icon

Ako ukončiť kontakt s mužom, keď je zadaný?

23. aug 2025

Tento rok som sa zoznámila s jedným mužom. Prebehlo dosť stretnutí. Čo narobím po pár stretnutiach som sa do neho zaľúbila. No žiaľ to nebolo obojstranné. Dúfala som v to, že ešte dám zopár stretnutí a budeme pár. No nestalo sa tak. Navyše si pred 3 týždňami našiel priateľku a to mi úplne zlomilo srdce. Aj napriek tejto skutočnosti ako by sa nič nestalo stále sa so mnou stretáva a aj chce stretávať. Športovať, chodiť na turistiky, hrady, prechádzky atď. Veľmi si s nim rozumiem ale napriek tomu mi neostáva nič iné len toto stretávanie ukončiť.

Teda otázka neznie že či ale ako by ste takéto stretávanie ukončili. Napadli ma 3 možnosti:

1. Rozmýšľala som nad klasikou. Neozývať sa, nepísať prvá a nevolať ho vonku. Keď ma zavolá vonku tak slušne odmietnuť. Možno ma zavolá 3-4x vonku športovať a keď ho nezavolám ja ani raz, časom ho to prestane baviť a bude venovať čas priateľke.

2. možnosť je úplne ho všade bez vysvetlenia zablokovať. Toto kamarátom nikdy nerobím.

3. možnosť je, že by som mu povedala. že som hľadala niečo vážnejšie a takéto kamarátske stretávanie je pre mňa zraňujúce takže naše kamarátstvo na základe tohoto chcem ukončiť. Táto možnosť sa mi páči, že je priama a úprimná. No asi na to nemám odvahu.

Ako by ste takéto stretávanie s mužom ukončili?

lindusss2016
23. aug 2025

@anonym_autor no to, ze ho nebudes volat von ty, je snad samozrejmost. A ze ho odmietnes, ak tak urobi on, tiez. Mozno sa ta sam soyta na dovod a vtedy mu to mozes uprimne objasnit. A mozno ho to nebude zaujimat vobec.

anonym_e95b29
23. aug 2025

@anonym_autor normálne mu povedz že sa s ním stretávať nebudeš, dotyčný zrejme vie že sa ti páči a necháva si ťa ako plán B keby sa s frajerkou rozišiel. Čo je na tom ťažké? Presne ako si písala v tretej možnosti. Potom všade bloknut a hotovo.

sissy27
23. aug 2025

@anonym_autor blokovat niekoho kto ti vlastne nic zle neurobil a bez vysvetlenia, je podla mna detinske. Nekontaktovat ho / odmietnut pozvanie je snad normalne, ked vies, ze ti neda to co chces a si len nejaky plan b, nie??
Bud normalna a ak sa ozve, tak mu normalne pripomen, ze si nasiel priatelku a je to nevhodne, ked uz to jemu samotnemu nedochadza. A porozmyslaj, ci naozaj tak velmi tuzis po vztahu s niekym, kto nema problem hrat to na viac stran. Len mi prosim ta nehovor, ze “ale pri mne by bol urcite iny” 🤡

muchotrafka298
23. aug 2025

Podla mna je to take detinske, ako pise presne @sissy27, ze bloknut niekoho len preto, ze nema tie iste city ako ty k nemu. To sa stava. Normalne mu povedz, ze povazujes za nevhodne sa s nim nadalej stretavat, kedze ma partnerku. A jednak by to vadilo tebe aj jej. Lebo mne by sakra vadilo, keby moj frajer chodil s kamaratkou von, na turistiku a podobne, ked ma mna. Im to niekedy nedochadza, ze aka je to hlupost.

januska12323
23. aug 2025

Ty ho nikam nevolaj keď má frajerku. Ani si ho neblokuj, nie si decko. Normálne povedz, že nebudeš chodiť s niekym kto má frajerku a má čas venovať jej.

muchotrafka298
23. aug 2025

Moja jedna kamoska to mala podobne, len opacne, ze ona bola ta, co nechcela. Stretla chalana, chodili spolu von, behat, na bicykle, do posilky a on teda bol do nej dost zalubeny. Ona ho nechcela, ze len ako kamosa, ze ved mozu chodit spolu von. Par mesiacov to takto mali, potom si on nasiel frajerku a uplne s touto prerusil kontakty. Neopovedal ani na spravy, proste mal frajerku a venoval sa tej. A ona nechapala, ze ved mozu spolu chodit von aj tak. A ja som jej vtedy povedala, ze preco by mal travit cas s nou, ked je kamaratka na sport, miesto svojej frajerky? On sa nechcel kamaratit, on chcel vztah a ked ho nasiel inde, tak to je snad normalne,ze nebude travit cas s nou.

terezka1947
23. aug 2025

@anonym_autor ja by som použila tretiu možnosť,je to férové a dospelé (aj som ju reálne použila😀) a teraz je môj manžel.
Akurát,že on priateľku nemal a po pár mesiacoch sa ozval sa a už cítil,čo ja....netreba tlačiť na pílu,akceptovať city iných a byť férový.

autor
23. aug 2025
@terezka1947

@anonym_autor ja by som použila tretiu možnosť,je to férové a dospelé (aj som ju reálne použila😀) a teraz je môj manžel.
Akurát,že on priateľku nemal a po pár mesiacoch sa ozval sa a už cítil,čo ja....netreba tlačiť na pílu,akceptovať city iných a byť férový.

@terezka1947 Gratulujem. To je super, že sa ti to podarilo. Toto aj mňa napadlo, že sa tým dá zvýšiť šancu na vzťah z 0% na 1%. Vedel, že ho chcem ale tak vybral si inú a nie mňa.

ibrunova
23. aug 2025

Ak má priateľku, už ťa asi von volať nebude a vyrieši sa to samo.. Vlastne ani nechápwm, prečo by ťa mal volať von momentálne.

zuzanita1609
23. aug 2025

A to chceš byť dokedy takto "do zálohy"? Našiel si inú a tým to hasne a je viac než jasné,že ťa má za "prestupnú stanicu". Ukončiť,bo jediná, ktorá bude trpieť, budeš iba ty. Taký vychcánek je to,nič na niečo trvalé a z kratšej cesty odísť radšej. A keď už má priateľku,vec je viac než jasná všetkým,aj tebe by mala byť. "Počuj Jožo,máš priateľku,choď s nou na turistiku a veľa šťastia" Konec, žiadna dilema.

7miriam77
23. aug 2025

Chlapec je parádne "vychcany" a očividne ho to baví a zvyšuje mu to sebavedomie, mať pri sebe dve ženy,ktoré ho "žerú". Ja by som mu otvorene do očí povedala, že to nepovažujem za vhodné sa s ním naďalej stretávať a tráviť čas,keďže má partnerku. Zaželala by som mu veľa šťastia a odišla .

jaskolka
23. aug 2025

Tak keď on vie,čo k nemu cítiš,on to neopatuje a vybral si inú,tak je to trochu zvláštne aj nefér od neho,že napriek tomu stále udržuje kontakt. Áno,môže to brať tak,že je to len čisto kamarátske,ale to by bolo ok v prípade,že by netušil nič o tom,vo k nemu cítis a bol by v tom,že aj z tvojej strany ide len o kamarátske city.
Mne sa to raz stalo,ale v opačnom garde,že teda chalan bol zamilovaný a ja som ho brala len ako kamaráta. Citlivo som mu povedala,že nezdá sa mi správne sa stále stretávať, keďže viem,ako to berie on a nechcem mu ublížiť tým,že by sa stále viac namotaval, pričom ja mu iné ako kamarátstvo dať neviem.
No keďže "tvoj"dotyčný taký férový byť nechce,tak by som na tvojom mieste s ním kontakt ukončila vo vlastnom záujme,aby si sa netrápila

mogaa
23. aug 2025

veď mu normálne povedz že ty kamaráta nepotrebuješ, že si hladala niečo viac....a nech venuje čas priateľke....mne to pripadá akoby si u teba nechával zadné vrátka alebo mu jednoducho vyhovuješ ako človek.....ale ide o to či si ty chceš ubližovať alebo nie....

strawberry0797
23. aug 2025

@anonym_autor trojka + zablokovať vsade. Len tak ho pustíš z hlavy. Pamätaj, ze robíš to pre seba, aby ty si sa pohla dalej. Trvá to dlho, ale funguje to.

allie1008
23. aug 2025

@anonym_autor moznost c.3, priamost mam rada

terezka1947
23. aug 2025
@anonym_autor

@terezka1947 Gratulujem. To je super, že sa ti to podarilo. Toto aj mňa napadlo, že sa tým dá zvýšiť šancu na vzťah z 0% na 1%. Vedel, že ho chcem ale tak vybral si inú a nie mňa.

@anonym_autor ale ja som to nerobila úmyselne.
Jednoducho som zistila,že som zalubena s necítila som,či aj on...a keďže sa nič nedialo,tak som si povedala,že radšej sa vrátim z kratsej cesty,aby mi potom nebolo ťažko.
Povedala som mu,že radšej to ukončíme,že ja začínam cítiť niečo viac ako kamarátstvo. On nejako nič nehovoril a tak sme sa nejako čudne rozišli. Nie v zlom,len tak zvláštne.
No a po čase sa ozval.....a potom sme do roka mali svadbu.
Jednaj férovo a otvorene,to nie je hanba.

vilma7
23. aug 2025

Ja by som mu povedala, že svoj voľný čas chceš investovať pre seba a hľadanie priateľa atď...A nie na strihanie sa s niekym zadaným.
Ako to vezme, ti môže byť úplne jedno.