadzaju a druhu sancu mi uz fakt nedaju
@anonym_autor ak sa urazas pre somariny, tak sa im necudujem a ak su to vazne veci, tak mas pravo sa urazit, tak popremyslaj nad tym za ake veci sa urazas, ci je to dolezite, alebo nejaka nepodstatna vec.
@domkakvet urazam sa iba vtedy ked si niekto zo mna spravi srandu a nemam na to naladu, inak si viem spravit srandu atd
@lucyluska naladova som dost lebo mna dost ovplyvnuje inych spravanie a urazam sa iba vtedy ked nemam naladu a niekto si zo mna spravi srandu, inak sa neurazam
@anonym_autor Musis si vediet zo seba urobit srandu. Ber to ako ponaucenie a nauci sa pracovat so svojimi naladami a urazanim. Nikto sa s takou osobou nechce kamaratit a budes mat v zivote s kazdym problemy.
@anonym_autor Musis si vediet zo seba urobit srandu. Ber to ako ponaucenie a nauci sa pracovat so svojimi naladami a urazanim. Nikto sa s takou osobou nechce kamaratit a budes mat v zivote s kazdym problemy.
@marca12 no niekedy nemam na to naladu si zo seba spravit srandu alebo mi niekto nadava na postavu, tak samozrejme ze sa urazim
@anonym_autor ok, to že ťa správanie iných ovplyvňuje je dôležité podchytiť. Lebo to bude tebou lomcovať. Odosobniť sa. Tie emócie neprenašať na seba. A keď ti ich spoločnosť vadí tak to asi nieje dobrá spoločnosť.
Je dobré sa naučiť normálne reagovať keď si niekto z teba robí srandu, slušne upozorniť, vysvetliť a nastaviť hranicu. Nemusiš sa uraziť.
@anonym_autor ok, to že ťa správanie iných ovplyvňuje je dôležité podchytiť. Lebo to bude tebou lomcovať. Odosobniť sa. Tie emócie neprenašať na seba. A keď ti ich spoločnosť vadí tak to asi nieje dobrá spoločnosť.
Je dobré sa naučiť normálne reagovať keď si niekto z teba robí srandu, slušne upozorniť, vysvetliť a nastaviť hranicu. Nemusiš sa uraziť.
@lucyluska vyskusam proste aj ked nebudem mat naladu si spravit zo seba srandu, ale sak co uz, co sa da robit
@lucyluska vyskusam proste aj ked nebudem mat naladu si spravit zo seba srandu, ale sak co uz, co sa da robit
@anonym_autor ak si niekto bude robiť srandu z postavy tak smiať sa určite nemusíš. Buď hodiš späť rozumný protiútok a zaklincuješ ho. Urazať sa nemusíš, treba vedieť používať rozum a nie hneď emócie.
@anonym_autor ak si niekto bude robiť srandu z postavy tak smiať sa určite nemusíš. Buď hodiš späť rozumný protiútok a zaklincuješ ho. Urazať sa nemusíš, treba vedieť používať rozum a nie hneď emócie.
@lucyluska dobre skusim dakujeem, a nemate nejake rady co robit ked nebudem mat s niekym ist von? Lebo ja proste potrebujem byt s niekym a nie len byt doma..
@autumn1 urazam sa iba vtedy ked si niekto zo mna spravi srandu a nemam na to naladu, inak si viem spravit srandu aj zo seba ked mam na to naladu, naladova som preto lebo tiez mam vlastne problemy a musim ich riesit, tie kamosky co sa so mnou uz prestali bavit, nechcam ich tak, ludia prichadzaju a odchadzaju a druhu sancu mi uz fakt nedaju
@anonym_autor ja keď mám vlastné problémy riešim tie a zvyšok ide mimo - normálne napíšem komu treba, že mám toho veľa a ozvem sa keď budem mať voľnejšie. Keď nemám náladu som jednoducho offline, snažím sa ju sama zlepšiť alebo dokonca niekedy práve vtedy s kamoškami sa mi zlepší navzájom sa povzbudíme, posmejeme. Musíš si ujasniť priority, čo je dôležitejšie kamošky vs riešenie problémov. Čo sa týka robenia srandy aj ja si viem zo seba s kamoškami urobiť srandu ale nikdy som sa zato neurazila. Ak z teba si robia tú srandu pravidelne zamyslela by som sa nad kamarátstvom s nimi.
Kolko mas rokov?
Kolko mas rokov?
@anonym_f76e72 budem mat 18
skupina na massangeri? to sú také “kamarátstva”…
Mam kamosku ktora patri / patrila do skupiny 5 kamosiek. Tato moja kamoska je podla mna z nich najkrajsia najatraktivnejsia jednoducho naj. V tej skupine poznam jednu trosku ostatne vobec. Najstarsia volajme ju Alfa je stara a skareda ( nic v zlom len realita) ta sa citi byt mozno ohrozena tak nema problem postvat ostatne sliepocky (take co nemaju vlastny nazor) proti mojej kamoske. Tiez ju vyhodili z takej skupiny. Ona sa ma pytala na nazor tak som jej povedal ze nie stara je alfa ale jej sa stara boji lebo vsade pozornost puta ona a stara nie je na ociach. Taketo vedia byt zeny. Chvilku ich bavilo ju ohovarat ale po case si zase nasli cestu k sebe. Princip jednoduchy ty ich nepotrebujes ked su falosne. Aj vas smetiar moze byt lepsi kamos ked nebude taky intrigan.
Otázka je či si prehnane urážliva alebo naozaj sa nesprávajú vhodne
Takže ty si na to odpovedz a podľa toho by som bud pracovala na sebe alebo na inom okruhu kamosiek
Ale dobré kamošky sa hľadajú ťažko
@anonym_autor 1) ked sa na tom zhodli zrejme bude problem s Tebou 2) to neboli kamaratky ale zname podla toho ako sa zachovali 3) silou mocou hladat nove je hlupost

@anonym_autor
Prečo sa urážaš?
Popremyšľaj o Tom. Tiež by ma nebavilo vyberať slová keď ti chcem niečo povedať na rovinu a sa uraziš.
Po prípade ti ľudia nebudú hovoriť pravdu.
Ak je niekto drzí je v poriadku normálne odpovedať a nastaviť hranicu.
Čo znamená naladová? Čo to ovplyvňuje?
Nad tým tiež porozmýšľaj.