icon

Ako uniknúť z toxického vzťahu?

30. mar 2026

Ahojte. Boli ste niektorá v podobnej situácii ak áno čo vám pomohlo? Ocitla som sa v toxickom vzťahu, mám skôr pocit, že je to závislosť medzi nami. Ťahá sa to 3. rok a ja z toho neviem výjsť. Dievča, ktoré same sebe slúbilo, že si nikdy nenechá po sebe šliapať.. Skúšala som odísť asi 4x, vždy neúspešne a po nejakej dobe som sa vrátila. Už som takýto vzťah mala za mlada presne rovnaký vzorec a ja už proste nechcem strácať sebavedomie, samú seba a svoju hrdosť ale ja sa k nemu vždy vrátim. Mám pocit, že mi pripomína môjho tatina.. že tá dynamika tam je rovnaká. Máme veľmi nezdravý vzťah, on je vyššie postavený človek pri peniazoch a môj "partner" tiež.. Obaja majú úspešné firmy, nevedia si priznať chybu, sú veľmi dominantní a potom keď si to idú žehliť, žehlia to materiálne.. Potom je chvíľu dobre, ja si to užívam a potom po čase už v napätí čakám kedy zas čo príde.. Keď som od neho odišla vždy som sa vrátila buď z osamelosti alebo nudy.. neviem si pomôcť a neviem z toho von.. Ja mám 23 a on 44.. Ja som vždy naivne dúfala, že aspoň po x mesiacoch stretnem niekoho iného zaujímavého.. Chodila som von, na párty, na rôzne akcie a nič...

anonym_d62e0d
30. mar 2026

Vieš, že to nedopadne dobre pre teba! Je aj ženatý?

rozculena
30. mar 2026

@anonym_autor prečo chceš silou mocou niekoho stretnúť? Prečo nevieš existovať len sama so sebou?

anonym_ae8787
30. mar 2026

Strácaš čas a mladé roky so starým vychcaným chlapom. Vekovo ti môže byť otcom.
Mala som podobný problém, len vekový rozdiel bol o niečo menší. Dovtedy som špekulovala až som ostala tehotná. Po narodení dieťaťa sa situácia ešte viac skomplikovala. Odvtedy už ubehlo pekných pár rokov a stále tvrdím, že nič lepšie ako odísť z tohto vzťahu som nemohla urobiť.

ivicatolic
30. mar 2026

@anonym_autor ten vekový rozdiel hovorí sám za seba.... ty zrejme vyhľadávaš vodcu nad sebou a potom sa ozýva aj tvoje ja , utekáš....a teda utekáááj... skončí to aj tak zle

anonym_f3f409
30. mar 2026

Prestan sa upinat na stareho paprdu, spamataj sa, nakopni sa, zacni niecim zit, pre nieco zit, za niecim ist... A casom aj niekoho normalneho spoznas. Ale to len za predpokladu ze prestanes zufalo visiet na takomto typkovi. Lakaju Ta peniaze? Asi ano, ked si to u Teba dokaze vyzehlit materialnymi vecami. Nuz, kto chce kam... Je to len Tvoja volba. Vyplakavat nad toxickym vztahom je vyhovorka sama pred sebou.

anonym_499fb4
30. mar 2026

@anonym_autor kúp si ostrého vlčiaka

fil1p21
30. mar 2026

@anonym_autor počuj, radšej to s ním skončí. Nájdi radšej niekoho normálneho v tvojom veku, ten vekový rozdiel medzi vami je dosť veľký, čím ťa tak zaujal ? Veď on by nám obom mohol byť otec. Nestrácaj čas

janetinka27
30. mar 2026

@anonym_autor ahoj, odist je jednoduche. Je to len rozhodnutie. Nemate spolocne zavazky, deti, dom, ktore by tvoj odchod komplikovali. Nie je to skor o tvojej pohodlnosti? Pri nom mas zrejme vsetko a nemusis budovat od nuly. Ale ono je lepsie raz zacat od tej nuly bez zavislosti na starom chrenovi. Lebo nula nie je dno, dno je este hlbsie a tam mozes spadnut.

martinka13
31. mar 2026

Mrhanie svojou mladosťou.

anonym_d00881
31. mar 2026

Ak cim skor nenaberies silu a pevne rozhodnutie natrvalo odist, moze ti to pokazit zivot. Ja som si presla podobnym, dnes som sama, bez partnera, bez detí, vzal mi celu mladost. Nakoniec som odisla natrvalo (aj ked sa on este pokusal a snazil, ale pochopila som, ze mi nic viac nevie dat, iba obcasnu spolocnost, to je vsetko). Ak si seba vazis a vies, ze od zivota chces viac, treba sa pevne rozhodnut a nepolavit...a to aj za cenu, zeby si mala byt rok - dva sama. Tie najvzacnejsie veci nepadaju z neba, niekedy treba vela obetovat a najma - pracovat aj na sebe, aby ked prisli, aby si bola pre ne naozaj pripravena a vedela ich spravne uchopit.
Co ti teraz pomoze - odid a vymaz vsetky kontakty, pripadne ich zablokuj, kludne si poplac, daj cas vysporiadat sa s tym, aj to je sucast rastu, casom si najdi nieco, cim si vyplníš cas, a po par mesiacoch uz budes OK. Hlavne sa zameraj na to, co v zivote skutocne chces a co ma hodnotu, nie nejake nestabilne vztahy....

cacianka
31. mar 2026
@anonym_d00881

Ak cim skor nenaberies silu a pevne rozhodnutie natrvalo odist, moze ti to pokazit zivot. Ja som si presla podobnym, dnes som sama, bez partnera, bez detí, vzal mi celu mladost. Nakoniec som odisla natrvalo (aj ked sa on este pokusal a snazil, ale pochopila som, ze mi nic viac nevie dat, iba obcasnu spolocnost, to je vsetko). Ak si seba vazis a vies, ze od zivota chces viac, treba sa pevne rozhodnut a nepolavit...a to aj za cenu, zeby si mala byt rok - dva sama. Tie najvzacnejsie veci nepadaju z neba, niekedy treba vela obetovat a najma - pracovat aj na sebe, aby ked prisli, aby si bola pre ne naozaj pripravena a vedela ich spravne uchopit.
Co ti teraz pomoze - odid a vymaz vsetky kontakty, pripadne ich zablokuj, kludne si poplac, daj cas vysporiadat sa s tym, aj to je sucast rastu, casom si najdi nieco, cim si vyplníš cas, a po par mesiacoch uz budes OK. Hlavne sa zameraj na to, co v zivote skutocne chces a co ma hodnotu, nie nejake nestabilne vztahy....

@anonym_d00881 doplním ťa - bola som sama 4 roky, len práca, rodina, priatelia. Nikdy mi nebolo lepšie, vyčistila som si hlavu aj dušu, lepšie som si nastavila hodnoty - teda upresnila aj potreby.
V takom mladom veku ako má autorka, by som starému chrenovi, asi aj manipulatorovi mladý matrac nerobila

anonym_c1473d
31. mar 2026
@anonym_d00881

@anonym_d00881
Smutne, čiže si si premrhala mladosť .Uz si asi vo veku kde už asi nieje možné mat deti.A partnera už asi po tom všetkom nechces .A ako skončil on ?
Toto by mala byt výstraha pre zeny ako môže ich zivot skoncit pri toxickom manipulátorovi

anonym_d289ee
31. mar 2026

@anonym_autor mna zarazilo, ze si uz raz mala takyto vztah "za mlada" a potom napises, ze mas 23 🫣.
On 44, ved Ti otec moze byt. Potrebujes to?

fil1p21
31. mar 2026
@anonym_d289ee

@anonym_autor mna zarazilo, ze si uz raz mala takyto vztah "za mlada" a potom napises, ze mas 23 🫣.
On 44, ved Ti otec moze byt. Potrebujes to?

@anonym_d289ee mňa by len zaujímalo čím ju tak očaril že celú mladosť mrhá toxickými vzťahmi

anonym_10d522
31. mar 2026
@fil1p21

@anonym_d289ee mňa by len zaujímalo čím ju tak očaril že celú mladosť mrhá toxickými vzťahmi

@fil1p21 autorka predsa piše, že on je vyššie postavený človek pri peniazoch a keď si to idú žehliť, žehlia to materiálne

fil1p21
31. mar 2026
@anonym_10d522

@fil1p21 autorka predsa piše, že on je vyššie postavený človek pri peniazoch a keď si to idú žehliť, žehlia to materiálne

@anonym_10d522 aj tak nepochopím že kvôli peniazom si chce zničiť život. On jej aj tak okrem peňazí nemá čo viac ponúknuť a určite ju to časom dobehne 🙂

anonym_ec2e0b
31. mar 2026

@anonym_autor moja, tu je problem:

"potom keď si to idú žehliť, žehlia to materiálne.. Potom je chvíľu dobre"

Tvoja potreba a pocit odist z toxickeho vztahu su mensie ako pocit materialneho zabezpecenia. Bud sa dokazes postavit na vlastne nohy a byt ochotna vela obetovat aby si vedela zarabat na seba alebo budes v toxickom vztahu do konca zivota.

anonym_5063b3
31. mar 2026

Preco si s nim? Len kvoli financnym benefitom? Zivi ta? Nepises ani zmienku o laske a citoch k nemu. Ked si popri nom aktivne hladas niekoho ineho, ziadna laska k nemu u teba nie je. Preco mas problem nechat ho a nevracat sa k nemu? 23 rocna baba a nemas kamosov, partiu, ze potrebujes muza vo veku svojho otca, aby si sa nenudila? Zvlastne. Nedokazes byt chvilu sama, musis byt vzdy s nejakym muzom? Nevies sama fungovat? Zvlastne.

romiada
31. mar 2026

@anonym_autor prečo sa nechaš kupovať? Fakt si ochotna vymeniť svoju dusevnu pohodu za materialne veci? Tvoja duša stoji za nejaku značkovu po.ratu kabelku alebo dovolenku niekde len preto aby si mala pekne fotky? U mňa človek ,ktory si nevie priznať chybu a nema štipku pokory je veľky vykričník. Ľudia ktori si myslia že peniazmi sa da vybaviť/kupiť všetko sú strašidelni a pohromou do života, do budúcnosti. Lebo to je večny boj s nulovými vyhliadkami že sa to niekedy zmeni. Ale keď sa Ti páčia zlaté klietky ,tvoja vec.

anonym_d00881
31. mar 2026
@cacianka

@anonym_d00881 doplním ťa - bola som sama 4 roky, len práca, rodina, priatelia. Nikdy mi nebolo lepšie, vyčistila som si hlavu aj dušu, lepšie som si nastavila hodnoty - teda upresnila aj potreby.
V takom mladom veku ako má autorka, by som starému chrenovi, asi aj manipulatorovi mladý matrac nerobila

@cacianka ano aj mne to velmi pomohlo, odist a byt isty cas sama, az nad moje ocakavania mi to prospelo. Jasne ze na zaciatku boli depky, ale uvedomovala som si, ze aj smutok k tomu patri, neskor sa smutok vystriedal za rozum, uvedomenie a zmenila som aj samu seba, akoby som si urobila v zivote poriadok.

anonym_d00881
31. mar 2026
@anonym_c1473d

@anonym_d00881
Smutne, čiže si si premrhala mladosť .Uz si asi vo veku kde už asi nieje možné mat deti.A partnera už asi po tom všetkom nechces .A ako skončil on ?
Toto by mala byt výstraha pre zeny ako môže ich zivot skoncit pri toxickom manipulátorovi

@anonym_c1473d vies co, nebola som uplne stara ked som odisla, mala som 33r.ale kym som sa dala dokopy z toho dna sil, vycerpania a najma mna to dost psych.poznacilo cele, neskor aj zdravotne, tak uz v 36r., ked som sa otriasla po tom vsetkom, som uz nechcela hladat noveho (aj som sa bala popravde, zeby som opat zle skoncila, plus nove zdravotne problemy). Koniec koncov uvedomila som si, ze samej mi je tiez dobre, ze to nie je az taka tragedia, aj ked rodina by bola urcite lepsia, vzdy som po nej tuzila, ale uz by som nedokazala ziadnemu verit a asi by uz bolo aj tazke s mojimi zdr.problemami mat dieta (nemyslim len gyn), ale aj endokrinne a autoimunitne. Proste ten vztah mi vzal vsetko co mohol... ale nasla som svoj pokoj, len ma inu podobu, nez po akej som vzdy tuzila.
On neviem, ja som ho vymazala, zablokovala hned na druhy den po rozchode, lebo opat ma kontaktoval. Neviem ako si zije dnes. Ale som v kontakte s jeho naj kamosom od detstva, on je zlaty clovek, on mu vraj riadne vycistil zaludok za to co mi porobil, a celkovo ako sa zachoval (ked bol rozchod cerstvy).
Ale dodam, ze ja som nebola zavisla na jeho majetku, ani som sa nenechala vydrziavat majetkom, bola som sikovna a sebestacna, ja som sa len bezhlavo zamilovala do jeho osobnosti a k tomu co sme mali spolocne a co som predtym u ziadneho ex nemala - rovnaky intelekt a nazory, ambicioznost. Toto ma dostalo unho. 🤷‍♀️
Ja teda len ze, nespravny toxicky vztah, z ktoreho zena nevie odist moze mat rozne nasledky... 😒

autor
31. mar 2026

asi som sa nevyjadrila moc dobre. On je síce pri peniazoch ale mne finančne nic nechýba. Mám nadštandartné rodinné zázemie. Len on mi dáva taký nejaký pocit výnimočnosti a nejak sme si sadli a neviem z toho von. Neviem. Kto si tým prešiel ma pochopí.

fil1p21
31. mar 2026
@romiada

@anonym_autor prečo sa nechaš kupovať? Fakt si ochotna vymeniť svoju dusevnu pohodu za materialne veci? Tvoja duša stoji za nejaku značkovu po.ratu kabelku alebo dovolenku niekde len preto aby si mala pekne fotky? U mňa človek ,ktory si nevie priznať chybu a nema štipku pokory je veľky vykričník. Ľudia ktori si myslia že peniazmi sa da vybaviť/kupiť všetko sú strašidelni a pohromou do života, do budúcnosti. Lebo to je večny boj s nulovými vyhliadkami že sa to niekedy zmeni. Ale keď sa Ti páčia zlaté klietky ,tvoja vec.

@romiada mám pocit že je skôr ''zlatokopka'' keď pozerá viac na materiálne veci ako na svoje zdravie a na svoju budúcnosť si nájsť normálny vzťah.
23 ročná môže nájsť kľudne normálneho chlapa a žiť spokojný život ale tak komu niet rady tomu niet pomoci

anonym_c1473d
Včera o 06:58
@anonym_d00881

@anonym_c1473d vies co, nebola som uplne stara ked som odisla, mala som 33r.ale kym som sa dala dokopy z toho dna sil, vycerpania a najma mna to dost psych.poznacilo cele, neskor aj zdravotne, tak uz v 36r., ked som sa otriasla po tom vsetkom, som uz nechcela hladat noveho (aj som sa bala popravde, zeby som opat zle skoncila, plus nove zdravotne problemy). Koniec koncov uvedomila som si, ze samej mi je tiez dobre, ze to nie je az taka tragedia, aj ked rodina by bola urcite lepsia, vzdy som po nej tuzila, ale uz by som nedokazala ziadnemu verit a asi by uz bolo aj tazke s mojimi zdr.problemami mat dieta (nemyslim len gyn), ale aj endokrinne a autoimunitne. Proste ten vztah mi vzal vsetko co mohol... ale nasla som svoj pokoj, len ma inu podobu, nez po akej som vzdy tuzila.
On neviem, ja som ho vymazala, zablokovala hned na druhy den po rozchode, lebo opat ma kontaktoval. Neviem ako si zije dnes. Ale som v kontakte s jeho naj kamosom od detstva, on je zlaty clovek, on mu vraj riadne vycistil zaludok za to co mi porobil, a celkovo ako sa zachoval (ked bol rozchod cerstvy).
Ale dodam, ze ja som nebola zavisla na jeho majetku, ani som sa nenechala vydrziavat majetkom, bola som sikovna a sebestacna, ja som sa len bezhlavo zamilovala do jeho osobnosti a k tomu co sme mali spolocne a co som predtym u ziadneho ex nemala - rovnaky intelekt a nazory, ambicioznost. Toto ma dostalo unho. 🤷‍♀️
Ja teda len ze, nespravny toxicky vztah, z ktoreho zena nevie odist moze mat rozne nasledky... 😒

@anonym_d00881
Koľko máš rokov?Mozno ti ešte niekto príde do cesty a tvoj sen sa stane skutočnosťou
Ale aj ako single sa da prezit stastne zivot, toto by si mali mnohé zeny uvedomiť ktoré ziju v chorých alebo nefunkcnych vztahoch .Ze zena ma hodnotu aj keď nemá chlapa.Uz davno neplatí, “nemáš chlapa, nemáš pravdy” aj keď niektore zeny to stále tak vnímajú a uspokoja sa s malom, držia sa chlapa ako kliešť, tolerujú všetko len aby same neboli a prežijú svoj zivot nestastne, ale po boku niekoho.Mozno na konci svojho zivota si uvedomia tu obetu a možno i nie…

anonym_d00881
Včera o 18:10
@anonym_c1473d

@anonym_d00881
Koľko máš rokov?Mozno ti ešte niekto príde do cesty a tvoj sen sa stane skutočnosťou
Ale aj ako single sa da prezit stastne zivot, toto by si mali mnohé zeny uvedomiť ktoré ziju v chorých alebo nefunkcnych vztahoch .Ze zena ma hodnotu aj keď nemá chlapa.Uz davno neplatí, “nemáš chlapa, nemáš pravdy” aj keď niektore zeny to stále tak vnímajú a uspokoja sa s malom, držia sa chlapa ako kliešť, tolerujú všetko len aby same neboli a prežijú svoj zivot nestastne, ale po boku niekoho.Mozno na konci svojho zivota si uvedomia tu obetu a možno i nie…

@anonym_c1473d 38r., vies, ja uz som sa za ten cas nejako upratala, ved mala som dost casu 5r...., nevedela by som si predstavit mat dieta v takom veku a s mojimi zdr.obmedzeniami, a pri tej vzorke muzov, ktori aktualne su, alebo ktorych som stretavala za poslednych 5 rokov, ja si ani neviem vybrat (teda musela by som trochu "klesnut", a to az tak zufala zase nie som). Ja som vzdy chcela pre moje dieta to najlepsie, zdrave telo, nizky vek, vela energie=venovat sa mu, skveleho otca (ktoreho som ja nemala, lebo skoro zomrel). No nepodarilo sa mi to, uprimne priznavam, a hoci ma to obcas zaboli, som s tym uz zmierena a vysporiadana, t.j. uz sa tym netrapim, ako kedysi.
A mas pravdu v tom, co si pisala - ze aj single zena ma hodnotu (a najma tie sebestacne, nezavisle zeny, ktore vedia zit, maju dalsie ciele alebo plany v zivote a tie si postupne naplnaju) - uplne suhlasim a dakujem za tvoj prispevok 🙂