Ako si nájsť priateľky v cudzom meste?
Dobrý deň, mám zvláštny problém. Presťahovali sme sa do úplne cudzieho mesta uz pred 3 rokmi kvôli práci. Rodinu a kamarátky mám ďaleko. Mám 2 deti s ktorými chodím často von, na ihrisko.. no problém je ten že si neviem nájsť žiadnu kamarátku, som tu úplne sama a už mi to chýba sa poriadne vyrozpráva s nejakou ženou . Ak aj na ihrisku začnem s niekým debatovať tak po chvíľke ostane ticho, akoby neviem ako pokračovať v konverzácii, bojím sa že budem otravná, alebo že poviem niečo trápne... Nechcem nikoho "obťažovať" a nasilu sa rozprávať... Chodím s mladším dieťaťom aj na baby balance.. a vždy keď sa baby rozprávajú radšej som ticho a len sledujem, počúvam, usmievam sa... Mám strach že sa akurát strapnin keď poviem nejakú blbosť.... Neviem prečo takto fungujem a ako t zmeniť? Naozaj mi chýba nejaká úprimná kamoška s ktorou by som si rozumela a stretávala sa..
Ahoj, ja som v podobnej situácií. Akurát že ani v rodnom meste nemám už moc kamarátky...skôr som v kontakte s bývalými spolužiačkami zo strednej a s 2 zo základnej, ale tu kde bývam už 4 roky, tiež takmer nikoho nepoznám. Tiež by mi padlo vhod občas pokecať s nejakou rovesníčkou tu z okolia (BN). Deti ešte nemám a tak trochu dúfam že sa v najbližšej dobe aj to podarí a snáď si potom v nejakom "detskom klube" alebo pri nejakej aktivite spojenej s deťmi aj nájdem nejakú kamošku 🙂
Ja som si kámošky a známe našla v novim meste a v inom state práve vdaka detom. Na ihrisku som trávila hodiny niekolko rokov. Poznala som vela mamiciek, na malom sidlisku sa toho vela robit nedá.
Na zaciatku sme prehodili par slov, dali sa do reci, riesili hlavne deti, každý den sme sa bavili viac a viac...niektore mi sadli viac, ine menej.
Nic ine než milu otvorenu nenásilnu komunikaciu a úsmev ti neporadím.
Tak ako spominali predo mnou, treba sa s ludmi rozpravat. Ja som v malom meste. Vsetky kamaratky co tu mam poznam cez deti. Zakecas sa s rodicmi, s niektorymi si sadnes viac s niektorymi menej. Som v cudzej krajine a tiez sa niekedy bojim ze nieco trepnem (kedze sa dorozumievam anglicky) tak tiez sa nezakecam s kazdym. Bud uprimna, vesela, pozvy decka a ich rodicov na ihrisko.. Urobte si playdate. A potom aktivity, prihlas sa na (volejbal, sach.. Nejaky kruzok ) a tam spoznas dalsich ludi.
Ahoj odkiaľ si?Ak chces napíš mi😊

Naj kamosku v novom meste som spoznala prave tu na koniku a uz sme kamosky 8 rokov. Zvysok mam z mesta predtym kde som byvala, som s nimi tak raz mesacne a este som jednu dobru kamaratku spoznala v jednej praci . Mozno by si mohla skusit aj tu ako ja pred tolkymi rokmi