Ako zasiahnuť pri stagnujúcej online konverzácii?
Zdravím,
Pred pár dňami som začal písať s jednou dievčinou ale nakoniec som prestal odpisovať. Dnes som začal písať s ďalšou. (srdiečko na oboch stranách). Som človek, ktorý preferuje osobný kontakt, resp. radšej spoznávam človeka osobne. Vypisovať sa mi moc nechce, nakoľko mám už niečo cez 20 rokov, na druhú stranu rešpektujem dievča, že nepôjde tak rýchlo so mnou na kávu a potrebuje čas si ma nejak "oťukať".
Čo sa ale chcem opýtať je nasledovné. Mám pocit, že v oboch prípadoch naša konverzácia ide trochu štýlom policajného výsluchu. V podstate odpisuje relatívne rýchlo, odpovedá normálne, nie sú to nejaké jednoslovné odpovede ale tak sa mi zdá, že mi nepomáha viesť konverzáciu. Sem tam sa niečo opýta aj ona mňa ale doteraz som ja ten čo sa pýta väčšinu otázok, prípadne mení témy aby sa bolo o čom baviť.
Má zmysel pokračovať, prípadne jej nejak jemne niečo naznačiť alebo je chyba proste vo mne, že neviem viesť komunikáciu ? Taktiež sa chcem opýtať, ako dlho má zmysel si písať s dievčaťom než príde na prvé stretnutie ? Som v týchto veciach celkom ešte neskúsený tak by som ocenil vaše rady 😇
@biba_18 myslím, že sme sa asi nepochopili.. ide o to, že v oboch prípadoch mi tie dievčatá moc nepomáhajú s konverzáciou. Doteraz sa iba ja stále niečo vypytujem a mením témy aby sme mali vlastne o čom písať. Úplne inak sa píše, keď sa aj tá druhá strana niečo pýta - zároveň aj človek cíti, že to dievča má záujem.
A však si zavolajte 😏. Tieto vypisovania väčšinou samé akosi prídu k útlmu.
Ak nieco ma fungovat tak to bude ja tiez som si pisala s par chalanmi a po par spravach som vedela, ze toto nebude ono... Ked citis, ze nieco je silene tak netreba to zbytocne natahovat. Bol dokonca chalan s ktorym sme sa doobeda zoznamili a vecer isli von alebo s vacsinou do par dni, nehovorim, ze s kazdym potom bol vztah ale zbytocne dlhe vypisovanie nema zmysel. Zaujem musi byt na oboch stranach.
Ak má zaujem, tak má zaujem. A píše aj sama. Ak len odpoveda, asi si píše s viacerymi a ty si ju až tak velmi nezaujal.
Ja som presla internetovými zoznamkami a sice mám o 20 rokov viac a určite ine priority, mozno ti poradím spravne - ak chceš zaujat, buď iny, originalny. Prvé, co ta napadne, v hlave skrtni, to napadne každého. Daj si na komunikacii viac záležat. Aspoň ja som to tak mala.
A tiez som za rychlejšie schodzky, tak do tyzdna určitě. Inak je to strata času s neistym výsledkom. Veď nechat sa pozvat na kávu ju nezabije.
ale áno, ja som rozumela. no a že ti nepomáhajú? móžu byť hanblivé, môžu byť neskúsené, presne o tom som písala… podľa toho čo si odpísal ani sa nezamýšľaš čo ti tá druhá strana píše…
Si vo veku, keď máš ešte veeéľa času na hľadanie. Myslím, že keď ťa to stojí príliš veľa námahy, aby komunikácia neviazla, alebo sa cítiš ako na výsluchu, zrejme si nenatrafil na tú pravú. Čo máš robiť ty, na to prídeš sám. Napíšem, čo funguje mne - že je to blízka duša väčšinou cítim už pri prvých riadkoch, komunikácia plynie ľahko, zaujímavo a druhá strana reaguje na môj text a rozvíja myšlienku. Cítim, že to chceme obaja ..., do ničoho sa nemusíme siliť. Intuitívne cítim, že si máme a chceme niečo povedať a obidvaja sa cítime dobre a o to tu práve ide - cítiť sa spolu dobre, máme si čo povedať. Držím prsty. Uvolni sa a choď opäť a opať do toho. Raz príde a ty ju hneď spoznáš ... Držím prsty. 😎
Ja ti poradím toľko, že si vymedz svoje hranice za ktoré nejdeš. a mezi to by malo patriť aj to "vedenie" konverzácie. že sa v písaní snažíš iba ty. ako hovoríš, nepomáha ti v konverzácii. toto by mal byť u teba red flag a kontakt ukončiť. nauč sa povedať "Toto nie." bez kompromisov
Mna by slak trafil aj v 20tich vypisovať do aleluja! Išli sme partia kamosiek teda ja som mojou naj kamoskou a jej spolužiačka mi zo sš. Oni poznali partiu chalanov, zoznámili sme sa na diskotéke a bavili sa, ziadne písania. Potom sme išli na narodeninovú chatu a ha som napr tam z jedných z nich zacala mat vztah.
Bum! Žiadne písanie. A keby si s niekym aj píšem zrovna - tak možno par dni a sup na kavu, ak by sa mi pozdáva. Načo písať mesiac? Akebo určite by sme si zavolali! Takže bud až taky záujem tam nie je akebo všetci sú dnes rodeni pisatelia 🙈
Je to o nicom cele take pisanie, aj cele zoznamky, nemas nejake dievca v tvojom okoli, napriklad v skole, v praci, na kruzku.
Známa si písala rok !!! s mužom, kým sa stretli...to bola jedna telenovela, ale bez šťastného konca..
Poradím: ak cítiš, že len ty udrzujes komunikáciu, tak jej nepíš nič, nechaj aj dievča ozvať sa ..ak sa neozve, už jej nepíš

ak by sa so mnou každý muž bavil iba pár viet a rýchlo na kávu a všetko čo napíšem bral ako výsluch, asi sa nikdy nevydám 🤦♀️ kam sa ponáhľaš???