icon

Ako ste sa vyrovnali s rozvodom, keď ste manžela veľmi milovali?

12. dec 2025

Ahojte žienky .... Idem si po vaše skúsenosti, rady.... Ako ste sa vyrovnali s rozvodom ak. Ste sa vy rozvádzať nechceli? Manžela ste milovali a inicioval rozvod on? Dakujem za nejaké odpovede....

anonym_1f350e
12. dec 2025

Ako dlho ste boli zobratí? Už ste rozvedení? Pýtaš sa len na rovinu citov? Inak ti to poviem... Samozrejme, teraz nemáš chuť na žiaden nový vzťah. Ale keď tá chuť príde a nájdeš niekoho, až vtedy pochopíš, aký zlý a nemožný bol tvoj ex manžel. Ja viem, že teraz si nevieš ani predstaviť, že by si ho tak videla, ale ver mi, ono to príde hneď, ako nájdeš niekoho lepšieho. Dopraj si tri dni smútku. A tým myslím: dovoľ si ten smútok naplno cítiť. Buď pokojne najsmutnejšia osoba na svete, ak chces. A potom buď šťastná, keď budeš pripravená byť šťastná ;) Vela stastia

kitycat
12. dec 2025

A vy ste sa este pred tyzdnom milovali na veky vekov a zrazu sa chce rozvadzat?
Alebo ty robis uz roky od A do Z a on je furt prec, netravi s tebou cas a chce sa rozviest?

autor
12. dec 2025
@anonym_1f350e

Ako dlho ste boli zobratí? Už ste rozvedení? Pýtaš sa len na rovinu citov? Inak ti to poviem... Samozrejme, teraz nemáš chuť na žiaden nový vzťah. Ale keď tá chuť príde a nájdeš niekoho, až vtedy pochopíš, aký zlý a nemožný bol tvoj ex manžel. Ja viem, že teraz si nevieš ani predstaviť, že by si ho tak videla, ale ver mi, ono to príde hneď, ako nájdeš niekoho lepšieho. Dopraj si tri dni smútku. A tým myslím: dovoľ si ten smútok naplno cítiť. Buď pokojne najsmutnejšia osoba na svete, ak chces. A potom buď šťastná, keď budeš pripravená byť šťastná ;) Vela stastia

@anonym_1f350e dlho, 23 rokov.... Možno máš pravdu, ze teraz je to premna nepredstaviteľné, ale prešiel uz veľmi veľmi dlhý čas odkedy sa tu prepiera rozvod a mňa to nejak neopúšťa... Myslím to smutenie....

autor
12. dec 2025
@kitycat

A vy ste sa este pred tyzdnom milovali na veky vekov a zrazu sa chce rozvadzat?
Alebo ty robis uz roky od A do Z a on je furt prec, netravi s tebou cas a chce sa rozviest?

@kitycat milovala som zrejme len ja... Ano je to presne ako píšeš....

anonym_e1686d
12. dec 2025

@anonym_autor vyrovnať sa? 12 rokov. Tento rok sa mi konečne ľahšie dýcha. Neželam to nikomu

autor
12. dec 2025
@anonym_e1686d

@anonym_autor vyrovnať sa? 12 rokov. Tento rok sa mi konečne ľahšie dýcha. Neželam to nikomu

@anonym_e1686d och to ani nepíš...to je veľmi dlhá doba

zabka79
12. dec 2025

@anonym_autor mozno ho ani nemilujes , moze to byt forma zavislosti....ako droga skodi ale nevies prestat. Skus sama pred sebou zhodnotit v com ti s nim bolo super a v com to bolo zle a coho bolo viac? mozno prides na to ze posledych 5 rokov ta nicim nepotesil...a spominas iba na davne pradavne omrvinky lasky ...

autor
12. dec 2025
@zabka79

@anonym_autor mozno ho ani nemilujes , moze to byt forma zavislosti....ako droga skodi ale nevies prestat. Skus sama pred sebou zhodnotit v com ti s nim bolo super a v com to bolo zle a coho bolo viac? mozno prides na to ze posledych 5 rokov ta nicim nepotesil...a spominas iba na davne pradavne omrvinky lasky ...

@zabka79 tam nebolo nikdy nič dobré.... Ťažko by som hľadala chvíľky, kedy som sa cítila milovaná.... Áno rozmýšľam stále ja nadtym ci to není iba závislosť, ale až taká brutalne chorobná. Mala by som to asi riešiť s odborníkom.

zabka79
12. dec 2025
@anonym_autor

@zabka79 tam nebolo nikdy nič dobré.... Ťažko by som hľadala chvíľky, kedy som sa cítila milovaná.... Áno rozmýšľam stále ja nadtym ci to není iba závislosť, ale až taká brutalne chorobná. Mala by som to asi riešiť s odborníkom.

@anonym_autor nie som prekvapena...je mi to luto...ano je to zavislost skusim ti nieco o tom najst a poslem

zabka79
12. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor posiem video od Jan Dvorak tento sa venuje teme narcizmus pozri aj ine videa od neho. Urcite ti pomozu pochopit vsetko.

https://www.youtube.com/watch?v=F4TbVzgeZ28
autor
12. dec 2025
@zabka79

@anonym_autor posiem video od Jan Dvorak tento sa venuje teme narcizmus pozri aj ine videa od neho. Urcite ti pomozu pochopit vsetko.

@zabka79 ďakujem ti krásne pozriem sa nato ❤️

zobaka
12. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor emočna priputanost, nie laska

zabka79
12. dec 2025
@anonym_autor

@zabka79 ďakujem ti krásne pozriem sa nato ❤️

@anonym_autor mne tieto videa otvorili oci a zmenili mi zivot , mas toho v sebe vela ani o tom nevies...toto nie si ty...smutna, osamela , ponizena...

autor
12. dec 2025
@zabka79

@anonym_autor mne tieto videa otvorili oci a zmenili mi zivot , mas toho v sebe vela ani o tom nevies...toto nie si ty...smutna, osamela , ponizena...

@zabka79 mohla by som. Súkromnú správu?

zabka79
12. dec 2025
@anonym_autor

@zabka79 mohla by som. Súkromnú správu?

@anonym_autor jasne

anonym_6d5882
12. dec 2025

Podľa toho mála čo píšeš, ten vzťah nebol ideálny, je teda možné že tvoj partner bol vedome či nevedome manipulatívny a práve preto to teraz znášaš tak ťažko - len možnosť, netvrdím že to tak je.
Prípadne mi napadá ešte otázka či máte deti.

Ja by som ti úprimne poradila konzultáciu s odborníkom, spolu by ste zistili v čom to pramení a ako z toho von. Z vlastnej skúsenosti - čím skôr, tým viac času si ušetríš a začneš naplno žiť.

autor
12. dec 2025
@anonym_6d5882

Podľa toho mála čo píšeš, ten vzťah nebol ideálny, je teda možné že tvoj partner bol vedome či nevedome manipulatívny a práve preto to teraz znášaš tak ťažko - len možnosť, netvrdím že to tak je.
Prípadne mi napadá ešte otázka či máte deti.

Ja by som ti úprimne poradila konzultáciu s odborníkom, spolu by ste zistili v čom to pramení a ako z toho von. Z vlastnej skúsenosti - čím skôr, tým viac času si ušetríš a začneš naplno žiť.

@anonym_6d5882 nie ideálny nebol nikdy, ale keďže som snim začala ako veľmi mladá, on bol starší ja som nevedela ani ako ma vzťah vyzerať a dlhé roky som si myslela,ze takto to ma byt, pretože som to tak videla aj doma. Mame deti 3.

anonym_6d5882
12. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_6d5882 nie ideálny nebol nikdy, ale keďže som snim začala ako veľmi mladá, on bol starší ja som nevedela ani ako ma vzťah vyzerať a dlhé roky som si myslela,ze takto to ma byt, pretože som to tak videla aj doma. Mame deti 3.

@anonym_autor
Tomu rozumiem, to môže vysvetľovať že sa ti na ňom vytvorila "závislosť". Keďže si bola ešte mladá keď začal váš vzťah, predpokladám, že máš stres a strach aj z toho, ako začať život sama so sebou a pre seba. To tiež nepomáha k pozitívnym pocitom.

Deti sú už veľké, či ešte žijú s tebou / vami / ním?

anonym_53ac9d
12. dec 2025

My sme boli spolu 12 rokov, 10 manzelia. Minuly rok odisiel, zo dna na den som pre neho prestala existovat. Je to skoro rok a pol, zial, spomeniem si kazdy den, aj ked on na mna urcite nie. Radsej by som nespominala, je mi to velmi luto, lebo marnim tak akurat svoj zivot pre niekoho, kto zjavne vztah nepovazoval za taku hodnotu ako ja. Znama sa davala dokopy 8 rokov... zelam uprimne, nech ti to trva co najmenej, ked to uz musi byt😔

autor
12. dec 2025
@anonym_6d5882

@anonym_autor
Tomu rozumiem, to môže vysvetľovať že sa ti na ňom vytvorila "závislosť". Keďže si bola ešte mladá keď začal váš vzťah, predpokladám, že máš stres a strach aj z toho, ako začať život sama so sebou a pre seba. To tiež nepomáha k pozitívnym pocitom.

Deti sú už veľké, či ešte žijú s tebou / vami / ním?

@anonym_6d5882 presne pretože ani neviem co je to žiť sama preseba... Deti 14, 9, 3

anonym_6d5882
12. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_6d5882 presne pretože ani neviem co je to žiť sama preseba... Deti 14, 9, 3

@anonym_autor
Deti sú ešte relatívne "malé", hlavne ale potrebujú teba ako matku a ako stabilitu v čase, kedy strácajú istoty. A toto je určite ďalšia vec, kvôli ktorej je pre teba toto obdobie extrémne ťažké. Som si istá, že si to uvedomuješ.
Predpokladám, že máš pocit, že tvoj pôvodný život razom skončil a v tom novom sa ešte neorientuješ. Ver mi, že žena, o to viac matka, dokáže zvládnuť oveľa viac ako si myslí. Som si istá, že ak budeš mať oporu, zvládneš to aj ty a v konečnom dôsledku budeš šťastná. Úprimne ti to prajem.

Ak si budeš môcť finančne dovoliť psychológa, skús to, dobrý odborník ti skutočne pomôže nájsť seba, svoju hodnotu. Kým nebudeš v poriadku ty, nemôžeš byť oporou pre deti.

monilka14
Včera o 08:07

@anonym_autor ja som s mojím mužom už od 17 rokov a je to skoro 22 rokov čo sme spolu.Ja som prave teraz rozhodnutá že s chcem rozviesť,po Tom čo mi povedal.Pri každej hádke má urážal a nadával mi škaredo veľmi ma to hnevalo,ale teraz mi v rámci srandy povedal že som jeho liliputanka a mňa sa to tak strašne dotklo,meriam 160 a on 189..ale prirovnať ma k liliputanom má dosť vzalo

modratrixie
Včera o 09:18
@anonym_autor

@anonym_autor no ja som to zažila síce naopak ale ako píšeš možno ho ani nemiluješ ale je to nejaká závislosť … tak isto sme s tým mojim moc nezažili a ja som si istá že ma nemiloval … napriek tomu keď sme sa rozvadzali sa cítil ako ty .. asi rok mu to trvalo a mne pól roka ….a to len kvôli zvyku a rokoch čo sme spolu prežili nie láske

anonym_e45a25
Včera o 17:51

@anonym_autor
Ahoj ja teraz 2 mesiace prežívam po 16 rokoch rozchod tak keď chceš môžme si napísať mam to podobne ako ty

anonym_aa6dd8
Včera o 18:21

Mňa bolela viac jeho zrada a zistenie, že preňho nie som jedinou. Že ma nemiluje tak, ako ja jeho. Že si neváži ani mňa, ani naše dieťa. Že zničil našu rodinu. Toto uvedomenie ma bolelo viac ako rozvod. Ten som iniciovala ja a v čase pojednávania som s tým už bola vyrovnaná. Skôr on bol v šoku. Jeho urazené ego nedokázalo pochopiť, že radšej budem sama, ako s niekým, kto sa nevie správať k žene. Ľutujem len jedno. Že som to neurobila skôr a stále verila v happyend, ako taká hlupaňa.