icon

Ako udržať dlhodobé priateľstvá bez konfliktov?

kamiska098
19. máj 2025

Ahojte, poslednu dobu sa zamyslam nad tým, že mám skutočne málo priateľov a známych. Teraz nemyslím takých tých najbližších, ale obecne. Mám už 27 rokov, čiže tá možnosť spoznať nových priateľov nie je taká ako na strednej či výške. Vec sa má ale tak, že kedysi som mala oveľa viacej kamarátiek s ktorými som chodila von, mali sme dobré vzťahy... A potom zrazu po čase, sme sa začali čoraz menej stretávať, ale vždy som iniciátorom bola ja až napokon to dopadlo tak že ja som ich niekoľkokrát volala, povedali že nemozu ale že napíšu a že by mohli napr o týždeň ale neozvali sa už... A prestali písať už aj na narodeniny a meniny proste žiaden kontakt a nemali sme žiadne spory vôbec, proste to vyprchalo... A ja som si povedala že nebudem len ja stále prvá písať a tak to kamarátstvo už akoby vybledlo... To sa mi stalo s niekolkymi kamarátstvami. Taktiež sa mi stalo že si druhá strana proste našla lepšiu kamošku s ňou začala chodiť von a mňa začala ignorovať aj keď som sa snažila ju volať von proste sa výhovorila...a žiaden konflikt sa neudial...ale keď pozerám koľko druhé majú kamarátok napr na svadbe, že od detstva sa kamarátia alebo od strednej a proste tak dlho im to vydrží... Veď ja ani kamarátok toľko nemám koľko druhé majú len druziciek... A pritom som sa snažila ich udržať ale oni Jakeby nemali záujem... Neviem ako druhé robia že stále ich kamarátky niekam volajú na akcie a pod... Mali ste to aj vy podobne? Neviem či ja robím niekde chybu, alebo proste len nemám na to šťastie

zmrzlinka2021
19. máj 2025

@kamiska098 neporovnavaj sa, nevidíš nikoho realitu. Niektoré kamarátstva sú len docadne, častokrát v dospelosti ľudia idú odlišnými smermi, niektoré prerastú do hlbokého priateľstva a to je na celý život. Dnes žiaľ si ľudia vzťahy nahrádzajú technológiami, sociálnymi sietami

palculienka40
19. máj 2025

@kamiska098 priatelia prichadzaju a odchadzaju cely zivot. Nasilu nikoho k nicomu nedonutis.

tina1549
19. máj 2025

to je bežné. Ja som nikdy nemala šťastie na kamarátky a aj tie pre mňa najlepšie mali vždy niekoho ako lepšiu kamarátku... minule som si s jednou písala a volala som u dokonca ku mne na posedenie a napísala aký skvelý nápad... odvtedy prešiel rok a ďalšiu správu si už ani neotvorila
kamošky ktoré aktuálne mám, s nimi som konflikt aj mala ale bavíme sa ďalej ale úprimne ani neviem či som u niektorej tá najlepšia

kristinuhro
19. máj 2025

Hm mne sa tiež vidí, že čim je človek starší, tým je to horšie. Ja som nikdy nemala nejak kamarátky, iba ak na škole, ale potom sa všetci rozišli kade-tade a bolo. Ale ostatné spolužiačky sa stretávajú, kamošia sa. Ja tiež neviem udržiavať kamarátstva. Nebaví ma ohováranie a také zbytočné debaty na ihrisku takže čím som staršia tak tým je to horšie aj s hľadaním nových kamarátiek. Občas mi to je veľmi ľúto.