Ako si vymedziť zdravé hranice pri rodičoch a svokrovcoch?
Ahojte, ako si vymedziť zdravé hranice? Hlavne čo sa týka rodičov a svokrovcov. Všetci vedia lepšie ako by som čo mala a nemala robiť, môj názor je zlý názor. A už mám toho plné zuby. Snažila som sa to buď prehliadať alebo si to slušne s kľudom vyargumentovať, ale celé zle. Ako na to?
Nerieš ich ,si asi dospelá a asi aj rozumná,tak rob ako ty chceš
Mas dve usi. Navyziadana rady pustaj jednym dnu, druhym von. Pritakaj a sprav si po svojom. si dospela, za svoje rozhodnutia zodpovedas iba a len sebe a nikomu inemu
Píšete všetky zjavne pravdu. Ja si veru aj robím po svojom, ani nemám potrebu to vyargumentovávať, ale to sú zväčša opakujúce sa scenáre a často potom prídu otázky typu "a prečo" a zbytočné neustále rýpanie do toho, poukazovanie na to... Si prídem ako decko, aj tým ako sa ku mne chovajú, ale aj tým, že si s tým neviem poradiť :-/ a to mám viac ako 30
Prečo?,lebo ja tak chcem a dosť . Nemusíš sa s tým vysporiadať,že stále radia, nerieš
Vždy treba povedať. Stop. U nás/ u mňa to robíme takto. Na otázku prečo? - lebo mi to tak vyhovuje. Pri iných poznámkach... Ty si urob tak ako vyhovuje tebe, ja si spravím takto. Nie je mojou povinnosťou ti vysvetľovať prečo.... Ak sa to týka výchovy poviem ako posledne už len vy ste vychovali nás, dajte teraz šancu nám.... A viac neriešim.
Rodicia budu do konca zivota davat nevyziadane rady, lebo su to rodicia, lebo su starsi, lebo oni v tvojom veku... Povedz dobre, dakujem. Ja to mam takto. Ja to budem robit takto. Ano mozno si spomeniem na tvoje slova ked... Ale chcem si to skusit sama.
Ďakujem vám 🙂 budem sa to musieť naučiť. Ja si to beriem asi príliš osobne, že ma nerešpektujú ako dospelú osobu. Nemusia súhlasiť, len rešpektovať. Ale máte pravdu. Vďaka.
Odpoveď level 1: Ďakujem za váš názor, radu, my si však myslíme iné, budeme konať ináč, máme inú predstavu....( Nepokračujem v diskusii.)
Level 2: Nerada sa opakujem, vyjadrila som sa dosť jasne ku...sviatkom, dovolenke, kojeniu, stravovaniu...! Ťažké pochopiť? (bodka, amen, nerozoberám ďalej, nedám sa vtiahnúť do otázok zaseknutej pokazenej magnetofonóvej pásky)
Level 3: Mám 45 rokov, zatiaľ to mám v hlave v poriadku, som svojprávna a vlastním občiansky preukaz, myslíte si, že neviem čo mám robiť? Ste na omyle 😄 (usmievam sa ako slniečko na hnoji 🌞🌞🌞)
Level 4: Pozrite sa, na svete je 8 miliárd ľudí, nevyhoviem každému a ani nechcem 🤭 🤷♀️
Level 5: Neviem kde ste nadobudli pocit, že práve VY máte 100% recept na môj/ náš život 😏 Viete ako sa hovorí : Cesta do pekla je dláždená dobrými úmyslami, však? Ja som za nebo (a zdvihnem obočie)
Level 6 🏁🚩: V tomto prípade mám pre Vás múdru "prúpovidku" = Keby sa staral každý sám o seba, o všetkých by bolo dobre postarané. Nemajte strach, ja ten život zvládnem!
Tieto vetičky mám zaužívané a fungujú perfektne 👌 Vyžadujú absolútny pokoj, jemný úsmev na tvári. Je to aj vec cviky a odvahy. Hlavne sa nebáť, nič sa nedeje 👆

Nemusis ani argumentovat, staci povedat na vsetko: dobre. A robit si po svojom