icon

Ako ukončiť vzťah na diaľku a zvládnuť zamilovanie?

1. nov 2025

ahojte, mam skoro dva roky vztah na dialku, vidime sa len vikendy, ale uz dlhsie niesom v tom vztahu stastna, nemam v tom cloveku dôveru a nedostávam to co by som vo vztahu chcela, hoci je ku mne dobry a viem ze ma ma rad, ja ho mam taktiež velmi rada, a je to aj dost o zvyku, proste som na neho zvyknuta … uz som sa s nim dva krat rozisla, ked ma sklamal, no stale mi chybal tak som sa vratila, a on sa chcel tiez vratit … no nasla som si pracu, som tu dva mesiace, a asi som sa zalubila do kolegu … zatial samozrejme nic, som vo vztahu, ale strasne ma pritahuje, nikdy sa mi takto nikto nepacil, ked je pri mne mam motyliky, ked sa na mna pozrie so svojimi krásnymi ocami som v siedmom nebi, taketo pocity som pri mojom priatelovi na zaciatku nemala … viem ze mi napíšete len, ved rozid sa, nieje to fér voci frajerovi a pod .. priatel ma tiez neraz sklamal takze vycitky z toho ze sa mi paci niekto iny nemam .. a proste, neviem sa rozist, je to pre mna strasne tazke, nieco som s nim za tie dva roky zazila a fakt som na neho zvyknuta, ked sme boli rozideni chybal mi, ale viem ze v tom vztahu nemam to co chcem, ani ziadne “motyliky” som pri nom nikdy nemala … ako sa rozist a uzavrieť to ? mam 27, mala som pred tym uz viacročný vztah ale tam ma priatel psychicky týral s uz som vedela ze odist musim tak to nebolo premna take tazke ako toto, kedze nieje ku mne zly, ale jednoducho spravil par veci ktore narušili moju dôveru a ja uz ju v tom vztahu nemam … neviem ako dalej, stalo sa mi to prvy krat ze sa mi vo vztahu paci niekto iny, mam pocit ze som dokonca zalubena, myslim len na neho :/ ako dalej by ste to riesili ? prosim len nazor, nemam sa uplne komu s tym zdôveriť tak ma napadlo skusit napisat tu, aj ked je to mozno smiesne

deedol
1. nov 2025

bez ohladu na kolegu by som sa s priatelom rozisla, vypisala si viacero problemov, viackrat ste boli rozideni a dva roky na dialku nie je ziadny extra vztah, v kontexte celeho zivota je to nic. chces s nim zostarnut? pochybujem. tak naco to predlzovat.

enmery
1. nov 2025

V prvom rade, musíš vedieť byt šťastná sama so sebou. Nič v zlom, ale mať 2 roky vztah, kde Ťa priateľ už viackrát sklamal, to nie je dobré znamenie. 2 roky mate lietať na oblačiku číslo 7. Si mladá. Veľmi často sa rozísť aj ľudia, ktorí si vpodstate nijako neublížili, len proste k sebe nepasuje, ako sa hovorí.
Že si sa zaľúbila v takejto konštelácie je ok, ibaže nezabúdaj, už si bola vo vzťahu s chlapom, ktorý Ťa psychicky týral, teraz zostávas v očividne negunkčnom vzťahu tiež.

bystrozraky
1. nov 2025

Nechápem, aký máš problém sa s ním rozísť, keď si sa už s ním rozišla dvakrát. Lebo takto ho budeš naťahovať do tridsaťpäťky, ale ty už dávno asi vieš, že s ním nechceš byť, a nakoniec ten rozchod bude oveľa horší. Takže sa rozhodni bez ohľadu na to, či sa ti niekto v práci páči, alebo nie. Ste na diaľku 2 roky a už máte 2 rozchody za sebou. To neznie ako stabilný vzťah.

0silvia0
1. nov 2025

@anonym_autor a co chces citat? Ved jasne, ze sa rozid. Hadam nechces aby sme ti pomohli zbavit sa motylov?

anonym_9fa29e
2. nov 2025

aký to má zmysel byť vo vzťahu na diaľku. si mladá, načo sa týraš.

barka1
2. nov 2025

Tak je to na tebe. Tazke - netazke, musíš tu sílu nabrat a zachovat sa fér. Takých tazkych a este tazsich rozhodnutí budeš musiet v živote urobit mnoho.
A k motylom - áno, na zaciatku by mali byť, ale necakaj, že budu vždy. Najneskor po 2 rokoch odlietaju a nastáva náročnejsia faza vztahu.

isis234
2. nov 2025

..citujem...mam skoro dva roky vztah na dialku, vidime sa len vikendy, ale uz dlhsie niesom v tom vztahu stastna, nemam v tom cloveku dôveru a nedostávam to co by som vo vztahu chcela,
.... kedze nieje ku mne zly, ale jednoducho spravil par veci ktore narušili moju dôveru a ja uz ju v tom vztahu nemam …
Rozchod. Tento vzťah nemá budúcnosť.

anonym_bbf10b
2. nov 2025

Ja som to zažila a normálne som odišla a to sme už boli manželia … jednoducho to musíš vydržať a zvládnuť sa rozísť a potom ti už bude len dobre , podľa toho čo píšeš to máš ako ja že ho máš rada ale o láske niet ani reči …ži

kavasaki370
2. nov 2025

@anonym_autor Čauko. Vzťah na dialku je k ničomu. Strata casu, energie, pozornosti. Potrebuješ niekoho kto je real s tebou.

lentakyterapeut
2. nov 2025

Dobra rada je ze pokial nedojde na bozkavanie alebo intimne veci je to iba pekny kolega. Nerobis nic zle. Nechaj to pracovat samo za seba. Az ked by k niecomu smerovalo a mala by si istotu vzajomnej naklonnosti potom staci povedat ze si niekoho spoznala. Kym sa ti len paci co chces vobec riesit? Nemas co. Mysliet na niekoho nie je nic zle. Damy tu bez urazky priznajte ze aj ked ste doma verne tak.obcas na niekoho myslite.

vvvvb
2. nov 2025

Chcem iba upozorniť, že tie motýle sú prejavom skôr nejakej manipulácie alebo pripomienkou niekoho, kto manipuloval v detstve. To nie je o zamilovanosti.
Plus, že ste mali partnera, ktorý vás psychicky týral, to nie je dobré.