Ako taktne naznačiť sestre jej pokrytectvo?
Baby, ako taktne naznačiť sestre, že je pokrytec. Len berie a berie a nikdy nič nedáva. Dostala dom a stále chce viac. Vidí len seba. Ona, ona, ona. Ona má právo, ona si zaslúži. O mamu sa nestarala ale dediť by chcela. No zabúda, že o dedičstvo sa treba aj starať. Nemôže nechať dom len tak schatrat, dane neplatit, na pohreb neprispiet ani €. Vždy len ona .. veď ona má deti, ja nie, ona nemá prácu, ja ju mám, ona nemá muža, ja áno. Ona sa rozhodla nemať prácu a dať výpoveď, ona sa rozhodla, že nechce bývať s mužom lebo je taký onaký a lenivý. Deti veľké, zdravé, ale ona robiť nepôjde, veď muž jej platí výživné, tak na čo by išla do práce.
Ved a preco naznacit? Ved na rovinu a v pokoji si povedzte. Ad dostala dom: predpokladam ze tam nejake vyrovnanie alebo dohoda musela byt. Ak ste len dve sestry, urcite ste to pri "deleni" domu ci majetkov po rodicoch racionalne riesili.
ak dostala dom-je jej a ak neplati hold on pride..akos a on bude starta je uz na nej ... naklady na pohreb sa davaju do dedicskeho..a ak dom je sucast - treba si narokovat na svoju cast -a sestra otvori mozno oci a mozno nie a uz sa s tebou nebude bavit
pokrytec? skôr to je obyčajná trubka...
Ona dostala dom, alebo zdedila dom? Muž jej plati, nemusí do práce? Co teba do toho? O aké dedičstvo sa nestará? Ten dom v ktorom býva?
Skus byť trochu konkrétnejšia lebo na.mna to pôsobí skôr ako zavist a nenávisť
V dedičskom bola dohodnuté, že dom sa prepise na ňu, a mne vyplatí peniaze. Spísané u notára. Zo začiatku aj párkrát poslala a potom konec. Dom teda zdedila ale mala má vyplatiť. Nestalo sa. O dom sa nestará, chátra.
To sa nenaznacuje, to sa na rovinu oznamit, ze to budes riesit sudne
Ved tak si ries to dorovnanie. Ked to mate vsetko pisane, mas tam aj vymahatelnost. Netreba vyplakavat a stazovat sa, ale riesit spravodlivo.
Tak to daj na súd.To, že sa nestará o dom neplatí dane je jej vec ona to zdedila
Napíš sťažnosť na sestru na súd. Nevyplatila ti čiastku za dom. Je to jej povinnosť. Jej problém, odkial zoberie peniaze. Ale vyplatiť ti ich musí.
Bola veľká chyba rodičov, že podporili darebáčku. Ak by nemala dom, bola by nútená pracovať. Uživiť sa.
Ak by jej nedarovali dom, mali by ste rovnaký podiel. Predali by ste ho a peniaze rozdelili. Z nich si ona mohla kupiť bývanie alebo podnájom
Sestre? To by som jej priamo povedala, žiadne taktne naznačovanie.
Tak to ries súdne...najskôr výzva...potom podaj na sud....
Ona je vychcana kurva ,nie pokrytec.
Ďakujem za rady a reakcie.
pri takej sestre by som sa vôbec nenamáhala taktne niečo naznačiť. Pekne na rovinu a od pľúc
...treba sa otvorene porozprávať...ak to nepomôže, nejaké naznačovanie nemá zmysel
Prečo naznačiť? Rovno jej pošli link na túto diskusiu..
Nie pokrytectvo ale egoizmus. Porozprávať sa s ňou treba na rovinu. Sestra, kedy mi pošleš peniaze...keď nemá alikvotnu časť domu nech prepise na teba. Ale predtým poplatky za daň z nehnuteľností musí vyrovnať.
nejako si mýliš pojmy. Nevidím pokrytectvo, ale vychcanosť, egoizmus a mamon.
Ak máte notársky riešené dedičstvo, v ktorom pripadol rodičovský dom jej a má ťa vyplato, tak ju oslov aby splnila záväzok a povinnosť. Ako druhý krok jej napíš výzvu - doporučeným listom, aby ti vyplatila zvyšnú sumu, daj termín do 30 dní. Ak ani potom nedôjde k náprave, máš možnosť podať na súd platobný rozkaz, využiť služby exekútora.
Ako presne môžeš postupovať, si vieš dohľadať aj tu na MK , vo verejnej skupine Právne poradenstvo.
Buď budeš bojovať za svoje práva, za majetok ktorý ti právoplatne patrí, alebo sa na to vykašli a ži v chudobe. Tu ti žiadny takt nepomôže, tvoja sestra veľmi dobre vie čo robí, smeje sa ti za chrbtom a ty chceš byť taktná !? Doteraz si mlčala ? Bola si taktná ? Tak sa zobuď a rieš.

Primerané náklady spojené s pohrebom poručiteľa si uplatni pri dedičskom konaní.