icon

Ako si poradiť s príťažlivosťou k nepríťažlivému?

18. nov 2025

Máte niektorá z Vás skúsenosti, že ste sa s človekom zblížili na začiatku iba emočne/citovo? Že sa vám nepáčil vôbec fyzicky predtým ale po čase ako ho spoznáte tak sa vám aj fyzicky zapáči? Krok po kroku...A išli ste do vzťahu?
Proste také , že emočne a citovo vám človek pasuje neskutočne ( za predpokladu že vás aj on chce samozrejme) ale fyzicky vás vôbec zo začiatku nepritahoval. Ale po čase vo vzťahu trebárs alebo v kamarátstve sa to "napravilo"?
Lebo mám teraz takúto situáciu... Len je aj dosť pri sebe a není že najkrajší... Ale je úžasný a všetko možné. Voláme si skoro každý deň,poznáme sa dlhšie. Plánujeme spolu veci. Pôjdeme do kina. A keď si nevolame atď,strašne mi chýba. Cítim to posledné mesiace.... A áno vidavame sa osobne,len trz sme sa 2 mesiace nevideli zatiaľ. A aj napriek tomu toto cítim intenzívnejšie a intenzívnejšie. Ale stretneme sa čoskoro.
Ďakujem pekne za odpovede.

anonym_38201a
18. nov 2025

Áno, stalo sa mi to.
Už som zrela žena a pritazlivost je pre mna o inom než o fyzické kráse. A nevadí mi, že moj partner nie je "že najkrajsi".

letfenixa
18. nov 2025

Stáva sa mi opak. Ako prvé vidím zovňajšok a postupne, ako človeka poznám viac, moje sympatie buď rastú alebo miznú. Takže aj vizuálne nádherný človek sa mi sprotivi.

jaskolka
18. nov 2025

Áno,stalo sa mi to,boli sme veľmi dobrí priatelia,ale vzťah z toho nakoniec nebol, pretože sa narýchlo kvôli práci odsťahoval do zahraničia, takže sme ostali len nejakú dobu v kontakte a postupne to prešlo do stratena 🙂

moonlight1210
18. nov 2025

Kedze mna pritahuje viac rozum, tak po vizualnej stranke mi dany clovek zacne byt sympaticky az nasledne. Nezalezi mi na nej. Je sprvoti nepodstatna.

Ale je to bezna vec, ze ked ti niekto zacne byt sympaticky povahou, zrazu vnimas v jeho crtach to, co je harmonicke a pride ti zrazu krajsi, nez predtym.

Su zeny, co vzdychaju, ze na toho svojho musia dat pozor, lebo je to taky fesak, zeny by po nom mohli ist.
Pozries na neho a hovoris si: To vazne?
Ale ta zena svojho muza miluje a v jej ociach je krasny a vzrusujuco pritazlivy. Tak ho vnima.

lindusss2016
18. nov 2025
@letfenixa

Stáva sa mi opak. Ako prvé vidím zovňajšok a postupne, ako človeka poznám viac, moje sympatie buď rastú alebo miznú. Takže aj vizuálne nádherný človek sa mi sprotivi.

@letfenixa mne sa to stavalo vzdy takto. Nechala som sa ocarovat zovnajskom, potom som sa aj zalubila a nakoniec odlubila. A ano, aj pekni chlapi sa mi potom protivili. Teraz moj vztah konecne zacal inak, ziadne pobluznenie na zaciatku, najskor nam to proste hralo inak a potom prislo aj fyzicno, aj chemia. A cuduj sa svete, stale ho lubim, dokonca stale viac, zamilovanie neskoncilo a mne sa zda stale krajsi.
Ale nutno dodat, autorka, ze sice moj priatel nrbol spociatku "moj typ", ale zas nie je to nepritazlivy chlap, je vysoky, sportovej postavy, ja neviem, ci by som dokazala byt s tucnym muzom, aj keby bol velmi dobry 🤷

anonym_3bc1d7
18. nov 2025

@anonym_autor žiadny chlap nie je najkrajší, krása je subjektívna. Možno iná by ti na toho chlapa povedala ako ju priťahuje. Ak ti sedí povahovo, možno ho začneš vnímať ako pekného časom.

letfenixa
18. nov 2025
@lindusss2016

@letfenixa mne sa to stavalo vzdy takto. Nechala som sa ocarovat zovnajskom, potom som sa aj zalubila a nakoniec odlubila. A ano, aj pekni chlapi sa mi potom protivili. Teraz moj vztah konecne zacal inak, ziadne pobluznenie na zaciatku, najskor nam to proste hralo inak a potom prislo aj fyzicno, aj chemia. A cuduj sa svete, stale ho lubim, dokonca stale viac, zamilovanie neskoncilo a mne sa zda stale krajsi.
Ale nutno dodat, autorka, ze sice moj priatel nrbol spociatku "moj typ", ale zas nie je to nepritazlivy chlap, je vysoky, sportovej postavy, ja neviem, ci by som dokazala byt s tucnym muzom, aj keby bol velmi dobry 🤷

@lindusss2016 nemyslela som to len vo vzťahu partnerskom.
O ľuďoch, s ktorými suznim, nedokážem povedať, či sú pekní/ škaredí. Povaha, charakter, rozum, atď mi prekryje vzhľad.

ivik4
18. nov 2025

Ano

anonym_d89e35
18. nov 2025

Stalo sa mi. A že je pri sebe?To vie zmeniť. Keby mal kocky na bruchu a biceps asi by si neriešila. Inak, dôležitejšie ako vzhľad je jeho vôňa, ak ti "vonia".

sevrin
18. nov 2025

Dá sa to, zažil som to z oboch strán.
Ale pre 95% žien je fyzický vzhľad na prvom mieste. Ak vzhľad nič moc, ďalej neriešia aj keby sa na hlavu postavil.

unicornlady
18. nov 2025

Ja si myslím, že minimálne niečo ťa na tom druhom musí priťahovať. Nemusí to byť priamo krása, ale chémiu neobabreš.
Áno, spoznávaním toho druhého sa viac rozvíja aj to puto.
Ale ako tu niekto písal, musí ti "voňať".
Nejaký psychológ to vyjadril, aby si partneri boli "dotykovo príjemní".

Aby si si nerozvíjala vzťah len vo svojej hlave. A potom, keď sa naživo stretnete, nechceš sa ho ani dotknúť, chápeš.

anonym_9dd3c8
18. nov 2025

Ano stalo sa mi to, priťahovalo má na ňom to že má dokázal rozosmiať vždy povedať správne slová, bohužiaľ prineskoro sa prejavil že je len zručný manipulátor ktorý dokonale maže med okolo huby to som bola v 20tt s dvojickami odvtedy mi robí peklo zo života, skrátka dosiahol čo chcel

anonym_0f0ee9
18. nov 2025

@anonym_autor dúfam, že sa nevola Michal, že nie? 🙄😅

pralinka25
18. nov 2025

Mne sa to stalo dokonca v puberte. Nikto nechapa co na nom vidím a vlastne ani ja. Boli sme spolu 5 fajn rokov
Len mysli na to ze aj sex patrí do vzťahu. Bude to pre teba ok?

mircalla
18. nov 2025

Nestalo. Mala som taku situaciu, ale neslo to. Chemiu neoklames. Ako niekto napisal, nie je to o krase, ale chemia musi byt

anos18
18. nov 2025
@letfenixa

@letfenixa mám to tak isto. A podľa iných ľudí škaredý človek, ak je milý a príjemný, sa mi páči.

terry658
18. nov 2025

@anonym_autor áno a už sme 13 rokov manželia. Čakáme štvrté dieťa.
U môjho muža to bol raštep pery a podnebia. Chvíľu trvalo, kým som to v sebe spracovala.

anonym_e94d00
18. nov 2025

Áno stalo sa mi to.

anonym_941c12
18. nov 2025

No ale je rozdiel podla mna, ci "nie je najkrajsi" vseobecne, ze kazda by padla na zadok, ked ho uvidi alebo take, ze nemate medzi sebou iskru vy dvaja konkretni ludia.
Lebo ja podla mna nemam tiez krasavca, ale taka ta iskra tam vzdy bola, mne chlap proste musi vonat. A poviem pravdu, vonalo mi malo chlapov, az som sa bala, ze som divna. Ak sa Ti paci, pritahuje ta emocne, chces s nim byt, to podla mna je fajn. Mne sa typovo napriklad pacili vzdy chlapi, ako ma sesterka, vysoki, stihli, tmave vlasy, svetle oci, najlepsie modre. A hoci mam vysokeho, aj tmaveho, od stihlosti ma daleko a oci ma hnede. A je mi to suma fuk, lebo ma ine prednosti, nez tie fyzicke, hoci pritazlivost tam bola a je stale stale a vzdy. Ak by mi nevonal, tak neviem 😬.

mircalla
18. nov 2025
@anonym_941c12

No ale je rozdiel podla mna, ci "nie je najkrajsi" vseobecne, ze kazda by padla na zadok, ked ho uvidi alebo take, ze nemate medzi sebou iskru vy dvaja konkretni ludia.
Lebo ja podla mna nemam tiez krasavca, ale taka ta iskra tam vzdy bola, mne chlap proste musi vonat. A poviem pravdu, vonalo mi malo chlapov, az som sa bala, ze som divna. Ak sa Ti paci, pritahuje ta emocne, chces s nim byt, to podla mna je fajn. Mne sa typovo napriklad pacili vzdy chlapi, ako ma sesterka, vysoki, stihli, tmave vlasy, svetle oci, najlepsie modre. A hoci mam vysokeho, aj tmaveho, od stihlosti ma daleko a oci ma hnede. A je mi to suma fuk, lebo ma ine prednosti, nez tie fyzicke, hoci pritazlivost tam bola a je stale stale a vzdy. Ak by mi nevonal, tak neviem 😬.

@anonym_941c12 Suhlasim. Je to viac veci - vona, vystupovanie, vzhlad. Ale musi sa paci mne, nemusi sa pacit inym. Ak sa mi niekto fyzicky nepaci a nepritahuje ma, u mna to proste nefunguje. Skusila som to raz, neslo to.
Takze vzdy som si zacala s chlapmi, co ma pritahovali. Opakujem, nie je to o krase, staci, ze pritahovali mna a beriem to ako celok. Vona je velmi dolezita

anonym_445705
18. nov 2025

Podla mna, s tymto musi mat skusenost kazda jedna zena na koniku, pasuje im ze su zufale a nepaci sa im lebo na koniku vravia ze tak chlap vyzerat nema 🙂

anna777115
18. nov 2025

Tak, krasa je relativny pojem. Musi tam byť nejaka iskra a pritazlivosť. Nejaky magnet, ktory ma k tomu človeku ťahá.

letfenixa
18. nov 2025
@mircalla

@anonym_941c12 Suhlasim. Je to viac veci - vona, vystupovanie, vzhlad. Ale musi sa paci mne, nemusi sa pacit inym. Ak sa mi niekto fyzicky nepaci a nepritahuje ma, u mna to proste nefunguje. Skusila som to raz, neslo to.
Takze vzdy som si zacala s chlapmi, co ma pritahovali. Opakujem, nie je to o krase, staci, ze pritahovali mna a beriem to ako celok. Vona je velmi dolezita

@mircalla raz ma balil vizuálne presne môj typ, a z mojej strany nula, nič. Nebolo tam "to".

anonym_b4c14a
18. nov 2025

Áno a som s ním už viac ako 17 rokov. Môj manžel sa mi na začiatku ako chlap vôbec nepáčil, nebol to môj typ. Ale "páčila" sa mi jeho povaha, názory, rozumeli sme si. Dala som tomu šancu a teraz si neviem predstaviť iného chlapa po svojom boku.

anonym_f8f782
18. nov 2025

nedala by som to . u mňa musí byť chlap sympatický. inak nič zo vzťahu nie je.

anonym_dd992e
18. nov 2025

"tukla" som jednemu panovi auto..stretli, spisali zaznam a on ma pozval na kavu..slusny sympaticky starsi pan..to bolo cele, co som si povedala...ako sme sa zacali viac a viac stretavat a spoznavat, rada som s nim travila cas ale nevedela som si predstavit, ze by mohlo byt nieco viac...ale casom....uz sme spolu 2 a pol roka a nic krajsie a intenzivnejsie som nezazila...ked sa ma prvykrat dotkol, ako vybuch..neuveritelne nam to funguje v kazdom smere...takze hor sa do toho....drzim palce

anonym_53cf0b
18. nov 2025

@anonym_autor áno, viac x dokonca

lentakyterapeut
18. nov 2025

Je to uplne normalne. To co ta na nom pritahuje je viac ako vzhlad na ktorom ak bude chciet zapracuje, ale mat pekneho s prazdnou hlavou by bol horsi pripad. Cim sme starsi tym sa nam menia hodnoty. Tiez neriesim na partnerke ci jej nieco preteka alebo ma vrasky ci kruhy pod ocami. Riesim aky je to clovek a ako ma nastavene hodnoty.

veklipo
18. nov 2025

Ano, je mojim manzelom 15r. Cim viac casu so s nim travila, tym sa mi viac fyzicky pacil.

bielasovicka
18. nov 2025

Krása neznamena nič.