icon

Ako udržať priateľstvo s ex a začať nový vzťah?

Dnes o 08:53

Ahojte, boli sme spolu s mojim ex snúbencom dlhých 12 rokov, rozišli sme sa minulý rok v lete. Sme v kontakte, ostali sme dobrými priateľmi. Ja prajem jemu, on praje mne. Obaja vieme, že do našich životov prídu iné ľudia a rovnako vieme, že vtedy sa naše cesty asi úplne rozídu. Možno nie... nevieme... my sme hlavne ľudsky veľmi na rovnakej vlne, ale láska už dávno vyprchala a rovnako sme zistili, že spolu nedokážeme fungovať. Ale priateľmi byť vieme.
Vidíme sa možno 2x do týždňa.Spoznávam iného muža. Začali sme si spolu telefonovať a písať a radi by sme sa už stretávali aj osobne. Možno z toho nič nebude, nevieme. Možno takýchto mužov budem musieť stretnúť veľa, kým spoznávam toho pravého. Ex nechcem hovoriť o mojom osobnom živote, že sa idem s niekým stretnúť, vôbec to nepotrebuje vedieť. Ale asi by som tomu súčasnému nemala hovoriť o tom, že mám dobrý vzťah s ex, že? Mži to neradi počúvajú. Ak stretnem toho pravého muža, ktorého budem naozaj milovať, som pripravená ex minimalizovať v mojom živote. Ale úplne prísť o neho nechcem. Ako človeka ho mám rada a ako kamaráta ho chcem mať vo svojom živote.

sissy27
Dnes o 09:06

@anonym_autor ani sama neveris tomu, ze ste s ex ostali taki uzasni kamosi. Keby to tak bolo, tak nemas problem mu povedat, ze sa v tvojom zivote objavil niekto novy. A novej znamosti tiez nemusis vesat na nos, ze je to ex, mozes ho kludne zadefinovat ako kamosa. Aj ked - nova znamost predpokladam vie, ze nie si prvy den na planete zem a mas nejake kamosky a kamosov, tak neexistuje logicky dovod, preco mu zdoraznit prave tohto jedneho.
Nemas exa v sebe este uzavreteho. Nie je to nic zvlastne po tak dlhej dobe, ale neklam samu seba.

autor
Dnes o 09:12
@sissy27

@anonym_autor ani sama neveris tomu, ze ste s ex ostali taki uzasni kamosi. Keby to tak bolo, tak nemas problem mu povedat, ze sa v tvojom zivote objavil niekto novy. A novej znamosti tiez nemusis vesat na nos, ze je to ex, mozes ho kludne zadefinovat ako kamosa. Aj ked - nova znamost predpokladam vie, ze nie si prvy den na planete zem a mas nejake kamosky a kamosov, tak neexistuje logicky dovod, preco mu zdoraznit prave tohto jedneho.
Nemas exa v sebe este uzavreteho. Nie je to nic zvlastne po tak dlhej dobe, ale neklam samu seba.

@sissy27 ak to s nejakym muzom bude vazne, urcite mu o tom poviem. Ani kamoske sa nezdoverujem s kazdym, koho stretnem. Tiez jej hovorim iba o tom, co ma zmysel a kde vidim, ze by to mohlo fungovat. Doma napriklad nehovorim vobec nic, im zvycajne az pridem predstavit muza, s ktorym idem byvat :D

sissy27
Dnes o 09:17
@anonym_autor

@sissy27 ak to s nejakym muzom bude vazne, urcite mu o tom poviem. Ani kamoske sa nezdoverujem s kazdym, koho stretnem. Tiez jej hovorim iba o tom, co ma zmysel a kde vidim, ze by to mohlo fungovat. Doma napriklad nehovorim vobec nic, im zvycajne az pridem predstavit muza, s ktorym idem byvat :D

@anonym_autor v poriadku. Ja som ti napisala, ako to vidim ja.

petronelag
Dnes o 09:28
@anonym_autor

@anonym_autor Podľa mňa sa nájdu takí muži, ktorým nebude takéto priateľstvo vadIť, ale nájde sa dosť veľa, ktorým to bude vadiť a bude to treba ukončiť. Ono sa to aj same ukončí, keď si expriateľ nájde novú známosť, lebo u neho bude to isté. Začínajúcej známosti to netreba hovoriť, tam treba spoznávať, či je to ten pravý. A aj z jeho spôsobu života sa dá vyčítať, či je za takéto kamarátske vzťahy s bývalým.

januska12323
Dnes o 09:45

Kamarátmi môžete byť aj bez toho aby ste sa tak často stretávali. Každému novému to bude vadiť.

muchotrafka298
Dnes o 10:36

Taketo kamaratstvo vacsinou partnerom prekaza a dobre vsetci vieme, ze preco. Ja by som osobne partnerovi nejaku velku kamaratku netolerovala. Lebo uz ma zivot naucil, ze vzdy je tam nieco viac. Ty nie si podla mna este s tym ukoncenym vztahom uplne zrovnana a vyrovnana, po tych rokoch to aj chapem. Je normalne, ze kazdy si najde pravdepodobne skor ci neskor ineho partnera/partnerku a jednoducho uz nebudete mat potrebu zdielat spolu veci.

anonym_5442e9
Dnes o 12:55
@muchotrafka298

Taketo kamaratstvo vacsinou partnerom prekaza a dobre vsetci vieme, ze preco. Ja by som osobne partnerovi nejaku velku kamaratku netolerovala. Lebo uz ma zivot naucil, ze vzdy je tam nieco viac. Ty nie si podla mna este s tym ukoncenym vztahom uplne zrovnana a vyrovnana, po tych rokoch to aj chapem. Je normalne, ze kazdy si najde pravdepodobne skor ci neskor ineho partnera/partnerku a jednoducho uz nebudete mat potrebu zdielat spolu veci.

@muchotrafka298
Presne jeden z vas nie je s tym vyrovnany a sa pretvaruje...

lindous
Dnes o 13:21

Nie, že muži to neradi počúvajú, toto sa podľa mňa nikomu dobre nepočúva... jedno je mať dobrý vzťah s ex, byť v príležitostnom kontakte a druhá vidieť sa pravidelne viackrát do týždňa... toto keby mi potenciálny partner pri zoznamovaní povedal, tak by ma to určite odradilo (a to som tiež stále v kontakte s jedným ex, ale stretávame sa iba vrámci starej partie 3-4x do roka)... takže nie, asi by si to nemala zbytočne rozmazávať... a ex by som to práveže povedala, že sa s niekým stretávam, už aj keby len preto, aby som videla reakciu a či je to naozaj také nevinné kamarátstvo

anonym_5be86e
Dnes o 13:22

@anonym_autor ja mám taký pocit že k exovi stále niečo cítiš. Ináč by si to neriešila na verejnom fóre 😃 zo skúseností ti môžem povedať že som bol natom rovnako a už sa s ex nebavíme. Našiel on niekoho aj ja a city ochladli tak že už ani nepiseme

gerber58
Dnes o 14:11

@anonym_autor prosim ta po 12 rocnom vztahu ste priatelia. Dobre, prajte si stastie sem tam napiste ale co je to dvakrat sa stretavat za tyzden? 😀 a pritom spoznavat dalsieho muza? No potom by si si mala vybrst komu chces fen cas venovat lebo druhy muz taky benevolentny nebude ak sa to dozvie.

citronove_koliesko
Dnes o 14:18

@anonym_autor neda sa sediet na dvoch stolickach. Drzis sa ho ako poistky? Ze co ked iny chlap nevyjde? Ci zo zvyku?
Len aby si nebola prekvaoena ze ty tu riesis a fantrazirujes co by bolo keby, a on si zajtra najde babu a ani si na teba viac nespomenie. A ty budes mat dalsiu temu "preco ma odstrihol ked sme si tak dobre rozumeli"

vilma7
Dnes o 18:02

Nevidim dovod to riesit vopred..ak budes mat novy vztah, svadbu deti pracu pochybujem ze budes mat cas a zaujem o nejaky kamaratsky vztah a ex kto4y uz bude mozno tiez riesit svoju buducu rodinu. Neriesila by som to tamto vedome vopred.

autor
Dnes o 18:03
@vilma7

Nevidim dovod to riesit vopred..ak budes mat novy vztah, svadbu deti pracu pochybujem ze budes mat cas a zaujem o nejaky kamaratsky vztah a ex kto4y uz bude mozno tiez riesit svoju buducu rodinu. Neriesila by som to tamto vedome vopred.

@vilma7 po 50tke svadbu a deti? Len si to predstavujem.

vilma7
Dnes o 21:26
@anonym_autor

@vilma7 po 50tke svadbu a deti? Len si to predstavujem.

@anonym_autor nevsimla som si ze by si niekde pisala ze mas 50. Ale tak snad budes mat aj s novym partnerom nejake hobby ciele atd...neriesila by som, co by bolo keby..